Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Vetekornsgatan 33, Bifrost

Topprenoverat hem med påkostade material och solig balkong

Yteffektiv 3,5:a i toppskick som totalrenoverats av Martinez Totalentreprenad under 2022. Här har man tänkt på allt, så som goda förvaringsmöjligheter, tidsenliga färger, diskmaskin och tvättmaskin. Här finns även infällda spotlights och all belysning kan styras med en app i telefonen, Plejd. Dörrfoder, lister med mera är målade i samma färg som väggarna, så det ljusa parkettgolvet harmoniserar med modern färgsättning och gör det enkelt att inreda snyggt. Det väl tilltagna vardagsrummet rymmer både soffgrupp och matbord, perfekt för trevliga middagar! Balkong i härligt söderläge gör att man kan njuta utomhus hela sommaren. Läckert, grönt kök från Kvik i Bäckebol med vardagslyx som diskmaskin samt häll med inbyggd fläkt, och exklusivt badrum med golvvärme, bra förvaring och tvättmaskin. Här bor ni lugnt och bekvämt med närhet till Mölndals Centrum med mataffärer, butiker och offentlig service. Nära till naturen med både Änggårdsbergen och Safjället i närheten.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3.5 rum och kök

 • Boarea

  82 kvm

 • Avgift

  5 813 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3.5 rum och kök
 • Boarea

  82 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 3 rok.
 • Våning

  2 av 3
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1968
 • Förråd

  Förråd i markplan
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via Tele2/ComHem samt fiber via Telenor.
 • Lägenhetsnummer

  22 (Brf) / 1201 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  5 813 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV
 • Andel i föreningen

  0.85994%
 • Andelstal avgift

  0.85994%
 • Skattesats

  31.99%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  5 100 kr/år
 • Försäkring

  2 100 kr/år
 • Totalt

  7 200 kr/år
 • Personer i hushåll

  2

Energi

 • Energideklaration

  2019-10-11
 • Energiprestanda

  111 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Njut av ett topprenoverat hem där allt är sprillans nytt och genomtänkt i minsta detalj. Hela lägenheten genomsyras av påkostade material och exklusiv inredning. På golvet ligger ett vitlaserat parkettgolv och ytskikten är målade i trendriktiga färger vilket är genomgående för hela lägenheten. Även alla element, dörrfoder, lister, fönsterkarmar m.m. är målade i samma färger som väggarna. I taket sitter infällda spotlights (förutom i ena sovrummet), och all belysning kan styras med en app i telefonen, Plejd. 

HALL
Bostadens rymliga hall erbjuder plats för avhängning samt möjlighet till ytterligare förvaring som till exempel en byrå. Här finns även en inbyggd garderob.

KÖK
Ett kök i toppklass som har renoverats under 2022 med mycket omsorg och känsla. Den stilfulla skåpsinredningen från Kvik Bäckebol består av släta luckor i en grön ton. Arbetsbänkarna är beklädda med en ljus bänkskiva i komposit och ovanför sitter ett stänkskydd i samma material. Förvaringsmöjligheterna är förstklassiga i ett flertal köksskåp och arbetsytor på två sidor förenklar i matlagningen. Den kvalitativa utrustningen består av kombinerad och integrerad kyl/frys, inbyggd ugn och micro, induktionshäll med inbyggd fläkt samt en integrerad diskmaskin. 

VARDAGSRUM
Ett stort rum med många möbleringsmöjligheter som bjuder in till social samvaro och ljuset flödar in från ett stort fönsterparti. Här kan ni inreda med en stor soffgrupp, mediamöbel samt ett matsalsbord.

SOVRUM 1
Hemmets huvudsovrum är rymligt och det stora fönsterpartiet förser rummet med ett härligt ljus. Fyra garderober plus överskåp står för förvaringen och här ryms med enkelhet en dubbelsäng emellan, samt annat möblemang. Garderobslösningen ingår ej, men kan köpas loss vid sidan av överlåtelsen. Härifrån når ni hemmets mysiga balkong.

