Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Stabbegatan 75, Björkekärr

Stilfullt hem med öppen planlösning och balkong

Välkomna till detta renoverade hem med tyst och lugnt läge. Tidlösa materialval, öppen planlösning, rymligt sovrum och balkong i lummigt läge. Välmående förening med många faciliteter.

Det stilrena köket renoverades 2014 och har ljusa luckor, diskmaskin samt integrerad kyl/frys. Här har en vägg tagits ner så planlösningen är öppen mot vardagsrummet, vilket gör att ljuset flödar. Den insynsskyddade balkongen har ett lugnt och lummigt läge med skogen som närmaste granne. Helkaklat badrum med golvvärme, tvättmaskin och praktisk förvaring. Dessutom ett rymligt sovrum med utmärkta förvaringsmöjligheter i en stor skjutdörrsgarderob. Här bor ni i en stabil förening med tillgång till bland annat gästlägenhet, festlokal, gym och bastu.
Ett naturnära boende med promenadstråk och elljusspår utanför dörren. Matbutiker finns vid närliggande Stabbetorget samt vid Trätorget och träningsanläggning erbjuds på Torpavallen. Buss 17 tar dig smidigt in till city. Välkomna till mysiga Björkekärr!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  53 kvm

 • Avgift

  3 105 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  53 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2 av 3
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1957
 • Förråd

  Källarförråd samt matkällare
 • TV/Bredband

  Föreningen har kollektivavtal gällande Trippel-play med Telia vilket innebär att varje lägenhet har tillgång till TV, bredband samt IP-telefoni. Avgiften för detta debiteras via ett obligatorisk tillägg till månadsavgiften.
 • Lägenhetsnummer

  64 (Brf) / 1101 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 105 kr/mån
  Ingår i avgiften: Vatten. Obligatoriska tillägg avseende bredband, TV samt värme tillkommer om ca 748 kr/månad.
 • Andel i föreningen

  0.26034%
 • Andelstal avgift

  0.26035%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 900 kr/år
 • Försäkring

  1 890 kr/år
 • Totalt

  5 790 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Elnät via Göteborg Energi Nät, Elförbrukning via Göteborg Energi-Din El. Försäkring via Länsförsäkringar. Enligt säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2019-08-16
 • Energiprestanda

  186 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Välkommen in en generös hall med ekparkett på golvet och vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning och ytterligare förvaring erbjuds i form av en inbyggd garderob med spegel. Ny säkerhetsdörr installerades för några år sedan. 

SOVRUM
Parkettgolvet löper vidare från hallen in i sovrummet. Väggarna är målade i en mörkt grågrön färg. Sovrummet är väl tilltaget med gott om plats för dubbelsäng samt tillhörande nattduksbord. En rymlig skjutdörrsgarderob med Elfa-inredning tar hand om förvaringen. Stort fönster och vacker fönsterbänk i sten som kan dekoreras med grönskande växter.

VARDAGSRUM
Ett luftigt sällskapsrum i öppen planlösning med köket och med utgång till hemmets balkong. De vita väggarna gör det enkelt att inreda personligt och rummet har ett härligt ljusinsläpp från flera fönster. Ytan kan inredas med en soffgrupp, mediamöbel samt övrigt möblemang.

BALKONG
Bostadens balkong har ett lugnt läge på husets baksida där man blickar ut över frodig grönska och skogspartier. En perfekt plats för en kopp kaffe i morgonsolen. Golvet är belagt med en praktisk trätrall och här kan man möblera med ett caféset.

KÖK
Köket renoverades 2014 och består av släta fronter i vitt och ovanför arbetsbänken i ljusgrå laminat sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Inbyggda spotlights lyser upp i matlagningen och här finns även flera eluttag. Integrerade vitvaror ger ett enhetligt intryck och här inryms en fläkt, spishäll, ugn, micro, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Förvaringsmöjligheterna är ypperliga i flera lådor, över- samt underskåp och här finns också ett skafferi samt ett vinställ. Planlösningen är öppen mot vardagsrummet och här ryms ett matsalsbord för flera personer. 

