Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Nedre Fogelbergsgatan 3C, Vasastaden

Sekelskiftestvåa med kakelugn samt egen uteplats

Sekelskiftescharm med kakelugn, stuckatur, generös takhöjd, takrosetter, egen uteplats och högresta fönster. Perfekt läge på en lugn gata i attraktiva Vasa med låg avgift i en trevlig förening. Nyrenoverat kök med spännande vinklar och en härlig fönsternisch bred nog att sitta i, sovrum med utgång till uteplats och ett generöst vardagsrum som pryds av den ståtliga kakelugnen. Framtagna och slipade originalbrädgolv genomgående i hela bostaden. En gårdslägenhet med allt man kan önska.
Toppläge i hjärtat av Vasastaden nära kommunikationer, Vasaparken, träningsanläggning och Avenyns nöjesstråk.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  60 kvm

 • Avgift

  1 970 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  60 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  1
 • Balkong

  Egen uteplats
 • Byggår

  1892
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Tele 2
 • Lägenhetsnummer

  00013 (Brf) / 1001 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  1 970 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme och vatten ingår i avgiften. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg avseende bredband, TV och telefoni på 234 kr.
 • Andel i föreningen

  3.98278%
 • Andelstal avgift

  4.27639%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 000 kr/år
 • Försäkring

  2 000 kr/år
 • Totalt

  4 000 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Enligt säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2019-09-23
 • Energiprestanda

  147 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

 HALL
Några steg upp från den lummiga innergården ligger denna charmiga gårdslägenhet. Den generösa takhöjden känns av direkt i hallen som välkomnar er med en vacker mönstrad tapet och framtaget brädgolv. Här finns plats för avhängning av ytterkläder. Till höger nås bostadens kök och badrum och åt vänster finner ni vardagsrum samt sovrum.

KÖK
Till höger om hallen ligger hemmets rymliga, härliga kök med spännande vinklar och tre meters takhöjd. Det är mycket smakfullt inrett med grå köksinredning och integrerade vitvaror. Allt nytt från 2019. Ljus bänkskiva i stenkomposit matchas av blandare samt beslag i mässing. De gråmålade väggarna pryds av vacker stuckatur och på golvet ligger brädgolv. En oerhört generös fönsternisch erbjuder en härlig sittplats att krypa upp i och intill får matbordet sin naturliga plats. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn, fläkt samt diskmaskin.

VARDAGSRUM
Bostadens vackra vardagsrum speglar verkligen sekelskiftesstilen på bästa vis med högt i tak, tidstypiska detaljer som vacker stuckatur, takrosett och djupa fönsternischer. Ena hörnet pryds av en ståtlig kakelugn med insats som eldas med bioetanol. Två högresta fönster som vetter mot innergården skänker ljus och rymd och det framtagna brädgolvet harmoniserar med väggar målade i en ljust grå färg. Här kan ni möblera med både soffgrupp, fåtöljer och mediamöbel. Ett rum som inbjuder till umgänge med familj och vänner.

SOVRUM
Genom en spegeldörr med breda dörrfoder nås hemmets sovrum. Rummet är vackert inramat av stuckatur, takrosett och fotlister och har ett lugnt läge mot föreningens innergård. Här ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt skrivbord. Två dubbelgarderober med infälld belysning samt ytterligare en enkelgarderob erbjuder god förvaring. Framtaget och slipat brädgolv matchas av väggar målade i en grå färg. Genom dubbeldörrar med glas nås härifrån  bostadens trevliga uteplats.

UTEPLATS
Trivsam uteplats mot föreningens lummiga innergård som erbjuder plats för såväl möbler som växter. Syrenbuske, vildvin samt röd vinbärsbuske ger en härlig inramning under vår och sommar.

BADRUM
Badrummet nås från köket och är helkaklat i tidlös stil med vitt kakel på väggarna som matchas av grå klinker som också återfinns i duschhörnan. Utrustningen består av wc, handfat med kommod, spegel samt dusch. Badrummet har även utrymme för tvättmaskin. Trivsam belysning i form av infällda spotlights samt ledbelysning bakom spegeln och fötterna värms av behaglig golvvärme.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Fogelbergsgatan 3 är en äkta förening bestående av en fastighet med tre uppgångar. Här finns totalt 19 bostäder.18 bostäder är upplåtna med bostadsrätt och 1 bostad med hyresrätt. Föreningen registrerades 2002 och har adressen Nedre Fogelbergsgatan 3.

FASTIGHETEN

Föreningen äger fastigheten Vasastaden 10:4. Fastigheten byggdes 1892 och värdeåret är 1980.

FÖRVALTNING

SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

DELAT ÄGANDE

Föreningen kan neka delat ägande mellan förälder/barn.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Kräver styrelsens samtycke. Begäran om samtycke ska vara skriftlig och innehålla skälet för begäran, tidsperiod samt vem som ska hyra bostaden.

JURIDISK PERSON
Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en gemensam tvättstuga belägen i uppgång C. Utrustningen består av tre tvättmaskiner, två torkskåp samt en torktumlare. Digital bokning och gott om lediga tider. På innergården finns cykelparkering samt miljöhus. Den trevliga innergården får även användas för privata arrangemang, bokas via styrelsen.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden men städdagarna vår och höst brukar uppskattas av medlemmarna.

PARKERING
Boendekort söks hos Göteborgs Stad, telefon 031-368 25 65. Eller via Göteborgs stads hemsida: www.goteborg.se

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV samt bredband via Tele 2. Detta betalas genom ett obligatoriskt tillägg på avgiften om 234 kr.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1208 kr för 2022. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 483 kr för 2022.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

GJORDA RENOVERINGAR
2021 Restaurering av takornament samt uppfräschning av trapphus.
2019 En tvättmaskin byttes ut, energideklaration utfördes.
2017 Spolning av stammar. OVK samt genomgång av fläktar/ventilation.
2014 Underhållsarbete av fönster och ytterdörrar.
2011/2012 Takrenovering samt målning av fönsterblecken. Man renoverade även innergårdens mur.
2011 Byggdes en lokal om ca 140 kvm om till tre nya lägenheter som i dag är upplåtna med bostadsrätt.
1980 Utfördes stambyte.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2010 och 2040. Där finns planerat takplåtsunderhåll under 2023 samt fasadåtgärder under 2025.

EKONOMI
Föreningen har i nuläget inga beslutade avgiftsförändringar. (2022-04-12)

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från d

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.