Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Föreningsgatan 3B, Vasastaden

Stilfullt renoverad citytvåa med balkong

Renoverad, ljus och välplanerad med balkong på lugn adress mitt i stan. Trevligt hörnläge högt upp i huset, en fin lägenhet med kvalitativa och stilfulla material.

Ta hissen upp till femte våningen och kliv in i detta härliga hem. Hemmets mysiga balkong har ett lugnt läge mot Carl Grimbergsgatans vackra fastigheter där ni kan njuta i solen. Köket är klassiskt inrett med vit köksinredning och integrerade vitvaror. Det helrenoverade badrummet är inrett med kvalitativ badrumsinredning från Hafa och är installerat med behaglig golvvärme, här finns även en kombinerad tvättmaskin/torktumlare som underlättar i vardagen.

Föreningen är välskött med faciliteter som övernattningsrum. Kommunikationer finns utanför porten och i närheten ligger Handelshögskolan, Haga, Slottsskogen samt Avenyn en kort promenad bort. I kvarteren finns apotek, bageri, mataffärer och annan offentlig service.

Varmt välkommen till denna centrala bostad med alla tänkbara fördelar ett stenkast b

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  66 kvm

 • Avgift

  4 157 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  5 av 8

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  66 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarea är ett cirkavärde.
 • Våning

  5 av 8
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1975
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Sappa
 • Lägenhetsnummer

  445 (Brf) / 1301 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  4 157 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten
  Ingår ej i avgiften: 159 kr/mån i obligatoriskt tillägg tillkommer för TV och Bredband
 • Andel i föreningen

  0.76%
 • Andelstal avgift

  0.76%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  5 700 kr/år
 • Försäkring

  2 712 kr/år
 • Totalt

  8 412 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarnas uppgifter. Elkostnad: Din el, Göteborgs energi. Hemförsäkring, Swedbank plus.

Energi

 • Energideklaration

  2019-12-27
 • Energiprestanda

  124 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av den ljusa och möblerbara hallen med dimbara spotlights i taket som skapar en stämningsfull belysning. Golvet är klätt i ett ljus vinyl och väggarna är målade i vitt. Klädförvaring finner ni i en elfagarderob samt en rymlig klädkammare.

KLÄDKAMMARE
Bostadens stora klädkammare har ett mörkt laminatgolv och är inredd med öppna garderober som utgör praktiskt klädförvaring.

VARDAGSRUM
Till vänster om hallen når ni det rymliga vardagsrummet med ett stort fönsterpartiet i vinkel. Fönstren har vackra fönsterbänkar i mörk marmor och utanför har ni Carl Grimbergsgatans charmiga fastigheter. Rummets ljusa ytskikt gör det enkelt att inreda personligt och här finns plats för både soffa och matbord. Från vardagsrummet tar ni er ut på den mysiga balkongen.

BALKONG
Bostadens balkong vetter mot den lugna gatan bakom huset och här kan ni njuta av sol på förmiddagen och en bit in på eftermiddagen under sommaren. Här ryms både bord och stolar och golvet är klätt i trall som gör balkongen extra mysig. Utsikt mot Norra Guldheden.

KÖK
Det stilrena köket från är smakfullt inrett med vit köksinredning som harmoniserar med de ljusa ytskikten. En dekorativ grön/blå fondvägg skapar en spännande kontrast till den övriga inredningen. Ovan den mörka bänkskivan sitter ett vitt kakel. Köket som renoverades 2016/2017 är utrustat med integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, fläktkåpa samt ugn. Intill kökets två fönster ryms ett matbord för 4-5 personer. 

SOVRUM
Hemmets harmoniska sovrum har ett lugnt läge med fönster mot balkongen och den lugna gatan nedanför. Sovrummet har likt övriga rum ett ljust vinylgolv och grön/blåmålade väggar. De luftiga ytorna ger plats för både dubbelsäng och övrigt möblemang. Två dubbelgarderober ramar snyggt in sängen. Garderoberna ingår i köpet. 

BADRUM
Bostadens renoverade badrum (2016) är inrett med noggrant utvalda material. Väggarna är klädda i ljusgrått kakel och på golvet ligger grå klinker med behaglig golvvärme. Badrummet är utrustat med badrumsinredning från Hafa och här finns en toalett, handfat med kommod, vägghängt spegelskåp med belysning, ett vitt vägghängt skåp, duschkabin samt handdukstork. Badrummet är även utrustat med bekvämlighet i form av kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Bosch. I taket sitter infällda spotlights.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Grimberget är en äkta förening bestående av fyra punkthus med totalt 148 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt en 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 2003 och har adresserna Föreningsgatan 1 A och B samt 3 A och B.

