Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Kommande försäljning

Räntmästaregatan 26A, Lunden

Högt belägen funkistrea med gårdsbalkong mot lummig grönska

40-talstrea på vån 4/4 med mysig balkong mot innergård. Generös takhöjd om 2,7 m, brädgolv, fönsterbänkar i marmor och tidsenliga klädskåp. Vidsträckt utsikt över staden samt eventuellt möjlighet att köpa loss vind. Stabil brf med bastu och gästlägenhet!

Högst upp i huset ligger denna trea med bevarad tidskaraktär och moderna inslag. Genomgående arkitektur med fönster i två väderstreck ger morgonsol i sovrummen och eftermiddags- och kvällssol i kök och vardagsrum. För den som önskar finns det möjlighet att ta ner en vägg mellan kök och vardagsrum och skapa en öppen planlösning. Det finns även eventuellt möjlighet att köpa loss vindsyta och bygga upp i etage. På den mysiga balkongen med sol fram till eftermiddagen, kan ni njuta av lummiga omgivningar. Därtill erbjuds ett renoverat Ballingslövkök, ett rymligt sällskapsrum, två rofyllda sovrum samt ett stambytt badrum med badkar för avkopplande stunder. Ett toppläge i gemytliga Lunden med täta turer in till city!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  60 kvm

 • Avgift

  4 561 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Gör en intresseanmälan.

Intresse
Integritet *

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  60 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  4 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1944
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  TV samt bredband med hastighet 1000/1000 Mbit/s via Bahnhof.
 • Lägenhetsnummer

  421 (Brf) / 1401 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Budstart

  Kontakta mäklaren
 • Avgift

  4 561 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, TV, bredband (1000/1000), balkongtillägg
 • Andel i föreningen

  1.257%
 • Andelstal avgift

  1.28476%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  4 680 kr/år
 • Försäkring

  1 848 kr/år
 • Totalt

  6 528 kr/år
 • Personer i hushåll

  4
 • Kommentar

  Elkostnad och försäkring baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2012-11-27
 • Energiprestanda

  117 kWh/m2 och år
Planritning

Planritning

Planritning

Alternativ planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta trapporna upp till översta våningsplanet och stig in i en stilfull trerummare med charmiga 40-tals detaljer som kombineras med en modern interiör på ett smakfullt sätt. Hallen välkomnar er med ett framtaget brädgolv som löper genom lägenheten och väggarna är ljust målade med en mörkare fondvägg. Här finns plats för avhängning och en inbyggd klädkammare till förvaring. 

KÖK
Bostadens matlagningskök renoverades under 2015 och har en påkostad inredning från välrenommerade Ballingslöv. Luckorna består av släta fronter i vitt med snygga metallbeslag och vid överskåpen finns det en öppen hyllförvaring som ger plats för porslin, kokböcker samt dekoration. Arbetsbänken är belagd med en mörkgrå laminatskiva med virrvarr mönster och ovanför pryds väggen av en glänsande vit mosaik som fortsätter runt kökets fläkt. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande. Här inryms en kolfilterfläkt, induktionshäll (installerades 2021), ugn, diskmaskin samt en kombinerad kyl och frys (installerades 2021) med ett praktiskt överskåp som ger plats för en micro och annat dylikt. Här har man notat det framtagna brädgolvet och de vitmålade väggarna är vackert kombinerade med en tapet med dekorativa blomstermotiv. Ett dubbelfönster med stenbräde förser köket med ljus och här har ni härlig utsikt över staden. Intill fönstret ryms ett matsalsbord för fyra personer.

VARDAGSRUM
Hemmets sällskapsrum har en spatiös yta att möblera på och här ryms både en soffgrupp, mediamöbel samt ett matsalsbord. Här finns även möjlighet att ta ner en vägg för att skapa en öppen disposition mot intilliggande matlagningskök för den som önskar, se alternativ planritning. Ett stort fönsterparti med bevarat stenbräde förser vardagsrummet med ljus och även härifrån är utsikten fantastisk. Väggarna är målade i en vit kulör med en mönstrad fondtapet.

SOVRUM 1
Bostadens första sovrum har en stilla placering med en vacker grönska utanför fönstren och härifrån når ni den ljuvliga balkongen. Ljusa väggar ger en neutral bas att inreda efter och ett vackert ljus via dubbla balkongdörrar i glas lägger sig fint över rummet. Ytan kan inredas med en större säng samt annat möblemang. Här finns ett inbyggt klädskåp samt en platsbyggd garderob med överskåp till förvaring.

BALKONG
En underbar balkong med det högsta läget i huset där solens strålar värmer från morgon till strax efter lunch. Här kan ni njuta av lugnet bland lummiga omgivningar med en härlig utsikt över Lundens charmiga hustak. Balkongen har ett stilfullt räcke i svart stål och på golvet ligger en praktisk trätrall. Balkongen kan inredas med en cafémöbel, blommor och dekoration. Här är även el utdraget så det finns ett jordat dubbeluttag.

