Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *

Budgivning

Bud
Datum
Budgivare
2 250 000 kr
2021-11-02 17:20
Budgivare 1
Säljaren avgör vilka bud under budstart som ska publiceras på internet. Samtliga bud över budstart redovisas. Kontakta mäklaren för att lägga bud.

Björcksgatan 43 A, Kålltorp

Ljus och välplanerad med generös takhöjd

Högst upp i huset, fönster åt två väderstreck, lugnt läge, takrosett och klädkammare.
Redan i hallen slås man av den härliga takhöjden i denna ljusa genomgångsbostad med väldisponerade ytor. Badrummet är stilrent helkaklat i vitt och grått med skön golvvärme samt helt förberett för tvättmaskin. Vardagsrummet är rymligt och inbjuder till umgänge med vänner och familj.
God förvaring i flera garderober samt klädkammare. Föreningens innergård är lummig och har sittgrupp och grillplats för trivsamma sommarkvällar.
I charmiga Kålltorp har du nära till mysiga bagerier, butiker och restauranger. Promenadavstånd till Delsjöområdet för motion och bad samt goda kommunikationer in till city. Fri parkering på gatorna i området. Här erbjuds ett boende med närhet till allt man kan önska.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  52 kvm

 • Avgift

  3 701 kr

 • Budstart

  2 250 000 kr

 • Våning

  3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Gör en intresseanmälan.

Intresse
Integritet *

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  52 kvm
 • Våning

  3
 • Byggår

  1935
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Com Hem
 • Lägenhetsnummer

  A1301 (Brf) / 1301 (LMV)

Ekonomi

 • Budstart

  2 250 000 kr
 • Avgift

  3 701 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme samt vatten
 • Andel i föreningen

  14.67682%
 • Andelstal avgift

  12.33%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 800 kr/år
 • Försäkring

  2 400 kr/år
 • Totalt

  5 200 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Elhandel samt elnät via Göteborg Energi. Försäkring hos Folksam. Enligt säljarens uppgifter.
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas in i en ljus hall med generös takhöjd. Väggarna är målad i vitt och på golvet ligger svart klinker som sedan övergår i ekparkett. Gott om förvaring i fyra inbyggda garderober samt plats för avhängning.

SOVRUM
Trivsamt sovrum med ett rofyllt läge och från fönstret blickar man ut över föreningens innergård. Sovrummet har ekparkett på golvet samt ljust målade väggar.  Klädförvaring finner ni i en klädkammare. Här finns plats för dubbelsäng, sängbord samt skrivhörna.

KÖK
Köket består av släta fronter i grått och ovanför arbetsbänken sitter ett vitt och grått kakel som stänkskydd. På golvet ligger nylagd parkett. Utrustningen består av en spis, fläkt, ugn samt kombinerad kyl och frys. Förvaringsmöjligheterna är ypperliga i flera lådor, över- samt underskåp och här finns också ett skafferi. Ett fönster ger härligt ljusinsläpp och här får man plats med ett matbord för 4 personer.

VARDAGSRUM
Den generösa takhöjden med vacker takrosett skapar en fin rymd och ger en luftig atmosfär. Ett fönsterparti skänker rummet ljus. Perfekt rum för umgänge med vänner och familj. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i vitt. Här finns plats att möblera med soffa, soffbord, mediamöbel samt matsalsbord.

BADRUM
Hemmets badrum nås från hallen och är stilrent och smakfullt. Grå klinker på golvet och matchande helkaklade väggar i vitt med en grå detalj. Härlig golvvärme för frusna fötter. Badrummet är inrett med toalett, handfat med vit kommod, spegelskåp, handdukstork samt dusch med vikbara väggar. Det är helt förberett för tvättmaskin för den som önskar extra bekvämlighet.

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Björcksgatan 43 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerfamiljshus med totalt 8 lägenheter varav 7 upplåtes som  bostadsrätter och 1 som hyresrätt. I fastigheten finns även 2 lokaler. Föreningen har adresserna Björcksgatan 43 A samt Björcksgatan 43 B. Föreningen bildades 2018.

