Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Blåsutgatan 5, Majorna

Högst upp i huset med fantastisk utsikt

Ljus bostad högst upp med nyrenoverat badrum och härlig utsikt i en välskött förening. Garageplats ingår i månadsavgiften. Hissen tar dig upp till denna trivsamma lägenhet där ett stort fönsterparti i det rymliga allrummet ger storslagen utsikt mot Göta Älv och Älvsborgsbron. Kokvrå med allt du behöver och ett modernt badrum med stilfulla materialval.
Läget högst upp ger ett tyst och lugnt boende och garage i källaren underlättar din vardag. Innergården är mysig och fylld med lummig växtlighet här finns också sittbänkar och lekplatser.

Från bostaden är det bara en kort promenad till Karl Johansgatans rika utbud av restauranger och caféer. Lockar brisen vid vattnet ligger Klippan och Röda sten också på promenadavstånd. Vill du in till city finner du Blåsutgatans hållplats precis runt hörnet. Här bor man lugnt och avkopplande men med närhet till allt staden har att erbjuda.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  34.7 kvm

 • Avgift

  3 233 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  5 av 5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  34.7 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarea är ett cirkavärde.
 • Våning

  5 av 5
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1970
 • Lägenhetsnummer

  22-2081-8-560 (Brf) / 1502 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  3 233 kr/mån
  Ingår i avgiften: Garageplats, värme, vatten, kabel-tv obligatoriskt tillägg på 200 kr/månad
 • Andel i föreningen

  0.11543%
 • Andelstal avgift

  0.11543%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 400 kr/år
 • Försäkring

  1 620 kr/år
 • Totalt

  4 020 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Elkostnad enigt säljaren, försäkring enligt kalkyl på if.se.

Energi

 • Energideklaration

  2019-05-30
 • Energiprestanda

  120 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E

Förening

Förening

FÖRENINGEN
HSB Brf Blåsut i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 1962. I föreningen finns 578 bostadsrätter och 32 lokaler.

FASTIGHETEN
Föreningen omfattar 8 fastigheter med adress Blåsutgatan, Kabelgatan, Gröna Gatan, Karl Johansgatan samt Jaegerdorffsplatsen.
Majorna 122:10, Majorna 123:18, Majorna 138:21, Majorna 138:22, Majorna 138:23, Majorna 138:25, Majorna 141:13 samt Majorna 149:9.
Fastigheterna bebyggdes 1969–1970. Föreningens fastigheter upplåts med tomträtt.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har totalt åtta tvättstugor placerade i källarplan, minst en i varje huskropp. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt manglar.
I föreningen finns även en festlokal, cykelrum, hobbyrum samt barnvagnsrum.Det finns också ett övernattningsrum som kan hyras för 300 kr/natt.
Gemensam innergård med grillplats, utemöbler, planteringar och lekplats.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inget obligatoriskt men föreningen anordnar städdagar som man gärna vill att medlemmarna är med på. Här finns också olika arbetsgrupper som medlemmarna frivilligt kan delta inom trädgård, fritid, miljö med mera.

HEMSIDA
www.brfblasut.se

PARKERING
Föreningen förfogar över ungefär lika många garage/parkeringsplatser som det finns lägenheter. I de fall en parkeringsplats tillhör lägenheten så ingår det i avgiften. Dessutom disponerar föreningen över 28 garageplatser och 24 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna för en kostnad av 300-500 kr/månad. Skicka en intresseanmälan till föreningen vid intresse av dessa parkeringsplatser. Det finns även 22 avgiftsbelagda gästparkeringar på Blåsutgatan.

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV och bredband via Com Hem samt Telia Fiber LAN. Huset är gruppanslutet till Telia Fiber LAN. TV och bredband läggs på avgiften som ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/månad.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476kr för 2021. Köparen skall vara medlem i HSB innan den kan få ett godkänt medlemskap i föreningen.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

RENOVERINGAR
2020 Gruppanslutning och installation av fiber via Telia.
2019 Omfogning samt tegelbyte på söderfasaderna Blåsutgatan 4,6 samt 8.
2019 Stambyte i föreningens allmänna utrymmen slutfördes och tagglås samt porttelefoner installerades.
2018 Stambyte slutfördes samt installation av 3-fas el i samtliga lägenheter.
2016–2017 Utfördes etapp 1 av stambyte då arbetet utfördes på Blåsutgatan 1–7 samt Kabelgatan 15 A-C.
2015 Färdigställdes renovering och breddning av balkonger, vilket påbörjades 2012. Samma år byggdes nio nya lägenheter på Gröna gatan 32.
2013–2014 Sågs värmesystemet och teknisk utrustning över för att få komfortabel värme i alla lägenheter samt för att effektivt kunna övervaka och styra fjärrvärmen.
2012 OVK besiktning.
2010 Spolades samtliga avloppsstammar och en takombyggnad på Blåsutgatan 3–5 utfördes.

