Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Vasaplatsen 6B, Vasastaden

Ståtlig sekelskiftesvåning på anrik adress

Sekelskiftesvåning med magnifik takhöjd och detaljer från förr. Vackra stuckaturer, takrosetter, pampiga pardörrar och rum i fil är några exempel. Ett fantastiskt hem med renoverat kök samt sovrum med lugna gårdslägen.

Här bor ni i hjärtat av Vasastaden i en vacker fastighet anno 1898. Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av hemmets ståtliga takhöjd och fantastiska rymd. Hemmets praktfulla vardagsrum är ett konstverk i sig som smyckas av detaljrik takstuckatur, takrosett och Holländsk parkett. Två höga fönster i fil skänker rummet ljus. Köket totalrenoverades 2017 och har gott om förvaring med skåp hela vägen upp till taket. Hemmets båda sovrum har tysta och rofyllda lägen mot föreningens innergård. Master bedroom har även en stor walk in-closet. Badrum med skön golvvärme, kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt tak- och handdusch. Här bor ni i en välskött förening på ett suveränt läge med omedelbar närhet till Vasastadens myller. Ett drömhem att förälska sig i!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  107 kvm

 • Avgift

  4 070 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  107 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  1 av 4
 • Byggår

  1898
  Fastighetens värdeår är 1980.
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Tele 2
 • Lägenhetsnummer

  1015 (Brf) / 1001 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 070 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, grundutbud TV-kanaler
 • Andel i föreningen

  3.4193%
 • Andelstal avgift

  3.4193%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  7 275 kr/år
 • Försäkring

  5 197 kr/år
 • Totalt

  12 472 kr/år
 • Personer i hushåll

  4

Energi

 • Energideklaration

  2015-06-11
 • Energiprestanda

  103 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Redan när ni kliver över tröskeln möts ni av hemmets magnifika takhöjd som skapar en fantastisk atmosfär. I entrén ligger ett praktiskt klinkergolv, som sedan i hallen övergår till ett vitmålat golv. Hallen har vitmålade väggar och gott om plats för avhängning. Här finns platsbyggd förvaring samt fem välbevarade linneskåp. Säkerhetsdörr installerades nyligen. 

KÖK
Hemmets kök totalrenoverades 2017 och är inrett med klassisk köksinredning i vitt med gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen hela vägen upp till taket. Ovan bänkskivan i kvartskomposit sitter ett beige/grått kakel som stänkskydd. Köket har ett mysigt gårdsläge och intill fönstret finner ett matbord sin naturliga plats. Trägolv och väggar målade i vitt. Köket är utrustat med integrerad hel kyl och frys, varmluftsugn med ångfunktion, micro med ugnfunktion, induktionshäll, fläkt samt integrerad diskmaskin. 

SOVRUM/MATSAL
Från köket kommer man till hemmets ena sovrum med ett lugnt gårdsläge. Två höga fönster skänker rummet ljus och den väl tilltagna takhöjden bidrar till en härlig rymd. Här finns vacker stuckatur och takrosett. Golvet är klätt med originalbrädgolv och väggarna är målade i vitt. Här kan ni möblera med säng, skrivbord och övrigt möblemang alternativt använda rummet som matsal. 

VARDAGSRUM
Hemmets magnifika vardagsrum är något utöver det vanliga som skvallrar om sekelskiftets praktfulla dagar. Taket är smyckat med detaljrik stuckatur och takrosett, ett konstverk i sig! Två höga fönster i fil skänker rummet ett fantastiskt ljusinsläpp som tillsammans med den väl tilltagna takhöjden skapar en otrolig rymd. Golvet är klätt med vacker Holländsk parkett som harmoniserar med vitmålade väggar och här kan ni möblera med större soffgrupp och matsalsbord, perfekt för trevliga middagar. Vackra pardörrar till båda sovrummen.

MASTER BEDROOM
Med sitt rofyllda och tysta läge mot föreningens innergård finner ni här en god natts sömn. Rummet har en ståtlig takhöjd med stuckaturer och två höga fönster. Väggar målade i mörkgrått harmoniserar med originalbrädgolvet och gör det enkelt att inreda personligt. Här ryms med enkelhet en dubbelsäng, byrå eller skrivbord och övrigt möblemang. Klädförvaring finner ni i en stor walk in-closet som byggts på uppdrag av nuvarande ägare.

BADRUM
Badrummet är inrett med kaklade väggar i vitt med en fondvägg i grön mosaik. Sandfärgat klinkergolv med underliggande golvvärme. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, hyllor samt tak- och handdusch med vikväggar i glas. Här finns även en kombinerad tvättmaskin/torktumlare (installerades 2017). 

Förening

Förening

FÖRENINGEN
Brf Rosa Huset är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med 25 bostadsrätter samt 5 lokaler med hyresrätt.

FASTIGHETEN
Göteborg Lorensberg 49:12. Fastigheten byggdes 1898. Fastighetens värdeår är 1980. Föreningen förvärvade fastigheten 2005.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av Bredablick.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns en stor tvättstuga på gården samt cykelförvaring i källaren. Föreningen har även en mysig innergård med sandlåda.

PARKERING
För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering

KABEL-TV/INTERNET
Kabel-TV och Internet via Com Hem/Tele 2. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT
Överlåtaren av bostadsrätten svarar tillsammans med förvärvaren för att överlåtelseavgiften betalas, ca 1208 kr för 2022. Upptagande av nya lån betalas av köparen, ca 483 kr för 2022.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa. i försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

RENOVERINGAR
1980-1981 Genomfördes ROT-renovering.
2003 Renoverades taket.
2006 Renoverades tvättstugan samt soprummet.
2008 Renoverades hissen.
2008-2009 Putsades fasaden mot Vasaplatsen, i samband med fasadrenoveringen renoverades samtliga balkonger mot Vasaplatsen.
2008-2010 Genomfördes fönsterbyte.
2009 Byggdes nya balkonger mot gården.
2009-2010 Renoverades gårdshuset, i samband med renoveringen genomfördes tilläggsisolering mot grannfastigheterna.
2010-2011 Installerades nya kablar i stuprör.
2013 Byttes plåttaket på gårdshuset och rökgångar renoverades i huset mot Vasaplatsen. Under året byggdes nya balkonger mot gården.
2014 Installerades ny vs-pump i värmesystemet och ventiler på radiatorer byttes.
2016 Genomfördes relining av avlopp.
2017 Byte av 7 st takkupoler i plexiglas.
2018 Putsning av yttervägg.
2020 Brandöversyn utfördes, OVK genomfördes (några små åtgärder återstår innan den är godkänd), samtliga lägenhetsdörrar byttes till säkerhetsdörrar och portsystemet byttes ut.
2021 Beskärning av träd samt fuktskadeutredning samt åtgärd.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen håller på med en utredning om markarbete på gården med dränering och allmän uppfräschning. I övrigt har de inga större renoveringar planerade i dagsläget.

EKONOMI
Föreningen har en mycket god ekonomi och har inga planerade avgiftsförändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2021-12-15) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.