FASTIGHETEN
Göteborg Kålltorp 39:2. Fastigheten bebyggdes 1935. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Revisorsringen Sverige AB sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam tvättstuga belägen i källaren på 43B, den är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum.

Cykelförråd samt soprum ligger på gården. På gården finns även en trevlig sittgrupp samt grill för föreningens medlemmar.

PARKERING
Fri parkering på gatorna i området.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden.

KABEL-TV/BREDBAND
Fiber via Telenor, TV via Comhems digital TV – basutbud. Bredband tecknas och bekostas av medlemmen. 

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren cirka 1190 kr för 2021. Upptagandet av nya lån betalas av köparen, ca 476 kr för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2021 Ett försäkringsärende hos Bra Boende Centralt AB löstes och föreningen kommer få in 1 500 000 kronor inom kort.

2020 Arbete påbörjades för att avyttra vinden för lägenhetsbyggnation. 

2019 En vakant lokal om 35 kvm rustades upp och blev uthyrd.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Ett bolag kommer att bygga lägenheter på vinden, detta genererar ca 2 250 000 kronor till föreningen. Planen är att påbörja arbetet så snart bygglovet är godkänt. Troligtvis under våren 2022. Detta ger fler medlemmar till föreningen, stärker föreningens ekonomi samt gör att belåningen per kvm sänks.

Stammar kommer att filmas under hösten/vintern 2021. Därefter beslutas om eventuella åtgärder.
Enklare underhållsarbete med målning av fasad mot gården planeras i samband med att vinden renoveras.
Termostater ska bytas ut, värmesystem injusteras samt tätningslister ska bytas ut.

EKONOMI
Föreningen har en stor innestående tillgång i den lägenhet om tre rum och kök  som föreningen äger och hyr ut.
I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar. (2021-10-15)

MEDLEMSKAP
Juridisk person: Kan nekas medlemskap i föreningen.

Andrahandsuthyrning: Ansök om andrahandsuthyrning hos styrelsen.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen samt från årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Kålltorp

LUMMIGT OMRÅDE I STADENS UTKANT
Kålltorp är ett lugnt och hemtrevligt område som är beläget i den östligaste delen av stadskärnan. Här finns flerfamiljshus, lägenheter och villor i en salig blandning av landshövdingehus, bostäder av äldre modeller och modernare fastigheter. Förr i tiden låg här en by med samma namn och stadsdelens historia sträcker sig ända ner till 1200-talet. Det var först under tidigt 1900-tal som en stadsplan för området ritades upp. I Kålltorp bor du på ett behagligt avstånd från Göteborgs citypuls, alldeles intill flera stora och grönskande naturområden. Om du inte vill ta dig in till staden har kvarteren både mataffärer, små butiker, restauranger, kaféer och populära kvarterskrogar som ger området liv och rörelse.

I OMRÅDET
I den här delen av Göteborg bor du granne med härlig natur och lummiga grönområden. Alldeles i närheten finns bland annat fina ridvägar, härliga promenadstråk och motionsslingor, flera badplatser samt en golfbana. Renströmska parken, Härlanda Tjärn, Skatås och Delsjöområdet ligger alldeles intill. Tillgången till storslagen natur i kombination med närheten till staden gör stadsdelen omåttligt populär, både för unga, äldre och familjer. Här finns bekvämligheter som mataffärer, restauranger, vårdcentral, apotek, krogar och gym på nära avstånd. Kulturhuset Kåken, som ligger i Härlanda fängelsets gamla lokaler, hittar du också i området. Här finns bibliotek, öppen förskola och många olika kulturaktiviteter. Olskrokstorget och Munkebäckstorget ligger på kort avstånd och där hittar du större mataffärer, gym och småbutiker. Har du barn i skolåldern finns många skolor och förskolor att välja mellan i området.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån tar du dig enkelt till stadens alla delar med spårvagn eller buss. På bara 15 minuter är du i Göteborgs centrala delar. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.