Under 1990-talet byttes samtliga fönster ut. I början på 2000-talet sågs fasader över på Blåsutgatan samt renovering skedde av ventilationssystem och tvättstugorna totalrenoverades.

KOMMANDE RENOVERINGAR 
Tre av föreningens garage ska renoveras samt alla hissar ska renoveras alternativt bytas ut.
Föreningens underhållsplan revideras och uppdateras inför varje budgetår.

EKONOMI
I dag finns inga beslutade avgiftsförändringar. 

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Välkommen in i en ljus och välplanerad hall med gott om plats för förvaring i en skjutdörrsgarderob. Här finns också plats för avhängning. Väggarna är målade i en ljust grå färg som är genomgående i hela bostaden och på golvet ligger ekparkett.

ALLRUM
Ett härligt sällskapsrum med ett stort fönsterparti som ger rikligt med ljus. Det höga läget i huset ger en fantastisk utsikt över takåsar och rakt fram ser du Älvsborgsbron och Göta älv, och vänder du blicken åt höger ser du Eriksbergskranen. Rummet kan inredas med soffa, sovplats och matgrupp. Allrummet lämpar sig utmärkt för mysiga hemmakvällar och trevliga middagar.

Kök
Här finns allt du behöver för din matlagning och gott om utrymme för förvaring. Väggarna är ljust grå och på golvet ligger en schackmönstrad matta. Köksinredningen består av släta fronter i vitt som matchas fint med en bänkskiva i grå laminat samt ett svart kakel. Här inryms en kombinerad kyl och frys, fläkt, en liten spishäll samt ugn. Från fönstret kan ni blicka ut över föreningens trevliga innergård.

BADRUM
Ett nyrenoverat modernt badrum På golvet ligger ett grått klinker och väggarna är klädda i ett vitt kakel. Utrustningen består av vägghängd wc, handfat med vit kommod, spegelskåp med belysning samt duschhörna med vikbar glasvägg. Ett fönster finns för ljusinsläpp och vädring.

LOFTGÅNG
Utanför entrén finns utrymme för ett caféset där du kan avnjuta ditt förmiddagskaffe i strålande solsken.

Område

Majorna

FAMILJÄR CHARM
Med sin sköna lunk och mysig atmosfär lockar Majorna såväl yngre människor som barnfamiljer och äldre. Den här stadsdelen är trendig och populär för de som söker en egen liten stad i staden, en lugnare sådan. Lugn men ändå livfull och nyskapande.

Majorna är ett av Göteborgs äldsta kvarter där bland annat sjömän och varvsarbetare bosatte sig så tidigt som på 1600-talet. På 1800-talet var stadsdelen utbredd och här fanns bland annat små verkstäder, skolor och fattighus. Området har sedan dess och sent in på 1900-talet främst varit bebott utav arbetarklassen. Nu trängs här gedigna landshövdingehus med lummiga gårdar och caféer. Känslan i området är familjär och boende i området vittnar om en fin gemenskap.

NÄRA TILL HAV OCH NATUR
I Majorna blir du aldrig uttråkad, i alla fall inte om du gillar att leva avslappnat och njutfullt. Här bjuds det på små mysiga butiker, kvarterskrogar, gallerier och restauranger av alla möjliga slag. I området finns många platser för barnen att roa sig på, till exempel Söderlingska Trädgården med sin populära lekplats. Även Slottsskogen ligger alldeles i närheten med sina grönytor, djurparker och motionsslingor. Lite längre ner mot vattnet har du Röda Sten och Sockerbruket som ibland anordna fester och utställningar. Längs med vattnet ser du ut över hamninloppet och över till Hisingen. Det här är ett populärt och vackert promenadstråk under sommarmånaderna. Ta en glass och slå dig ner för att kolla på båtarna och människorna som passerar.

Majorna har flera stora matbutiker i olika prisklasser och några mindre butiker som är specialiserade på vissa utvalda råvaror. Området tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné som förvaltar en ett flertal skolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
En mängd olika spårvagns- och busslinjer kan ta dig till och från Majorna. Ut till havet eller in till city, härifrån åker du enkelt till stadens alla hörn. Stigbergstorget, Chapmans Torg och Majvallen är bara några av hållplatserna i området. För mer information om vilka linjer och hållplatser som passar dig kan du besöka Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.