Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Budgivning

Bud
Datum
Budgivare
2 775 000 kr
2021-08-11 07:57
Budgivare 2
Säljaren avgör vilka bud under budstart som ska publiceras på internet. Samtliga bud över budstart redovisas. Kontakta mäklaren för att lägga bud.

Vattugatan 4C, Gamla Masthugget

Ljus landshövdingedröm

Välplanerad ljus genomgångslägenhet högst upp med originaldetaljer och nybyggd balkong i fint landshövdingehus. Möjlig att göra om till en 2:a. Bostaden fylls med ljus genom fönster åt två väderstreck, har framtagna brädgolv, rymligt kök med inbyggt skafferi och ett luftigt allrum med sovalkov. Bredband ingår i avgiften! Tyst och fritt läge högst upp i huset och från balkongen blickar du ut över föreningens trevliga innergård. I området ligger också surdegsbageriet Bullen & Brödet där du kan köpa nybakt till frukosten.
Här bor du med bara några minuters promenadavstånd till Slottsskogen men också med gångavstånd till Linnéstadens utbud av butiker och restauranger. Buss 60 tar dig smidigt in till city. Välkommen till Gamla Masthuggets charmiga kvarter.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1.5 rum och kök

 • Boarea

  40.2 kvm

 • Avgift

  2 183 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1.5 rum och kök
 • Boarea

  40.2 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boara är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 3
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1929
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Telenor
 • Lägenhetsnummer

  42 (Brf) / 1202 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  2 183 kr/mån
  Ingår i avgiften: Bredband 250/250 Mbit/s samt TV-Bas från Telenor
 • Andel i föreningen

  1.17368%
 • Andelstal avgift

  1.17368%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  1 248 kr/år
 • Vatten/Avlopp

  1 464 kr/år
 • Försäkring

  2 160 kr/år
 • Totalt

  4 872 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter samt från HSB. Individuell mätning av el, varm – och kallvatten. Försäkring via IF

Energi

 • Energideklaration

  2021-01-04
 • Energiprestanda

  125 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Gå högst upp i huset och stig in i en charmig ljus bostad där tidsenliga detaljer kombineras med moderna inslag. På golvet ligger framtaget originalbrädgolv och väggarna är ljust målade. Här finns gott om plats för avhängning samt en rymlig klädkammare för ytterligare förvaring.

ALLRUM
Från hallen når du hemmets trevliga sällskapsrum med generös takhöjd. På golvet ligger det framtagna slipade brädgolvet och väggarna är målade i vitt. Ljuset flödar genom ett väl tilltaget fönster. Rummet är luftigt och lättmöblerat och rymmer såväl en sovalkov med snygga industriväggar som soffa och arbetshörna. Ett härligt rum för umgänge med familj och vänner. Läget högt upp i huset gör att du kan sova ostört.

KÖK
Ett fantastiskt trivsamt kök som bjuder på gott om arbetsytor och ypperlig förvaring i skåp och lådor. Inredningen är modern med släta luckor i vitt och svart. Ovan bänkskivan i trä sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Här inryms spishäll, fläkt, ugn, integrerad diskmaskin samt en kombinerad kyl och frys. På golvet ligger även här det fina brädgolvet och på väggarna sitter en vacker Josef Frank tapet. En vägg har vitmålad pärlspont och där har man byggt ett tidsenligt inbyggt skafferi. Utanför fönstret råder lugnet på föreningens innergård och här blickar du ut över vackra odlingar och planteringar. Den luftiga ytan kan möbleras med ett matbord för upp till 6 personer. Från köket nås hemmets balkong.

BALKONG
Balkongen är nybyggd 2018 och ligger med ett lugnt läge ut mot föreningens mysiga gård. Här kan du njuta av en solen till morgonkaffet.

BADRUM
Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger en grå plastmatta. Här finns toalett, handfat, spegelskåp samt en duschhörna.

ÖVRIGT
Ombyggnation av etta till tvåa där man flyttar köket till allrummet har tidigare godkänts i föreningen, men varje sådan ombyggnad är unik och föreningen behöver då få in ritningar på ombyggnationen och ventilation, VVS för att ta ställning till detta.
Föreningen har tidigare sålt råvind när det varit möjligt. Föreningen kan inte lova att detta är möjligt men om innevarande förrådsägare kan tänka sig att flytta förråd och om det går att göra fler förråd i källare ställer dig föreningen positiv till uppbyggnad. Det är den som önskar köpa råvind som får driva frågan. Föreningen driver inte frågan om utförsäljning av råvind i dagsläget.  

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Berghell i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening med totalt 59 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 4 lokaler som är uthyrda. Adresser i föreningen är Vattugatan 2 och 4, Paradisgatan 21 samt Fjällgatan 32. Föreningen registrerades 1969.