BALKONG
På balkongen kan ni njuta i solen från lunch till kväll och här ryms exempelvis en mindre loungegrupp eller annat möblemang.

SOVRUM 2
Rofyllt sovrum med två inbyggda garderober för förvaring och här ryms en dubbelsäng alternativt två enkelsängar och skrivbordshörna.

SOVRUM 3
Detta halvrum kan förslagsvis nyttjas som barnrum eller hemmakontor. Här finns ett stort fönster för ljusinsläpp. Rummet kan inredas med enkelsäng och/eller skrivbord.

BADRUM
Ett lyxigt badrum i toppklass med exklusiv inredning och påkostad utrustning för maximal komfort. På golvet ligger ett grått klinker med underliggande golvvärme och på väggarna sitter ett stort, rektangulärt kakel i samma ton. Badrummet är utrustat med wc, handfat med förvaringsskåp, spegelskåp med belysning samt kombinerad tak- och handdusch med vikvägg i glas. I taket sitter även här inbyggda spotlights som ger ett behagligt ljus och här finns en tvättmaskin, flera skåp för förvaring samt ett vädringsfönster.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Täckdiket 4 i Mölndal är en äkta bostadsrättsförening som utgörs av ett våningshus med 143 lägenheter. Föreningen upplåter 118 lägenheter med bostadsrätt samt 25 lägenheter och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 2007 och har adresserna 3-37.

HEMSIDA
https://www.brf-td.se

FASTIGHETEN
Mölndal Täckdiket 4. Fastigheten bebyggdes 1968. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
FF Fastighetsservice sköter föreningens fastighetsskötsel samt ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Stor och trevlig gård med nyrenoverad lekplats, gräsytor, utemöbler och grill. I föreningen finns två tvättstugor med ingång från Vetekornsgatan 23 och 25. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt torkrum. I föreningen finns även en samlingslokal, cykel- och barnvagnsrum, två miljöhus samt extra förråd som kan hyras av föreningens medlemmar.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden i föreningen. Föreningen anordnar gemensam höst-och vårstädning.

PARKERING
Föreningen förfogar över 136 parkeringsplatser. En vanlig parkeringsplats kostar cirka 260 kr/mån och en parkeringsplats med el-stolpe kostar cirka 360 kr/mån. Föreningen förfogar även över 12 garageplatser för motorcykel och moped. En motorcykelplats kostar cirka 240 kr/mån och en mopedplats kostar cirka 160 kr/mån. I dagsläget finns det lediga parkeringsplatser.

Utöver dessa platser finns det också en besöksparkering som kostar 5kr/timme eller 30kr/dygn.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Tele2. Bredband via Tele2 och fiber via Telenor. Grundutbud av TV- kanaler ingår i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1 208 kr för år 2022. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 483 kr för år 2022.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
Innan 2007 installerades säkerhetsdörrar.
2009 Utfördes en OVK-besiktning av ventilationen och fastigheten energideklarerades. Under samma år byttes armaturer i trappuppgångarna samt några maskiner i tvättstugorna.
2012 Gjordes en översyn av trapphus, portkodsdosor, entrédörrar samt pannrum. Under samma år utfördes vissa förbättringsarbeten av lekplatsen på gården och ett antal träd togs ner.
2013-2014 Åtgärdades två lägenheter på grund av vissa fuktproblem i fastighetens bottenplatta.
2013-2015 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen och ett nytt styrsystem installerades för värme och ventilation. Detta för att minska driftskostnaderna.
2015 Slutfördes en OVK-besiktning samt genomfördes en godkänd brandöversyn.
2015-2016 Genomfördes en radonmätning, där alla värden låg långt under satta gränsvärden. Under samma år utfördes ett omfattande markarbete, både inne på gården och runt huset. Under arbetets gång byttes samtliga brunnar samt avlopps- och dagvattenrör, fastigheten dränerades och ytskikten fräschades upp. Slutbesiktning var i maj 2016.
2017 Genomfördes en godkänd brandöversyn, som innefattade rökluckor, brandsläckare i gemensamma utrymmen, nödbelysning mm. Under samma år genomfördes en upprustning av gården med nya växter och häcka och i samband med detta utfördes en godkänd kontroll av lekplatsen. Mindre åtgärder avseende ventilation och fasad har också utförts under året för att säkra fastigheten fram till de planerade åtgärderna med det stora underhållsprojektet.
2018 I början av sommaren byttes belysningsarmaturer i föreningens gemensamma utrymmen (ej bytt i trapphus). Det utfördes även en relining av de delar av avloppet som var i sämre skick. Under samma år installerades nya avstängningsventiler på vattenledningarna och avloppen i fastigheten spolades rent. Även ventilation och värmesystem uppdaterades under året. Fasadrenoveringen (fasaderna tilläggsisolerades och fick nytt ytskikt, balkongerna rustades upp och fick nya räcken) påbörjades och blev färdig 2020.
2019 Energideklarerades fastigheten.
2020 Brandöversyn genomfördes samt besiktning av lekplatsen.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att se över fönster och vattenledningar samt planerar en relining av stammarna inom 10 år, i övrigt har de inga större underhållsarbeten planerade.

