Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Kommande försäljning

Räntmästaregatan 26F, Lunden

Tidsenlig funkistvåa med solig balkong

Mysigt hem med charmiga brädgolv, kök och badrum i fint skick och rymlig balkong med lummig utsikt. Lugnt läge utan insyn och fönster i två väderstreck. Bredband (1000/1000) ingår!

Här bor ni uppe på höjden med en fin utsikt över grönskande omgivningar. Dispositionen är genomgående med stora fönster åt två håll och hemmets läge gör att ni bor tyst och avskilt. Framtagna brädgolv, generös takhöjd och fönsterbänkar i sten. Fint kök med diskmaskin och helglasade dörrar ut till balkongen. Här kan ni njuta i solen från morgon till eftermiddag och vila ögonen på den lummiga vyn. Stamrenoverat badrum i tidlösa färger med skön golvvärme. Planlösningen är genomtänkt med stora rum och goda förvaringsmöjligheter. Välskött förening med övernattningsrum, bastu, hobbyrum och mysig innergård med grillplatser. I gemytliga Lunden bor ni med närhet till allt. Goda kommunikationer tar er in till city på nolltid och lockar naturen ligger Skatås och Delsjöområdet inte långt borta.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  51 kvm

 • Avgift

  3 774 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1,5 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Gör en intresseanmälan.

Intresse
Integritet *

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  51 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  1,5 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1944
 • Förråd

  Stort källarförråd
 • TV/Bredband

  TV samt bredband med hastighet 1000/1000 Mbit/s via Bahnhof.
 • Lägenhetsnummer

  456 (Brf) / 1102 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Budstart

  Kontakta mäklaren
 • Avgift

  3 774 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, TV, bredband (1000/1000), balkongtillägg
 • Andel i föreningen

  1.0311%
 • Andelstal avgift

  1.05387%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 900 kr/år
 • Försäkring

  1 380 kr/år
 • Totalt

  5 280 kr/år
 • Personer i hushåll

  2

Energi

 • Energideklaration

  2012-11-27
 • Energiprestanda

  117 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Med bekvämt läge, 1,5 trappa upp välkomnas ni till denna fina 2:a med vackra detaljer från byggtiden. Redan i hallen är funkischarmen påtaglig med ett gediget framtaget brädgolv, något som matchas fint med vitmålade väggar. Den väl tilltagna ytan erbjuder goda möbleringsmöjligheter och här finns plats för avhängning samt förvaring i en mindre inbyggd garderob samt en lite större klädkammare.

KÖK
Ett L-format kök med bra arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter i underskåp, lådor samt hyllor. Inredningen är snygg med ljusgrå luckor och ovanför ekbänkskivan sitter ett vitmålat kakel som stänkskydd. Utrustningen är kvalitativ med rostfria vitvaror som ger ett enhetligt intryck och här inryms en kolfilterfläkt, hällspis (induktion), kombinerad kyl/frys samt diskmaskin (installerades 2019). Det finns även ett städskåp. På golvet är även här brädgolvet framtaget och väggarna är målade i en ljus kulör. Här ryms ett matbord för flera personer. Via dubbla balkongdörrar i glas når ni hemmets rymliga balkong.

BALKONG
Njut av ett fritt läge med en lummig utsikt att vila ögonen på. Balkongen ligger i ostsydost med sol från tidig morgon till eftermiddag (ca 14-14.30) och här kan ni inreda med bord och stolar samt annan dekoration. 

VARDAGSRUM
Bostadens vardagsrum har stora fönsterpartier som släpper in rikligt med ljus. På golvet fortsätter det charmiga brädgolvet tröskelfritt från hallen och väggarna är målade i en vit kulör. Den luftiga ytan kan möbleras med soffgrupp, mediamöbel samt matsalsbord. 

SOVRUM 
Hemmets sovrum har samma fina brädgolv och väggar målade i en lite mörkare grå/brun ton. Ett stort fönster, med vackra stenbänkskivor, förser rummet med ljus. Här finns gott om plats för dubbelsäng och en dubbelgarderob samt en enkelgarderob tar hand om förvaringen.

