Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Första Långgatan 6A, Linnéstaden

Topprenoverad sekelskiftesbostad på översta originalplan

Topprenoverad sekelskiftesbostad på översta originalplan med generös takhöjd, två kakelugnar, öppen planlösning, härlig utsikt, hiss hela vägen och balkong samt bygglov för ytterligare en balkong. Badrum och kök helt nytt från 2021 mycket smakfullt gjort där nytt möter sekelskifte i fin harmoni. Rummen pryds av vacker stuckatur samt lamprosetter och högresta fönster fyller hemmet med ljus. Snyggt viktorianskt klinker i hallen i övrigt genomgående slipat brädgolv och nymålade väggar i fina färgsättningar. Två bra sovrum och genomtänkta förvaringslösningar.

Ett perfekt cityboende med närhet till allt man kan önska. Gångavstånd till Slottsskogen och Haga samt hela Linnéstadens utbud utanför porten, dessutom utmärkta kommunikationer till stadens alla hörn från Järntorget. Hela området kring Masthuggskajen genomgår en spännande expansion, läs mer här: https://stadsutveckling.goteborg.se/projekt/masthuggskajen/nyheter/trehundra-trad-och-tva-parker-ska-gora-masthuggskajen-gronare

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  74 kvm

 • Avgift

  3 625 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  5/6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  74 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Enligt bostadsrättsföreningen är bostaden registrerad som två rum och kök.
 • Våning

  5/6
 • Balkong

  En befintlig balkong samt bygglov för ytterligare en balkong.
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1906
 • Förråd

  Källarförråd
 • Lägenhetsnummer

  152-1-1007 (Brf) / 1501 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  3 625 kr/mån
  Ingår i avgiften: Bredband, värme samt vatten.
 • Andel i föreningen

  4.57%
 • Andelstal avgift

  4.57%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Energi

 • Energideklaration

  2020-03-30
 • Energiprestanda

  128 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Den generösa takhöjden som är genomgående i hela bostaden möter dig redan i den välkomnande hallen. Väggarna är klädda med den vackra tapeten Crysanthemum från Morris och på golvet ligger ett stilfullt viktorianskt klinker. Här finns plats för avhängning samt hallmöbel.

SOVRUM 1
Bostadens första sovrum ligger i anslutning till hallen och här stoltserar en rundad framtagen tegelvägg som ger rummet karaktär. Väggarna är målade i färgen antikgul och på golvet ligger slipat brädgolv. Av originalplankor från renoveringen har man gjort en platsbyggd bokhylla och den vackra dörren in till rummet är inköpt från Byggnadsvård i Alingsås. Klädförvaring erbjuds i en dubbelgarderob även den målad i antikgult och med infälld belysning. Här finns utrymme för dubbelsäng alternativt en mindre säng och ett skrivbord. Rummet fylls av solljus och fönstret bjuder på utsikt över Linnéstadens takåsar och mot Oskar Fredriks Kyrka.

MÖJLIG BALKONG
Bygglov finns för att bygga balkong ut från sovrum 1. Då får man en balkong som erbjuder sol hela dagen och med ett lugnt läge med utsikt över Linnés takåsar.

KÖK
Köket ligger i öppen planlösning med vardagsrummet och är helt nytt från 2021. Här möter originaldetaljer det moderna i perfekt harmoni. Smakfull köksinredning i grått med integrerade vitvaror. Bänkskiva i stenkomposit som matchas av blandare samt beslag i koppar. Även armaturen på väggen är genomtänkt för att matcha koppardetaljerna. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, induktionshäll med inbyggd fläkt, varmluftsugn, micro samt diskmaskin. Ena hörnet pryds av en ståtlig kakelugn och framför det stora fönsterpartiet får matbordet sin naturliga plats. Väggarna är målade i en sandfärg och på golvet ligger slipat brädgolv.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet fylls med ljus från två stora fönster samt en glasad balkongdörr och har en genuin sekelskifteskänsla med vackra detaljer från förr. Här kan ni njuta av en slående takhöjd, stuckaturer och takrosett. Vardagsrummet har öppen planlösning mot köket och smakfullt målade sandfärgade väggar samt vackert brädgolv. Här finns utrymme för soffgrupp, fåtölj samt mediamöbel. Ett härligt rum för umgänge med familj och vänner.

