Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Plantagegatan 15, Linnéstaden

Stilfullt sekelskifteshem med balkong

Sekelskiftesdröm på översta originalplan med djupa fönsternischer, stuckatur, lamprosetter, vackra spegeldörrar och högresta fönster som smyckar hemmet. Kvalitetskök som är platsbyggt från Himle år 2018 med genomtänkta detaljer. En gjutgärnskamin i vardagsrummet värmer skönt kalla dagar och en rymlig hörnbalkong inbjuder till uteliv på sommaren. Två bra sovrum som båda bjuder på utsikt mot ståtliga Oscar Fredriks kyrka. Stilrent, helkaklat badrum totalrenoverat 2017 med golvvärme och tvättmaskin. Smarta förvaringslösningar i såväl sovrum som kök och hall. Hissen tar er hela vägen upp till detta hem som är något alldeles extra. Ljusa ytskikt och klassiska furugolv gör det lätt att inreda.
Här bor man i hjärtat av Linné med direkt närhet till butiker, caféer och restauranger. Slottsskogen ligger på promenadavstånd och i närområdet finner man också saluhall, mysiga Haga och Långgatornas alla restauranger. Välkommen till detta ståtliga hem i Linnéstaden.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  92 kvm

 • Avgift

  4 736 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  5

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  92 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Våning

  5
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1895
 • Förråd

  Gårdsförråd
 • TV/Bredband

  Kabel-TV från Tele 2 ingår i avgiften. Bredband finns att tillgå via Tele 2 samt Telenor det ingår inte i avgiften.
 • Lägenhetsnummer

  119 (Brf) / 1502 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  4 736 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten samt kabel-TV
 • Andel i föreningen

  4.36762%
 • Andelstal avgift

  4.43063%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Energi

 • Energideklaration

  2020-05-04
 • Energiprestanda

  140 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hissen tar er upp till våning fem där ni möts av ett pampigt trapphus med stuckatur och vackra golv. Ni välkomnas in i bostaden genom vinröda dubbeldörrar och den generösa takhöjden möter er redan i hallen. Här finns en smakfull och praktisk platsbyggd hallmöbel från Himle år 2020 med plats för avhängning samt ytterligare förvaring i två inbyggda garderober. Väggarna är målade i en ljus pärlgrå färg och smyckas av stuckatur vilket matchas av klassiskt furugolv. Ny elcentral installerades i bostaden 2018 och 2017 byttes eluttag och strömbrytare. Under 2017 slipades, oljades och lackades samtliga golv och alla väggar målades. 

VARDAGSRUM
Stora pardörrar öppnar upp in mot vardagsrummet som pryds av sekelskiftesdetaljer som stuckatur, höga fotlister och lamprosett. I ena hörnet stoltserar en gjutjärnskamin som både är en trevlig mysfaktor samt erbjuder god värme. Den installerades 2018 och då gjordes även glidgjutning av rökkanalen. Ett stort fönster som vetter mot innergården förser rummet med ljus. Här finns utrymme för soffgrupp, fåtölj, hyllor och mediamöbel. Ett rum som inbjuder för umgänge med vänner och familj.

KÖK
Hemmets ljusa, fina kvalitetskök är nytt från 2018 och kommer från Himle som både har platsbyggt samt platsmålat köket för bästa finish. Köksinredningen är ljust grå och ovan granitskivan i grått sitter ett matchande vitt kakel som stänkskydd. Gott om förvaring i skåp och lådor samt i ett skafferi. Utrustningen består av kombinerad kyl/frys (Siemens), två inbyggda ugnar, den ena med ångfunktion (Neff) samt integrerad diskmaskin (Bosch). Stor köksö med gasolspis (Ilve) som går att byta ut till induktionshäll om man önskar och fläkt från Fjäråskupan. Även köksön är belagd med granitskiva och erbjuder förvaring i lådor och skåp på såväl långsidor som kortsidor. Infällda spotlights i taket för trivsam belysning. Framför ett stort fönster får matbordet sin naturliga plats och här ser man bort mot  Göteborgs nya spännande skyline med Karlatornet och Brick Studios. Från köket nås hemmets balkong som vetter mot den trivsamma innergården.

