Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Kommande försäljning

Nordhemsgatan 18A, Linnéstaden

Sekelskifteshem med balkong på perfekt läge mitt i stan

Sekelskiftesbostad med högt i tak, tidstypiska detaljer som stuckatur, takrosetter, brädgolv och fungerande kakelugn. Snyggt totalrenoverat badrum och balkong mot föreningens lugna innergård. Möjligt att göra om till en trea.

Denna charmiga genomgångslägenhet har vackra brädgolv i alla rum och härliga ljusinsläpp från bostadens stora fönster. Bostaden har en takhöjd på över 3 meter som skapar en härlig rymd. Det mysiga sovrummet har en framtagen tegelvägg och insynsskyddat läge mot föreningens lugna gård. Här bor ni på välplanerade ytor med goda förvaringsutrymmen. Utanför porten har ni Linnéstadens rika utbud av välrenommerade restauranger, caféer, uteserveringar och kultur. Dessutom har ni Slottsskogen på kort promenadavstånd.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  57 kvm

 • Avgift

  3 380 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Gör en intresseanmälan.

Intresse
Integritet *

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  57 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  2 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1879-1889
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  182 (Brf) / 1101 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Budstart

  Kontakta mäklaren
 • Avgift

  3 380 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  3.46094%
 • Andelstal avgift

  3.46094%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Energi

 • Energideklaration

  2020-12-18
 • Energiprestanda

  120 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D
Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av bostadens sekelskifteskaraktär. Hallen har vitmålade brädgolv och gröna väggar, högt i tak och plats för avhängning. Praktiskt platsbyggd skohylla i flera plan.

VARDAGSRUM
Hemmets vardagsrum har två stora fönster mot Nordhemsgatan som ger rummet ett härligt ljusinsläpp. Rummet har vackert brädgolv och vitmålade väggar. Förvaring i inbyggd bokhylla. Rummet smyckas av tidstypiska stuckaturer, höga fotlister, takrosett och en fungerande kakelugn. Här finns plats för både soffa och matbord för umgänge med familj och vänner.

KÖK
I fil med vardagsrummet ligger bostadens kök som har brädgolv och vitmålade väggar. Intill fönstren mot Nordhemsgatan finns plats för ett större matbord. Likt vardagsrummet smyckas rummet av takstuckaturer och även här finner ni en stor takrosett. Köksinredningen är vit med ljust kakel ovan bänkskivan i svart. Köket har gott om förvaringsutrymmen och är utrustat med kombinerad kyl och frys (ny 2020), spis, fläktkåpa, mikro samt diskmaskin. 

SOVRUM
Sovrummet har ett lugnt läge mot innergården. Rummet har charmigt brädgolv och en vacker framtagen tegelvägg, övriga väggar är ljust målade. Sovrummet rymmer en dubbelsäng och sängbord. Här finns dessutom flera garderober samt platsbyggd bokhylla som ger plats för kläder och andra tillhörigheter. Från sovrummet når ni balkongen.

BALKONG
Balkongen ligger belägen mot föreningens lugna gård med lummiga växter och har plats för utemöbler. Här kan ni njuta av morgonkaffet i morgonsolen.

BADRUM
Från hallen nås badrummet som totalrenoverades 2018. Schackmönstrat klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i vitt. Här finns dusch med taksil, wc, handfat med vit kommod, handdukshängare med värme samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Belysning i form av infällda spotlights.

Förening

Förening

FÖRENINGEN
Brf Nordhemsgatan 16–20 är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 2002 bestående av tre flerbostadshus med totalt 28 bostadsrätter och 4 lokaler med hyresrätt.

FASTIGHETEN
Göteborg Masthugget 9:15 samt Masthugget 9:18-19. Fastigheterna bebyggdes 1879–1889. Fastigheternas värdeår är 1980. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har en mysig innergård med utemöbler och grillmöjligheter. I föreningen finns även två tvättstugor, soprum, cykelställ samt barnvagnsrum. Föreningen anordnar två städdagar per år, en på hösten och en på våren.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inget obligatoriskt men föreningen anordnar en städdag under våren och en under hösten som man gärna vill att medlemmarna är med på. 

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476kr för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

RENOVERINGAR
2020 Renoverade föreningen rökkanalerna i husen, man har justerat in termostater och radiatorer.
2015–2016 Byggdes balkonger och fönster byttes på ytterfasaden. Under året målades sophuset samt fasaden på Nordhemsgatan 18. Samma år genomfördes en kontroll av grunden och en OVK av ventilationen genomfördes.
2014 Byttes cirkulationspumpen i undercentralen. Samma år byttes läckande stuprör på gården på Nordhemsgatan 18.
2012 Målades taket. Samma år målades gårdsfasaden på Nordhemsgatan 16.
2009 Genomfördes en OVK av ventilationen.
2006 Renoverades trapphus och portar.
2004 Putsades fasaden och grundbevarande åtgärder utfördes på Nordhemsgatan 16–18.
1980 Byttes V/A- samt elstammar. Samma år tilläggsisolerades väggar mot innergården.

KOMMANDE RENOVERINGAR
2018 upprättades en omfattande underhållsplan med målsättningen att bevara fastigheternas goda skick. Underhållsplanen är detaljerat utförd och sträcker sig tom 2057.

Föreningen har tagit beslut om upprustning av innergårdar och sällskapsmiljöer, nytt skalskydd, entrédörrar samt att gårdsdörrar ska uppdateras och bytas. (I sällskapsmiljöer är även trapphusen inräknade.) Detta påbörjas under sommaren 2021.

Föreningen har en stor råvind som vid en eventuell avyttring skulle inbringa stora intäkter till föreningen. En vindsgrupp är tillsatt för att utreda frågan kring huruvida de högst upp kan bygga etage eller om det ska göras nya smålägenheter eller en blandning. Inga beslut har tagits. SBC håller just nu på med en förstudie för att reda ut alla förutsättningar för en eventuell vindsexploatering.

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi och i och med den möjliga vindsexploateringen så kommer föreningens ekonomi att stärkas. Detta skulle öka intäkterna genom pengar för råvinden samt ökade intäkter från månadsavgifter.

Föreningens lokaler inbringar goda hyresintäkter till föreningen, ca 34% av de totala intäkterna kan hänföras till lokalhyror. I dag finns inga beslutade avgiftsförändringar. 

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.