Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *

Masthuggsliden 12, Masthugget

Välplanerad möjlig tvåa med härligt ljusinsläpp

Välplanerad, ljus möjlig tvåa med stora fönsterpartier, rymligt vardagsrum och goda förvaringsmöjligheter. Bostaden flödar i ljus tack vare generösa ljusinsläpp i såväl kök som vardagsrum. Det hemtrevliga köket bjuder på en rofylld utsikt mot gården och köksinredningen har gott om förvaringsmöjligheter. Framför fönstret får matbordet sin naturliga plats och här ryms med lätthet 4-6 personer.
Bostaden har genomgående ljusa ytskikt som harmoniserar med snyggt laminatgolv och gör det enkelt att inreda. Vardagsrummet är rymligt och rymmer soffa, klädförvaring, skrivbordshörna samt en bredare säng. Hallen är generös och har goda förvaringslösningar. Badrummet är förberett för tvättmaskin.

Lägenheten ligger på en populär adress i en välskött förening med gym, bastu, tvättstuga samt garage. Ett perfekt förstaboende.
Masthuggets läge är ett av stadens bästa för dig som söker både lugn och närhet till citypuls. Promenadavstånd till såväl Linnéstaden som till Majorna och goda kommunikationer finns till stadens alla hörn missa heller inte det mysiga lilla bageriet Bullen & Brödet som ligger en minuts promenad från bostaden.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  41 kvm

 • Avgift

  2 598 kr

 • Budstart

  2 190 000 kr

 • Våning

  1

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Boka visning

Kontakta mäklaren om du önskar boka en annan tid.

Visning
Integritet *

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  41 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  1
 • Byggår

  1967-1972
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel TV via Tele 2, bredbandsavtal med iTux
 • Lägenhetsnummer

  637 (Brf) / 0902 (LMV)

Ekonomi

 • Budstart

  2 190 000 kr
 • Avgift

  2 598 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten och kabel-TV
 • Andel i föreningen

  0.0005322%
 • Andelstal avgift

  0.0535%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  4 590 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  2 505 kr/år
 • Försäkring

  540 kr/år
 • Totalt

  3 045 kr/år
 • Personer i hushåll

  1
 • Kommentar

  Elnät via Göteborgs Energi, Elhandel via Din El. Hemförsäkring; Moderna hemförsäkring för studenter. Enligt säljarens uppgifter.

Energi

 • Energideklaration

  2021-04-01
 • Energiprestanda

  108 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Du välkomnas in i en ljus och rymlig hall med praktisk klinker på golvet som övergår i ett ljust laminatgolv. Det finns plats för såväl hallmöbel som avhängning och ytterligare förvaring erbjuds i en generös platsbyggd skjutdörrsgarderob klädd med en mönstrad tapet. Från hallen nås alla bostadens rum.

KÖK
Till vänster om hallen ligger bostadens trivsamma kök. Det är gott om förvaring i skåp och lådor samt i ett skafferi. Köksinredningen har klassiskt vita spegeldörrar som matchas av en mörk bänkskiva och lådor i grönt. Ovan arbetsytan sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med en kombinerad kyl/frys, spis, ugn samt fläkt. Ett stort fönster förser rummet med ljus och här ryms ett matbord för fyra till sex personer.

VARDAGSRUM
En vacker dörr med spröjs avgränsar vardagsrummet till köket.  Ett stort fönsterparti fyller det rymliga rummet med ljus och bjuder på utsikt mot gården. Väggarna är ljust målade och här finns plats att möblera med soffa, hyllor, arbetshörna samt en bredare säng.

BADRUM

I anslutning till hallen ligger badrummet som är halvkaklat i en härlig ljusblå färg med detaljer i mörkblått, på golvet ligger en matchande våtrumsmatta. Inredningen består av toalett, handfat med spegelskåp samt en dusch. Här är också förberett för installation av tvättmaskin för den som önskar det.

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Masthugget är en av Sveriges största föreningar och bildades i sin nuvarande form 1980. Föreningen är äkta och består av 20 hus med ca 1127 bostadsrätter, ca 21 studentbostäder samt ca 62 lokaler med hyresrätt. De hyr ut butiks- kontors- och lagerlokaler. Lokalverksamheterna är varierade med bl.a. skola, förskolor, teater, bilverkstad och två idrottshallar.

