Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Arsenalsgatan 4 C, Kungshöjd

Cityboende i toppskick på anrik adress

Ljus citybostad med studiokänsla och kvadratsmart planlösning. Nyrenoverat badrum och fönster från golv till tak som skänker ljus till hela hemmet.Vardagsrum och kök i öppen disposition som inbjuder till umgänge med familj och vänner och vardagslyx med tvättpelare och diskmaskin. Fastigheten ritades av arkitekten Arvid Bjerke och uppfördes 1908.

Läget är perfekt på attraktiva Kungshöjd med promenadavstånd till Kungsgatans, Järntorgets samt Linnéstadens shopping, restauranger och service. Goda kommunikationer från Domkyrkan eller Stenpiren om du vill lämna city. Trevliga promenadvägar finns runt Vallgraven, Kungsparken samt i Slottskogen.Välkommen till trivsamma Kungshöjd.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1.5 rum och kök

 • Boarea

  41 kvm

 • Avgift

  2 252 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  0 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1.5 rum och kök
 • Boarea

  41 kvm
  Baserad på Uppmätning SS 21054:2009.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt bostadsrättsföreningen är lägenheten registrerad som 39 kvm.
 • Våning

  0 av 6
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1908
 • TV/Bredband

  Com hem
 • Lägenhetsnummer

  831 (Brf)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Avgift

  2 252 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, bredband tillkommer med 257 kr per månad
 • Andel i föreningen

  1.18035%
 • Andelstal avgift

  1.18035%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Energi

 • Energideklaration

  2020-04-09
 • Energiprestanda

  126 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
När ni kliver över tröskeln välkomnas ni av det härliga ljusinsläppet som strålar in från vardagsrummets höga fönsterpartier. Hallen har ett grått klinkergolv och plats för avhängning.

VARDAGSRUM
Hemmets rymliga vardagsrum är klassiskt inrett med parkettgolv och vitmålade väggar. Två höga fönster från golv till tak skänker ljus och rymd. Den väl tilltagna ytan gör det möjligt att möblera med både soffa och stort matbord, perfekt för trevliga middagar med nära och kära. Vardagsrummet är dessutom inrett med flera vägghängda skåp i vitt som skapar praktisk förvaring. 

KÖK
Köket ligger i öppen disposition med vardagsrummet som skapar en social stämning. Köket är stilrent inrett med vit köksinredning och vitt kakel ovan arbetsytorna. Här finns en kombinerad kyl/frys, spishäll, ugn, fläkt samt diskmaskin.

SOVRUM
I anslutning till vardagsrummet ligger hemmets mysiga sovrum med parkettgolv och vita väggar. Ett fönster mot vardagsrummet förser rummet med ljus och här ryms en större säng. Klädförvaring finner ni i två garderober samt en öppen garderob. Ett vägghängt skåp med infälld belysning ger ytterligare förvaringsutrymme samt stämningsfull belysning.

BADRUM
Rymligt badrum med stilrena materialval. Badrummet är inrett med grafitgrått klinkergolv och helkaklade väggar i samma färg samt mörkgrått kakel i duschdelen. Här finns toalett, stort handfat, spegel, dusch samt vardagslyx i form av tvättmaskin och torktumlare. Badrummet är även utrustat med behaglig golvvärme samt infällda spotlights i taket.

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Vapendragaren i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening med totalt 40 bostadsrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen registrerades 1994. Adresser i föreningen är Arsenalsgatan 4A-F.

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Arsenalens Första Samfällighetsförening, samfälligheten förvaltar innergård samt soprum. Föreningens andel är 36,4%.

HEMSIDA
http://brfvapendragaren.com

FASTIGHETEN
Göteborg Inom Vallgraven 41:13. Fastigheten är ritad av arkitekten Arvid Bjerke och uppfördes 1908. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick Förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns gemensam tvättstuga samt cykelrum/barnvagnsrum. Föreningen har även en mysig innergård med utemöbler och grill.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476kr för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

GJORDA RENOVERINGAR
Nedan följer ett urval av utförda renoveringar, för mer information se årsredovisning.