BADRUM
Ett tidlöst badrum från 2014 som pryds av helkaklade väggar i vitt och ett mörkgrått klinkergolv med härlig golvvärme. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt dusch med vikbar dörr i glas. Här finns också en praktisk tvättsektion med arbetsbänk, tvättmaskin samt förvaring. I taket sitter inbyggda spotlights som ger ett behagligt ljus. Fönster för ljusinsläpp och vädring.

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Riksbyggens Brf Göteborgshus nr 20 är en äkta förening bestående av fastigheter med totalt 340 bostadsrätter samt 72 lokaler. Föreningen bildades 1954 och har adresserna Stabbegatan 10-46 samt 39-99.

HEMSIDA
https://www.brf20.se/

FASTIGHETEN
Föreningen har fastigheterna Göteborg Sävenäs 107:1, 108:1, 109:1, 110:3 och 111:1 samt stadsägorna Göteborg Sävenäs 747:101, 747:104 och 747:105. Marken upplåts med tomträtt. Avtalet gäller oförändrat i 20 år t.o.m. 2035/2036 med en årlig avgäld på 807tkr.

FÖRVALTNING
Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För fastighetsskötsel anlitar föreningen Primär Fastighetsförvaltning AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tolv tvättstugor, grupperade två och två. Varje tvättstuga har två tvättmaskiner och ett tillhörande torkrum. Det finns en gemensam torktumlare och en gemensam mangel. I tvättstugan vid Stabbegatan 26 finns även en stenmangel av äldre modell i bruk.

Föreningen förfogar över en gästlägenhet på Stabbegatan 99 med 4 sängplatser. Kostnaden för rummet är 300 kronor /dygn.

Det finns dessutom en festlokal för 60 personer, komplett med stolar, bord och porslin. Lokalen ligger i källaren under föreningsexpeditionen Stabbegatan 61.

På Stabbegatan 89/91 ligger föreningens träningslokal. Träning i lokalen är tillåten alla vardagar mellan 07:00 och 20:30. På helger från 08:00-20:30.

Gemensam Bastu finns på Stabbegatan 38.
Vävkammare med 2 stolar finns på Stabbegatan 73.
Hobbylokal ligger på Stabbegatan 43 och nyckel finns att låna hos fastighetsskötaren.
Det finns 5 stationer för restavfall och biologiskt avfall inom området Stabbegatan 39-61-28-91-99. Behållarna töms varje vecka.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar.

INTRESSEGRUPPER
Under åren har ett antal intresseföreningar startat vilket gynnar föreningen både vad gäller trivsel och sammanhållning. Det finns en fritidsgrupp och en trädgårdsgrupp.

PARKERING
Föreningen förfogar över 123 parkeringsplatser, 36 carportar, 89 garage samt 8 MC-platser i delat garage.

Parkeringsplats 200 kronor/månad
Garage varm 560 kronor/månad
Garage kall 475 kronor/mån
Carport utan el 300 kronor/mån
MC-plats 125 kronor/mån

Parkeringsplats brukar finnas någon enstaka ledig. Garage/Carport har väntetid, köbildning via Riksbyggens hemsida. Laddstolpar för El-bil planeras men inget beslut klart ännu.

KABEL-TV/BREDBAND
Föreningen har kollektivavtal gällande Telia Trippel-play, vilket innebär att varje lägenhet har tillgång till TV, bredband samt IP-telefoni. Avgiften för detta debiteras via avgiftsavin från Riksbyggen.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1190 kr för 2021. Upptagandet av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kr för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam. I fastighetsförsäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar.