SOVRUM 2
Vägg i vägg ligger hemmets andra sovrum med en luftig yta som ger plats för en dubbelsäng. Här finns ett fönster med vackert stenbräde för ljusinsläpp och även detta rum har en harmonisk atmosfär tack vare det rofyllda läget mot föreningens lummiga gård. Väggarna är målade i en varm grön ton och här finns ett rymligt, inbyggt klädskåp till förvaring.

BADRUM
Badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte 2003-2004. Golvet är belagt med ett blått klinker och på väggarna sitter ett vitt kakel med en blå bård. Badrumsinredningen består av en vägghängd wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt ett badkar för avkopplande stunder. I taket sitter dimbara spotlights för stämningsfull belysning.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Solgården i Göteborg är en äkta förening bestående av tre flerbostadshus med totalt 88 bostadsrätter, 2 hyresrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 2002 och har adresserna Räntmästaregatan 26-28 samt Snoilskygatan 2.

HEMSIDA
http://www.brfsolgarden.net/

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 39:2. Fastigheten bebyggdes 1944. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Husjuristerna sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För tekniskt underhåll av fastigheten anlitar föreningen Halléns Fastighetsservice.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam gård med uteplatser samt lekplats för barnen. Det finns även pallkragar för den odlingsintresserade. I källaren i uppgång 26C finns även en bastu/relaxavdelning med vilstolar, bord och ombytesmöjligheter, en övernattningslägenhet samt hobbyrum. Gemensam tvättstuga finns i uppgången på Räntmästaregatan 26C, 28B samt Snoilskygatan 2B. Till varje bostad hör ett källarförråd och i föreningen finns även ett styrelserum, cykel- samt barnvagnsförråd.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar gemensamma städdagar två gånger per år.

PARKERING
Föreningen har 50 parkeringsplatser som går att hyra för cirka 300 kronor i månaden. Några platser har även uttag för motorvärmare och dessa platser kostar cirka 450 kronor i månaden. I föreningen finns även ett antal MC- platser som kostar cirka 200 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till parkeringsplatserna men ingen i kö till MC-platserna.

Adressen Räntmästaregatan är berättigad till boendeparkering inom område ”Ö6”.

TV/BREDBAND
TV och bredband (1000/1000) via Bahnhof.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1190 kr för 2021. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 476 kr för 2021.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1972-1973 Byttes stammarna i köken.
2003-2004 Byttes stammarna i badrummen och i samband med det renoverades badrummens ytskikt. Under samma år byggdes gemensam bastu och relaxrum, byttes entrédörrar, en ny tvättstuga kom till och befintliga tvättstugor renoverades.
2005 Byttes samtliga fönster.
2008-2009 Byttes yttertak, tilläggsisolerades vindar och samtliga hus fick ny fasadbeklädnad.2009 Byttes samtliga lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar.
2009-2010 Totalrenoverades samtliga trapphus samt installerades fiber i samtliga lägenheter. Under samma period renoverades elsystemen i fastigheterna då 1-fas byttes till 3-fas och i samband med renoveringen stängdes stadsgasen av. Man såg även över all belysning.
2011 Renoverades entrétrappor och räcken, lades ny beläggning på asfaltsytor samt monterades nya räcken och skyltar på parkeringen. Under samma år rustades innergården upp, omdränerades mark samt anlades nya uteplatser och planteringar.
2011-2012 Gjordes en översyn, modernisering samt energioptimering av värmesystemet. Under samma period genomfördes en injustering av radiatorerna.
2012 Installerades några av parkeringsplatserna med uttag för motorvärmare.
2014-2015 Byggdes balkonger till 79 lägenheter i föreningen.
2017 Byggde föreningen om ett skyddsrum till lägenhet. Under samma år kaklades tvättstugan om på Räntmästaregatan 28.
2018 Upprättades nya stadgar.
2019 En av föreningens tidigare hyresrätter sades upp, så föreningen sålde den och upplät som bostadsrätt.
2020 Fasadtvätt genomfördes. Ledningarna byttes ut på Räntmästaregatan 26 och 28.
2021 OVK genomfördes.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en underhållsplan som de följer, det finns inga större underhåll inplanerade de närmsta åren. De håller på att installera laddplatser för el- och hybridbil samt planerar att fräscha upp trapphusen och lacka om entrédörrarna lite längre fram. Det pågår även undersökningar vad gäller att sälja ut råvindsytan till de som bor på våning 4, för att kunna bygga upp i etage.

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi och har gjort upprepade avgiftssänkningar. Den senaste sänkning var den 1 januari 2019 då man sänkte med 5%. En av föreningens hyresrätter sades upp och såldes 2019 vilket förstärkte föreningens ekonomi ytterligare. Den ena ränte-swapen som föreningen haft gick ut i december 2020 (och den andra går ut nu i november 2021), vilket gett föreningen betydligt lägre räntekostnader.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2021-11-19) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.