Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *

Budgivning

Bud
Datum
Budgivare
3 675 000 kr
2021-10-23 10:45
Budgivare 1
Säljaren avgör vilka bud under budstart som ska publiceras på internet. Samtliga bud över budstart redovisas. Kontakta mäklaren för att lägga bud.

Lilla Munkebäcksgatan 13D, Munkebäck/Strömmensberg

Tidsenlig trea högst upp i huset med solig balkong

Renoverat 30-talshem med nytt kök, fina originalbrädgolv, solig balkong utan insyn samt möjlighet att köpa loss vindsyta ovanför. Välskött förening med bastu och mysig trädgård.

Välkomna till denna renoverade trea med originaldetaljer som fönsterbänkar i sten, brädgolv och generös takhöjd. Föreningen är positiva till att sälja vindsyta som finns ovanför lägenheten så man kan bygga upp i etage. Köket renoverades 2019 och har hel kyl och frys samt diskmaskin. Från vardagsrummet är utgången till den lummiga balkongen, där solen skiner från lunch till sen eftermiddag. Helt insynsskyddad och med utsikt över föreningens trädgård samt ett litet skogsparti. Två rymliga sovrum med goda förvaringsmöjligheter i flera garderober och helkaklat badrum i tidlösa färger. I området finns bekvämligheter som mataffärer, små butiker och mysiga caféer. Lockas ni av innerstadens puls finns goda kommunikationer som tar er till centrum på kort tid. Dessutom har ni nära till Skatås och Härlanda Tjärn.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  68 kvm

 • Avgift

  4 154 kr

 • Budstart

  3 675 000 kr

 • Våning

  2 av 2

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Gör en intresseanmälan.

Intresse
Integritet *

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  68 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2 av 2
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1939
 • Förråd

  Vind- och källarförråd
 • TV/Bredband

  TV och bredband via Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  11 (Brf) / 1101 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Budstart

  3 675 000 kr
 • Avgift

  4 154 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, grundutbud TV, bostadsrättstillägget i hemförsäkringen
 • Andel i föreningen

  7.91186%
 • Andelstal avgift

  7.91186%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 620 kr/år
 • Försäkring

  1 620 kr/år
 • Totalt

  6 240 kr/år
 • Personer i hushåll

  2

Energi

 • Energideklaration

  2021-04-01
 • Energiprestanda

  129 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av en rymlig hall som har gott om plats för avhängning och mindre hallmöbler. Framtaget originalbrädgolv och väggar målade i en ljusgrå ton. Här finns även ny elcentral med jordfelsbrytare. 

KÖK
Hemmets stilrena kök renoverades 2017, och förlängdes sedan mot fönstret 2019, då byttes även bänkskivan och diskhon. Smakfullt inrett i vitt med laminatbänkskiva i betongimitation. Här finner ni gott om både arbetsytor och förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med hel kyl och frys, induktionshäll, inbyggd ugn och micro, kolfilterfläkt (finns möjlighet att installera riktig fläkt) samt integrerad diskmaskin. Här finns två skafferi samt ett vinställ inbyggt. Även här är brädgolvet framtaget och väggarna är ljust målade. Ett fönster förser rummet med ljus och här finns plats för ett matbord för flera personer. Infällda spotlights i taket.

VARDAGSRUM
Det rymliga och insynsskyddade vardagsrummet har brädgolv som harmoniserar med ljust målade väggar. Ett stort fönster samt balkongdörr skänker rummet ett härligt ljusinsläpp och utanför har ni en fin utsikt att vila ögonen på. Vardagsrummet kan möbleras med soffgrupp, matbord och övrigt möblemang.

BALKONG
Balkong med trätrall i lummigt läge. Ingen som helst insyn då du blickar ut över föreningens trädgård, samt intilliggande skogsdunge. Här skiner solen från lunch till sen eftermiddag.

SOVRUM 1
Stort sovrum med rofyllt läge mot föreningens trädgård. Brädgolv som harmoniserar med ljust målade väggar. Sovrummet rymmer med enkelhet en dubbelsäng och övrigt möblemang. Klädförvaring finner ni i en helvägg bestående av tre dubbelgarderober och en enkelgarderob. Stort fönsterparti med grönskande utsikt släpper in ljuset. 

SOVRUM 2
Det andra sovrummet har brädgolv och väggar målade i blått. Kan möbleras med enkelsäng och skrivbord. Två garderober tar hand om förvaringen.

