Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Sergelsgatan 3D, Lunden

Mysig tvåa med solig västerbalkong och grönskande utsikt

Charmig tvåa med solig balkong och totalrenoverat kök. Ljust och öppet hem med framtagna, nyslipade brädgolv, högt i tak och härliga ljusinsläpp. Bredband ingår!

Detta kvadratsmarta hem har varsamt renoverats med stilfulla materialval. Tidstypiska detaljer som framtagna brädgolv, tegelvägg och vackra fönsterbänkar i sten ger hemmet karaktär. Köket renoverades 2017 och är smakfullt inrett i trendriktig stil med vardagslyx som diskmaskin. Den mysiga balkongen, med eftermiddags- och kvällssol, har ett fritt läge och en grönskande utsikt! Ett välplanerat hem med god förvaring och två tillhörande förråd. Stabil, lågt belånad förening med faciliteter som övernattningsrum för långväga gäster. I Lunden bor ni med mataffärer, restauranger och butiker på bekvämt avstånd, samt goda kommunikationer som tar er in till staden. I närheten ligger Skatås och Delsjöområdet med promenadstråk och motionsslingor.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  43.5 kvm

 • Avgift

  2 641 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  43.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  3 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1943
 • Förråd

  Vind- och källarförråd
 • TV/Bredband

  ComHem
 • Lägenhetsnummer

  23 (Brf) / 1201 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 641 kr/mån
  Ingår i avgiften: Vatten, TV, Bredband, IP telefoni. Ett obligatoriskt tillägg om 537 kr/mån tillkommer för värme.
 • Andel i föreningen

  1.50614%
 • Andelstal avgift

  1.48484%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Nej

Driftskostnader

 • El

  2 580 kr/år
 • Försäkring

  1 440 kr/år
 • Totalt

  4 020 kr/år
 • Personer i hushåll

  2

Energi

 • Energideklaration

  2019-12-17
 • Energiprestanda

  160 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  F
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av hemmets ljus och rymd. Här ligger ett framtaget brädgolv i original, vilket är genomgående i hela lägenheten, och väggarna är målade i vitt. Hallen har gott om plats för avhängning.

KÖK
I köket är planlösningen förändrad för att få en öppnare känsla, en del av väggen har tagits ner. Väggarna är vitmålade med en framtagen tegelvägg. Moderna luckor i vitt och ovan den massiva bänkskivan i ek sitter ett stilrent vitt kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, inbyggd ugn, fläkt, induktionshäll samt integrerad diskmaskin. Här finns även plats för micro. Ett fönster skänker rummet ljus och intill ryms ett matbord för 4-6 personer.

VARDAGSRUM
Hemmets rymliga vardagsrum flödar i ljus tack vare ett stort fönsterparti med vacker fönsterbänk i sten. Öppningen från hallen har gjorts större vilket ger en luftig och öppen känsla. Här är väggarna målade i grått och ni kan möblera med soffgrupp och övrigt möblemang.

SOVRUM
Även i sovrummet fortsätter brädgolvet tröskelfritt och väggarna är målade i en mörkblå färg. Sovrummet har plats för säng och övrigt möblemang. Klädförvaring finner ni i en stor skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Här finns även utgången till balkongen.

BALKONG
Från sovrummet tar ni er till hemmets mysiga balkong med ett soligt västerläge. På golvet ligger trätrall och här finns en platsbyggd soffa samt plats för bord. Grön och lummig utsikt med härlig eftermiddags- och kvällssol. 

BADRUM
Från hallen når ni hemmets badrum med blått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt med en smal blåmönstrad bård. Här finns toalett, handfat, två spegelskåp samt dusch. Här finns även ett fönster för vädring och ljusinsläpp.

Förening

Förening

FÖRENINGEN
Riksbyggens Göteborgshus nr 3 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 64 bostadsrätter. Föreningen registrerades 1943. Adresser i föreningen är Sergelsgatan 1-3.

HEMSIDA
http://www.sergelsgatan.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 40:6. Fastigheten byggdes 1943. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns ett övernattningsrum, tvättstuga, cykelförråd samt hobbyrum. Föreningen har även ett partytält som kan hyras av medlemmarna.

PARKERING
Föreningen förfogar över 37 parkeringsplatser samt 3 garageplatser. En parkeringsplats kostar cirka 250 kr/mån, en garageplats kostar cirka 400 kr/mån. De har dessutom 2 MC- parkeringar som kan hyras för 75 kr/månad. I dagsläget är det en kortare kö till parkeringsplatserna, och längre kö till garageplatserna.

TV/INTERNET
Kabel-TV och bredband via Com Hem. TV, bredband samt IP-telefoni (ej samtalskostnad) ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kr för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam.

RENOVERINGAR
1996 Renoverades stammarna.
2009 Energideklarerades fastigheten.
2010 Renoverades taket.
2014 Spolades alla avlopp. Under året byttes låssystem på gemensamma utrymmen.
2016 Installerades ett moderniserat bokningssystem för tvättstuga och övernattningsrum. Samma år besiktigades föreningens vattenledningar och husgrunden putsades och målades.
2018 Genomfördes underhåll och förbättring av varmvattenkrets. Nytt tryckkärl värmesystem. Utemiljön sågs över, trädfällning och beskärning. Inköp av nya trädgårdsmöbler samt gemensam grill.
2019 Samtliga lägenheter såg över och vissa åtgärder ska genomföras. OVK genomfördes.

KOMMANDE RENOVERINGAR
I dagsläget pågår arbete med att färdigställa OVK-besiktningen samt ombyggnation av garage till miljöhus. Under 2022 planeras dränering, omläggning av asfalt samt installation av laddstolpar på tre av parkeringsplatserna.

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi och är lågt belånade. De har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2021-07-05) samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.