Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Plåtmyntsgatan 5, Högsbo

Tvåa i fint skick med solig västerbalkong

Med bekvämt läge en trappa upp finns denna mysiga tvåa med fönster i två väderstreck samt solig sydvästbalkong. Kök i fint skick, stamrenoverat badrum samt goda förvaringsmöjligheter i populär förening. Bredband ingår!

Köket totalrenoverades 2014 och har kvalitetsvitvaror från Siemens. Här är förvaringen och arbetsytorna goda och det finns vardagslyx som diskmaskin. Badrummet är stamrenoverat i tidlösa färger, och här finns både skön golvvärme och tvättmaskin. Den mysiga balkongen är en lyxig tillgång och här kan ni njuta i solen från lunch till solnedgång. Fin originalparkett i vardagsrum, rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och bra förvaring i klädkammare och garderober. Här bor ni nära natursköna omgivningar som Änggårdsbergen, Slottskogen och Ruddalen. Inte heller långt till salta bad på Näset och Saltholmen samt shopping på Frölunda Torg. Närliggande Axel Dahlströmstorg erbjuder matbutik, gym, restaurang med mera. Välkommen på visning!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  53.5 kvm

 • Avgift

  3 608 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  53.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  1 av 3
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1953
 • Förråd

  Vind- och källarförråd
 • TV/Bredband

  TV och bredband via Telenor. Grundutbud av TV-kanaler och fiberbredband (250/100) ingår i avgiften.
 • Lägenhetsnummer

  211 (Brf) / 1001 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 608 kr/mån
  Ingår i avgiften: Vatten, TV, Bredband, IP-telefoni. Ett obligatoriskt tillägg om 590 kr/mån tillkommer för värme.
 • Andel i föreningen

  0.2891%
 • Andelstal avgift

  0.26619%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 308 kr/år
 • Försäkring

  1 920 kr/år
 • Totalt

  6 228 kr/år
 • Personer i hushåll

  1

Energi

 • Energideklaration

  2019-03-26
 • Energiprestanda

  150 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
En trappa upp med ett insynsskyddat läge ligger denna fina tvåa. I hallen ligger ett laminatgolv och väggarna är vitmålade. Här finns plats för avhängning och längre in i hallen finns en inbyggd garderob samt en rymlig klädkammare.

KÖK
Köket totalrenoverades 2014 och består av vita släta luckor, ljusgrå laminatbänkskiva samt svart kakel som stänkskydd. Förvaring och arbetsytor på två sidor förenklar i matlagningen. Utrustningen består av en kyl/frys, fläkt, induktionshäll, inbyggd ugn och micro samt en integrerad diskmaskin i fullstorlek. Här finns även ett städskåp samt ett generöst fönster för ljusinsläpp och intill finns plats för matbord. På golvet ligger ett praktiskt grått laminatgolv i klinkerimitation.

VARDAGSRUM
Bostaden sällskapsrum ligger i härligt sydvästläge och får mycket ljus från fönster och balkongdörr. Den anslutande balkongen utgör en vacker förlängning av rummet. Väggarna är målade i en trendriktig grå ton och här ligger den vackra originalparketten på golvet. Den luftiga ytan kan möbleras med en soffgrupp, mediamöbel samt ett matsalsbord om så önskas.

BALKONG
Hemmets generösa sydvästbalkong imponerar med sitt soliga läge. Här skiner solens strålar från lunch fram till solnedgången. Balkongen kan möbleras med en mindre loungegrupp, blommor och dekoration.

SOVRUM
Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger liknande laminatgolv som i hallen. Ytan kan möbleras med en dubbelsäng, nattduksbord samt övrigt möblemang och här finns ett stort fönster för ljusinsläpp.

BADRUM
Badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte 2006-2007. På golvet ligger ett grå/svart klinker och väggarna är helkaklade i vitt med en svart bård. Här finns vägghängd wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt en stor dusch. Här finns även skön golvvärme och en toppmatad tvättmaskin.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Riksbyggens bostadsrättsförening Göteborgshus nr 16 är en äkta bostadsrättsförening bestående av totalt 339 bostadsrätter samt 35 lokaler. Föreningen bildades 2008.

FASTIGHETEN
Järnbrott 69:1, 70:1, 71:1, 72:1, 73:1, 74:1, 758:526 samt 758:66. Fastigheten bebyggdes 1953. Marken upplåts med tomträtt, denna ska omförhandlas 2022.