EKONOMI
Föreningen lämnade avgifterna oförändrade inför 2021 men höjde avgifterna den 1 januari 2022 med 2 %. De sålde tre före detta hyresrätter under 2021, och upplät dem som bostadsrätter, vilket ger ett extra tillskott i föreningens kassa. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2022-05-17) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Mölndal

NATURNÄRA SMÅSTAD INTILL GÖTEBORG
Mölndal är en naturskön mindre stad som ligger alldeles kant i kant med Göteborgs stadspuls. Närheten till storstaden, i kombination med alla bekvämligheter som hör småstaden till, gör Mölndal till ett område som ökar allt mer i popularitet. I Mölndal varierar bebyggelsen mellan villor och lägenheter av alla slag. Moderna bostadsområden samsas med äldre fina områden och landshövdingehus. Här finns sannerligen någonting för alla. Området utvecklas och byggs ständigt ut och snart kommer det bland annat finnas en fin ny galleria och ett nytt välutrustat stadsbibliotek i centrum, som redan idag har en mängd härliga butiker, restauranger och mataffärer.

BEKVÄMLIGHETER
I Mölndals kärna finns en blandning av små shoppar, större kedjor, servicebutiker, matställen och kultur. Ett litet minicentrum utanför Göteborg där du har tillgång till det mesta du behöver för att enkelt skapa en härlig vardagspuls. Mölndal är en grön stadsdel med många fina promenadstråk och utflyktsplatser. Vackra och välkända 1700-talsslottet Gunnebo Slott finns här och i området kring Slottet, som har serveringar och vackra trädgårdar, finns vackra naturområden att njuta av. I närheten ligger Kvarnbyn, en historisk plats med gamla fabrikslokaler som nu rymmer museum, matställen och konstverksamhet. Mölndalsfallen som ligger i Kvarnbyn är faktiskt ursprunget till Mölndals stad. Från medeltiden och framåt utnyttjades vattnets kraft här och senare blev området ett litet industrisamhälle. I Mölndal finns dessutom välkända Änggårdsbergen, Safjället som är rikt på fornminnen och Sandsjöbacka, där det känns det som att du är mitt ute i vildmarken. Kommunen har också ett tiotal fina badplatser på kort avstånd. För dig med Barn i skolåldern finns många skolor och förskolor att välja mellan.

KOMMUNIKATIONER
Från Mölndal tar du dig snabbt och enkelt in till Göteborg via buss, tåg eller spårvagn. Mölndals Bro i Mölndals Centrum är knutpunkten för kollektivtrafiken och härifrån tar det bara en kvart för dig in till Göteborgs citypuls. Se Västtrafiks hemsida för att ta reda på vilka kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.