Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Virvelvindsgatan 28, Brämaregården

Välplanerad hörnlägenhet med inglasad balkong

Ljus trea med stora rum, härliga ljusinsläpp, totalrenoverat kök samt balkong med eftermiddags- och kvällssol. Här bor ni i ett lugnt och populärt område med Ramberget som närmsta granne.

Ta hissen två våningar upp till denna trivsamma bostad med renoverade ytskikt och kök. Hemmet har väldisponerade rum och goda förvaringsutrymmen. Köket totalrenoverades 2016 i tidlösa färger och är utrustat med diskmaskin. Den inglasade och rymliga balkongen är ett perfekt extrarum som går att nyttja större delen av året. Här skiner solen från eftermiddagen tills den går ner. Här bor ni i en gedigen och välskött förening med trevliga uteplatser samt många faciliteter. I Brämaregården bor ni med gångavstånd till restauranger, caféer och offentlig service. Dessutom har ni närhet till köpcenter, flera välsorterade mataffärer och härliga grönområden som Keillers park och Rambergets vackra omgivningar. Från närmsta hållplats (Wieselgrensplatsen) når ni Nordstan på mindre än tio minuter.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  69 kvm

 • Avgift

  3 851 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 11

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  69 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2 av 11
 • Balkong

  Inglasad balkong
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1958
 • Förråd

  Vindsförråd och källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Com Hem eller Ownit och fiberbredband via Ownit. Bredband med hastigheter upp till 1000/1000 och grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.
 • Lägenhetsnummer

  57 (Brf) / 1202 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 851 kr/mån
  Ingår i avgiften: Vatten, kabel-TV, bredband (1000/1000). Ett obligatoriskt tillägg avseende värme tillkommer om ca 547 kr/månad.
 • Andel i föreningen

  0.26881%
 • Andelstal avgift

  0.26918%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 236 kr/år
 • Försäkring

  1 040 kr/år
 • Totalt

  5 276 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2019-01-09
 • Energiprestanda

  124 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ljus och rymlig hall med laminatgolv och tapetserade och målade väggar i grått. Här finns en rymlig klädkammare samt plats för avhängning. 

KÖK
Till vänster om hallen ligger bostadens kök som totalrenoverades 2016. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är tapetserade. Vita släta luckor, svart/grå laminatbänkskiva och ett vitt kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med hällspis, fläkt, kombinerad kyl och frys, extra mindre frys (integrerad), fullstor (integrerad) diskmaskin samt skafferi. Köket har gott om förvaringsutrymmen och här ryms ett större matbord.

VARDAGSRUM
Stort och ljust vardagsrum med vackert parkettgolv och tapetserade väggar. Här finns plats för både soffgrupp och matsalsbord. Ett stort fönsterparti ger ett härligt ljusinsläpp och från vardagsrummet når ni även bostadens balkong.

BALKONG
Den inglasade balkongen blir ett härligt extrarum som går att nyttja största delen av året. Balkongen har ett högt och fritt läge med utsikt över omgivningarna och här kan ni njuta av eftermiddags- och kvällssol. Här finns plats för både bord och stolar.

SOVRUM 1
Bostadens större sovrum har laminatgolv och tapetserade väggar i mönstrad tapet. Här finns plats för dubbelsäng och andra möbler. Klädförvaring finner ni i fem inbyggda garderober. 

SOVRUM 2
Det andra sovrummet har laminatgolv och tapsetserade väggar. Rummet har plats för enkelsäng och annat möblemang, kan även användas som kontor. En platsbyggd garderob och ett fönster som skänker ett härligt ljus till rummet.

BADRUM
Ljust klinkergolv och helkaklade väggar i en ljus grå/blå ton med diskret bård. Här finns wc, handfat, vägghängt spegelskåp med belysning, vägghängt skåp, duschdel med duschväggar samt handdukstork. Det är även förberett för att installera tvättmaskin bakom det vägghängda skåpet och här finns skön golvvärme samt ett fönster för vädring.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Riksbyggens Brf Göteborgshus 22 är en äkta bostadsrättsförening med totalt 356 bostadsrätter samt 8 lokaler med hyresrätt. Föreningen har adresserna Västra Stilletorpsgatan 23-25, Virvelvindsgatan 24-30, Fjällvindsgatan 4 samt Kastvindsgatan 1. Föreningen bildades 1955.

