Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Kommande försäljning

Ulfsparregatan 11B, Lunden

Charmig genomgångsetta med balkong i soligt läge

Mysig enrummare högst upp i huset med charmiga brädgolv, generös takhöjd och solig västerbalkong. Ljusfyllt hem med stambytt och renoverat badrum i stabil förening med alla stora renoveringar bakom sig.

Välkomna till detta luftiga hem med stor balkong där du kan njuta under sommarens varma dagar. Solen skiner från lunch till sen kväll och härifrån kan du blicka ut över lummiga naturområden och föreningens mysiga innergård. Bostaden är belägen högst upp i huset och präglas av ljusa ytskikt och härliga ljusinsläpp. Allrummet har ett stort fönster som skänker ljus och här kan ni med enkelhet möblera med soffa, säng och övrigt möblemang. Bostaden är utrustad med flera garderober som ger goda förvaringsmöjligheter. I det stora köket finns även vardagslyx som diskmaskin. Här bor ni med närhet till både stad och natur. Utanför porten passerar 60-bussen med täta turer in till centrala stan och i området finns mataffärer, mysiga caféer och förtjusande småbutiker.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  37 kvm

 • Avgift

  2 706 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Gör en intresseanmälan.

Intresse
Integritet *

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  37 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  4 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1943
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Tele2 samt digital-TV via Canal Digital. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften. Föreningens FiberLan erbjuder bredband 200Mbit/s för cirka 149 kronor i månaden.
 • Lägenhetsnummer

  80 (Brf) / 1302 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse.

Ekonomi

 • Budstart

  Kontakta mäklaren
 • Avgift

  2 706 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV, Balkongtillägg.
 • Andel i föreningen

  0.44%
 • Andelstal avgift

  0.47%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  1 860 kr/år
 • Försäkring

  1 150 kr/år
 • Totalt

  3 010 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2011-06-01
 • Energiprestanda

  130 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
När ni kliver in i detta ljusa hem med säkerhetsdörr möts ni av ett framtaget brädgolv och vitmålade väggar. I hallen finns generösa förvaringsmöjligheter tack vare två stora garderober och plats för avhängning. Den ena garderoben är platsbyggd med skjutdörrar bestående av spegelglas och den andra garderoben är inbyggd. Båda garderoberna är utrustade med Elfa-system och ger utrymme för både kläder och förvaring. Härifrån når ni bostadens alla rum.

KÖK
I köket möts ni av ett mörkt laminatgolv som harmoniserar med ljusmålade väggar. Köksinredningen går i högblankt vitt och den snygga bänkskivan matchar golvet. Ovanför arbetsbänken smyckas väggen av kakel i mörkare toner. Det stilrena köket är utrustat med vitvaror från Gorenje, såsom kombinerad kyl/frys, fläkt och varmluftsugn. Utöver detta har köket en inbyggd mikro, en induktionshäll installerad i år och vardagslyx i form av diskmaskin. Ett inbyggt utrymme kan användas som antingen skafferi eller städskåp. Det stora fönstret förser köket med behagligt ljus och här finns en naturlig plats för matbord och stolar.

ALLRUM
Hemmets luftiga allrum har ljust målade väggar och framtaget brädgolv. Här finns stora fönsterpartier som skänker härligt ljus och skapar en skön atmosfär i rummet. Det finns en inbyggd garderob med förvaringssystem som ger utrymme för kläder eller vad som önskas. I rummet ryms med enkelhet säng, soffgrupp och ytterligare möblemang. Härifrån når ni bostadens charmiga balkong.

BALKONG
Balkongen är rofyllt belägen mot lummig natur och föreningens lugna innergård. Solen lyser från tidig eftermiddag till sen kväll. Här kan ni njuta under sommarens varma dagar med gott om utrymme för bord och stolar.

BADRUM
En dörr med ett litet fönster bestående av frostat glas leder oss till badrummet från hallen. Bostadens stamrenoverade badrum smyckas av klinkergolv i grått, helkaklade väggar i vitt samt en bård i matchande ton som golvet. Rummet är utrustat med wc, handfat med ovansittande spegelskåp och bekvämligheter i form av badkar.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Sybågen i Göteborg är en äkta förening bestående av 4 flerbostadshus med totalt 196 bostadsrätter, 15 hyresrätter samt 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2003 och har adresserna Ulfsparregatan 9A-H & 11A-G samt Sergelsgatan 2A-F & 4A-H.

HEMSIDA
https://www.brfsybagen.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 41:2. Fastigheten bebyggdes 1943. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Din Brf Ekonomi ansvarar för föreningens ekonomiska förvaltning och Lind förvaltning AB sköter den tekniska förvaltningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensamma tvättstugor finns i varje hus. Varje tvättstuga är försedd med elektroniskt bokningssystem med möjlighet till mobilbokning. Samtliga tvättstugor har 2 tvättbås med 2 tvättmaskiner samt 1 torktumlare. I tvättstugorna finns även 2 separata torkrum, en mangel samt en grovtvättmaskin som fungerar som drop in.