Föreningen har adresserna Andra Långgatan 44–48, Fjällgatan 11–29, Fyrmästaregången 2–20, Klamparegatan 3–17, Klingners plats, Klostergången 1–15, Mattssonsliden 2–28, Masthuggsliden 1–9, 8–22, Masthuggsterrassen 4–14, 7–9, Rangströmsliden 1–7, Repslagaregatan 4–6, Skepparegången 2–30, Vaktmästaregången 1–13 samt 2–18.

HEMSIDA
https://brfmasthugget.se. En mycket bra och informativ hemsida.

FASTIGHETEN
Göteborg Stigberget 34:11, 34:14–34:21. Fastigheterna uppfördes under åren 1962–1972. Föreningen äger inte marken utan hyr den av Göteborgs kommun via tomträtt. Dessa avtal kommer omförhandlas 2025. Just nu undersöker föreningen möjligheterna att köpa loss marken.

FÖRVALTNING
Föreningen har egen anställd personal som utför ekonomisk, administrativ och teknisk förvaltning samt drift. Städning upphandlas via entreprenad och har under verksamhetsåret utförts av Alliance Plus AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns fest- och samlingslokaler, gästlägenheter, bastu och motionsrum, mattvätt, biltvätt, bilvårdsplats, måleri, snickeri, vävstuga och ett aktivitetsrum med dart samt pingis- och biljardbord. Det finns även cykelförråd och tvättstugor. För information om priser och placering hänvisar vi till föreningens hemsida.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar.

DELAT ÄGANDE
Delat ägande tillåts ej, de som bor i lägenheten ska äga den.

ANDRAHANDSUTHYRNING
För att du skall få hyra ut din lägenhet i andra hand krävs styrelsens samtycke. Ansökan om andrahandsuthyrning skall göras skriftligen och lämnas till förvaltningen. I normalfallet behandlas en ansökan inom fyra veckor.

PARKERING
Föreningen har fem parkeringsgarage som är belägna på Andra Långgatan 44–48, Klamparegatan 3, Fjällgatan 17, Repslagaregatan 2 och Kjellmansgatan 28. Parkeringsgaragen är uppvärmda och alla förhyrda ytor är utrustade med passerkortsläsare vid in- och utfart. Garageplats kostar ca 675 kr/mån, MC-plats ca 350 kr/mån. Föreningen har även installerat laddningsenheter för elbilar i Andra Långgatans garage samt Fjällgatans garage. Garageplats med laddning ca 945kr/månad. För prislista gällande platser i föreningens garage se föreningens hemsida.
För mer information om övriga parkeringsmöjligheter se:
http://www.brfmasthugget.se/parkering

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Tele 2, basutbud av kabel-TV ingår i avgiften. Föreningen har ett avtal med iTUX som KO (kommunikationsoperatör) för bredbandsnätet.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1433 kr för 2024. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 573 kr för 2024.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Föreningen har även tecknat bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar.

GJORDA RENOVERINGAR
2024 Utfört avloppsrenoveringar genom relining på Mattssonsliden, Masthuggsterrassen samt Andra Långgatan.
2023-2024 Takomläggning.
2022 En lokal på 377 kvm totalrenoverats inför uthyrning till ny hyresgäst, relining av avloppsstammarna fortsatte, i Masthuggets Hus har köket i Stora salen fått nya moderna vitvaror och köket till Lilla salen har renoverats med nya luckor.
2021 En lokal på Skepparegången 24 byggdes om till 6 nya bostadsrätter.
2020–2022 Reling av avloppsstammarna påbörjades, trapphusrenoveringen fortsatte och även ventilationsarbetet.
2019 byttes fläktar och aggregat på Vaktmästaregången 2–6 och 8–12 samt ett nytt elektroniskt bokningssystem för tvättstugor installerades. I ett av garagen installerades laddningsstationer för elbilar och några trapphus renoverades.
2018 skedde byte till elektriska infartsbommar med beröringsfria kortläsare. Fläktar och aggregat byttes på Klostergången 1–5 och 7–13. Även värmeåtervinning installerades på Klostergången 1–5. Trapphusrenovering slutfördes på Klamparegatan 3–9, 11–17, Vaktmästaregången 7-13 och 16.
2017 Genomfördes markarbeten på Skepparegången 10–30. Under året renoverades även trapphus på Klamparegatan och Vaktmästaregången.
2013–2017 Renoverades fasad, fönster samt balkonger. Under perioder byttes även fläktar och aggregat samt passersystemet.
2014 Gården på Klamparegatan genomgick en fullständig ombyggnad och gårdsbjälklaget försågs med nytt tätskikt.
2012 Renoverades samtliga garage, nya cykelhus byggdes och underhåll utfördes på samtliga fönster.
2011–2013 Renoverades hissar.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som bl.a. innefattar:
2024 Ombyggnad av elserviser och ställverk kommer påbörjas våren 2024 med start Masthuggsliden, Rangströmsliden och Klamparegatan. Allt för att kunna tillföra fler laddplatser och förbereda för solceller.
2025 Ombyggnad av vandrarhem till lägenheter Lägenheterna beräknas preliminärt bli klara i början av 2025.
2020–2026 Spolning och relining.
2021–2027 Tvättstugor samt trapphus.
2021–2024 Laddstationer i garagen.
2035–2038 Elsystem lägenhetsnät.
För övriga planerade renoveringar se föreningens årsredovisning samt hemsida.

