Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Alfhemsgatan 6, Linné

Möjlig trea i 30-talshus med öppen spis

Möjlig trea, med fantastiskt ljusinsläpp i burspråk, fungerande öppen spis samt totalrenoverat badrum. Här finns mycket av tidskaraktären bevarad så som fiskbensparkett, plankgolv, djupa fönsternischer, framtagen tegelvägg och generös takhöjd. Välmående förening med låga avgifter och de större renoveringarna bakom sig. Hiss och gemensam balkong finns.

Här bor ni en vacker fastighet anno 1930, belägen mitt i omtyckta Linné. Planlösningen erbjuder många olika alternativ, läs mer i rumsbeskrivningen. Rymligt sovrum med fungerande öppen spis samt två stora klädkammare. Vardagsrummet har plats för både soffa och matsalsbord och med sitt vackra burspråk flödar ljuset in och du kan njuta av utsikten mot Slottskogen och över Nordhemsgatan. Den inre hallen kan användas som kontor och badrummet renoverades 2012 i tidlösa färger. Här bor ni lugnt och fridfullt mitt i hjärtat av Linnéstaden med stadens utbud utanför porten samt granne med Slottskogen och Änggårdsbergen. Ett perfekt cityhem!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2.5 rum och kök

 • Boarea

  76 kvm

 • Avgift

  3 089 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2.5 rum och kök
 • Boarea

  76 kvm
  Baserad på Uppmätning SS 21054:2020.
 • Kommentar area

  Boarean är uppmätt 2021-09-24. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 2 rum och kök och med en boarea om 73 kvm.
 • Våning

  2 av 6
 • Balkong

  Gemensam balkong i trapphuset
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1930
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  ComHem och Telenor (fiber 100 MB).
 • Lägenhetsnummer

  28 (Brf) / 1203 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 089 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV
 • Andel i föreningen

  3.10709%
 • Andelstal avgift

  3.10709%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 700 kr/år
 • Försäkring

  1 400 kr/år
 • Totalt

  4 100 kr/år
 • Personer i hushåll

  1

Energi

 • Energideklaration

  2020-07-01
 • Energiprestanda

  132 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL/INRE HALL
Redan i trapphuset slås du av hur välbehållen fastigheten är med tidstypisk hiss, rustika trappsteg av sten, svart smidesräcke och tidsenliga färgsättningar. Två trappor upp finns detta mysiga hem och redan i hallen slås ni av hemmets generösa takhöjd som skänker en luftig atmosfär. I hallen finns plats för avhängning och längre in i den inre hallen finns en inbyggd klädkammare. I den inre hallen finns även möjlighet att möblera med exempelvis ett skrivbord så man kan nyttja den som hemmakontor. Väggarna är vita med panel nertill och på golvet ligger den vackra originalparketten. 

KÖK
I köket ligger ett tunt trägolv ovanpå en linoleummatta (troligtvis med underliggande brädgolv) och väggarna är målade i vitt. Köket vetter mot föreningens lugna innergård och har vita släta luckor samt ett vitt kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, fläkt, hällspis samt en mindre diskmaskin som installerades tidigare i år. Här är en del av originaltegelväggen framtagen och intill fönstret ryms ett matbord.

VARDAGSRUM
Vackert vardagsrum som flödar i ljus tack vare det trevliga burspråket med utsikt mot både Slottskogen och upp över Nordhemsgatan. Gott om kvadratmeter så här ryms med lätthet både matsalsbord och soffgrupp. Golvet pryds av fiskbensparkett i original och de ljusa väggarna ger en neutral bas att inreda efter.

SOVRUM
Det rymliga sovrummet har framtagna brädgolv och vitmålade väggar. Här finns en vacker, fullt fungerande öppen spis som garanterat kommer göra hösten lättare att ta sig an. Säljaren har låtit bygga en klädkammare i en del av rummet, den går enkelt att ta bort om man skulle önska det. Det finns även en inbyggt klädkammare för förvaring. Sovrummet kan möbleras med dubbelsäng, sängbord och skrivbordshörna om så önskas.

BADRUM
Hemmets badrum renoverades 2012 och är smakfullt inrett med tidlösa färger. Väggarna är klädda i vitt kakel och på golvet ligger ett grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med wc, handfat, spegel med belysning över, handdukstork, väggskåp samt ett vackert badkar på tassar.

ALTERNATIVA PLANLÖSNINGAR
Denna lägenhet har många möjligheter, om man vill ha ett större kök kan man flytta köket till sovrummet och göra om nuvarande kök till sovrum. Ett annat alternativ är att flytta in köket i vardagsrummet så man får två sovrum och har kök och vardagsrum tillsammans (se alternativ planlösning för exempel), alternativt bygga köket i den inre hallen och i vardagsrummet. Skulle man vilja ha ett större badrum finns det möjlighet att riva väggen mellan klädkammaren intill och badrummet. Klädkammaren som är tillbyggd i sovrummet kan enkelt tas bort igen så man får ett större och luftigare sovrum. Observera att större förändringar av planlösningen alltid ska godkännas av föreningen först.

Förening

Förening

FÖRENINGEN
Brf Alvhemsgatan 6 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med 35 bostadsrätter samt 4 lokaler med hyresrätt.

FASTIGHETEN
Göteborg Olivedal 11:1. Fastigheten byggdes 1929-1930. Föreningen förvärvade fastigheten 2005.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns bastu, hobbyrum, tvättstuga samt mangelrum. Föreningen har även en mysig och lummig innergård samt gemensamma balkonger i trapphusen.

PARKERING
Föreningen förfogar över 5 st parkeringsplatser, en plats kostar i dagsläget cirka 705 kr i månaden. Föreningen följer Göteborg stads taxa för boendeparkering, så en mindre höjning av avgiften kommer ske under hösten. I dagsläget är det kö till samtliga platser. Man får behålla sin parkeringsplats i ett år, sedan ställs man underst i kön igen, som det är nu får de som önskar parkeringsplats en plats ungefär varannat år. För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering. Det finns även en del externa garage i närheten, till exempel Vegagaraget.

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV via Com Hem och bredband via Com Hem alternativt Telenor (fiber 100MB). Basutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, 1190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, ca 476 kr för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

RENOVERINGAR
1987 ROT-renovering innefattande byte av rör- och elstammar, nya fönster, renovering av tak och innergård samt byte av lägenhetsdörrar.
2008-2009 Föreningens innergård totalrenoverades med ny beläggning, ny cykelförvaring samt nya planteringar. Även framsidan mot Alfhemsgatan fräschades upp med ny gatsten, gräsmatta m.m.
2010 Taket renoverades och målades.
2013 Genomfördes injustering av värme och ventilation.
2013-2014 Grundförstärktes fastigheten.
2015 Genomfördes reparation av taket mot innergården. Samma år genomfördes isolering av brandmur.
2016 Utfördes förbättringsarbeten av fogar på fasad och stammarna spolades samt filmades. Under året renoverades portgång, entrédörrar samt hisskorgar och brandskydd sågs över.
2016-2017 Renoverades bastun.
2017 Genomfördes reparation av taket mot gatan. I samband med renoveringen gjordes en inspektion av taket.
2017-2018 Fastighetens värme- och ventilationssystem har setts över och cirkulationspump och termostater har bytts ut.
2019 OVK genomfördes.
2020 Rökgasfläktar installerades för att få bättre drag hos de som har öppna spisar. Laddstation har installerats på parkering, stenläggning vid hörnet av fastigheten samt ommålning av staket vid parkeringen.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en långtgående underhållsplan (2015-2045) och har inga större renoveringar inplanerade.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2021-09-17), samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.