FÖRVALTNING
Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns bastu, motionsrum, cykelförråd, hobbyrum, vävstuga samt biltvätt. Övernattningsrum och föreningslokal finns också, och är beläget på Silvermyntsgatan 21. Tvättstugor finns i husens källare samt i miljöhuset på Plåtmyntsgatan. De har även en mysig gemensam trädgård med gräsytor, lekplats, utemöbler och grill.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Föreningen har inga obligatoriska åtaganden.

PARKERING
Föreningen förfogar över 45 garageplatser samt 200 parkeringsplatser. En garageplats kostar cirka 600 kronor per månad, parkeringsplatserna kostar cirka 280-400 kronor per månad. Det finns även MC-platser som kostar 250 kr/månad. Lång kö till garagen men ledig parkeringsplats och MC-plats finns.

TV/BREDBAND
TV och fiberbredband via Telenor. Grundutbud av TV-kanaler, bredband (250/100) och IP-telefoni ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kr för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam.

GJORDA RENOVERINGAR
1990-talet Alla fönster och tak byttes.
2004 Genomfördes en elrenovering.
2006/2007 Bytte föreningen samtliga stammar i kök och badrum. I samband med stambytet totalrenoverades alla badrum och vissa dräningeringsarbeten utfördes.
2007 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2010 Installerades säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter.
2012 Renoverades fasaden på Silvermyntsgatan 9-21.
2012/2013 Garantibesiktning av stambytet genomfördes. Ny hiss installerades på Kopparmyntsgatan.
2014 Byttes samtliga entéportar. Nya dörrar istallerades i källaren och miljörummet byggdes om till tvättstuga.
2016 Installerades fibernät (Telenor) i föreningens fastigheter. Fasadrenovering görs löpande vid behov.
2018 Ventilationskanalerna rensades och vatten-cisternerna i de vägghängda WC-stolarna byttes.
2019 Samtliga mijöhus försågs med samma passagetaggar som finns vid entréerna.
2020-2021 Förbättringar av värme och ventilation gjordes i fastigheterna.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen är i slutfasen av projekt värme och ventilation, beräknas vara klart under hösten. Under 2022 planeras målning av garageportar och reparation av lekplatsen. Man planerar även att bygga om 3 lokaler till 5 lägenheter.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2021-09-17) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Högsbo

NÄRA TILL BEKVÄMLIGHETER, STAD OCH HAV
Högsbo ligger i sydvästra Gbg, strax söder om Slottsskogen. Närheten till Slottsskogen, Linnéstaden och Chalmers gör området populärt, här bor ni på bekvämt avstånd till allt som staden har att erbjuda! I närheten finns ett stort utbud av handel, kultur, fritidsaktiviteter och service på Axel Dahlströms Torg och Frölunda Torg. Axel Dahlströms torg, som är centrum för handel och service i Högsbo, erbjuder bekvämligheter så som gym, matbutik, bageri, bank, apotek, vårdcentral, salong och skomakeri. Innerstaden når ni enkelt med buss eller med någon av de många spårvagnar som passerar. Högsbo utmärks av sina punkthus med varierad arkitektur som byggdes efter modernismens ideal under 1950-, 1960- och 1970-talet och gemensamt för byggnationen är att den ofta omges av fina utsiktslägen med mycket grönska. I Högsbo bor ni även med närhet till havet.

I OMRÅDET
Idrottsmöjligheterna är goda i Högsbo. Vid Ruddalen finns ett stort idrottscentrum där du bland annat hittar motionsspår, fotbollsplaner och tennisbanor och även här finns gym. Shoppingcentret och knutpunkten Frölunda Torg med sina många butiker och serviceställen gör att ni har tillgång till det mesta som behövs för en välfungerande vardag – allt från stora klädkedjor och inredningsbutiker till restauranger och en välsorterad mataffär. I anslutning till torget finns dessutom apotek, sjukvård, bank, försäkringskassa och ett kulturhus som bland annat erbjuder utställningar, föreställningar, bad och bibliotek. Vid kulturhuset ligger även Ungdomens Hus med aktiviteter för ungdomar mellan 15 och 20 år. I området finns flera förskolor och grundskolor, så ni med barn i skolåldern har därmed många alternativ att väja mellan. För motionären finns flera motionsslingor att tillgå, ta en löprunda i Ängberget eller en mysig promenad till Botaniska trädgården.

KOMMUNIKATIONER
Från Högsbo tar ni er enkelt till stadens alla hörn. Här finns gott om hållplatser för både buss och spårvagn och Marklandsgatan, en stor knutpunkt, ligger inom bekvämt avstånd. Härifrån tar ni er enkelt till Linnéplatsen på bara 5 minuter. Se mer på www.vasttrafik.se för att hitta de förbindelser som passar dig. Från Högsbo tar ni er även enkelt in till stan med bil.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.