Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Sveagatan 25, Linnéstaden

Perfekt läge i Linné med stor terrass i västerläge och uthyrningsdel

Rymlig, ljus bostad med uthyrningsdel, generöst vardagsrum och ett välplanerat kök med stora arbetsytor. Härifrån nås den härliga terrassen på 16 kvm med utsikt över lummig innergård. Uthyrningsdelen har en egen entré, allrum med fransk balkong, trinettkök samt ett stort badrum. Det finns också tvättstuga i lägenheten samt två stora förråd i direkt anslutning till bostaden. I fastigheten erbjuds faciliteter som bastu, välutrustat gym, festlokal samt gästlägenheter. På gården finns en trevlig pergola och grillplats.
Välskött förening som hade en avgiftsfri månad både 2020 samt 2021 och i juni 2022 blir det en avgiftsfri månad igen. Bredband ingår i avgiften och nyligen monterades solceller på taket. Möjligheternas bostad; generationsboende, uthyrning, hemmakontor eller kanske vill du använda all yta själv? Allt är möjligt!
Ett toppenläge med närhet till allt och ett rikt utbud av restauranger, shopping och service samt granne med Linnéplatsen, mysiga Slottsskogen samt Änggårdsbergen.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  4 rum och kök

 • Boarea

  119 kvm

 • Avgift

  7 742 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1,5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  4 rum och kök
 • Boarea

  119 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  1,5
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1984
 • Förråd

  3st förråd
 • TV/Bredband

  Tele2/Telenor
 • Lägenhetsnummer

  181 (Brf) / 1101 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  7 742 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten samt grundutbud av bredband och Kabel-TV.
 • Andel i föreningen

  0.55539%
 • Andelstal avgift

  0.55539%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  5 760 kr/år
 • Försäkring

  3 396 kr/år
 • Totalt

  9 156 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  Schablonberäknad

Energi

 • Energideklaration

  2020-10-06
 • Energiprestanda

  80 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hallen välkomnar er med ljusa väggar och golv belagt med ekparkett. Direkt till vänster finns en praktisk hatthylla för avhängning och intill erbjuds ytterligare förvaringsmöjligheter i två garderober.

BADRUM
Bostadens första badrum nås från hallen och har delvis kaklade väggar i vitt som matchas av en sandfärgad våtrumsmatta. Inredningen består av wc, spegelskåp med belysning, handfat samt badkar.

KÖK

Det stora matlagningsköket är inrett i tidlösa material och färgsättningar. Här finns en generös arbetsyta för den matlagningsintresserade och gott om förvaring i såväl lådor som skåp. Köksinredningen är vit och ovanför arbetsbänken sitter ett vitt kakel samt infälld belysning. Utrustningen består av diskmaskin, ugn, spishäll, fläkt, fullstor kyl samt frys. (kylen är ur funktion). På golvet ligger ett körsbärslaminat och väggarna är målade i vitt. Ett generöst fönster samt en glasad balkongdörr släpper in ljus och här ryms ett stort matbord för trevliga middagar med familj och vänner.

TERRASS
Hemmets härliga terrass i västerläge bjuder på 16 kvm yta och kan möbleras med såväl matbord som solstolar och växter. Balkongen har ett lugnt läge mot föreningens lummiga, lugna innergård och solen värmer gott under eftermiddagen. Här finns också ett isolerat förråd, perfekt att till exempel förvara dynor i.

SOVRUM 1
I anslutning till köket ligger ett sovrum som även har en dörr ut till terrassen. Lugnt läge mot innergården och ett vackert elementskydd under fönstret. Sandfärgat linoleumgolv och väggarna är målade i vitt. Här kan man möblera med dubbelsäng samt tillhörande sängbord och kläderna ryms i två garderober.

VARDAGSRUM
Hemmets sällskapsrum är rymligt och fylls med ljus från flera fönster. Vitmålade väggar ger en neutral bas att inreda efter och på golvet ligger en stilfull ekparkett. Vardagsrummet kan möbleras med en soffgrupp, mediamöbel och ett matsalsbord.

