Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Nordhemsgatan 18A, Linnéstaden

Sekelskifteshem med balkong på perfekt läge mitt i stan

Sekelskiftesbostad med högt i tak, tidstypiska detaljer som stuckatur, takrosetter, brädgolv och fungerande kakelugn. Snyggt totalrenoverat badrum och balkong mot föreningens lugna innergård. Möjligt att göra om till en trea.

Denna charmiga genomgångslägenhet har vackra brädgolv i alla rum och härliga ljusinsläpp från bostadens stora fönster. Bostaden har en takhöjd på över 3 meter som skapar en härlig rymd. Det mysiga sovrummet har en framtagen tegelvägg och insynsskyddat läge mot föreningens lugna gård. Här bor ni på välplanerade ytor med goda förvaringsutrymmen. Utanför porten har ni Linnéstadens rika utbud av välrenommerade restauranger, caféer, uteserveringar och kultur. Dessutom har ni Slottsskogen på kort promenadavstånd.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  59 kvm

 • Avgift

  3 380 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Johanna Ljungman

0727 - 36 39 01

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  59 kvm
  Baserad på Uppmätning SS 21054:2020.
 • Kommentar area

  Enligt bostadsrättsföreningen är bostaden registrerad som 57 kvm
 • Våning

  2 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1879-1889
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  182 (Brf) / 1101 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 380 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
  Ingår ej i avgiften: Bredband betalas genom ett obligatoriskt tillägg på avgiften om 250 kr per månad.
 • Andel i föreningen

  3.15851%
 • Andelstal avgift

  3.31434%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  446 915 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energi

 • Energideklaration

  2020-12-18
 • Energiprestanda

  120 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D
Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av bostadens sekelskifteskaraktär. Hallen har vitmålade brädgolv och gröna väggar, högt i tak och plats för avhängning. Praktiskt platsbyggd skohylla i flera plan.

VARDAGSRUM
Hemmets vardagsrum har två stora fönster mot Nordhemsgatan som ger rummet ett härligt ljusinsläpp. Rummet har vackert brädgolv och vitmålade väggar. Förvaring i inbyggd bokhylla. Rummet smyckas av tidstypiska stuckaturer, höga fotlister, takrosett och en fungerande kakelugn. Här finns plats för både soffa och matbord för umgänge med familj och vänner.

KÖK
I fil med vardagsrummet ligger bostadens kök som har brädgolv och vitmålade väggar. Intill fönstren mot Nordhemsgatan finns plats för ett större matbord. Likt vardagsrummet smyckas rummet av takstuckaturer och även här finner ni en stor takrosett. Köksinredningen är vit med ljust kakel ovan bänkskivan i svart. Köket har gott om förvaringsutrymmen och är utrustat med kombinerad kyl och frys (ny 2020), spis, fläktkåpa, mikro samt diskmaskin. 

SOVRUM
Sovrummet har ett lugnt läge mot innergården. Rummet har charmigt brädgolv och en vacker framtagen tegelvägg, övriga väggar är ljust målade. Sovrummet rymmer en dubbelsäng och sängbord. Här finns dessutom flera garderober samt platsbyggd bokhylla som ger plats för kläder och andra tillhörigheter. Från sovrummet når ni balkongen.

BALKONG
Balkongen ligger belägen mot föreningens lugna gård med lummiga växter och har plats för utemöbler. Här kan ni njuta av morgonkaffet i morgonsolen.

BADRUM
Från hallen nås badrummet som totalrenoverades 2018. Schackmönstrat klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i vitt. Här finns dusch med taksil, wc, handfat med vit kommod, handdukshängare med värme samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Belysning i form av infällda spotlights.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Nordhemsgatan 16-20 är en äkta förening bestående av 3 flerbostadshus med totalt 29 bostadsrätter samt 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheterna 2003 och har adresserna Nordhemsgatan 16A-B, 18A-B samt 20A-B.

