Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Ulfsparregatan 9E, Lunden

Ljus och välplanerad funkispärla i mysiga Lunden

Charmig etta med vitmålade originalbrädgolv, generös takhöjd och fönsterbänkar i sten. Fina ytskikt, stilrent kök med diskmaskin samt stamrenoverat badrum. Bekvämt läge en trappa upp utan insyn och med fönster i två väderstreck. Brf med god ekonomi samt faciliteter som övernattningsrum och trevlig innergård!

Välkomna till detta välplanerade hem som präglas av fina ytskikt och härliga ljusinsläpp. En ytterst väldisponerad enrummare med genomgående arkitektur och luftiga ytor att möblera på. Bostadens kök är smakfullt inrett med gråa luckor, god förvaring samt diskmaskin. Hemmets allrum har ett stort fönsterparti och här ryms en bredare säng, soffa samt övrigt möblemang. Fräscht, helkaklat badrum i tidlösa färger som stamrenoverades 2005. Här bor ni på en attraktiv adress i Lundens mysiga kvarter med närhet till både stad och natur. Via 60-bussen når ni city på nolltid och i området finns flera mataffärer, restauranger, caféer och charmiga småbutiker.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  37 kvm

 • Avgift

  2 498 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  37 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  1 av 4
 • Byggår

  1943
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Tele2/ComHem samt digital-TV via Canal Digital. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften. Föreningens FiberLan erbjuder bredband 200Mbit/s för cirka 149 kronor i månaden.
 • Lägenhetsnummer

  34 (Brf) / 1002 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 498 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  0.42%
 • Andelstal avgift

  0.44%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 420 kr/år
 • Försäkring

  1 500 kr/år
 • Totalt

  4 920 kr/år
 • Personer i hushåll

  1

Energi

 • Energideklaration

  2021-12-01
 • Energiprestanda

  116 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta trappan upp till första våningsplanet och stig in i en charmfull enrummare i gott skick där tidsenliga detaljer kombineras med moderna inslag. Mottagandet består av en väl tilltagen hall och härifrån bjuds det på en god överblick över hemmets trivsamma disposition. På golvet ligger framtaget originalbrädgolv, som är vitmålat och väggarna är ljust målade. Här finns gott om plats för avhängning samt två inbyggda garderober.

KÖK
Rymligt kök som bjuder på gott om arbetsytor och ypperlig förvaring i skåp och lådor. Inredningen består av luckor som är omlackerade i grått och arbetsbänken är belagd med en laminatbänkskiva med ett vitt kakel ovanför som stänkskydd. Här inryms en kolfilterfläkt, hällspis, diskmaskin samt en kombinerad kyl och frys. På golvet ligger även här det vackra vitmålade brädgolvet och väggarna är målade i vitt. Ett stort fönster släpper in rikligt med ljus och en bevarad fönsterbänk i sten ger plats för blommor och dekoration. Ytan kan möbleras med ett matbord för flera personer.

ALLRUM
Hemmets sällskapsrum är mysigt och ombonat. På golvet ligger det framtagna, vitmålade brädgolvet och väggarna är ljust målade. Ljuset flödar genom ett generöst fönsterparti, utan insyn. En fördelaktig placering mot den lummiga innergården ger en harmonisk känsla och även här återfinns en vacker fönsterbänk i sten som minner om byggtiden. Här kan ni inreda med en soffa, säng, mediamöbel samt en skrivbordshörna.

BADRUM
Bostadens badrum renoverades i samband med föreningens stambyte 2005. På golvet ligger ett klinkergolv och väggarna är helkaklade i vitt med en smal bård i samma nyans som golvet. Här finns toalett, handfat, spegel med belysning över samt ny kombinerad tak- och handdusch. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Sybågen i Göteborg är en äkta förening bestående av 4 flerbostadshus med totalt 197 bostadsrätter, 14 hyresrätter samt 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2003 och har adresserna Ulfsparregatan 9A-H & 11A-G samt Sergelsgatan 2A-F & 4A-H.

HEMSIDA
https://www.brfsybagen.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 41:2. Fastigheten bebyggdes 1943. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Din Brf Ekonomi ansvarar för föreningens ekonomiska förvaltning och Lind förvaltning AB sköter den tekniska förvaltningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensamma tvättstugor finns i varje hus. Varje tvättstuga är försedd med elektroniskt bokningssystem med möjlighet till mobilbokning. Samtliga tvättstugor har 2 tvättbås med 2 tvättmaskiner samt 1 torktumlare. I tvättstugorna finns även 2 separata torkrum, en mangel samt en grovtvättmaskin som fungerar som drop in.