HEMSIDA
www.brfberghell.se Hemsidan är väldigt informativ och ger svar på många frågor.

FASTIGHETEN
Göteborg Stigberget 23:1, 23:2, 23:6 samt 23:7. Fastigheten byggdes 1929. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns flera gemensamma tvättstugor samt föreningslokal, hobbyrum, övernattningsrum (kostnad 100 kr/natt) och bastu. Föreningen har även en mysig innergård med uteplatser och grillmöjligheter.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Vår och höst hjälps medlemmarna åt med att hålla gården och fastigheten i gott skick. Container hyrs in för att slänga saker, på våren ställs utemöbler och grillar ut och blommor planteras. Det är frivilligt men alla behövs på dessa dagar. Läs mer på hemsidan.

PARKERING
Föreningen förfogar över 9 st garageplatser belägna i grannföreningen. En plats kostar ca 1015 kr/mån. I dagsläget är det en kö på 4 personer till dessa platser. (2021-07-08) För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering

KABEL-TV/BREDBAND
Gruppavtal hos Telenor för bredband och telefoni.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1190kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kr för 2021. HSB tar ut en medlemsavgift om cirka 500 kronor.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Moderna Försäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2021 Renovering av trapphusen.
2014 Fuktdränerades källarlokalerna. I samband med detta renoverades föreningslokalen.
2012 Byttes elcentraler i samtliga lägenheter.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en långtgående underhållsplan. 

EKONOMI
Lågt belånad förening med stabil ekonomi. Föreningen  planerar en höjning av avgiften med 2% under 2022 för att säkra buffert för kommande underhållsarbeten och för att löpande kostnader ökat genom åren. (Exempelvis sophämtning.)

ÖVRIGT- MÖJLIGHET ATT KÖPA VIND?
Föreningen har tidigare sålt råvind när det varit möjligt. Föreningen kan inte lova att detta går för den här bostaden men om innevarande förrådsägare kan tänka sig att flytta förråd och om det går att göra fler förråd i källare ställer sig föreningen positiv till uppbyggnad. Det är den som önskar köpa råvind som får driva frågan. Föreningen driver inte frågan om utförsäljning av råvind i dagsläget. 

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse, samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Gamla Masthugget

TREVLIGT OMRÅDE MED FAMILJÄR CHARM
Det är inte svårt att förstå att Masthugget har blivit ett av Göteborgs mest populära områden. Här har du tillgång till ett avskilt boende alldeles intill underbara Slottsskogen samt Långgatornas och Linnéstadens myller. Området besitter en hög grad charm och de äldre delarna karaktäriseras av landshövdingehus och mysiga smågator. Gamla Masthugget ligger högt uppe på en kulle och flera lägenheter här har vacker utsikt över staden och hamninloppet. Så tidigt som i mitten på 1600-talet blev Masthugget en förstad till Göteborg. Det var även då den lilla förorten fick sitt namn baserat på tillverkningen av skeppsmaster som förekom i området. Långt in på 1900-talat var området en arbetarstadsdel, men nu samsas ungt trendfolk med barnfamiljer här, i några utav Göteborgs mysigaste kvarter.

I NÄRHETEN
Masthuggets läge är ett av stadens bästa för dig som söker både lugn och närhet till citypuls. Det här är en hemtrevlig oas, belägen kant i kant med grönområdet Slottsskogen där du kan strosa runt och insupa naturen, slå dig ner i gräset för en picknick eller besöka lekparkerna och djurgårdarna i närheten. Den vackra utsikten vid Masthuggskyrkan är oslagbar, ta med en bit mat och blicka ut över hamninloppet och solnedgången. Området har en mängd olika små närbutiker (exempelvis en trevlig kvartersbutik för frukt och grönt med ekologiskt sortiment vid hörnet Fjällgatan/ Sjömansgatan), take away-ställen och några större mataffärer.
Bara gå ner för backen så befinner du dig mitt i Linnéstaden med sina många restauranger och kaféer (en favorit är Café Con Leche på Plantagegatan) och klassiska Hagabion. I området kring Långgatorna finns ett oändligt utbud med barer och småbutiker, en härlig saluhall och ett rikt kulturutbud med flera scener för både scenkonst och musik. På andra sidan Masthugget har du Majorna och Stigbergstorget. Här kan du äta Göteborgs utan tvekan bästa sushi hos Hoze, botanisera bland skivorna i Bengans skivbutik eller slå dig ner i solen på kafé kultur och Zenith. För dig som har barn finns en mängd olika alternativ. Stadsdelsförvaltningen Majorna-Linné administrerar många grundskolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Om du inte vill ta dig till fots, finns buss 60 som går ända upp på toppen av berget. I området hittar du många hållplatser och du har aldrig långt till kommunikationer i kollektivtrafiken. Längs med Linnégatan och Första Långgatan går dessutom flera spårvagnslinjer. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.