Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Stafettgatan 4A, Lunden

Mysig genomgångsetta med välbevarad charm

Accepterat pris!
Insynsskyddad och ljus genomgångsetta med bevarade detaljer som charmiga brädgolv och generös takhöjd. Ytsmart hem med gott om förvaringsutrymmen.

Två trappor upp ligger denna charmiga etta med stor personlighet. Bostaden präglas av tidstypiska inslag som högt i tak, vackra brädgolv och fönsterbräden i sten. Hemmet har fönster åt två håll vilket skapar ljus och rymd. Bostaden har genomgående brädgolv som harmoniserar med ljusa ytskikt och gör det enkelt att inreda personligt. Kvadratmetrarna har nyttjats på ett effektivt sätt och känslan är betydligt större än den boyta som står angivet. Lugn adress med goda förvaringsutrymmen i flera garderober samt förråd. Föreningen har en gemensam bastu och en trädgård med mysiga uteplatser. Här bor ni i Lundens mysiga kvarter med närhet till både stad och natur. Via buss och spårvagn når ni city på nolltid och i området finns flera mataffärer, restauranger, caféer och charmiga småbutiker.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  34 kvm

 • Avgift

  2 424 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  34 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2 av 4
 • Balkong

  Gemensam takterrass finns i föreningen
 • Byggår

  1944
 • Förråd

  Vinds- och källarförråd, men när vindarna säljs ut kommer man endast ha ett källarförråd.
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via Tele 2/ComHem. Grundutbud av kabel-TV samt bredband kostar för närvarande 230 kr/månad och är ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften.
 • Lägenhetsnummer

  1101A (Brf) / 1101 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse, snabbt är möjligt.

Ekonomi

 • Avgift

  2 424 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, bostadsrättstillägg.
  Ingår ej i avgiften: En obligatorisk avgift på 230 kr/månad tillkommer för kabel-TV och bredband samt en städavgift om 100kr/månad.
 • Andel i föreningen

  3.68%
 • Andelstal avgift

  3.68%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  3 732 kr/år
 • Försäkring

  1 536 kr/år
 • Totalt

  5 268 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Baserat på säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2020-12-17
 • Energiprestanda

  130 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av den rymliga hallen med charmigt brädgolv och vitmålade väggar. Hallen är ljus och luftig tack vare ljusinsläpp från två håll. Här finns gott om plats för avhängning samt förvaring i en garderob med överskåp.

ALLRUM
Från hallen når ni hemmets luftiga allrum med brädgolv och ljusmålade väggar. Rummet har ett rofyllt och insynsskyddat läge med ett generöst fönsterparti som skänker rummet ljus. Rummet kan med enkelhet möbleras med bredare säng, soffa och övrigt möblemang. Här finner ni även gott om förvaringsutrymmen i tre vita garderober.

KÖK
Till vänster om hallen ligger hemmets mysiga kök med brädgolv och ljusa väggar. Köksinredning går i vitt med vitt kakel ovan arbetsytorna. Intill fönstret ryms ett matbord för upp till fyra personer. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, skafferi, spis och ugn.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger hemmets badrum med ljus våtrumsmatta och ljusa väggar. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp samt dusch.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Stafettgatan 4 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus om fyra våningar med totalt 24 bostadsrätter. Föreningen bildades 1943 och har adresserna Stafettgatan 4A-C. 2019 blev föreningen certifierade med stämpeln SBC godkänd, ett kvitto på en välskött förening. Föreningen har även en låg energiförbrukning.

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 55:5. Fastigheten bebyggdes 1944. Föreningen äger marken.

HEMSIDA
https://stafettgatan4.bostadsratterna.se

FÖRVALTNING
Föreningen sköter själva den ekonomiska och tekniska förvaltningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en gemensam gård med utemöbler och grillmöjligheter. Det finns även en tvättstuga som är utrustad med två nya tvättmaskiner (Miele), en torktumlare samt ett stort torkrum. Utöver detta har föreningen en nyrenoverad bastu, cykelförråd samt en skänk- och byteshörna.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Snöskottning, gräsklippning samt underhåll av trädgården sköts av medlemmarna enligt rullande schema, vilket för närvarande är var 3:e vecka per uppgång. Skottning trappor och väg ut till parkering skottar de som har parkering. Trappstädning sköts för närvarande av anställd, vilket man som medlem för närvarande betalar 100 kr/månad för.