HEMSIDA
Föreningen har en informativ hemsida, se: www.brfgrimberget.se

FASTIGHETEN
Göteborg Annedal 6:15. Fastigheten bebyggdes 1975. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna AB. Föreningen anlitar HSB som fastighetsförvaltare och för städning av huset samt gården.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Som medlem i föreningen har man tillgång till en gemensam innergård. Det finns också två tvättstugor som är belägna på bottenplan i hus 1A och 3A. Varje tvättstuga är utrustad med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkrum och 1 mangel. I föreningen finns även en föreningslokal som är utrustad med pingisbord, bastu och dusch. Utöver detta finns också ett övernattningsrum, barnvagnsrum, cykelställ och ett återvinningsrum.

PARKERING & CYKELUTHYRNING
Föreningen förfogar över 40 garageplatser. En plats kostar cirka 800 kronor i månaden. I dagsläget finns det inga lediga platser.

I närliggande Viktoriagaraget finns i dagsläget lediga platser. En plats kostar för närvarande mellan 1200-1808kr/mån beroende på typ av plats. Se, https://kjellberg.se/parkering/ för mer info.

För den cykelburne finns möjlighet att hyra cykel genom ”Styr och ställ”, precis utanför fastigheten. För mer info se: http://www.goteborgbikes.se.

Adressen Föreningsgatan 3B är inte berättigad till boendeparkering Se;  http://residentialparkingcheck.tkgbg.se

KABEL-TV/BREDBAND
Föreningen har ett gruppavtal med Sappa vilket ger alla lägenheter ett grundutbud av digital-tv kanaler samt bredband via kabelnätet. Avgiften för detta är för närvarande 159 kr och tillkommer som obligatoriskt tillägg till månadsavgiften.
Varje lägenhet har ett modem/router för Internetåtkomst, samt en digitalbox eller TV-modul för åtkomst till digitala TV-kanaler.
Utrustningen tillhör lägenheten/föreningen och skall lämnas kvar vid överlåtelse/försäljning av lägenhet.

Bredband
I föreningens gruppavtal ingår bredband 50/500 via kabeltv nätet (50Mbit/s uppströms 500Mbit/s nedströms). Läs mer: http://brfgrimberget.se/tv_bredband/

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kr för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

GJORDA RENOVERINGAR
2007 Gjordes en översyn av värmesystemet och ventiler på samtliga radiatorer byttes. 
2008 Renoverades garaget. Under året såldes även två av föreningens lokaler som byggdes om till 6 stycken bostadsrätter.
2009-2010 Renoverades fasaderna. I samband med renoveringen byttes även samtliga fönster, en översyn av taket utfördes och en renovering av innergården genomfördes.
2011 Sotades ventilationskanaler i samtliga lägenheter.
2012 Renoverades hissarna och en OVK-besiktning genomfördes.
2013 Byttes rökluckor på taket samt fjärrstyrningssystemet i garaget. Under året såldes även en hyresrätt.
2014 Spolades och filmades samtliga avloppsstammar och vertikala stammar. Under året byttes även frånluftsfläktar i samtliga lägenheter och en ny värmestyrning för inomhusklimatet installerades. Samma år godkändes även OVK av ventilationen och en ny underhållsplan togs fram.
2016 Renoverades trapphusen, i samband med renoveringen installerades också säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter. 
2016-2017 Åtgärdades en fuktskada i föreningens föreningslokal, i samband med saneringen totalrenoveras föreningslokalen. Under samma period konverterades två lokaler om till bostadsrätter och en injustering av värmesystemet genomfördes.
2017 Antogs nya Stadgar. Under samma år genomfördes en justering av värmesystemet, alla radiatorer fick nya ventiler och samtliga lägenheter fick ”Eco-Guard” installerat som styr värmen. Ny energibesparande belysning installerades på samtliga vindar och en bastu byggdes om till övernattningsrum.
2017-2018 Dränerades fastigheten. Trädgården och innergården upprustades med nya planteringar och grillplats med nya utemöbler samt nya planteringar.

2019 Ny Energideklaration. Se mer sida 4 och 5 i årsredovisning 2019.

2020 Relining av stammarna i samtliga hus.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Inga stora underhållsarbeten är beslutade i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i nuläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Föreningens bastu
Föreningens pingisbord

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.