Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Sveagatan 27, Linnéstaden

Totalrenoverad citypärla med stor balkong och kvällssol

Totalrenoverad med rymlig inglasad balkong, kvällssol och stora fönster som ger härligt ljusinsläpp.
På fjärde våningen finner ni denna citypärla helt omgjord under 2021. Öppen social planlösning mellan kök och vardagsrum, två sovrum och gott om förvaring. Bredband ingår i avgiften!
Den stora balkongen har öppningsbara glaspartier och ett lugnt läge mot innergården.

Välskött förening som hade en avgiftsfri månad både 2020 samt 2021! Här finns faciliteter som bastu, gästlägenheter och eget gym. På gården har man byggt en trevlig pergola med grillplats och man är också i slutfasen med att montera solceller på taket.
Ett toppenläge med närhet till allt och ett rikt utbud av restauranger, shopping och service samt granne med Linnéplatsen och mysiga Slottskogen.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  65.6 kvm

 • Avgift

  4 318 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4/8

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  65.6 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Bostaden är registrerad som 2 rum och kök enligt bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  4/8
 • Balkong

  Inglasad balkong
 • Hiss

  Ja
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  TV via Tele 2 och bredband via Telenor
 • Lägenhetsnummer

  189 (Brf) / 1402 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  4 318 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Bredband
 • Andel i föreningen

  0.30979%
 • Andelstal avgift

  0.30979%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 128 kr/år
 • Försäkring

  1 572 kr/år
 • Totalt

  5 700 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Försäkringskostnad enligt kalkyl på If.se. Elkostnad enligt schablon från Göteborgs Energi.

Energi

 • Energideklaration

  2020-10-06
 • Energiprestanda

  90 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av hemmets härliga atmosfär. Ni välkomnas av den rymliga hallen med mattlackad enstavs ekparkett på golvet och gott om plats för avhängning i två garderober. Ljuset från vardagsrummets stora fönster flödar in i hallen och skapar ljus och rymd. Här finns även utrymme för en mindre kontorsplats.Ytterdörren är en säkerhetsdörr.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med ett rofyllt läge. Sovrummet har samma fina golv som i hallen och väggar målade i grått. Klädförvaring finner ni i två rejäla garderober. Här finns plats för dubbelsäng och sängbord.

KÖK
Köket och all utrustning är helt nytt från 2021. De grå köksluckorna matchar bänkskivan i grå i sten och ovan stenskivan sitter stora kakelplattor i grå toner. Köket är utrustat med kyl och frys, induktionshäll, inbyggd ugn, micro, fläkt samt diskmaskin. Den mattlackade enstavs ekparketten är genomgående i hela bostaden, väggarna är målade i ljusgrått och belysning i form av infällda spotlights.

VARDAGSRUM
Den öppna planlösningen mot köket skapar en fin rymd och ger en social atmosfär, perfekt för trevliga middagar med vänner och familj.  Här finns plats att möblera med soffa och övrigt möblemang. 

SOVRUM 2
I anslutning till vardagsrummet ligger det mindre sovrummet med lugnt gårdsläge. Fönster åt två håll ger härligt ljusinsläpp. Perfekt som barnrum, gästrum eller hemmakontor.

BALKONG
Högt belägen mot föreningens innergård ligger hemmets inglasade balkong med soligt läge. Ett extrarum att använda året om.Tack vare öppningsbara glaspartier kan ni njuta av solen från lunch och hela kvällen. Balkongen är rymlig med gott om plats för matgrupp eller loungegrupp.

BADRUM
Hemmets badrum nås från hallen och är helt nygjort 2021. Stora klinkerplattor på golvet i en grå/beige färg och matchande helkaklade väggar. Infällda spotlights ger härligt ljus. Badrummet är inrett med toalett, handfat med vit kommod, spegelskåp, dusch med taksil samt tvättmaskin.

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Linné i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening bestående av bostadshus med totalt 270 bostadsrätter samt 8 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1981 och har adresserna Nordenskiöldsgatan 2, 4, 6 och 10, Sveagatan 25, 27 och 29, Olivedalsgatan 1, 5A-B, 7A-B och 9 samt Linnégatan 64-66.

