Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Södra Vägen 17, Lorensberg

Modernt cityhem med burspråk och utsikt

Modernt, välplanerat, ljust och öppen planlösning. Burspråk med härligt ljusinsläpp och läget på våning fyra ger fantastiskt utsikt över staden. Köket och all utrustning är helt nytt från 2021 med stilrena materialval och praktiskt köksö. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger en rymlig, luftig känsla. Uppfräschat badrum med snyggt golv av microcement, ny dusch med taksil samt tvättmaskin. Trevlig innergård som medlemmarna har tillgång till under kvällar och helger.
Ett cityboende med närhet till allt staden har att erbjuda. Utsikt mot såväl Heden som Gothia Towers och Läppstiftet. Södra Vägen erbjuder ett stort utbud av trevliga caféer och restauranger, ett toppenläge nära kommunikationer, Heden, Vasaparken, Trädgårdsföreningen samt Avenyns nöjesstråk!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  55 kvm

 • Avgift

  3 354 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4/7

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Grundare

Jenny Raneryd

0766 - 47 76 32

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  55 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  4/7
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1979
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Tele 2
 • Lägenhetsnummer

  243 (Brf) / 1407 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  3 354 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme samt vatten
 • Andel i föreningen

  0.01828%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 952 kr/år
 • Försäkring

  2 208 kr/år
 • Totalt

  5 160 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Enligt säljarens uppgifter.
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av hemmets härliga atmosfär. Ni välkomnas av den rymliga hallen med nylagd enstavsparkett (Oak Pure Ice) på golvet och gott om plats för avhängning samt ytterligare förvaring i två garderober. Ljuset från vardagsrummets stora fönster flödar in i hallen och skapar ljus och rymd.

KÖK

Köket och all utrustning är helt nytt från 2021. De vita köksluckorna matchar den grå Viroc bänkskivan och ovanför sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, micro, samt diskmaskin. Köksö med induktionshäll, ugn samt frihängande kolfilterfläkt. Den fina enstavsparketten är genomgående i hela bostaden och väggarna är ljust målade.
 
VARDAGSRUM
Den öppna planlösningen mot köket skapar en fin rymd och ger en social atmosfär, perfekt för trevliga middagar med vänner och familj.  Här finns plats att möblera med soffa och matgrupp. Ett stort fönsterparti i burspråk ger härligt ljusinsläpp och här har man utsikt mot såväl Läppstiftet, de nya husen i Gårda samt Gothia Towers.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med stort fönster som ger strålande utsikt över Heden. Sovrummet har samma fina golv som övriga bostaden och väggar målade i vitt. Klädförvaring finner ni i två garderober. Här finns plats för dubbelsäng, sängbord samt byrå. En skjutdörr avgränsar mot vardagsrummet.

BADRUM
Hemmets badrum nås från hallen och är uppfräschat under 2021. På golvet ligger microcement som ger ett stilrent intryck tillsammans med helkaklade väggar i vitt. Badrummet är inrett med toalett, handfat med vit kommod, spegel samt dusch med taksil. Här finns också en tvättsektion med tvättmaskin, praktisk arbetsbänk samt ytterligare förvaring i två lådhurtsar.

 

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Södra Vägen 17 är en äkta förening bestående av en fastighet med totalt 48 bostäder. 32 bostäder är upplåtna med bostadsrätt och 16 bostäder med hyresrätt. Fastigheten är tredimensionell vilket innebär att i byggnaden finns också hyreslokaler. Dessa ägs och förvaltas av Wallenstam.
Föreningen bildades 2005 och har adressen Södra Vägen 17.

FASTIGHETEN
Föreningen äger fastigheten Göteborg Lorensberg 54:10. Fastigheten byggdes 1979.

FÖRVALTNING
Husjuristerna sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har ett gemensamt cykelrum och i källaren ligger en tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, mangel samt torkrum. Medlemmarna har även tillgång kvällar samt helger till en gemensam uteplats.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden men ideella krafter välkomnas om man har kompetens inom ett visst område.

PARKERING
Boendekort söks hos Göteborgs Stad, telefon 031-368 25 65. Eller via Göteborgs stads hemsida: www.goteborg.se

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt bredband via Tele 2. Medlemmarna bekostar detta själva.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kr för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2020 Gjordes avloppsrensning i alla lägenheter och stammar. Ombyggnation av två burspråk åt Lorensbergsgatan. Ommålning vid sop och cykelrum. Brandsäkerhetsåtgärder av källare. Injustering samt optimering av ventilations och värmesystem i fastigheten inkluderat byte av termostater på alla radiatorer. OVK besiktning.

Storservice på fastighetens ventilationssystem (FTX) har utförts och serviceavtal tecknades med Ventilationsgruppen.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Till våren är det planerat ett injusteringsarbete av värme och ventilation. På sikt (2–3 år) planeras omläggning av taket. Även lågdelen som har ett platt tak kommer att åtgärdas. Där pågår det besiktning för tillfället. Samtliga åtgärder finns med i underhållsplanen.

EKONOMI
Föreningen har i nuläget inga beslutade avgiftsförändringar. (2021-11-03)

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

Område

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 

Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.

NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 

I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.