PARKERING
Föreningen förfogar över 10 parkeringsplatser (plus 2 som förfogas från april till och med oktober) som är belägna på baksidan av huset. En parkeringsplats kostar cirka 400 kronor i månaden och i dagsläget finns det en ledig plats för mindre bil. I övrigt råder det fri parkering i vissa delar av området.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Tele 2/ComHem. Grundutbud av kabel-TV samt bredband kostar för närvarande 230 kr/månad och är ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften. Routern tillhör lägenheten.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1208 kr för 2022. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 483 kr för 2022.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I föreningens försäkring ingår även bostadsrättstillägget i hemförsäkringen för alla medlemmar.

EXEMPEL PÅ UTFÖRDA RENOVERINGAR/ UNDERHÅLL
1991 Genomfördes ett stambyte.
2008 Målades fasad och fönster på södersidan.
2012 Lades taket om, målades fönster samt gjordes en inglasning av föreningens takterrass. Under samma år renoverades tvättstugan.
2013/2014 Genomfördes en brand- och stöldinspektion med vidtagande åtgärder.
2014 Genomfördes en OVK-besiktning med godkänt resultat, dränerades gårdssidan samt byttes fjärrvärmepanna och termostater till samtliga element. Under samma år målades grunden, lagades delar av fasaden, renoverades källarfönster samt installerades nya entrédörrar, gårdsdörrar och en säkerhetsdörr till cykelrummet. Takterrassen målades och fick ny belysning, nya lampor köptes in till entrébelysningen och nytt bastuaggregat installerades. En ny uteplats byggdes även på gården och nya utemöbler köptes in till både gårds- och framsidan.
2015 Renoverades och byttes vissa delar av föreningens portkodssystem samt renoverades toaletten vid tvättstugan där man också kontrollerade avloppet. Under samma år kontrollerades samt byttes kranar i tvättstugan, byttes filter i torkrum, genomfördes underhållsarbeten av entrédörrarna samt monterades fönsterlås i källaren. Andra underhållsarbeten som utfördes under året var byte av belysning till LED och rörelsevakt på vinden, genomgång samt byte av trasiga element, kontroll av parkeringsstolpar, tvättning och målning av soprummen, spackling och målning av källaren samt uppsättning av staket på gården och vid Stafettgatan 4C.
2016 Målades trapphusen och entréerna samt renoverades duschutrymmet i källaren.
2017 Installerades nya lampor med LED och rörelsevakt i trappuppgångarna. Samma år renoverades bastun.
2018 Diverse arbeten, se utförlig beskrivning sida 2 i årsredovisning 2018.
2019 Dränerades framsidan och i samband med det byggdes ny mur, sattes häck samt lades ny natursten. Pergola byggdes med stensättning under. Nya entrétak över alla ingångar.
2020 Lagt plattor intill fasaden samt satt upp cykelställ vid A-ingången. Föreningen har även planterat häck samt nya växter vid pergolan. OVK godkänd och energideklaration genomfördes.
2021 Relining del 1, av de vågräta stammarna samt byte av rörstam i källare och pannrum.
2022 Byte av fjärrvärmepannan. Besiktning av fasad och fönster har gjorts.

KOMMANDE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
Fönster renoveras löpande. Föreningen planerar att utföra del 2 av reliningen, det vill säga de lodräta stammarna. De planerar även att kontrollera varmvattenrören i källaren samt byta några äldre rör. Trapphusen ska målas av medlemmarna. De har även precis röstat igenom att man ska sälja av vindarna och bygga lägenheter där.

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi och en låg belåning om ca 5 500 kr/kvm. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget. Föreningen kommer göra kapitaltillskott i år och nästa år, där varje medlem betalar in en mindre summa (3 680 kr/år, för år 2022 delas denna kostnad delas mellan köpare och säljare) till föreningen för att stärka föreningens ekonomi ytterligare.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2022-07-10) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker, bank samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.