FASTIGHETEN
Göteborg Masthugget 9:15, 9:18 samt 9:19. Fastigheterna uppfördes mellan 1879-1889. Fastigheternas värdeår är 1980. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har två mysiga innergårdar med utemöbler och grillmöjligheter. I föreningen finns även två tvättstugor, soprum, cykelställ samt barnvagnsrum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar även varje år en gemensam höst- samt vårstädning.

PARKERING
Adressen Nordhemsgatan 16-20 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”.
För kostnad och mer information om boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering

Det finns även en del externa garage i området. För mer information kontakta mäklaren.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Tele2. Grundutbud av TV ingår i månadsavgiften och ett obligatoriskt tillägg om 250 kr/månad tillkommer för bredband (500/50 Mbit/s).

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 2006 kr för 2024. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 860 kr för 2024.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

DELAT ÄGANDE
Föreningen tillåter delat ägande mellan tex förälder/barn, den som bor i lägenheten ska äga minst 10%.

UTHYRNING I ANDRAHAND
Ansökes hos styrelsen och beviljas för max 1 år i taget.

GJORDA RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2018 och 2047.

2023 Relining av horisontella spillvattenledningar och vertikala stammar.
2022 Bullerreducering av takfläktar, målning av miljöhuset på ena gården, relining av fastighetens spillvattenledningar, upprustning och renovering av innergårdar samt dränering. Samma år utfördes en OVK som är godkänd.
2021/2022 Byte radiatorventiler, värmeinjustering, byte VC-pump och installation av vattenmätare.
2021 Spolning och filmning av avloppsledningar, nytt passagesystem och porttelefoner, sanering och ohyresbekämpning i källare på ena gården.
2020 Renovering av eldstäder och rökkanaler, brandskyddskontroll samt styrelserum.
2019 Fönsterbyte mot innergården.
2018 Byggdes balkonger på Nordhemsgatan 16. Under samma år byttes låsen till dem gemensamma utrymmena samt upprättades en ny underhållsplan.
2017 Försäljning av föreningens sista hyresrätt.
2015-2016 Förebyggande mätning av grundvattennivån regelbundet.
2015 Spolning och filmning avloppsledningar under mark vid fastigheten 16 och 18, målning och montage av dörr på soprum vid 18 gården. OVK-besiktning, tvätt och målning av fasaden mot 18 gården samt byte av stuprör på samma gård.
2014-2015 Åtgärder fuktskador Källare 20 B samt grundkontroll och sättningsmätning. Byte av samtliga fönster på ytterfasaden till 3-glas med lågt UI-värde och låg ljudgenomsläpplighet.
2014 Byte av cirkulationspump undercentral, utflyttning av portar samt renovering av entréer. Byte läckande stuprör samt putslagning på 18 gården.
2013 Relining av avloppsrör under mark, 20 huset.2012 Takmålning samt fasadmålning på gården, Nordhemsgatan 16.
2009 OVK-besiktning.
2006 Renovering av trapphus och portar.
2004 Omputsning av fasad samt grundbevarande åtgärd genom borinfiltration på Nordhemsgatan 16-18
1980 Rörstambyte, elstambyte samt tilläggsisolering och plåtbeklädnad av väggar mot innergård.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Man håller just nu på med renovering av trapphuset, man ska måla, byta strömbrytare till rörelsestyrda, byta armaturer, putsa vissa partier samt rengöra och polera golven. Detta beräknas vara slutfört i april 2024.

SBC är projektledare för ett vindsprojekt, där det talas om att sälja ut råvindarna. Föreningen kommer att ha ett informationsmöte 4/4 för att ge information till medlemmarna och på årsstämman i april är tanken att genomföra en omröstning i frågan.

EKONOMI
Föreningens ekonomiska ställning och likviditet är god och de har i dagsläget inga beslutade ändringar gällande avgiften. (2024-03-27)

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.