I källaren på baksidan av Sergelsgatan 2A iordningställdes under 2012 tre övernattningsrum med gemensam dusch, toalett, kök och matplats. Övernattningsrummen är till för korttidsboende för gäster till föreningens medlemmar samt hyresgäster. Här finns även ett mötesrum som används för informationsmöten och föreningsstämmor. Det finns också ett separat styrelserum som används för dagligt arbete inom föreningen.

På gården finns en stor grillplats i söder, en stor uteplats vid föreningens nya miljöhus i norra änden av gården samt 3 mindre uteplatser.

Det finns också flera cykelförråd i föreningen.

Mellan Ulfsparregatan 9A och Sergelsgatan 2A finns ett miljöhus för sopsortering. Hushållssopor och kompost slängs i separata sopinkast vid respektive hus.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar.

PARKERING
Föreningen förfogar över 48 parkeringsplatser som kostar cirka 480 kronor i månaden. Föreningen har i dagsläget 10 parkeringsplatser med laddstolpe för elbil utanför Sergelsgatan 2 och 4. Kostnaden för en sådan plats är 600 kr/månad. Utöver det tillkommer en förbrukningsavgift om 1,50 kr/kWh. Det är kö till föreningens vanliga parkeringsplatser men ledig plats finns till elbils-parkering.

Föreningen har också utrymme för 4 stycken parkeringsrum för MC på Sergelsgatan. Kölista tillämpas och en plats i MC-rummet kostar cirka 250 kronor i månaden.

Adressen är berättigad till boendeparkering inom område ”Ö”.

Det finns även en avgiftsbelagd besöksparkering utanför Sergelsgatan 2.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Tele2 samt digital-TV via Canal Digital. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften. Föreningens FiberLan erbjuder bredband 200Mbit/s för cirka 149 kronor i månaden.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kr för 2021.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Föreningen har en generös syn på andrahandsuthyrning. Föreningen tar ut en avgift om 350 kronor i månaden för all andrahandsuthyrning.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2005 Rörstambyte inklusive badrumsrenovering. Byggnation av gemensam grillplats.
2006-2008 Tilläggsisolering av vindar samt fasader, fönsterbyte, installation av säkerhetsdörrar till lägenheterna. Omläggning av taket, putsning av fasaden, ommålning av trappuppgångar, byte av entrédörrar samt porttelefon med nyckelbricka.
2006-2010 Elstambyte.
2007-2010 Byte av dagvattenledningar.
2009 Installation av fiberlan.
2009-2010 Omläggning av spillvattenledningar, omdränering runt fastigheterna samt byte av värmekulvert.
2009-2011 Byggnation av 3 nya lägenheter, 4 nya tvättstugor med elektroniskt bokningssystem (web/app/tavla) samt 3 nya uteplatser.
2009-2013 Byggnation av miljöhus med cykelrum och uteplats.
2009-2014 Upprustning av gård med planteringar och belysning.
2011-2012 3 nya övernattningsrum med delad toalett och kök.
2012 Byggnation av ny lokal Ulfsparregatan 9L
2012-2013 Byggnation av ny lokal Sergelsgatan 2K samt ommålning av väggar och golv i källargångar.
2012-2014 Byggnation av nya källarförråd.
2013-2015 Byggnation av ny lokal Ulfsparregatan 9K.
2014 Omputsning av sockel gavel, spolning av köksstammar samt byte av gjutjärnsböjar i källargång.
2015 Balkongbyggnation till självkostnad för de som valt.
2017 Översyn av ventilationssystemet samt rengöring av kökskanaler (OVK-besiktningen blev godkänd 2018). Under året utfördes också andra etappen av balkongbyggnationen till självkostnad för de som ville.
2020 Upprustning av parkeringen på Ulfsparregatan samt diverse markförbättringar i området. Installation av laddstolpar.
2021 Samtliga entrédörrar renoverades och oljades.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att rusta upp den stora grillplatsen på gården och bygga ut cykelförvaring under 2021. De planerar även att försöka få till en bilpool samt utföra en ny energideklaration. I övrigt har de inga stora underhållsarbeten inplanerade framöver.

EKONOMI
Föreningens årsavgifter har varit oförändrade sedan 2007. Föreningen har sålt tre före detta hyresrätter under 2020 och ytterligare en under 2021 och upplåtit dem som bostadsrätter, detta har ytterligare förstärkt föreningens redan goda ekonomi. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2021-11-04) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Gemensamt kök till föreningens övernattningsrum
I källaren finns två bokningsbara tvättstationer samt en drop in-maskin

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.