Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Ernst Torulfsgatan 4E, Munkebäck

Välplanerad tvåa med underbar altan!

En halv trappa upp med insynsskyddat och lugnt läge ligger denna moderna tvåa. Fint skick på en lugn adress i en välskött förening. Den nybyggda altanen om hela 12 kvm är en härlig plats att vistas på under sommarhalvåret. Eftersom den är upphöjd från marken ligger den insynsskyddat, och här finns även möjlighet att grilla. Detta väldisponerade hem har nylagt vackert parkettgolv och genomgående trendriktiga ytskikt som gör det enkelt att inreda snyggt. Hemmet präglas av härliga ljusinsläpp och goda förvaringsutrymmen. Fräscht kök med diskmaskin och helkaklat badrum som renoverades 2005 av föreningen.
Här bor ni på en lugn adress med närhet till mysiga caféer och goda kommunikationer, för motionären är vägen till staden en perfekt promenad eller en härlig cykeltur. Närliggande Munkebäckstoget har flertalet butiker och offentlig service som underlättar vardagen. För den som uppskattar mysiga promenader och löprundor ligger Härlanda Tjärn, Delsjön och Skatås i närheten.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  52 kvm

 • Avgift

  3 611 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  52 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  1 av 3
 • Balkong

  Upphöjd altan
 • Byggår

  1948
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Digital-TV och fiberbredband via Telia (ingår i avgiften).
 • Lägenhetsnummer

  23 (Brf) / 1101 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 611 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, digital-TV, bredband. Föreningen tar även ut en underhållsavgift på 2% av prisbasbeloppet (79 kr/månad år 2021) för de som har altaner.
 • Andel i föreningen

  3.00970%
 • Andelstal avgift

  3.01100%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 360 kr/år
 • Försäkring

  1 440 kr/år
 • Totalt

  4 800 kr/år
 • Personer i hushåll

  1

Energi

 • Energideklaration

  2019-10-15
 • Energiprestanda

  167 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  F
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av bostadens ljusa och möblerbara hall med parkettgolv och vitmålade väggar. Här finns gott om plats för avhängning och i anslutning till hallen ligger en klädkammare som även kan nyttjas som ett litet hemmakontor. 

VARDAGSRUM
Hemmets rymliga vardagsrum har samma fina parkettgolv som i hallen, grönmålade väggar och ett stort fönsterparti som skänker rummet ett härligt ljusinsläpp. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matsalsbord. 

KÖK
Hemmets stilrena kök är inrett med samma parkettgolv och väggarna är vitmålade. Den stilfulla köksinredningen går i vitt och ovan den svarta bänkskivan sitter ett grått stänkskydd som skapar en snygg kontrast till den ljusa köksinredningen. Köket är utrustat med hällspis, fläkt, diskmaskin, skafferi samt kombinerad kyl/frys. Intill fönstret finns plats för ett matbord och här finns även en stor helglasad dörr ut till den härliga altanen.

ALTAN
Den underbara altanen som ligger upphöjt från marken byggdes 2020. Hela 12 kvadratmeter så både loungegrupp och grill ryms utan problem. Solen lyser här från tidig morgon till efter lunch.

SOVRUM
Det mysiga sovrummet har en skön heltäckningsmatta i grått på golvet, grå väggar och plats för dubbelsäng. Rummet har ett stort fönsterparti med vacker fönsterbänk i sten. Klädförvaring finner ni i en stor skjutdörrsgarderob.

BADRUM
Badrummet renoverades 2005 av föreningen och är inrett med klinkergolv i beige och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat, spegel, dusch, handdukstork samt vägghängda skåp.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Ernst Torulfsgatan 4 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 28 bostadsrätter. Föreningen registrerades 2002. Adresser i föreningen är Ernst Torulfsgatan 4.

HEMSIDA
http://et4.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Kålltorp 97:2. Fastigheterna bebyggdes 1948. Föreningen förvärvade fastigheten 2003. Marken upplåts med tomträtt, den omförhandlades senast 2017, nästa omförhandling är 2027.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning förvaltas av SBC.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum, styrelserum samt soprum. Föreningen har även en gemensam berså med utemöbler och grill.

PARKERING
Föreningen förfogar över 6 garageplatser och 4 parkeringsplatser. En garageplats kostar cirka 500 kr/mån och en parkeringsplats kostar ca 350 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga platser. I övrigt råder fri parkering i området.

TV/BREDBAND
Digital-TV och fiberbredband (100/100) via Telia, båda ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kr för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad.

GJORDA RENOVERINGAR
1986 Genomfördes en ROT-renovering då avloppsstammar och elledningar byttes.
2005 Renoverades samtliga badrum, i samband med renoveringen filmades avloppsrören.
2006 Målades fönstren och samtliga frånluftsfläktar byttes ut.
2008 Lades taket om.
2012 Installerades en ny porttelefonanläggning.
2013 Installerades fibernät i fastigheten.
2014 Bebyggdes balkonger i väster samt altaner i öster, i samband med byggnationen byttes även större delen av fastighetens fönster ut.
2015 Genomfördes fönsterbyte på resterande fönster i fastigheten.
2016 Ny avfuktare sattes in i källaren.
2017 Renovering av två garagedörrar, uppförande av 4 parkeringsplatser, OVK utfördes, ny torktumlare i tvättstugan, spolning och filmning av avloppsrören, målning av fönster i öster och norr.
2018 Målning garagedörrar, nya armaturer utanför garage och cykelrum samt vid förråd.
2019 Utbyte av trasiga ventiler och termostater på radiatorer, spolning och filmning av dagvattenrör på baksidan, byte av VVC-pump.
2020 Trapphusrenovering och installation av säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter, målning tvättstuga.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som löper mellan 2019 och 2049, de planerar att måla fasaderna inom de närmsta åren, i övrigt har de inga större underhållsarbeten inplanerade.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget, avgiften har inte höjts sedan ca 2010.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2021-07-05) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Munkebäck

LUGNT OCH STADSNÄRA
Munkebäck är ett mysigt område i östra Göteborg som tillhör stadsdelen Kålltorp. Områdets namn kommer av bäcken Munkebäck som är Härlandabäckens gamla namn. En bäck som i sin tur fick sitt namn på grund av alla munkar som vandrade här när de var på väg till Härlanda gamla kyrka. Idag är Munkebäck ett lugnt och charmigt område i utkanten av staden med nära till både natur och bekvämligheter. Området är under utveckling och här byggs det många nya bostäder, någonting som gör att kvarteren ökar allt mer i popularitet. 

I OMRÅDET
Områdets hjärta är Munkebäckstorget med bland annat mataffärer, offentlig service, restauranger och andra bekvämligheter. För naturälskare finns underbara grönområden och storslagen natur på gång- eller cykelavstånd. Delsjöområdet och Härlanda tjärn är två exempel där det finns gym, badsjöar, vandringsleder och motionsspår. Om vintern finns goda möjligheter till skridsko- och skidåkning. I Härlanda ligger kulturhuset Kåken i Härlanda fängelsets gamla lokaler. I kulturhuset finns öppen förskola, bibliotek och en rad olika kulturaktiviteter för både vuxna och barn. För familjer med barn i skolåldern finns dessutom många skolor i närområdet.  

KOMMUNIKATIONER
Till och från Munkebäck tar ni er enkelt med kollektivtrafiken. I området finns hållplatser för buss och spårvagn på ett flertal platser. Ner till centrala Göteborg tar ni er på endast 12 minuter. Se Västtrafiks hemsida mer information om vilka förbindelser som passar er.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.