Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Seglaregatan 20, Majorna

Välplanerad, ljus bostad med solig balkong och härlig utsikt

Fritt läge, utsikt, solig balkong och garageplats ingår. Välplanerad och ljus bostad med renoverat kök och badrum samt två rymliga sovrum.
Balkongen har sol hela dagen och bjuder på magiska solnedgångar. Stabil Brf med faciliteter som övernattningslägenheter, festlokal, hobbyrum, gym och bastu. Här bor du i ett lugnt område med närhet till naturen och med promenadavstånd till Slottskogen samt till Linnéstadens rika utbud av butiker, restauranger och caféer.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  78.7 kvm

 • Avgift

  5 936 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 10 88 18

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  78.7 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarea är ett cirkavärde.
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1974
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Telia
 • Lägenhetsnummer

  255 (Brf) / 1102 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  5 936 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten samt garageplats
 • Andel i föreningen

  0.29493%
 • Andelstal avgift

  0.29493%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 600 kr/år
 • Försäkring

  2 454 kr/år
 • Övrigt

  2 040 kr/år
 • Totalt

  8 094 kr/år
 • Personer i hushåll

  3
 • Kommentar

  Hemförsäkring via Folksam. Elförbrukning samt tv/bredband faktureras via föreningen.Enligt säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2019-08-30
 • Energiprestanda

  99 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D
Planritning

Planlösning

Förening

Förening

FÖRENINGEN
HSB Brf Seglaren i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 1969. Den består av 5 flerbostadshus med 415 bostadsrätter samt fyra lokaler som hyrs ut och ger goda intäkter till föreningen.

FASTIGHETEN
Majorna 146:29 Seglaregatan 17–23, Majorna 146:30 Seglaregatan 35, Majorna 146:31 Seglaregatan 4–10, Majorna 146:32 Seglaregatan 16-28. Fastigheterna bebyggdes 1973–1974. Fastigheternas värdeår är 1974. Föreningen har tomträtt. Nuvarande tomträttsavgifter gäller fram till 2022-10-31.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har tvättstugor, cykel- och barnvagnsrum, snickarrum (med verktyg och maskiner), gym, pingisrum samt bastu. Det finns också två övernattningslägenheter (kostar ca 200 kr/natt) och en festlokal för ca 50 personer med kök och porslin.

Föreningen har också ett ”loppisrum” där man kan ställa saker man inte vill ha och ta saker man vill ha samt flera grillplatser.

Föreningen har varmgarage under hus 4 och 10 samt 17 där många lägenheter har en tillhörande parkeringsplats. Om man inte har behov av en garageplats kan man hyra ut platsen för ca 800 kr/månad externt på egen hand. MC-parkering finns också i föreningen. I garaget finns även en station för biltvätt.

HEMSIDA
https://www.hsb.se/goteborg/brf/seglaren/

KABEL-TV/INTERNET
Föreningen installerade fiber via Telia år 2018.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476kr för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

RENOVERINGAR
Renovering av garage, fasader, loftgångar samt utbyte av fönster har genomförts. Detaljerad information finns på hemsidan: https://www.hsb.se/goteborg/brf/seglaren/

KOMMANDE RENOVERINGAR
2021 Omputsning av baksida fasad SG 10.
2021 Stora avtalsomförhandlingar.
2021 Målning av stora delar i utemiljön.
2021 Byte av porttelefoner på SG 35 och SG 4.
Föreningen byter successivt ut balkongdörrar.
Projektering pågår gällande stambyte.
Det finns en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig fram till 2044.

EKONOMI
Föreningen har en stabil ekonomi och låg belåning.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas in i en rymlig hall med gott om plats för avhängning. Här finns också två inbyggda garderober för ytterligare avhängning samt förvaring. Mörkbrunt golv och väggar målade i vitt.

