Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Frödingsgatan 8C, Strömmensberg

Ljus välplanerad genomgångsetta med sovalkov

Ljus och välplanerad genomgångslägenhet med rymligt kök, mysig sovalkov samt badkar. Tidsenliga detaljer som djupa fönsternischer, gjutjärnsradiatorer och generös takhöjd. Möjligt att göra om lägenheten till en tvåa. Till bostaden hör såväl källar- som vindsförråd!
Kökets matplats rymmer lätt 4 personer och allrummet är rymligt och lättmöblerat.
Välmående Brf med nybyggd uteplats, övernattningsrum, gym och festlokal.
Här bor du i ett trivsamt område med mycket grönska och Kristinedals fina odlingsområde utanför dörren. Härlanda Tjärn, Skatås och Delsjöns härliga naturområden ligger på promenadavstånd och vill du ta spårvagn in till centrum är hållplatsen Härlanda bara några minuter bort.
Högt läge över staden på lugn återvändsgata och fri parkering i området!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  39 kvm

 • Avgift

  2 274 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  39 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Förråd

  Källarförråd samt vindsförråd
 • Lägenhetsnummer

  30 (Brf) / 1002 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  2 274 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, TV-Tele 2 basutbud.
 • Andel i föreningen

  0.55532%
 • Andelstal avgift

  0.55532%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  1 800 kr/år
 • Försäkring

  1 152 kr/år
 • Övrigt

  1 800 kr/år
 • Totalt

  4 752 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  El från Göteborgs Energi, hemförsäkring via Folksam. Övrigt är bredband via Telia som är ett obligatoriskt tillägg på avgiften .Enligt säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2020-04-16
 • Energiprestanda

  143 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  F

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Du välkomnas in i en rymlig hall med väggar målade i en ljusgrå färg. Bostaden har fönster åt två håll och ljuset möter dig direkt du kliver över tröskeln. Här finns plats för avhängning, skohylla samt ytterligare förvaring i en klädkammare.

KÖK
Köket har ljust målade väggar och ett schackmönstrat golv. Stora fönster med djup fönsterbräda i sten. Här blickar man ut över vackra planteringar och frodig grönska.
Välplanerat med gott om arbetsytor och ypperlig förvaring i skåp och lådor samt i ett skafferi/städskåp. Här ryms även en trivsam matplats. Skåpsluckorna är vita och ovan bänkskivan sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Utrustningen består av en kombinerad kyl/frys (2021), ugn, spishäll samt fläkt.

ALLRUM MED SOVALKOV
Hemmets rymliga sällskapsrum har väggar målade i ljusgrått. Ljuset flödar genom ett generöst fönsterparti med vacker djup fönsterbräda i sten. Här kan ni inreda med en soffa, mediamöbel samt skrivbordshörna. Här finns också en skjutdörrsgarderob för förvaring. Sovalkoven har plats för en större säng.

BADRUM
anslutning till hallen når du hemmets helkaklade badrum. Här finns toalett, handfat, spegelskåp samt badkar. Ett väl tilltaget fönster för ljusinsläpp och vädring.

ÖVRIGT
Om du önskar att göra om bostaden till en tvåa krävs ett godkännande från föreningen och för att få detta krävs ett startbesked från Stadsbyggnadskontoret Göteborgs Stad. Vilket innebär att lägenhetsinnehavaren får lämna in en anmälan med ritningar, konstruktionsritningar, kontrollansvarig, kontrollplan etc. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Faxefjäll är en äkta förening bestående av en fastighet med totalt 143 bostadsrätter. Föreningen bildades 1943 och har adresserna Kransen 4A-J samt Frödingsgatan 8A-H.

HEMSIDA
Föreningen har ingen hemsida, däremot en Facebookgrupp där man kan gå med efter att man blivit medlem i föreningen. Sök på HSB BRF Faxefjäll.

FASTIGHETEN
Föreningen äger fastigheten Göteborg Bagaregården 32:10. Fastigheten Göteborg Bagaregården 741:10 är upplåten med tomträtt för del av föreningens parkeringsplatser. Fastigheten bebyggdes 1943-1944 och omnämndes då i GP under rubriken Göteborgs längsta bostadshus.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning. Obligatoriskt medlemskap krävs i HSB. Mer om medlemskapet kan du läsa här: https://www.hsb.se/goteborg/medlem/privatperson/om-medlemskapet/

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Som medlem i föreningen har man tillgång till flera gemensamma uteplatser med trädgårdsmöbler och grill.
I fastigheten finns två tvättstugor som är belägna på Frödingsgatan 8F samt Kransen 4B. Varje tvättstuga är utrustad med 4 tvättmaskiner, två torktumlare, två torkrum samt mangel. I föreningen finns även två övernattningsrum varav ett med egen dusch och wc, ett gym, en festlokal, cykelrum, styrelserum samt ett hobbyrum med möjlighet för snickerier. Det finns också två soprum med återvinning. Till varje lägenhet hör även ett vinds-och källarförråd. Övernattningsrum kostar 150 kr resp 50 kr per natt att hyra. Kostnad för tillgång till gym är 30 kr per månad.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

