Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Södra Vägen 17, Lorensberg

Ljust cityboende högst upp i huset med balkong

Välplanerad citybostad belägen högst upp i huset med insynsskyddad balkong och fri utsikt över staden. Bostadens burspråk skapar ett härligt ljusinsläpp och läget på våning sju skapar en fantastisk och unik utsikt. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger en rymlig och luftig känsla. Hallen är generös och det stora badrummet är utrustat med tvättmaskin. Den trivsamma och insynsskyddade balkongen blir ett extra rum som kan nyttjas under stora delar av året. Den egna balkongen kompletteras med en gemensam balkong belägen samma våningsplan med vidsträckt utsikt mot Avenyn. Medlemmar i föreningen ges under kvällar och helger även tillgång till en trevlig innergård.

Ett cityboende med närhet till allt staden har att erbjuda. Utsikt mot såväl Heden som Gothia Towers och Läppstiftet. Södra Vägen erbjuder ett stort utbud av trevliga caféer och restauranger, ett toppenläge nära kommunikationer, Heden, Vasaparken, Trädgårdsföreningen samt Avenyns nöjesstråk!

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  51 kvm

 • Avgift

  3 160 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  7/7

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  51 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  7/7
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1979
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Tele 2
 • Lägenhetsnummer

  273 (Brf) / 1705 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  3 160 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme samt vatten.
 • Andel i föreningen

  0.69548%
 • Andelstal avgift

  0.01766%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 940 kr/år
 • Försäkring

  1 200 kr/år
 • Totalt

  4 140 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  El via Göteborg Energi, Hemförsäkring via IF. Enligt säljarens uppgifter.
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hissen tar er upp till våning 7 och redan när ni kliver över tröskeln möts ni av hemmets härliga atmosfär. Ni välkomnas av en rymlig hall med nyslipad parkett som har behandlats med matt lack med lite vitt pigment i. Här finns gott om plats för avhängning, hallmöbel samt ytterligare förvaring i två dubbelgarderober. Ljuset från vardagsrummets stora fönster flödar in i hallen och skapar ljus och rymd.

KÖK
Trivsamt kök som ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet  Ljusgrå köksluckor matchar den ljusa bänkskivan och ovanför sitter ett vitmålat kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, ugn, spis, fläkt samt skafferi.

VARDAGSRUM
Den nyslipade parketten löper vidare in i vardagsrummet där ett stort fönsterparti i burspråk ger härligt ljusinsläpp och här har man utsikt mot såväl Heden, de nya husen i Gårda samt Gothia Towers. Utrymme finns att möblera med soffa och matbord. Ett trevlig rum som inbjuder till umgänge med familj och vänner. Härifrån nås hemmets fina balkong.

BALKONG
Insynsskyddad balkong med vidsträckt utsikt, här finns utrymme för caféset eller fåtöljer och solen värmer skönt under förmiddagen. Golvet är belagd med vacker trätrall.

SOVRUM
Ljust och rofyllt sovrum med stort fönster som ger strålande utsikt över Heden. Sovrummet har samma fina golv som övriga bostaden och väggar målade i vitt. Klädförvaring finner ni i två garderober. Här finns plats för dubbelsäng samt sängbord.

BADRUM
Hemmets badrum nås från hallen och har helkaklade väggar i vitt som matchas med en grå våtrumsmatta. Badrummet är inrett med toalett, handfat, spegel, handdukstork samt dusch. Här finns också en tvättsektion med tvättmaskin (2022) samt en praktisk arbetsbänk med goda förvaringsmöjligheter.

 

 

 

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Södra Vägen 17 är en äkta förening bestående av en fastighet med totalt 48 bostäder. 33 bostäder är upplåtna med bostadsrätt och 15 bostäder med hyresrätt. Fastigheten är tredimensionell vilket innebär att i byggnaden finns också hyreslokaler. Dessa ägs och förvaltas av Wallenstam.
Föreningen bildades 2005 och har adressen Södra Vägen 17.

FASTIGHETEN
Föreningen äger fastigheten Göteborg Lorensberg 54:10. Den förvärvades 2019 och byggåret är 1979.

FÖRVALTNING
Husjuristerna sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

DELAT ÄGANDE
Föreningen godkänner delat ägande mellan förälder/barn.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har ett gemensamt cykelrum och i källaren ligger en tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, mangel samt torkrum. Medlemmarna har även tillgång till en gemensam innergård under kvällar och helger.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden men ideella krafter välkomnas om man har kompetens inom ett visst område.

PARKERING
Boendekort söks hos Göteborgs Stad, telefon 031-368 25 65. Eller via Göteborgs stads hemsida: www.goteborg.se

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt bredband via Tele 2. Medlemmarna bekostar detta själva.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1208 kr för 2022. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 483 kr för 2022.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2020 Gjordes avloppsrensning i alla lägenheter och stammar. Ombyggnation av två burspråk åt Lorensbergsgatan. Ommålning vid sop och cykelrum. Brandsäkerhetsåtgärder av källare. Injustering samt optimering av ventilations och värmesystem i fastigheten inkluderat byte av termostater på alla radiatorer. OVK besiktning.

Storservice på fastighetens ventilationssystem (FTX) har utförts och serviceavtal tecknades med Ventilationsgruppen.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Med start i april 2022 är det planerat ett injusteringsarbete av värme och ventilation. På våning 7 kommer taket till fyra burspråk att läggas om samt några kompletterande arbeten på högtaket. Även lågtaket inåt gården samt FTX kommer att bytas ut under 2022.

EKONOMI
Föreningen har i nuläget inga beslutade avgiftsförändringar. (2022-03-03)

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

Föreningens innergård,

Område

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 

Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.

NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 

I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.