BADRUM
Ett rymligt stamrenoverat badrum, med grått klinkergolv och helkaklade väggar i grått. Badrummet är utrustat med vägghängd wc, handfat, spegelskåp med belysning över, väggskåp samt dusch. Här finns även skön golvvärme samt ett fönster för vädring.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Solgården i Göteborg är en äkta förening bestående av tre flerbostadshus med totalt 88 bostadsrätter, 2 hyresrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 2002 och har adresserna Räntmästaregatan 26-28 samt Snoilskygatan 2.

HEMSIDA
http://www.brfsolgarden.net/

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 39:2. Fastigheten bebyggdes 1944. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Husjuristerna sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För tekniskt underhåll av fastigheten anlitar föreningen Halléns Fastighetsservice.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam gård med uteplatser samt lekplats för barnen. Det finns även pallkragar för den odlingsintresserade. I källaren i uppgång 26C finns även en bastu/relaxavdelning med vilstolar, bord och ombytesmöjligheter, en övernattningslägenhet samt hobbyrum. Gemensam tvättstuga finns i uppgången på Räntmästaregatan 26C, 28B samt Snoilskygatan 2B. Till varje bostad hör ett källarförråd och i föreningen finns även ett styrelserum, cykel- samt barnvagnsförråd.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar gemensamma städdagar två gånger per år.

PARKERING
Föreningen har 50 parkeringsplatser som går att hyra för cirka 300 kronor i månaden. Några platser har även uttag för motorvärmare och dessa platser kostar cirka 450 kronor i månaden. I föreningen finns även ett antal MC- platser som kostar cirka 200 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till parkeringsplatserna men ingen i kö till MC-platserna.

Adressen Räntmästaregatan är berättigad till boendeparkering inom område ”Ö6”.

TV/BREDBAND
TV och bredband (1000/1000) via Bahnhof.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kr för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1972-1973 Byttes stammarna i köken.
2003-2004 Byttes stammarna i badrummen och i samband med det renoverades badrummens ytskikt. Under samma år byggdes gemensam bastu och relaxrum, byttes entrédörrar, en ny tvättstuga kom till och befintliga tvättstugor renoverades.
2005 Byttes samtliga fönster.
2008-2009 Byttes yttertak, tilläggsisolerades vindar och samtliga hus fick ny fasadbeklädnad.2009 Byttes samtliga lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar.
2009-2010 Totalrenoverades samtliga trapphus samt installerades fiber i samtliga lägenheter. Under samma period renoverades elsystemen i fastigheterna då 1-fas byttes till 3-fas och i samband med renoveringen stängdes stadsgasen av. Man såg även över all belysning.
2011 Renoverades entrétrappor och räcken, lades ny beläggning på asfaltsytor samt monterades nya räcken och skyltar på parkeringen. Under samma år rustades innergården upp, omdränerades mark samt anlades nya uteplatser och planteringar.
2011-2012 Gjordes en översyn, modernisering samt energioptimering av värmesystemet. Under samma period genomfördes en injustering av radiatorerna.
2012 Installerades några av parkeringsplatserna med uttag för motorvärmare.
2014-2015 Byggdes balkonger till 79 lägenheter i föreningen.
2017 Byggde föreningen om ett skyddsrum till lägenhet. Under samma år kaklades tvättstugan om på Räntmästaregatan 28.
2018 Upprättades nya stadgar.
2019 En av föreningens tidigare hyresrätter sades upp, så föreningen sålde den och upplät som bostadsrätt.
2020 Fasadtvätt genomfördes. Ledningarna byttes ut på Räntmästaregatan 26 och 28.
2021 OVK genomfördes.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en underhållsplan som de följer, det finns inga större underhåll inplanerade de närmsta åren. De håller på att installera laddplatser för el- och hybridbil samt planerar att fräscha upp trapphusen och lacka om entrédörrarna lite längre fram. Det pågår även undersökningar vad gäller att sälja ut råvindsytan till de som bor på våning 4, för att kunna bygga upp i etage.

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi och har gjort upprepade avgiftssänkningar. Den senaste sänkning var den 1 januari 2019 då man sänkte med 5%. En av föreningens hyresrätter sades upp och såldes 2019 vilket förstärkte föreningens ekonomi ytterligare. Den ena ränte-swapen som föreningen haft gick ut i december 2020 (och den andra går ut nu i november 2021), vilket gett föreningen betydligt lägre räntekostnader.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2021-11-19) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Föreningens gemensamma bastu och relax

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.