Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Fixfabrikens Gata 10, Majorna

Toppmodern nyproduktion med två balkonger

Toppmodern nyproduktion med utsikt, två balkonger, två badrum och tre välplanerade sovrum. Stilrena materialval, kök från Marbodal och ett vackert askgolv. Här får du som första ägare en inglasad balkong med utsikt mot Ävsborgsbron och från Master Bedroom en balkong mot den lugna gården. Bakom huset ligger Sannaparken med stora gröna ytor för aktiviteter och du finner flera restauranger, matbutiker och träningsfaciliteter på gångavstånd.

Här bor du med närheten till såväl havet, naturen som centrum. Kanske gå ner till Klippan för att njuta av solnedgången eller cykla till Tångudden för ett kvällsdopp? Allt nås med cykel men vill du ta spårvagn in till stan ligger Ostindiegatans hållplats bara 500 meter bort. Välkommen till Fixfabriken, ett uppkommande spännande bostadsområde med genomtänkt design.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  4 rum och kök

 • Boarea

  94 kvm

 • Avgift

  4 770 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  6 av 10

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  4 rum och kök
 • Boarea

  94 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  6 av 10
 • Balkong

  Två balkonger
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  2020-2021
 • Förråd

  Vindsförråd
 • Lägenhetsnummer

  1-1504 (Brf) / 1504 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  4 770 kr/mån
  Ingår i avgiften: värme.
 • Andel i föreningen

  0.9459%
 • Andelstal avgift

  0.9459%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 800 kr/år
 • Vatten/Avlopp

  2 350 kr/år
 • Övrigt

  2 472 kr/år
 • Totalt

  9 622 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Varmvatten och el avräknas efter förbrukning. Övrigt är TV, Bredband och telefoni. Driftskostnaderna är preliminära uppgifter från föreningen och den ekonomiska planen.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av bostadens rymliga hall där ni möts av ett ljust mattlackat askgolv från Kährs som är genomgående i hela bostaden. Väggarna är målade i en vitgrå färg. Hallen har gott om plats för förvaring i en skjutdörrsgarderob, två linneskåp samt ett städskåp. Från hallen nås hemmets två badrum.
KÖK
Bostadens väl tilltagna kök har allt man kan önska. Köket har en halvöppen planlösning mot vardagsrummet och är stilfullt inrett. Köksinredningen från Marbodal är tidlös grå och går ton i ton med de ljusgrå kalkstenarna i fönsterbrädorna. Ovan bänkskivan i kvartskomposit sitter ett vitt kakel. Köket är utrustat med integrerad kyl och frys i fullhöjd, skafferi, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, inbyggd mikro samt diskmaskin. Alla vitvaror kommer från Siemens. Ljusinsläpp från stora fönster och gott om plats för matsalsbord.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har fönster åt två håll som skänker rummet mycket ljus och skapar en härlig rymd. Här finns gott om plats för både soffgrupp och övrigt möblemang. Ett perfekt rum för umgänge med familj och vänner. Härifrån nås också bostadens inglasade balkong.

BALKONG 1
10 kvm stor öppningsbar inglasad balkong med ett högt och insynsskyddat läge med utsikt mot Älvsborgsbron. Här får man ett extrarum att njuta av året runt.

SOVRUM 1
Det större sovrummet är rymligt och har gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Väggarna är målade i en stålgrå färg och på golvet ligger ljust golv i matt ask. En klädkammare tar hand om förvaringen på bästa sätt. Från detta sovrum har du utgång till hemmets andra balkong.

BALKONG 2
Utanför Master Bedroom finner ni hemmets andra balkong som ligger med utsikt över föreningens trivsamma innergård. Gården har ett vintergrönt koncept och upplevs därmed levande hela året.
Även den här balkongen är rymlig och har plats för såväl loungegrupp som matbord.

BADRUM 
I anslutning till hallen ligger det stora badrummet med ljusgrått klinkergolv med underliggande golvvärme och helkaklade väggar i vitt från Höganäs. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp, takdusch med glasdörrar samt en handdukstork. Badrummet är även utrustat med en praktisk tvättplats med fasta överskåp samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens och i taket sitter infällda dimbara spotlights.

SOVRUM 2
Väggarna är målade i en mild rågkulör som harmoniserar fint med askgolvet. Detta rum passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Plats för säng, garderob och skrivhörna och med fönster ut mot gården.

