Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Norra Liden 35, Kungshöjd

Modernt hem med västerbalkong

Inglasad balkong i västerläge med eftermiddagssol, modernt kök och badrum samt toppläge mitt i staden. Här bor ni lugnt och hemtrevligt med händelsernas centrum runt knuten.

I charmiga och pulserande Kungshöjd finns allt ni behöver för att skapa ett bekvämt vardagstempo och en härlig blandning av upplevelser och lugn. I den här välplanerade trean bor ni med goda förvaringsmöjligheter och härliga umgängesytor. Några minuter bort finner ni mataffärer, shopping, restauranger, barer, caféer och offentlig service. Här bor ni i en stabil förening med en lugn och barnvänlig innergård att njuta av.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  73.1 kvm

 • Avgift

  4 548 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  73.1 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2 av 6
 • Balkong

  Inglasad balkong
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1980
 • Förråd

  Källarförråd
 • Lägenhetsnummer

  6 (Brf) / 1201 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  4 548 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, TV-Comhems basutbud
 • Andel i föreningen

  0.87222%
 • Andelstal avgift

  0.87222%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 624 kr/år
 • Försäkring

  5 067 kr/år
 • Totalt

  9 691 kr/år
 • Kommentar

  Elnät: Göteborg Energi, Elhandel: Göta Energi. Försäkring via Folksam. Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2019-12-12
 • Energiprestanda

  102 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Bostadens välkomnande hall har ekparkett och vitmålade väggar. En spegeldörr i hallen tar er in till den rymliga klädkammaren med parkettgolv och många hyllor där ni kan förvara kläder och andra tillhörigheter.

KÖK
Det moderna köket har ekparkett och vitmålade väggar och är beläget mot föreningens mysiga innergård. Intill fönstret finns plats för en matplats för upp till sex personer. Köket är smakfullt inrett med högblanka köksluckor, bänkskiva i svart kompaktlaminat och ett gråmelerat kakel ovan arbetsytorna. Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin(Bosch), induktionshäll (Husqvarna), ugn (Husqvarna), svart fläktkåpa (Siemens), vinkyl och mikrovågsugn.

VARDAGSRUM
Det generösa vardagsrummet har ett fantastiskt ljusinsläpp tack vare ett fönsterparti som vetter ut mot den inglasade balkongen. Rummet har ekparkett och vitmålade väggar. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matbord, perfekt för trevliga middagar tillsammans med familj och vänner.

BALKONG
Bostadens inglasade balkong är som ett extra rum året runt och härifrån kan ni skymta hamninloppet och Hisingen på andra sidan älven. På balkongen kan ni njuta av solens varma strålar från eftermiddag till kväll. Trätrall på golvet och här  finns plats för utemöbler som bord och stolar.

SOVRUM 1
Bostadens ena sovrum har ett lugnt läge mot föreningens innergård. Här ligger ekparkett och väggarna är målade i vitt. Rummet har gott om plats för dubbelsäng och här finns en skjutdörrsgarderob med plats för kläder och andra tillhörigheter.

SOVRUM 2
Det andra sovrummet har en grå vinlyltapet på väggarna och på golvet ligger ekparkett. Även detta sovrum har ett lugnt läge mot gården och här finns gott om plats för skrivbordshörna, enkelsäng och andra möbler. I rummet finns goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med spegeldörr.

BADRUM
Hemmets fräscha badrum har väggar i matt vitt kakel, klinkergolv i en mörkgrå ton och spotlights i taket som ger en behaglig belysning. Badrummet är utrustat med dusch med duschväggar och stor taksil, wc, handfat med kommod, spegel, handdukstork samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

 

 

Förening

Förening

FÖRENINGEN
HSB Otterhällan i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening med 110 bostadsrätter. Adresser i föreningen är Norra Liden 25-35.

FASTIGHETEN
Göteborg Inom Vallgraven 62:12. Fastigheten byggdes 1979. Marken upplåts med tomträtt. Föreningen ligger i en tvist med Göteborgs Stad angående nivån för ny tomträttsavgäld. För mer information se föreningens hemsida.

HEMSIDA
https://www.hsb.se/goteborg/brf/otterhallan/

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns tvättstuga med sex tvättmaskiner samt mangelrum med kallmangel, en samlingslokal, cykelförråd samt en mysig innergård med lekplats och grillmöjligheter. Föreningen har även extra förråd man kan hyra.

PARKERING
Föreningen förfogar över 5 garageplatser som hyrs ut till medlemmar i föreningen. Till dessa finns ingen kö då platserna sällan blir lediga.39 av totalt 110 lägenheter har en parkeringsplats knuten till lägenheten som ingår i avgiften. Goda parkeringsmöjligheter för boendeparkering finns på gatorna runt fastigheten. För mer information kring boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering. Det finns också flera parkeringsgarage i närområdet där man kan hyra garageplats.

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV och internet via ComHem alternativt Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476kr för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Moderna Försäkringar.

RENOVERINGAR
2004 Byttes entrépartier, passersystem och porttelefon. Samma år rustades hissarna upp.
2005 Spolades samtliga avloppsstammar. Samma år genomfördes fogbyte på fasaden.
2006 Målades balkonger om.
2007-2009 Installerades nytt värme- och ventilationssystem.
2008 Byttes termostater och fläktar i samtliga lägenheter och en OVK-besiktning av ventilationen genomfördes.
2009 Renoverades föreningslokalen.
2010 Besiktigades fastigheten.
2011 Renoverades garaget.
2013-2014 Renoverades balkongerna och taket försågs med taksäkerhetsräcke. Samma period spolades avloppsstammarna.
2015 Byttes rökluckor på taket och gården. Samma år renoverades tvättstugorna.
2016 Förstärktes stenmuren mot Brf Lasarett och Otterhällegatan. Samma år påbörjades ett hissbyte.
2019 Målades taket om samt mindre reparationer av balkonger samt fasad.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
2022 Ny balkongbesiktning

Balkong och fönsterbyte planeras under de närmaste åren. Ytan utomhus som utgör tak till garaget är i behov av omläggning.

Föreningen har en långtgående underhållsplan.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget(2021-04-13).
Beroende på utfallet gällande tomträttsavgälden kan avgiftshöjningar bli aktuella.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta. 

Område

Kungshöjd

MYSIGT MYLLER INOM VALLGRAVEN
I gemytliga Kungshöjd bor du komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.

TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. I hemtrevliga Kungshöjd bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. En minut bort finns de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan och i närområdet ligger även Kungstorget och med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I Kungshöjd har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg.

GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn från Kungshöjd är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Grönsakstorget samt Stenpiren. Från Stenpiren kan du hoppa på Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus.

PÅ GÅNG I OMRÅDET
Området kring Kungshöjd är under en spännande uppbyggnad med kommande Skeppsbron och Södra Älvstranden utanför porten.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.