GJORDA RENOVERINGAR
2019-2020 Uppgradering samt förstärkning av elnätet, främst utebelysning. Påbörjat underhåll av balkonger. Förbättrat brandskyddet.
2018 Utfördes energideklaration. Trapphusprojektet avseende nya entrédörrar och nytt låssystem påbörjades, klart under 2019.
2017-2018 Nya förrådslokaler för uthyrning till medlemmarna i källaren. Ommålning och breddning av parkeringsplatser har genomförts. Åtgärder har vidtagits för underhåll av grönområdet. Lagt om taket på föreningslokalen.
2016-2017 Ventilationsprojekt avseende ombyggnad från självdrag till mekanisk frånluftsventilation i samtliga bostadsbyggnader med syfte att sänka radonhalten till godkänd nivå. Projektet avslutades med godkänt resultat 2017-06-30. Nyinstallation av ventilation i föreningshuset ”Stabben” samt uppfräschning av lokalen genomfördes. Renovering av stenmanglar, byte av källardörrar samt renovering av samtliga källarfönster. Lövsilar monterade på stuprör där sådana saknats.
2015-2016 Ventilationsprojekt med avseende ombyggnad från självdrag till mekanisk frånluftsventilation i samtliga bostadsbyggnader med syfte att sänka radonhalten till godkänd nivå. Inventering och värmeinjustering till följd av för låga varmvatten- och inomhustemperaturer. Eluppgradering innebärande förstärkning av elnätet med bland annat byte av kablage. Inventering av de horisontella stammarna under hus A (Stabbegatan 63–91) och hus H (Stabbegatan 93-95). Högtryckstvätt av balkongskärmar, renovering av källarfönster, byte av 3 källardörrar samt ytterdörr till gästlägenheten. Nyinköp 10 tvättmaskiner, en torktumlare samt kallmangel. Renovering av vattenutkastare.
2013 Genomfördes en radonmätning.
2012 Genomfördes underhållsarbeten av värmekulvertar och en värmeinjustering.
2011 Installerades separat bredband via Telia samt byttes kabel-TV leverantör till Com Hem. Under samma år påbörjades ett systematiskt brandskyddsarbete i de gemensamma lokalerna samt besiktigades föreningens lekplatser.
2009 Installerades ett nytt sopsorteringssystem.
2005 Renoverades taken.
2004 Genomfördes en relining av avloppstammarna i kök och badrum.
Under 80-talet byttes fönstren.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Renovering av föreningens balkonger pågår enligt en tidsplan som visas på hemsidan. Beräknas vara slutfört under hösten 2022.

Provstambyte påbörjas inom kort i trapphus 89, beräknas klart till årsskiftet. Därefter sker utvärdering kring när arbetet kommer att utföras. När stambytet utförs får medlemmen välja mellan fyra olika kakel. Önskar man uppgradera till dyrare blandare/kakel/klinker får varje medlem betala mellanskillnaden själv. Mer information efter föreningens extrastämma då slutgiltigt beslut fattas.
För övrigt planerat underhåll se årsredovisningen sida 8.

EKONOMI
Föreningen är välskött med mycket låg belåning. I april varje år beslutas om avgiftshöjningar för kommande verksamhetsår. Man har nu en föreslagen avgiftshöjning på 2%. Troligtvis blir det sedan en extra höjning om 3% under en period av 4–5 år. Detta för att finansiera stambyte samt löpande underhåll.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2021-10-02), samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Björkekärr

HEMTREVLIGT OCH NATURNÄRA
Det här mysiga området, som började bebyggas först under 1950-talet, tillhör stadsdelsnämnden Härlanda och är beläget strax öster om Kålltorp. I kvarteren finns ett lugn och en hemtrevlig känsla som gör området populärt för både unga, barnfamiljer och äldre. Bebyggelsen i Björkekärr är blandad och består bland annat av både charmiga familjevillor och flerbostadshus med lägenheter. Här bor ni avskilt och lugnt på kort avstånd från underbara naturområden och med goda förbindelser in till innerstadens puls. 

I OMRÅDET
Här hittar ni de mesta som behövs för att få vardagen att flyta på i en behaglig takt. I området finns Trätorget, Stabbetorget och Spåntorget med mataffärer, småbutiker, frisörsalong, restauranger och offentlig service. När det är dags att fylla upp kylskåpet inför veckan finns Munkebäckstorget med en stor matbutik och andra affärer på nära avstånd. Björkekärr gränsar till det stora grönområdet Delsjön som har många härliga promenadslingor, badplatser och motionsanläggningen Skatås. På sommaren kan ni rida, golfa, paddla kanot och ha pickning och om vintern när isen har frusit kan ni åka längdskidor och skridskor. För er som har barn i skolåldern finns dessutom ett flertal skolor i närheten att välja mellan. 

KOMMUNIKATIONER
Som boende i Björkekärr har man bra busskommunikationer till och från centrala Göteborg. På kort tid tar du dig ner till Olskroken eller Redbergsplatsen och vidare in till staden. Se www.vasttrafik.se för att hitta de förbindelser som passar er bäst. 

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.