SOVRUM 3
Detta sovrum ligger vägg i vägg med sovrum två och har samma milda rågfärg på väggarna. Ett rum som passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Fönstret vetter ut mot gården.

WC/DUCH
Hemmets mindre badrum har grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, takdusch samt handduktstork. Behaglig golvvärme och belysning med infällda dimbara spotlights.

ÖVRIGT
Mer information kring projektet finner ni på Balders hemsida: https://nyproduktion.balder.se/projekt/branneriet/
En film från en bostad med samma planlösning finner ni här: https://www.youtube.com/watch?v=jfTIGa-yNkM

 

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
BRF Bränneriet i Majorna är en äkta bostadsrättsförening bestående av totalt 134 bostadsrätter. Föreningen har adresserna Fixfabrikens gata 10–14 samt Walter Bengtssonsgata 21–39. Föreningen registrerades 2017.

FASTIGHETEN
Sandarna 28:3 Göteborgs Kommun. Fastigheten bebyggdes 2020–2021. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns ingen gemensam tvättstuga. Tvättmaskin och torktumlare alternativt kombimaskin finns i varje lägenhet. Gemensamma barnvagns- och cykelrum finns inom husen. Det finns också en gemensamhetslokal, cykelservicerum, soprum samt uppställningsplats för cyklar.

HEMSIDA
https://brfbranneriet.brfnet.se/

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Föreningen har inga obligatoriska åtaganden.

PARKERING
Föreningen disponerar 50 garageplatser i fastigheten. 44 platser till en kostnad av 1400 kr/månad samt 6 fasta el-laddplatser till en kostnad av 1700 kr/månad.

TV/BREDBAND
TV och bredband blir gruppanslutet och avgiften är preliminärt ca 206 kr per lägenhet och månad. Läs mer på föreningens hemsida. Kostnad för eventuell TV utöver paketet Lagom samt samtalsavgifter för telefoni tillkommer och betalas av bostadsrättsinnehavaren till respektive leverantör.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kr för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad, under entreprenadtiden via Skanska Sverige AB entreprenadförsäkring.

GJORDA OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Eftersom husen färdigställdes 2021 har inga renoveringar genomförts.

EKONOMI
Föreningen har en ekonomisk plan för de kommande 16 åren.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (samt från föreningens ekonomiska plan och stadgar.) Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

Område

Majorna

FAMILJÄR CHARM
Med sin sköna lunk och mysig atmosfär lockar Majorna såväl yngre människor som barnfamiljer och äldre. Den här stadsdelen är trendig och populär för de som söker en egen liten stad i staden, en lugnare sådan. Lugn men ändå livfull och nyskapande.

Majorna är ett av Göteborgs äldsta kvarter där bland annat sjömän och varvsarbetare bosatte sig så tidigt som på 1600-talet. På 1800-talet var stadsdelen utbredd och här fanns bland annat små verkstäder, skolor och fattighus. Området har sedan dess och sent in på 1900-talet främst varit bebott utav arbetarklassen. Nu trängs här gedigna landshövdingehus med lummiga gårdar och caféer. Känslan i området är familjär och boende i området vittnar om en fin gemenskap.

NÄRA TILL HAV OCH NATUR
I Majorna blir du aldrig uttråkad, i alla fall inte om du gillar att leva avslappnat och njutfullt. Här bjuds det på små mysiga butiker, kvarterskrogar, gallerier och restauranger av alla möjliga slag. I området finns många platser för barnen att roa sig på, till exempel Söderlingska Trädgården med sin populära lekplats. Även Slottsskogen ligger alldeles i närheten med sina grönytor, djurparker och motionsslingor. Lite längre ner mot vattnet har du Röda Sten och Sockerbruket som ibland anordna fester och utställningar. Längs med vattnet ser du ut över hamninloppet och över till Hisingen. Det här är ett populärt och vackert promenadstråk under sommarmånaderna. Ta en glass och slå dig ner för att kolla på båtarna och människorna som passerar.

Majorna har flera stora matbutiker i olika prisklasser och några mindre butiker som är specialiserade på vissa utvalda råvaror. Området tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné som förvaltar en ett flertal skolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
En mängd olika spårvagns- och busslinjer kan ta dig till och från Majorna. Ut till havet eller in till city, härifrån åker du enkelt till stadens alla hörn. Stigbergstorget, Chapmans Torg och Majvallen är bara några av hållplatserna i området. För mer information om vilka linjer och hållplatser som passar dig kan du besöka Västtrafiks hemsida.

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.