HEMSIDA
https://www.hsb.se/goteborg/brf/linne/

FASTIGHETEN
Göteborg Kommendantsängen 9:14. Fastigheten bebyggdes 1984. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska samt tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam gård med lekytor för barnen och pergola med grill för umgänge under sommarhalvåret. Som medlem i föreningen har man också tillgång till tre gästrum med egna badrum och gemensamt pentry, en fest- och konferenslokal, gym och bastu, pingisbord samt cykelrum. I föreningen finns också två tvättstugor. Varje tvättstuga är utrustad med 2 maskiner och en torktumlare. Utöver detta finns torkrum, mangel och strykmöjligheter.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar en gemensam städdag per år.

PARKERING
Föreningen förfogar över 93 garageplatser varav 10 st är laddplatser. Det finns också ett antal motorcykelplatser. Väntetiden för en garageplats är i dag ca 7-8 år.

Adressen Sveagatan 27 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”. Se mer www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
TV via Tele 2 samt fiberbredband via Telenor. Grundutbud av TV och bredband 250/250 ingår i avgiften.

ÖVELÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kr för 2021. Obligatoriskt medlemskap krävs i HSB. Mer om medlemskapet kan du läsa här: https://www.hsb.se/goteborg/medlem/privatperson/om-medlemskapet/

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I fastighetsförsäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar.

GJORDA RENOVERINGAR
2020 Installerades nya anropsenheter i entréerna, utfört OVK-besiktning samt energideklaration. Byggt 10 nya förråd, fräschat upp i gym och besiktigat lekplatsen. Ny grill samt köksö till pergolan.
2019 Slutfördes ett arbete med att renovera hissarna. Det installerades 10 laddstolpar i garaget samt att ett nytt bokningssystem för tvättstuga, gästrum mm infördes.
2018 renoverades hissarna på Olivedalsgatan, trasiga tegelstenar har bytts ut i hörnet av Olivedalsgatan och Linnégatan samt att källarbelysning har bytts ut.
2017 Antogs nya Stadgar, kompletterades målning av plåttaken, färdigställdes ombyggnationen av föreningslokalen samt målades återvinningsrum, källargångar, garage och parkeringsplatser. Hissmotorer och aparatställ byttes ut på Sveagatan 29 och Nordenskiöldsgatan 10, en OVK-besiktning genomfördes och maskindelar för värme och ventilation kompletterades och byttes ut. Belysningsarmaturer byttes ut till ledljus med rörelsevakter i några av källargångarna och en del vattenskador av olika omfattning och orsaker åtgärdades.
2016 Kompletterades målning av plåttaken, genomfördes en ombyggnation av föreningslokalen och gymmet fräschades upp. Under samma år målades samt justerades fönster på Nordenskiöldsgatan 2-4 samt Sveagatan 25-29. Hissmotorer och apparatställ byttes ut på Linnégatan 64-66 samt Nordenskiöldsgatan 6, en OVK-besiktning genomfördes och maskindelar för värme och ventilation kompletterades samt byttes ut. Passagesystem installerades i gästrummen och föreningslokalen och belysningsarmaturer byttes ut till ledljus med rörelsevakter i trappuppgångar på Linnégatan 64-66 samt Nordenskiöldsgatan 6. Entrén målades om och fräschades upp på Sveagatan 29 och en del vattenskador av olika omfattning och orsaker åtgärdades.
2014 Installerades nya hisskorgar/innerdörrar på resterande 4 hissar i föreningen och i samband med installationen monterades nödtelefoner i hissarna. Under samma år rustades innergårdar upp, målades och justerades fönster på Olivedalsgatan och plåttaken samt fastighetens sockel målades om. Under året genomfördes också en OVK-besiktning av ventilationen.
2013 Renoverades fasad mot innegården.
2012 Renoverades fasad mot Nordenskiöldsgatan och taket målades om. Under samma år renoverades föreningens restauranglokal Gyllene Prag.
2010 Energideklarerades fastigheten samt genomfördes en OVK-besiktning. Under samma år installerades nya hisskorgar/innerdörrar på 10 av föreningens 14 hissar.
2007 Spolades V/A stammar i kök och badrum.
2006 Renoverades tvättstuga då nya tvättmaskiner installerades och nytt torkrum iordningställdes. Under samma år renoverades hissdörrar.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Solcellspaneler på taken, beräknas vara färdigt oktober 2021.
Kameraövervakning i garaget samt genomgång av det systematiska brandskyddet.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

 Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

Välutrustat gym i källaren under lägenheten

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.