PARKERING
Föreningen förfogar över 6 garageplatser samt cirka 39 parkeringsplatser. En garageplats kostar cirka 900 kronor i månaden och en parkeringsplats kostar cirka 350 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till samtliga parkerings- och garageplatser.
Föreningen förfogar även över 6 besöksparkeringar och det råder fri parkering på flera av gatorna i området.
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering. Adressen Frödingsgatan 8C är inte berättigad till boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Tele 2 samt gruppanslutet bredband via Telia. (1000 mbit /sek) Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kr för 2021. Obligatoriskt medlemskap krävs i HSB. Mer om medlemskapet kan du läsa här: https://www.hsb.se/goteborg/medlem/privatperson/om-medlemskapet/

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Moderna Försäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2020 Gjordes ny gångbana, ny ytterbelysning, upprustning av uteplatser av uteplatser samt nybygge av trädäck. Dränering genomfördes samt restaurering av dag-och spillvattenrör.
2019 Godkänd OVK.
2018 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen. Parkeringsplatserna vid Kranse 4a-D breddades och föreningens övernattningsrum rustades upp med nya möbler.
2017 Byttes lysrör ut i källaren.
2016 Genomfördes en takomläggning där solceller sattes upp på taket för att föreningen skulle bli självförsörjande på el i källarutrymmen, trappuppgångar samt tvättstugor. Detta togs i drift under våren 2017.
2013 Införskaffades sju nya tvättmaskiner, tre nya torktumlare och två nya torkaggregat till torkrummen. Samma år utfördes balkongrenoveringar och garageportar installerades. Fastigheten energieffektiviserades och digital övervakning över fastighetens värmeförsörjning installerades. Man tog även bort jorderosion bakom huset.
2012 Blev OVK-besiktningen godkänd samt genomfördes en relining i källaren.
2011 Rustades föreningens grillplats upp. Under samma år genomfördes sotning, en OVK-besiktning av ventilationen, installerades nya köksfläktar samt tilluftsventiler.
2010 Genomfördes en fasadtvätt. Under samma år renoverades portar och nya porttelefoner installerades.
2009 Energideklarerades fastigheten.
2008 Byttes delar av fasaden. Under samma år genomfördes en utredning av varmvattencirkulationen.
2007 Genomfördes en el-besiktning.
2006 Tvättades fasaden och en del stuprör byttes ut. Under samma år byttes samtliga termostater för energibesparing.
1984–1985 Genomfördes en ROT-renovering då samtliga V/A- stammar i kök och badrum byttes ut. Under 1990-talet renoverades balkongerna och huset fick ny fasad.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar framöver en renovering samt ommålning av trapphusen. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

ÖVRIGT
Föreningen uppmuntrar sina medlemmar att renovera gamla badrum och ger därför ett bidrag på 6000 kr till de som gör detta. Ett krav för att få bidraget är att brunnen byts ut och att det är specificerat på fakturan.

EKONOMI
Föreningen har i nuläget inga beslutade avgiftsförändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Föreningens gym

Område

Strömmensberg

LUMMIG STADSDEL HÖGT ÖVER STADEN
Det här mysiga och gröna området ligger uppe på en höjd och här många bostäder fin utsikt, någonting som gör stadsdelen mycket populär. Flera av gatorna har, på grund av kvarterens placering, fått sina namn efter olika höga berg i Sverige. Strömmensberg prospekterades i slutet på 1930-talet och många hus i området är byggda i ren funktionalistisk stil. Stadsplaneringen blev godkänd 1938 och de flesta byggnaderna färdigställdes under 1940-talet. I Strömmensberg finns en blandning av flerfamiljshus, villor och bostadsrätter och det lugna området är bebott av både familjer, singlar och par. Husen placerades genomtänkt för att ge både sol och lä, vilket inger en trivsam och behaglig atmosfär. 

I OMRÅDET
Från hemtrevliga Strömmensberg tar du dig enkelt in till staden med cykel eller med kollektiva förbindelser. Samtidigt har du nära till underbara naturområden, som Delsjön med sina vackra promenadstigar, härliga motionsslingor, gym, golfbana och badplatser. Under vinterhalvåret är det även en utmärkt destination för vinterlekar och aktiviteter som skid- och skridskoåkning. Populära motionscentralen Skatås finns också på behagligt avstånd. I närheten ligger gamla Härlanda Fängelse  som numera används av kulturhuset Kåken med öppen förskola, bibliotek och underhållning. Strömmensberg ligger nära Munkebäck och Redbergsplatsen där större matbutiker ligger belägna. I närområdet finns flera mindre butiker när du behöver köpa det allra nödvändigaste. Området tillhör Stadsdelsförvaltningen Härlanda-Örgryte och om du har barn i skolåldern finns flera skolor och förskolor att välja mellan. 

KOMMUNIKATIONER
Härifrån är det enkelt att ta sig till stadens alla hörn. Den kommunala trafiken, med bussar och spårvagnar, har snabba förbindelser in till Centralstationen och Brunnsparken. Kolla in www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.