SOVRUM 2
Intill vardagsrummet ligger hemmets andra sovrum som förslagsvis kan nyttjas som gästrum, barnrum eller hemmakontor. Ett fönster i vinkel förser rummet med ljus och bjuder på utsikt mot Sveaplan. Golvet är belagt med linoleumgolv och väggarna är målade i vitt. Här ryms en större säng, samt byrå eller skrivbord. Förvaring erbjuds i en garderob.

UTHYRNINGSDEL
Uthyrningsdel med egen entré, badrum, allrum med Trinettkök, fransk balkong samt en sovdel.

HALL
Hallen nås genom egen entré, här utanför finns också två förråd. Plats för avhängning samt utrymme för hallmöbel. Linoleumgolv och ljust målade väggar.

ALLRUM/KÖK/SOVDEL
Rymligt rum med fint Trinettkök som erbjuder kokplattor samt kyl och diskbänk. Ett generöst fönsterparti fyller rummet med ljus och här finns också en fransk balkong. Väggarna är målade i en rogivande grön färg och golvet är belagt med ett målat linoleumgolv. Här kan man möblera med större säng, soffgrupp samt matbord. Möjlighet finns att dela upp rummet och göra en separat sovdel.

BADRUM

Badrummet i uthyrningsdelen har delvis kaklade väggar i vitt som matchas av väggar målade i en beige ton. På golvet ligger en sandfärgad våtrumsmatta. Inredningen består av wc, spegelskåp med belysning, handfat samt dusch.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugan nås smidigt från hemmets båda delar och är inrett med en sandfärgad plastmatta och vitmålade väggar. Utrustningen består av ett skåp, en tvättbänk med vask samt en äldre tvättmaskin. Utrymme finns även för torktumlare. Kan alternativt användas som en walk-in-closet om man hellre vill ha en sådan.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Linné i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening bestående av bostadshus med totalt 270 bostadsrätter samt 8 lokaler med hyresrätt. Samtliga lokaler är uthyrda. Föreningen bildades 1981 och har adresserna Nordenskiöldsgatan 2, 4, 6 och 10, Sveagatan 25, 27 och 29, Olivedalsgatan 1, 5A-B, 7A-B och 9 samt Linnégatan 64–66.

HEMSIDA
https://www.hsb.se/goteborg/brf/linne/

FASTIGHETEN
Göteborg Kommendantsängen 9:14. Fastigheten bebyggdes 1984. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska samt tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam gård med lekytor för barnen och pergola med grill för umgänge under sommarhalvåret. Som medlem i föreningen har man också tillgång till tre gästrum med egna badrum och gemensamt pentry, en fest- och konferenslokal, gym och bastu, pingisbord samt cykelrum. I föreningen finns också två tvättstugor. Varje tvättstuga är utrustad med 2 maskiner och en torktumlare. Utöver detta finns torkrum, mangel och strykmöjligheter.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar en gemensam städdag per år. Varje ny medlem bjuds in till ett överlåtelsesamtal med styrelsen.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Beviljas för en begränsad tid om skäl finns tex arbete eller studier på annan ort, tidsbegränsad intagning på sjukhem etc. En administrationsavgift för andrahandsuthyrning har införts som innebär 10 procent av ett prisbasbelopp per år.

DELAT ÄGANDE
Delat ägande godkänns av föreningen.

PARKERING
Föreningen förfogar över 93 garageplatser varav 10 st är laddplatser. Det finns också ett antal motorcykelplatser. Väntetiden för en garageplats är i dag ca 7 år.

Adressen Sveagatan 27 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”. Se mer www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Grundutbud av TV och bredband ingår i avgiften. Både Telenor och Tele 2 finns framdraget i lägenheterna. Gruppanslutningsavtal med Telenor Kabel-TV samt Tele 2 Play.

ÖVELÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1208 kr för 2022. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 483 kr för 2022. Obligatoriskt medlemskap krävs i HSB. Mer om medlemskapet kan du läsa här: https://www.hsb.se/goteborg/medlem/privatperson/om-medlemskapet/

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I fastighetsförsäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar.

GJORDA RENOVERINGAR
2022 Bytt ut kyl och frys i fest- och konferenslokalen.
2021 installerade solcellspaneler på taken.
2020 Installerade nya anropsenheter i entréerna, utfört OVK-besiktning samt energideklaration. Byggt 10 nya förråd, fräschat upp i gym och besiktigat lekplatsen. Ny grill samt köksö till pergolan. Skyddsrummen i föreningen kontrollerades av MSB, åtgärder utfördes och är nu godkända.
2019 Slutfördes ett arbete med att renovera hissarna. Det installerades 10 laddstolpar i garaget samt att ett nytt bokningssystem för tvättstuga, gästrum mm införts.
2018 renoverades hissarna på Olivedalsgatan, trasiga tegelstenar har bytts ut i hörnet av Olivedalsgatan och Linnégatan samt att källarbelysning har bytts ut.
2017 Antogs nya Stadgar, kompletterades målning av plåttaken, färdigställdes ombyggnationen av föreningslokalen samt målades återvinningsrum, källargångar, garage och parkeringsplatser. Hissmotorer och apparatställ byttes ut på Sveagatan 29 och Nordenskiöldsgatan 10, en OVK-besiktning genomfördes och maskindelar för värme och ventilation kompletterades och byttes ut. Belysningsarmaturer byttes ut till ledljus med rörelsevakter i några av källargångarna och en del vattenskador av olika omfattning och orsaker åtgärdades.
2016 Kompletterades målning av plåttaken, genomfördes en ombyggnation av föreningslokalen och gymmet fräschades upp. Under samma år målades samt justerades fönster på Nordenskiöldsgatan 2-4 samt Sveagatan 25-29. Hissmotorer och apparatställ byttes ut på Linnégatan 64-66 samt Nordenskiöldsgatan 6, en OVK-besiktning genomfördes och maskindelar för värme och ventilation kompletterades samt byttes ut. Passagesystem installerades i gästrummen och föreningslokalen och belysningsarmaturer byttes ut till ledljus med rörelsevakter i trappuppgångar på Linnégatan 64-66 samt Nordenskiöldsgatan 6. Entrén målades om och fräschades upp på Sveagatan 29 och en del vattenskador av olika omfattning och orsaker åtgärdades.
2014 Installerades nya hisskorgar/innerdörrar på resterande 4 hissar i föreningen och i samband med installationen monterades nödtelefoner i hissarna. Under samma år rustades innergårdar upp, målades och justerades fönster på Olivedalsgatan och plåttaken samt fastighetens sockel målades om. Under året genomfördes också en OVK-besiktning av ventilationen.
2013 Renoverades fasad mot innegården.
2012 Renoverades fasad mot Nordenskiöldsgatan och taket målades om. Under samma år renoverades föreningens restauranglokal Gyllene Prag.
2010 Energideklarerades fastigheten samt genomförde en OVK-besiktning. Under samma år installerades nya hisskorgar/innerdörrar på 10 av föreningens 14 hissar.
2007 Spolades V/A stammar i kök och badrum.
2006 Renoverades tvättstuga då nya tvättmaskiner installerades och nytt torkrum iordningställdes. Under samma år renoverades hissdörrar.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Planering pågår för att utöka antalet laddplatser i garaget. Målning av aluminiumdörrar samt entrépartier i aluminium i både gårds- och gatufasader planeras under våren 2022.
Ny belysning planeras i entréerna.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar förutom en avgiftsfri månad i juni 2022.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen. Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Föreningens välutrustade gym
Beläget i samma byggnad.
Föreningens bastu

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.