HEMSIDA
http://www.goteborgshus22.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Brämaregården 73:3, 73:5, 73:6 och 73:7. Fastigheterna byggdes 1958. Marken upplåts med tomträtt, nästa omförhandling sker år 2027.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av Riksbyggen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns fyra tvättstugor, flera cykel- och barnvagnsrum, hobbyrum, pingisrum, bastu samt gästlägenhet. Mellan husen finns trevliga gräsytor med lekplats. Det finns även ett återbruksrum i föreningen, där man bland annat kan lämna/hämta barnleksaker, böcker och mindre möbler.

PARKERING
Föreningen förfogar över 202 p-platser 29 garageplatser, 53 thermogarageplatser samt 2 MC-garage. En p-plats kostar cirka 250 kr/mån och en garageplats cirka 400-500 kr/mån. I dagsläget är det kö till samtliga platser.

I övrigt råder fri parkering längs Rambergsvägen.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem eller Ownit och fiberbredband via Ownit. Bredband med hastigheter upp till 1000/1000 och grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1 190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kr för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam.

GJORDA RENOVERINGAR
1998 Renoverades tak och samtliga fönster byttes ut till 3-glasfönster.
2000-2004 Byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Under året byttes även elsystemet ut.
2008 Renoverades hissar. Samma år energideklarerades fastigheten och säkerhetsdörrar och postboxar installerades.
2010 Installerades fiber-LAN in i fastigheterna.
2011 Tvättades fasaden.
2012-2014 Renoverades samtliga balkonger och glasades in.
2014 Byggdes en mötesplats vid entrén med bänkar och planteringar.
2015 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen och samtliga garage målades om. Dränering av tre grundmurar.
2016 Justeringar ventilation efter OVK, renovering av utemiljön.
2017 Renovering av fläktaggregat, målning av tvättutrymmen, källargångar och vindar. Armaturer i trapphus byttes.
2019 Elektroniskt bokningssystem av tvättstuga och bastu samt byte av hissar färdigställdes. Arbete med parkeringsplatser.
2020 Renoverades vattenpumpkulvert, relining i mark och fastighet. Fasadtvätt utfördes.
2021 Trygghetskameror, digitala anslagstavlor, nya porttelefoner, och nyckelfritt låssystem till samtliga utrymmen installerades.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen håller på att byta ut radiatorer under 2021/2022. År 2022 planeras även byte av tak, installation av solceller samt byte av luftvärmepumpar.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2021-09-22).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Centrala Hisingen

EXPANSIVT OCH STADSNÄRA
Det här området är en fortsättning på Göteborgs centrum norr om Göta Älv. Till området hör kvarteren Brämaregården, Kvillebäcken, Hildedal, Porslinsfabriken, Kyrkbyn och Lundby. Centrala Hisingen är under stor utveckling och här byggs många nya byggnader för bostäder, butiker och restauranger. Nybyggen blandas med villor, äldre bostadskomplex och landshövdingehus. Stadsdelen ligger på samma avstånd från Göteborgs innerstad som Linnéstaden. Här bor du centralt och på kort avstånd från både butiker, shopping, kustremsan och ett flertal stora parker.

I OMRÅDET
På centrala Hisingen finns många fina och välskötta parker, som till exempel Keillers Park med Ramberget, och Hisingsparken med vackra stigar och promenadstråk. I närheten ligger området Norra Älvstranden, ett av stadens mest expansiva områden med nybyggda bostäder, butiker, kontor och fina promenadstråk längs med havet. När det är dags för storhandling finns bland annat Backaplan med stora matbutiker och annan service. I moderna och nybyggda Kvillestaden finns mindre butiker och en arkitektritad saluhall med färska grönsaker, kött, bröd och blommor. För barnfamiljer finns ett flertal skolor och förskolor att välja mellan i de olika stadsdelarna på Hisingen.

KOMMUNIKATIONER
Väljer du bil är det aldrig långt till de stora lederna härifrån. Tar du hellre kommunaltrafiken finns knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen och Wieselgrensplatsen. Därifrån går både bussar och spårvagnar som tar dig till stadens alla hörn. På bara några minuter befinner du dig i centrum. Dessutom finns både gång- och cykelbana som leder hela vägen in till staden.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.