Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Linnégatan 49, Linnéstaden

Välplanerad citytvåa med fransk balkong

Ljus och öppen planlösning med högt läge samt fransk balkong. Välplanerat hem på bästa cityläge med stadens utbud utanför dörren. Generösa fönsterpartier för ljusinsläpp. Välskött förening med flera faciliteter som övernattningsrum, bastu, träningsrum och grönskande innergård med uteplatser och grillmöjligheter.

Ta hissen upp till åttonde våningen och kliv in i detta ytsmarta hem, komplett utrustat med både disk- och tvättmaskin. Bostaden har ett lugnt gårdsläge och flera fönsterpartier som skänker ljus och rymd. Hemmets kök är smakfullt inrett med högblanka skåp och ljusa ytskikt. Kök och vardagsrum har en öppen planlösning, perfekt för trevliga middagar. Sovrummet rymmer dubbelsäng och har klädförvaring med flera garderober. Badrum med dusch och helkaklade väggar.

Här finns restauranger, kaféer och bekvämligheter direkt utanför dörren.
Ett stenkast bort ligger Linnéplatsen med goda kommunikationer samt Slottsskogen. Bostaden är en lugn oas mitt i storstadspulsen.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  52 kvm

 • Avgift

  3 019 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  8/10

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  52 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rum och kök.
 • Våning

  8/10
 • Balkong

  Fransk balkong
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1985
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via ComHem. Internet via ComHem eller Bredbandsbolaget
 • Lägenhetsnummer

  47 (Brf) / 1601 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  3 019 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten samt bredband och kabel-TV via Com hem
 • Andel i föreningen

  0.46497%
 • Andelstal avgift

  0.46529%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 200 kr/år
 • Försäkring

  1 300 kr/år
 • Totalt

  4 500 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Enligt säljarens uppgifter. El via Göteborgsenergi och Försäkring via IF. En person i hushållet.

Energi

 • Energideklaration

  2010-12-29
 • Energiprestanda

  86 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  C
Planritning

Planlösning

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
RB Brf Göteborgshus nr 53 är en äkta bostadsrättsförening med totalt 157 bostadsrätter samt 12 lokaler med hyresrätt. Föreningens adresser är Linnégatan 47-55.

HEMSIDA
http://goteborgshus53.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Olivedal 13:17. Fastigheten bebyggdes 1983-1985. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en grönskande och prisbelönt innergård med uteplatser och grillmöjligheter. I föreningen finns även ett miljöhus, två tvättstugor, två övernattningsrum med pentry, föreningslokal, cykelrum, barnvagnsrum, bastu samt mindre träningsrum. Mer information finns på föreningens hemsida.

PARKERING
Föreningen förfogar över 62 garageplatser varav 8 är MC-platser. I dagsläget finns det lediga MC-platser men kö till samtliga garageplatser. Adressen Linnégatan 53 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”, se: www.goteborg.se/boendeparkering

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och bredband via Bredbandsbolaget och Com Hem.

Föreningen har tecknat gruppavtal via ComHem. Samtliga boende har tillgång till det digitala tv-paketet ComHem TV Bas och att det ingår i lägenhetens månadsavgift.
För de medlemmar som har större kanalpaket hos ComHem innebär gruppavtalet en individuell rabatt på 80 kronor per månad.

Bredband via Com Hem ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, 1190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, ca 476 kr för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

GJORDA RENOVERINGAR
2004-2005 Genomfördes underhåll på garageport och cirkulationspump. Samma år gjordes även en översyn av avloppsledningar samt luftare och ny belysning i trapphusen installerades.
2005-2008 Renoverades taket.
2007-2008 Monterades snöskydd och fågelskydd. Samma år byttes en del dörrar och fönster till balkonger.
2009 Utfördes åtgärder på tätskikt på altanerna mot gården på plan 10. Samma år byttes trädäcken ut på altanerna på plan 3 och lamporna på gården byttes ut.
2010 Byttes lås på entrédörrar, cykelrum, tvättstugor, soprum samt grinden mot Majorsgatan.
2011-2012 Målades fönstren och belysning byttes ut i trapphus och tvättstugor. Samma år byttes ventil i kulverten.
2012 Installerades nya porttelefoner. Samma år installerades nya tvättmaskiner och manglar.
2013 Installerades en ny ventilationsanläggning och ventilationskanaler rengjordes. Samma år målades trapphuset på Linnégatan 55 samt slussar till garage. Under året byttes och justerades en avloppsstam i garaget.
2014 Genomfördes en OVK av ventilationen. Samma år målades trapphusen på Linnégatan 47-53.
2015-2016 Renoverades hissarna och sophus
2016 Målades sophuset om.
2016-2017 Injustering av värmesystem. Målning i trapphus av dörrar, räcke, ränder. Ny belysning i källare och entréer. 
2017 Renoverades fönstren på Linnégatan 55.

2018-2019 Fönsterrenovering och takmålning. Byte av låssystem. Underhållningsspolning. Fasadunderhåll. Byte av armaturer och ventilationsfilter. Målning och tvätt av källare.

2020 Fönsterrenovering

KOMMANDE RENOVERINGAR
Fastigheten är i gott skick och föreningen har en långtgående underhållsplan som sträcker sig fram till 2045. Inga större renoveringar är planerade i nuläget. Se mer i bifogad underhållsplan.

EKONOMI
Föreningen är välskött och har en stabil och god ekonomi. Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ovanstående information är baserade på uppgifter från föreningens styrelse samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande rymlig hall med parkettgolv och ljust målade väggar. Plats för avhängning samt en platsbyggd garderob.

KÖK
Från hallen når ni hemmets kök som har en grå plastmatta och vitmålade väggar. I taket sitter dimbara spotlights. Köksinredningen består av högblanka skåp samt bänkskiva i grå laminat och ovan arbetsytorna sitter mosaik i grå toner. Köket är utrustat med kyl/frys, spishäll, fläkt, ugn samt diskmaskin (integrerad). Fönster med fin utsikt över föreningens innergård.

VARDAGSRUM
Kök och vardagsrum har en öppen och social planlösning. Golvet är klätt i ekparkett och harmoniserar med vitmålade väggar samt en mönstrad fondvägg i en grå/blå ton. Här kan ni möblera med soffgrupp och övrigt möblemang. Det finns även utrymme för en arbetsvrå. 

SOVRUM
Längst in når ni hemmets sovrum med ett rofyllt läge mot föreningens gård. Den franska balkongen utgör en härlig tillgång under sommarhalvåret och har väl tilltagna dörrar (nya 2020).

Sovrummet är inrett med ekparkett samt ljusa väggar och här har ni gott om plats för en dubbelsäng. Klädförvaring finner ni i flera garderober och rummet avskärmas med en skjutdörr.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger hemmets badrum med grön/blå plastmatta och vita helkaklade väggar med en svart bård. Här finns wc, handfat, spegel, tvättmaskin samt duschkabin.

 

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.