2019 Byttes torktumlare samt rökgasfläkt ut. Tvätt av tak och fasad. Utvändig målning av fönster och dörrar på gatuplan.
2018 Fönster och fasadprojekt.
2017 Filmning och spolning av avlopp, byte hissdörr, nyinstallation hiss uppgång A.
2016 Genomfördes OVK av ventilationen. Under året renoverades delar av yttertaket samt hissen i uppgång B. Samma år målades fönster och dörrar på gatuplan i uppgång A.
2014 Målades fönster och dörrar på gatuplan i uppgång B. Samma år byttes tryckkärl.
2013-2014 Byttes takfläktar.
2012-2015 Fogning.
2008 Såldes tre lokaler som ombildades till bostadsrätter.
2007-2008 Lades taket om och fasaden putsades.
2007 Renoverades balkonger. Under året gjordes dessutom en grundförstärkning i A-entrén.
1991 Genomfördes rör- och elstambyte.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en långtgående underhållsplan.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Kungshöjd

MYSIGT MYLLER INOM VALLGRAVEN
I gemytliga Kungshöjd bor du komfortabelt och praktfullt mitt i Göteborgs hjärta. Stadsdelens charm och härliga lunk drar till sig besökare året om och många av bostäderna är belägna högt upp med fin utsikt över staden och hamnen. På gatorna i området finns flera mysiga kaffebarer, trendiga restauranger, populära krogar, innergårdar och små boutiquer. Här hittar du allt ifrån mode, inredning till nybakat surdegsbröd och leksaker. I området reser sig vackra Domkyrkan och under sommarhalvåret trängs soltörstande Göteborgare i byggnadens tillhörande trädgård eller vid kanalen som kantar stadsdelen.

TRIVSAMT OCH CITYNÄRA
Ett mer centralt läge är svårt att hitta. I hemtrevliga Kungshöjd bor du trendigt och praktfullt, mitt i händelsernas centrum. Gemytliga Magasinsgatan, med sitt utbud av underhållning och shopping, sträcker sig genom stadsdelen. Där hittar du allt ifrån secondhandbutiker och champagnebarer till mysiga caféer och restauranger med alla tänkbara inriktningar. En minut bort finns de centrala gatorna Västra Hamngatan och Kungsgatan och i närområdet ligger även Kungstorget och med bland annat saluhall och biograf. Väster ut finns öppna Esperantoplatsen med språkcafé och restauranger med internationell känsla. Inte långt därifrån ligger Järntorget och Linnestaden med sitt breda utbud av kultur och underhållning. För en salt vindpust kan du ta en gångtur till det härliga promenadstråket längs med vattnet vid Södra Älvstranden. I området finns ett flertal stora matbutiker och dessutom kan du promenera ner till Feskekörka för att inhandla råvaror till kvällens middag eller för att slå dig ner på någon av de stora bänkarna längs med kanalen. I Kungshöjd har du alltid nära till bekvämligheter som vårdcentral, apotek och närbutik. Stadsdelen tillhör Centrums Stadsdelsförvaltning och boende i området kan välja mellan många olika grundskolor och förskolor runt om i Göteborg.

GODA KOMMUNIKATIONER
Det smidigaste sättet att ta sig in till stadens alla hörn från Kungshöjd är till fots eller med cykel. Färdas du längre sträckor finns knutpunkter för kollektivtrafiken vid Domkyrkan, Grönsakstorget samt Stenpiren. Från Stenpiren kan du hoppa på Älvsnabben som tar dig till Hisingen på bara några minuter. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. För besökare med bil finns möjlighet till parkering längs med kanalen samt i områdets parkeringshus.

PÅ GÅNG I OMRÅDET
Området kring Kungshöjd är under en spännande uppbyggnad med kommande Skeppsbron och Södra Älvstranden utanför porten.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.