I källaren på baksidan av Sergelsgatan 2A iordningställdes under 2012 tre övernattningsrum med gemensam dusch, toalett, kök och matplats. Övernattningsrummen är till för korttidsboende för gäster till föreningens medlemmar samt hyresgäster. Här finns även ett mötesrum som används för informationsmöten och föreningsstämmor. Det finns också ett separat styrelserum som används för dagligt arbete inom föreningen.

På gården finns en stor grillplats i söder, en stor uteplats vid föreningens nya miljöhus i norra änden av gården samt 3 mindre uteplatser.

Det finns också flera cykelförråd i föreningen.

Mellan Ulfsparregatan 9A och Sergelsgatan 2A finns ett miljöhus för sopsortering. Hushållssopor och kompost slängs i separata sopinkast vid respektive hus.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar.

PARKERING
Föreningen förfogar över 48 parkeringsplatser som kostar cirka 480 kronor i månaden. Föreningen har i dagsläget 10 parkeringsplatser med laddstolpe för elbil utanför Sergelsgatan 2 och 4. Kostnaden för en sådan plats är 600 kr/månad (höjs den 1 april 2022 till 650 kr/månad). Utöver det tillkommer en förbrukningsavgift om 2 kr/kWh. Det är kö till föreningens vanliga parkeringsplatser med eventuellt finns enstaka plats ledig om man har en elbil.

Föreningen har också utrymme för 4 stycken parkeringsrum för MC på Sergelsgatan. Kölista tillämpas och en plats i MC-rummet kostar cirka 250 kronor i månaden.

Adressen är berättigad till boendeparkering inom område ”Ö”.

Det finns även en avgiftsbelagd besöksparkering utanför Sergelsgatan 2.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Tele2 samt digital-TV via Canal Digital. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften. Föreningens FiberLan erbjuder bredband 200Mbit/s för cirka 149 kronor i månaden.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1208 kr för 2022. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 483 kr för 2022.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Föreningen har en generös syn på andrahandsuthyrning. Föreningen tar ut en avgift om 350 kronor i månaden för all andrahandsuthyrning (höjs den 1 april 2022 till 400 kr/månad).

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2005 Rörstambyte inklusive badrumsrenovering. Byggnation av gemensam grillplats.
2006-2008 Tilläggsisolering av vindar samt fasader, fönsterbyte, installation av säkerhetsdörrar till lägenheterna. Omläggning av taket, putsning av fasaden, ommålning av trappuppgångar, byte av entrédörrar samt porttelefon med nyckelbricka.
2006-2010 Elstambyte.
2007-2010 Byte av dagvattenledningar.
2009 Installation av fiberlan.
2009-2010 Omläggning av spillvattenledningar, omdränering runt fastigheterna samt byte av värmekulvert.
2009-2011 Byggnation av 3 nya lägenheter, 4 nya tvättstugor med elektroniskt bokningssystem (web/app/tavla) samt 3 nya uteplatser.
2009-2013 Byggnation av miljöhus med cykelrum och uteplats.
2009-2014 Upprustning av gård med planteringar och belysning.
2011-2012 3 nya övernattningsrum med delad toalett och kök.
2012 Byggnation av ny lokal Ulfsparregatan 9L
2012-2013 Byggnation av ny lokal Sergelsgatan 2K samt ommålning av väggar och golv i källargångar.
2012-2014 Byggnation av nya källarförråd.
2013-2015 Byggnation av ny lokal Ulfsparregatan 9K.
2014 Omputsning av sockel gavel, spolning av köksstammar samt byte av gjutjärnsböjar i källargång.
2015 Balkongbyggnation till självkostnad för de som valt.
2017 Översyn av ventilationssystemet samt rengöring av kökskanaler (OVK-besiktningen blev godkänd 2018). Under året utfördes också andra etappen av balkongbyggnationen till självkostnad för de som ville.
2020 Upprustning av parkeringen på Ulfsparregatan samt diverse markförbättringar i området. Installation av laddstolpar.
2021 Samtliga entrédörrar renoverades och oljades. Energideklaration utfördes.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att måla om trapphusen, de har börjat med huset på Sergelsgatan 4 i början av 2022. Längre fram planerar de även att rusta upp den stora grillplatsen på gården, bygga ut cykelförvaringen samt försöka få till en bilpool. I övrigt har de inga stora underhållsarbeten inplanerade framöver.

EKONOMI
Föreningens årsavgifter har varit oförändrade sedan 2007. Föreningen har sålt två före detta hyresrätter i början av 2022 och även en under 2021 och upplåtit dem som bostadsrätter, detta har ytterligare förstärkt föreningens redan goda ekonomi. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2022-03-14) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.