BALKONG
Från vardagsrummet nås hemmets balkong som bjuder på utsikt bort mot Göta Älv. Golvet är belagt med trätrall och här finns utrymme för såväl möbler som växter. En perfekt plats att avrunda dagen i kvällssolen.

MASTER BEDROOM
Hemmets största sovrum nås genom vackra dubbeldörrar. Ett harmoniskt rum där såväl väggar som tak och inredning är målade i en rofylld mörkt grå/grön ton. Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängbord samt byrå. Gott om plats för förvaring i flera platsbyggda garderober med inbyggd belysning samt överskåp. Även här är det generös takhöjd och rummet pryds av stuckatur, takrosett samt en vacker kakelugn. Ett fönster skänker rummet ljus och härifrån syns Göta Älv.

BADRUM
Hemmets badrum som renoverades under 2021 ligger i anslutning till hallen och är smakfullt inrett med helkaklade väggar i vitt och matchande klinkergolv i svart hexagonmosaik. Taket är målat i svart, en färg som återfinns på toalettsits, blandare samt dusch. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, badrumsskåp, spegel, duschhörna i industriell stil med taksil och duschvägg samt en kombimaskin. Fötterna värms av behaglig golvvärme och en handdukstork ger varma handdukar. Ovanför spegeln sitter spotlights som ger trivsam belysning här finns också en taklampa som ej ingår i köpet.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Masthugget 9:5 är en äkta förening bestående av ett flerbostadshus. Här finns totalt 22 bostäder upplåtna med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Båda lokalerna är uthyrda och har en löptid på 5 år. Föreningen registrerades 2002 och har adresserna Första Långgatan 6 A-C.

FASTIGHETEN
Föreningen äger fastigheten Masthugget 9:5. Fastigheten byggdes 1906 och värdeåret är 1985.

FÖRVALTNING
Bredablick sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

HEMSIDA
Föreningen har ingen hemsida med en Facebookgrupp för sina medlemmar som heter BRF Masthugget 9:5.

DELAT ÄGANDE
Föreningen tillåter delat ägande mellan föräldrar/barn.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Ansöks hos styrelsen, begäran ska vara skriftlig och innehålla skälet för begäran, avsedd tidsperiod samt vem som ska hyra bostaden. Föreningen har rätt att ta ut en avgift för andrahandsuthyrningen motsvarande 10% av aktuellt prisbasbelopp. För mer information se stadgarna.

JURIDISK PERSON
Föreningen har rätt att neka en juridisk person medlemskap i föreningen. Styrelsens hållning är att en fysisk person(er) är att föredra.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en gemensam innergård med grill och utemöbler. Tvättstugan ligger i markplan och nås via innergården, den är utrustad med två tvättmaskiner samt torkskåp och en torktumlare. Det finns även cykelrum samt barnvagnsrum.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för medlemmarna.

PARKERING
För folkbokförd på adressen kan tillstånd för boendeparkering ansökas inom område ”M” hos Göteborgs Stad. Mer information samt ansökan finns på deras hemsida www.goteborg.se

KABEL-TV/BREDBAND
Föreningen har fiberbredband via Bahnhof. Via Bahnhof kan man också teckna TV-paket.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften delas mellan köpare och säljare cirka 1208 kr för 2022. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 483 kr för 2022.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygghansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

GJORDA RENOVERINGAR
2021 Byte av balkongdörrar i A-huset mot gatuplan. Fiber drogs in i alla lägenheter samt lokaler via Bahnhof. Nya tvättmaskiner samt torkskåp köptes in till tvättstugan.
2018 Nytt portlåssystem.
2017–2018 Terrassbyggnation.
2016–2017 Balkongbyggnation samt OVK.
2015–2016 Fasad- och takrenovering
2012 Renovering av port, portgång samt trappuppgångar.2007–2008 Ombyggnation av två lokaler till fyra lägenheter.
2007 Ombyggnation av tvättstugan.
1985 Totalrenoverades fastigheten och lägenheter byggdes på vinden.
1984 Byttes V/A stammar i kök och badrum

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades av SBC år 2020.
Stammarna ska ses över och relining planeras framöver.

EKONOMI
Föreningen har i nuläget inga beslutade avgiftsförändringar. (2022-04-24)
Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Föreningens innergård
Föreningens innergård

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.