Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Fredbergsgatan 3C, Majorna

Mysig tvåa med solig sydvästbalkong och grönskande utsikt

Charmig tvåa med lugnt och tyst läge, solig balkong, framtagna brädgolv och generös takhöjd. Renoverat kök och badrum samt både disk- och tvättmaskin.

Detta kvadratsmarta hem har tidstypiska detaljer som framtagna brädgolv och bevarat serveringsskåp som ger hemmet karaktär. Köket renoverades 2008 i samband med stambyte och är smakfullt inrett och utrustat med både diskmaskin och kombinerad tvättmaskin/torktumlare, som är snyggt gömd bakom en köksklucka. Den mysiga balkongen, som nås via helglasade balkongdörrar, har eftermiddags- och kvällssol samt ett fritt, tyst läge och en grönskande utsikt över föreningens gård. Ett välplanerat hem med god förvaring i rymlig klädkammare och dessutom ett stamrenoverat badrum. Stabil, lågt belånad förening med de stora renoveringarna bakom sig. Här bor ni i ett charmigt 30-talshus med allt ni behöver för en bekväm vardag samt goda kommunikationer till staden. Närhet till Slottskogen, Botaniska trädgården samt flertalet caféer och restauranger.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  46 kvm

 • Avgift

  3 221 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  46 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2 av 3
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1938
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via Comhem.
 • Lägenhetsnummer

  4 (Brf) / 1101 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  3 221 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV
 • Andel i föreningen

  5,96473%
 • Andelstal avgift

  5,67016%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  1 560 kr/år
 • Försäkring

  1 200 kr/år
 • Totalt

  2 760 kr/år
 • Personer i hushåll

  1

Energi

 • Energideklaration

  2018-11-25
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Framtaget originalbrädgolv, vilket är genomgående för hela lägenheten och väggar målade i ljusgrått. Här finns plats för avhängning.

KÖK
Köket renoverades i samband med föreningens stambyte 2008. Här har man valt att behålla en del av originalskåpen från 1938, vilket blandas fint med den moderna delen. Köksluckor i vitt och ovan den mörka laminatbänkskivan sitter ett stilrent svart kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med kombinerad och integrerad kyl/frys, inbyggd varmluftsugn och micro, häll, fläkt samt diskmaskin. Praktiskt gömd bakom ett av köksskåpen finns även en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Ljuset flödar in från de två helglasade balkongdörrarna och här finns plats för ett matbord.

BALKONG
Via helglasade balkongdörrar från köket nås den mysiga balkongen med lummig utsikt. Här skiner solen från lunch till sen kväll på sommaren. Balkongen kan möbleras med exempelvis cafébord och stolar. 

VARDAGSRUM
Hemmets rymliga vardagsrum flödar i ljus tack vare ett stort fönster. Här är väggarna målade i ljusgrått med en mörkare fondvägg. Vardagsrummet kan möbleras med soffgrupp och även matsalsbord om så önskas.

SOVRUM
Även i sovrummet fortsätter brädgolvet och väggarna är målade i en beige/grå färg. Sovrummet har plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Klädförvaring finner ni i en stor klädkammare.

BADRUM
Badrummet totalrenoverades 2008 i samband med föreningens stambyte. Grå/svart klinkergolv med underliggande golvvärme och vita helkaklade väggar med en svart del vid duschen. Här finns vägghängd toalett, handfat med kommod, spegel med belysning, vägghängt skåp samt dusch med glasvägg. I taket sitter sitter infällda spotlights. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Fredberget är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerfamiljshus med totalt 16 bostadsrätter samt 2 hyresrätter. Föreningen har adresserna Fredbergsgatan 3A-C. Föreningen bildades 2007.

FASTIGHETEN
Göteborg Majorna 344:2. Fastigheten bebyggdes 1938. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källaren finns en tvättstuga med två maskiner, torkskåp och torkrum. Det finns även cykelrum, möteslokal och en gemensam bakgård med grill och med möjlighet till odling.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Föreningen har inga obligatoriska åtaganden.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Comhem. Föreningen håller på att titta på ett gruppavtal där alla medlemmar i föreningen då skulle få billigare bredband, inga beslut tagna i dagsläget.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kr för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Moderna Försäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
Under 1980-talet: Fasaden byttes och tilläggsisolerades. Taket lades om.
Under 1990-talet: Fönster byttes.
2008 Samtliga kök- och badrumsstammar byttes, och i samband med detta renoverades alla badrum och kök. All el drogs om.
2009 Ny dränering och gården iordningställdes.
2010 Trapphusen renoverades och värmesystemet sågs över.
2012 Balkonger byggdes.
2014 Huset besiktades och en ny underhållsplan upprättades.
2016 Byggnation av nya källarförråd och cykelrum samt renovering av tvättstugan.
2018 Stammarna spolades, OVK genomfördes, källargolvet renoverades och en ny energideklaration utfördes.
2021 Renovering av grundmur och källartrappa, taksäkerhetsanordning samt renovering av en skorsten (några av dessa är pågående).

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har inga större underhållsarbeten inplanerade, endast löpande underhåll.

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi och är lågt belånade. De har outnyttjat utrymme på vindarna som de håller på att sälja av delar av, detta kommer ge ett tillskott i kassan och ytterligare förstärka den redan goda ekonomin. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2021-10-07) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Majorna

FAMILJÄR CHARM
Med sin sköna lunk och mysig atmosfär lockar Majorna såväl yngre människor som barnfamiljer och äldre. Den här stadsdelen är trendig och populär för de som söker en egen liten stad i staden, en lugnare sådan. Lugn men ändå livfull och nyskapande.

Majorna är ett av Göteborgs äldsta kvarter där bland annat sjömän och varvsarbetare bosatte sig så tidigt som på 1600-talet. På 1800-talet var stadsdelen utbredd och här fanns bland annat små verkstäder, skolor och fattighus. Området har sedan dess och sent in på 1900-talet främst varit bebott utav arbetarklassen. Nu trängs här gedigna landshövdingehus med lummiga gårdar och caféer. Känslan i området är familjär och boende i området vittnar om en fin gemenskap.

NÄRA TILL HAV OCH NATUR
I Majorna blir du aldrig uttråkad, i alla fall inte om du gillar att leva avslappnat och njutfullt. Här bjuds det på små mysiga butiker, kvarterskrogar, gallerier och restauranger av alla möjliga slag. I området finns många platser för barnen att roa sig på, till exempel Söderlingska Trädgården med sin populära lekplats. Även Slottsskogen ligger alldeles i närheten med sina grönytor, djurparker och motionsslingor. Lite längre ner mot vattnet har du Röda Sten och Sockerbruket som ibland anordna fester och utställningar. Längs med vattnet ser du ut över hamninloppet och över till Hisingen. Det här är ett populärt och vackert promenadstråk under sommarmånaderna. Ta en glass och slå dig ner för att kolla på båtarna och människorna som passerar.

Majorna har flera stora matbutiker i olika prisklasser och några mindre butiker som är specialiserade på vissa utvalda råvaror. Området tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné som förvaltar en ett flertal skolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
En mängd olika spårvagns- och busslinjer kan ta dig till och från Majorna. Ut till havet eller in till city, härifrån åker du enkelt till stadens alla hörn. Stigbergstorget, Chapmans Torg och Majvallen är bara några av hållplatserna i området. För mer information om vilka linjer och hållplatser som passar dig kan du besöka Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.