Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Västgötagatan 11, Heden/Lorensberg

Välplanerad och ljus sekelskiftesbostad

Generös takhöjd, tidstypiska djupa dörrposter samt fönsternischer. I en sekelskiftesfastighet anno 1888 ligger denna bostad med bekvämligheter som tvättmaskin, diskmaskin och golvvärme i badrummet. Hemmets sovalkov nås genom en vacker dubbeldörr. Trivsam innergård med blomstrande rabatter och grillplats som inbjuder till umgänge med vänner och familj.
Ett lugnt läge med kort promenadavstånd till Trädgårdsföreningen, Avenyn, Kungsportsplatsen och allt som vår vackra stad har att erbjuda.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2.5 rum och kök

 • Boarea

  53 kvm

 • Avgift

  2 490 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1/5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2.5 rum och kök
 • Boarea

  53 kvm
  Baserad på Fastighetsregistret.
 • Kommentar area

  Boarea är ett cirkavärde. Enligt fastighetsregistret är bostaden 2 rum och kök.
 • Våning

  1/5
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1888
 • Lägenhetsnummer

  2064 (Brf) / 1003 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskomelse.

Ekonomi

 • Avgift

  2 490 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  0.73000%
 • Andelstal avgift

  0.69%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 800 kr/år
 • Försäkring

  1 500 kr/år
 • Totalt

  6 300 kr/år
 • Kommentar

  El: Borås elhandelsbolag, Försäkring: Hedvig Hemförsäkring Enligt säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2020-05-11
 • Energiprestanda

  107 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas in i en trevlig hall med belysning av spotlights i taket. På golvet ligger grått klinker och väggarna är målade i en ljusblå färg. Förvaring i en dubbelgarderob med speglar på.

KÖK
Köket erbjuder plats för matgrupp och har bra arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ekparkett. Vita köksluckor och ovan bänkskivan i ek sitter ett vitt kakel. Utrustningen består av kyl- och frysskåp, ugn, spishäll, fläkt samt diskmaskin. Vackra fönster med delvis frostat glas och djupa fönsterbänkar ger rummet ljus och i taket sitter infällda spotlights. Längs ena väggen sitter en praktiskt lägre hylla/bänk som erbjuder god förvaring.

VARDAGSRUM
Ekparketten och de ljusa väggarna fortsätter in i hemmets vardagsrum. Här finns utrymme för soffgrupp och övrigt möblemang. Vackert fönster med djup fönsterbänk även här. Ett rum för umgänge med familj och vänner.

SOVRUM
Innanför vardagsrummet ligger sovrummet som har ljusa ytskikt och plats för en större säng. En dubbeldörr skiljer sovrummet från vardagsrummet.

BADRUM
Badrummet är helkaklat i vitt med en bård av glasmosaik i en turkos ton. På golvet ligger en ljus klinker. Badrummet är utrustat med wc, handfat, spegelskåp och duschkabin. Här finns också härlig golvvärme, handdukstork och en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Behaglig belysning genom spotlights i taket.

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Västgötagatan är en äkta bostadsrättsförening med totalt 97 lägenheter varav 94 upplåtes med bostadsrätt och tre med hyresrätt samt en lokal upplåten med hyresrätt.

HEMSIDA
www.brfvastgotagatan.se

FASTIGHETEN
Heden 21:1 Föreningen köpte fastigheten 2002. Fastigheten är friköpt. Byggnadsår: 1888

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av BoDin Ekonomi.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
En nybyggd tvättstuga finns på gården Cykelförråd finns i källaren och cyklar kan ställas på innergården. En grillplats på innergården för umgänge med familj och vänner.

PARKERING
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan få information samt fylla i din ansökan på www.goteborg.se
Boendeparkering finns kring fastigheten och parkeringar för besökande finns i närheten.

KABEL-TV/BREDBAND
Grundutbudet för TV ingår i månadsavgiften. Leverantör: ComHem.
Bredband: Fiber-LAN från Bahnhof om 1000 mbitit ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 190 kronor för 2021. Överlåtelseavgift betalas av köpare. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 476 kr för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad.

GJORDA RENOVERINGAR
2020 Byte av fönster och fasadrenovering.

2017 Ombyggnad av gårdshuset för att ge plats för nio nya lägenheter.

2017 Utfördes dränering.

2016 Värmejustering.

2005 Alla bottenvåningens lokaler utom två gjordes om till bostadsrätter.

2002 Grundförstärking.

2000 Ombyggnation av kallvind till vindslägenheter.

1975–1980 All el byttes ut.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till år 2040. På föreningens hemsida kan man följa vad som planeras framöver. Brfvastgotagatan.se

EKONOMI
Föreningen höjde avgiften senast år 2010 och inga planerad höjningar finns i dagsläget.

MEDLEMSKAP
Juridisk person: Beviljas ej medlemskap i föreningen.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen Brf Västgötagatan samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

 

Område

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 

Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.

NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 

I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.