EKONOMI
Enligt finansieringsplanen beräknas de årliga höjningsbehoven avseende årsavgifter till ca 2-4 % och ersättningar för värme till ca 2 %. Planer av detta slag innehåller en hel del osäkerhetsfaktorer som kan förändra resultatprognoserna och höjningsbehoven. Föreningen har sålt nya bostadsrätter som inbringat pengar i kassan. Tomträtten ska omförhandlas 2025, föreningen tittar på möjligheterna att köpa loss marken, inga beslut är tagna i dagsläget.
Läs mer om ekonomin i dokumentet ”Budget Brf Masthugget 2023”.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Masthugget

TREVLIGT OMRÅDE MED FAMILJÄR CHARM
Det är inte svårt att förstå att Masthugget har blivit ett av Göteborgs mest populära områden. Här har du tillgång till ett avskilt boende alldeles intill underbara Slottsskogen samt Långgatornas och Linnéstadens myller. Området besitter en hög grad charm och de äldre delarna karaktäriseras av landshövdingehus och mysiga smågator. Gamla Masthugget ligger högt uppe på en kulle och flera lägenheter här har vacker utsikt över staden och hamninloppet. Så tidigt som i mitten på 1600-talet blev Masthugget en förstad till Göteborg. Det var även då den lilla förorten fick sitt namn baserat på tillverkningen av skeppsmaster som förekom i området. Långt in på 1900-talat var området en arbetarstadsdel, men nu samsas ungt trendfolk med barnfamiljer här, i några utav Göteborgs mysigaste kvarter.

I NÄRHETEN
Masthuggets läge är ett av stadens bästa för dig som söker både lugn och närhet till citypuls. Det här är en hemtrevlig oas, belägen kant i kant med grönområdet Slottsskogen där du kan strosa runt och insupa naturen, slå dig ner i gräset för en picknick eller besöka lekparkerna och djurgårdarna i närheten. Den vackra utsikten vid Masthuggskyrkan är oslagbar, ta med en bit mat och blicka ut över hamninloppet och solnedgången.

Området har en mängd olika små närbutiker (exempelvis en trevlig kvartersbutik för frukt och grönt med ekologiskt sortiment vid hörnet Fjällgatan/ Sjömansgatan), take away-ställen och några större mataffärer. Bara gå ner för backen så befinner du dig mitt i Linnéstaden med sina många restauranger och kaféer (en favorit är Café Con Leche på Plantagegatan) och klassiska Hagabion. I området kring Långgatorna finns ett oändligt utbud med barer och småbutiker, en härlig saluhall och ett rikt kulturutbud med flera scener för både scenkonst och musik. På andra sidan Masthugget har du Majorna och Stigbergstorget. Här kan du äta Göteborgs utan tvekan bästa sushi hos Hoze, botanisera bland skivorna i Bengans skivbutik eller köpa fika på Kampanilen. För dig som har barn finns en mängd olika alternativ. Stadsdelsförvaltningen Majorna-Linné administrerar många grundskolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Om du inte vill ta dig till fots, finns buss 61 som går ända upp på toppen av berget. I området hittar du många hållplatser och du har aldrig långt till kommunikationer i kollektivtrafiken. Längs med Linnégatan och Första Långgatan går dessutom flera spårvagnslinjer. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.