BADRUM
Badrummet renoverades 2014. Helkaklade väggar som är vitmålade, samt grått klinkergolv. Här finns en toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, vägghängt skåp samt en kombinerad tak- och handdusch med vikväggar i glas.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Bagaregården 27:3 är en äkta bostadsrättsförening bestående av totalt 14 bostadsrätter, 2 hyresrätter samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen registrerades 2006.

FASTIGHETEN
Bagaregården 27:3. Fastigheten bebyggdes 1939. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelrum, tvättstuga, bastu samt en mysig trädgård med lekplats, utemöbler, pergola och grillmöjligheter. Föreningen har även en del utrymmen i källaren som hyrs ut som förråd, här kan även fördrivas enklare verksamhet.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Föreningen har inga obligatoriska åtaganden.

PARKERING
Föreningen förfogar över 3 garageplatser. En garageplats kostar cirka 700 kronor i månaden. I dagsläget är samtliga platser uthyrda, men ingen står i kö. En del av grannföreningarna har parkeringsplatser som de hyr ut. Fri parkering råder även i området.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Com Hem. Grundutbud av TV-kanaler ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kr för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Bostadsrätternas medlemsförsäkring.

GJORDA RENOVERINGAR
1981 Takomläggning.
1982 Mekanisk frånluft installerades, byte av gavelfasader, omputsning av övriga fasader, rör- och elstambyte.
1983 Nya balkonger.
2007 Byte av torktumlare i tvättstuga och avfuktare i torkrum. Baksidan och gavlarna dränerades.
2009 Nytt expansionskärl i källaren, byte av två tvättmaskiner i tvättstugan.
2010 Ljudisolering av tvättstuga och torkrum, byte fasad fram- och baksida, takrenovering, fönstermålning.
2013 Byte frånluftsfläkt tak, byte av beslysning källare och trappuppgångar.
2014 Byte av stamreglerventiler i källaren.
2015 Renovering av trapphus och bastu.
2016 Omläggning av tak.
2017 OVK utfördes.
2018 Nya källardörrar.
2019 Energideklaration genomfördes, radonmätning (med godkänt resultat), byte av termostatventiler samt byte av belysning i källaren.
2020 Altanbygge på gården samt upprustning.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar lite längre fram att måla fönster och balkong/altandörrar. De planerar även att renovera golvet i trapphuset under 2023 enligt underhållsplanen.

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi. De är positiva till att sälja ut vindarna till de som bor på andra våningen, vilket några valt att göra, och det har genererat extra intäkter till föreningen. De har inga beslutade avgiftsförändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2021-10-13) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Munkebäck

LUGNT OCH STADSNÄRA
Munkebäck är ett mysigt område i östra Göteborg som tillhör stadsdelen Kålltorp. Områdets namn kommer av bäcken Munkebäck som är Härlandabäckens gamla namn. En bäck som i sin tur fick sitt namn på grund av alla munkar som vandrade här när de var på väg till Härlanda gamla kyrka. Idag är Munkebäck ett lugnt och charmigt område i utkanten av staden med nära till både natur och bekvämligheter. Området är under utveckling och här byggs det många nya bostäder, någonting som gör att kvarteren ökar allt mer i popularitet. 

I OMRÅDET
Områdets hjärta är Munkebäckstorget med bland annat mataffärer, offentlig service, restauranger och andra bekvämligheter. För naturälskare finns underbara grönområden och storslagen natur på gång- eller cykelavstånd. Delsjöområdet och Härlanda tjärn är två exempel där det finns gym, badsjöar, vandringsleder och motionsspår. Om vintern finns goda möjligheter till skridsko- och skidåkning. I Härlanda ligger kulturhuset Kåken i Härlanda fängelsets gamla lokaler. I kulturhuset finns öppen förskola, bibliotek och en rad olika kulturaktiviteter för både vuxna och barn. För familjer med barn i skolåldern finns dessutom många skolor i närområdet.  

KOMMUNIKATIONER
Till och från Munkebäck tar ni er enkelt med kollektivtrafiken. I området finns hållplatser för buss och spårvagn på ett flertal platser. Ner till centrala Göteborg tar ni er på endast 12 minuter. Se Västtrafiks hemsida mer information om vilka förbindelser som passar er.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.