KÖK
Golvet löper vidare från hallen och även här är det ljust målade väggar. Vit köksinredning med spegelluckor matchas med en bänkskiva i svart sten och stora ljusa kakelplattor. Köket är utrustat med diskmaskin, spis, fläkt, ugn, micro samt fullstor kyl och frys. Köket renoverades under 2016 och har gott om förvaring i skåp och lådor. Bra med plats för matbord vid fönstret som har en fin utsikt mot Majorna och Sandarna. Fönsterbräda i sten.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet får härligt ljusinsläpp från såväl fönster som utgången till hemmets balkong. Här kan ni med lätthet möblera med såväl soffgrupp som matsalsmöbel. Ett härligt rum för umgänge med familj och vänner. På golvet ligger ekparkett, väggarna har en ljust randig tapet och fönsterbrädorna är i sten.

BALKONG
Från vardagsrummet når ni balkongen lugnt belägen och med fina vyer över takåsarna och Älvsborgsbron. Här kan ni njuta av solen på dagtid och fantastiska solnedgångar på kvällstid.

SOVRUM 1
Hemmets ena sovrum nås från hallen. På golvet ligger vitbetsat trägolv och väggarna är målade i en ljus färg. Stort fönster mot föreningens grönskande gård ger ett fint ljusinsläpp. Förvaring i tre garderober och plats för dubbelsäng, skrivbord samt övrigt möblemang.

SOVRUM 2
Det andra sovrummet har också utsikt mot föreningens lummiga gård och här finns fyra garderober för förvaring. Tre ljust tapetserade väggar och en mörkare mönstrad fondvägg, golvet är ett ett ljust vitbetsat trägolv. Plats för dubbelsäng och skrivbordshörna.

BADRUM
Badrummet som renoverades 2016 är inrett i stilfulla materialval. På golvet ligger ett ljust klinker och tre av väggarna är klädda i matchande vitt kakel och en av väggarna har stora mörkt grå kakelplattor. Kran och detaljer i mässing. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med vit kommod, spegelskåp, dusch med taksil samt tvättmaskin. Här finns även ett stort fönster för ljusinsläpp och vädring.

Område

Majorna

FAMILJÄR CHARM
Med sin sköna lunk och mysig atmosfär lockar Majorna såväl yngre människor som barnfamiljer och äldre. Den här stadsdelen är trendig och populär för de som söker en egen liten stad i staden, en lugnare sådan. Lugn men ändå livfull och nyskapande.

Majorna är ett av Göteborgs äldsta kvarter där bland annat sjömän och varvsarbetare bosatte sig så tidigt som på 1600-talet. På 1800-talet var stadsdelen utbredd och här fanns bland annat små verkstäder, skolor och fattighus. Området har sedan dess och sent in på 1900-talet främst varit bebott utav arbetarklassen. Nu trängs här gedigna landshövdingehus med lummiga gårdar och caféer. Känslan i området är familjär och boende i området vittnar om en fin gemenskap.

NÄRA TILL HAV OCH NATUR
I Majorna blir du aldrig uttråkad, i alla fall inte om du gillar att leva avslappnat och njutfullt. Här bjuds det på små mysiga butiker, kvarterskrogar, gallerier och restauranger av alla möjliga slag. I området finns många platser för barnen att roa sig på, till exempel Söderlingska Trädgården med sin populära lekplats. Även Slottsskogen ligger alldeles i närheten med sina grönytor, djurparker och motionsslingor. Lite längre ner mot vattnet har du Röda Sten och Sockerbruket som ibland anordna fester och utställningar. Längs med vattnet ser du ut över hamninloppet och över till Hisingen. Det här är ett populärt och vackert promenadstråk under sommarmånaderna. Ta en glass och slå dig ner för att kolla på båtarna och människorna som passerar.

Majorna har flera stora matbutiker i olika prisklasser och några mindre butiker som är specialiserade på vissa utvalda råvaror. Området tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné som förvaltar en ett flertal skolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
En mängd olika spårvagns- och busslinjer kan ta dig till och från Majorna. Ut till havet eller in till city, härifrån åker du enkelt till stadens alla hörn. Stigbergstorget, Chapmans Torg och Majvallen är bara några av hållplatserna i området. För mer information om vilka linjer och hållplatser som passar dig kan du besöka Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.