BALKONG
Genom helglasade dörrar från köket nås bostadens balkong med utsikt mot innergården. Den har ett trevligt hörnläge med utrymme för såväl möbler som växter och solen värmer skönt mitt på dagen.  

MASTER BEDROOM
Via tjusiga parspegeldörrar nås bostadens rymliga, ljuvliga master bedroom. Det är otroligt vackert med fin stuckatur, lamprosett, fint elementskydd och höga fotlister. Två högresta fönster med djupa fönsternischer fyller rummet med ljus och här blickar man ut mot Vegagatan och Oscar Fredriks kyrka. Rummet rymmer en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt fåtölj, skrivbord och byrå. Två dubbelgarderober med spegeldörrar ger god klädförvaring. (Garderobsdörrar från Frame specialsnickeri) Väggarna är målade i Auro ljus pärlgrå färg och på golvet ligger furugolv.

SOVRUM
Hemmets mindre sovrum har ett fönster med djup fönsternisch som bjuder på härlig utsikt mot Oscar Fredriks kyrka. Furugolv och  ljust målade väggar som smyckas av stuckatur. Här ryms en större säng med sängbord samt skrivbord och två garderober tar hand om klädförvaringen. Ett rum som också passar bra som kontor eller barnrum.  

BADRUM
I anslutning till hallen ligger badrummet (totalrenoverat 2017, kvalitetsdokument finns) som är klassiskt helkaklat med mattvita väggar som matchas med grå klinker. Utrustningen består av handfat med kommod, spegel, inbyggd dusch med taksil, brunn (unidrain), handdukstork, wc, samt tvättmaskin. (Bosch). Fötterna värms av behaglig golvvärme och i taket sitter infällda spotlights för trivsam belysning.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Plantagegatan 13–15 är en äkta förening bestående av två fastigheter med totalt 20 bostäder. Samtliga bostäder är upplåtna med bostadsrätt. Det finns också fyra lokaler med hyresrätt som ger goda intäkter till föreningen.
Föreningen bildades 2005 och har adresserna Plantagegatan 13 samt Plantagegatan 15.

FASTIGHETEN
Föreningen äger fastigheten Masthugget 1:4. Fastigheten bebyggdes 1895.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen en gemensam innergård med grill och utemöbler samt cykelförvaring. Intill har grannföreningen en lekplats och boulebana som man också får nyttja. Grannföreningen har även en festlokal som är möjlig att hyra till en mindre kostnad.Fräsch tvättstuga som ligger i markplan nås via innergården. Utrustningen består av två tvättmaskiner, två torkskåp, torktumlare samt mangel.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Medlemmarna städar trapphuset vissa veckor och ett städbolag vissa veckor enligt rullande schema. I övrigt inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar två gemensamma städdagar per år.

PARKERING
Boendekort söks hos Göteborgs Stad, telefon 031-368 25 65. Eller via Göteborgs stads hemsida: www.goteborg.se

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV från Tele 2 ingår i avgiften. Bredband finns att tillgå via Tele 2 samt Telenor det ingår inte i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1208 kr för 2022. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 483 kr för 2022.

Obligatoriskt medlemskap krävs i HSB. Mer om medlemskapet kan du läsa här: https://www.hsb.se/goteborg/medlem/privatperson/om-medlemskapet/

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Andrahandsuthyrning beviljas om man har giltigt skäl.

JURIDISK PERSON
Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

GJORDA RENOVERINGAR
2021 Byggnation av källarförråd på gården.
2020 Ny energideklaration utfördes. Stamspolning genomfördes.Inför ROT-projektet och Västlänken genomfördes en kontrollmätning av den grundförstärkning som gjordes av Wallenstam 2003. Mätningen visade inga avsteg från förväntade värden.
2018 Brandförstärkning av samtliga entrédörrar samt uppdatering av porttelefonin.
2013 Balkonger byggdes in mot gården, detta bekostades av respektive bostadsrättsinnehavare genom kapitaltillskott.
2010–2011 Genomfördes en stor fönsterrenovering som sänkte föreningens värmekostnader avsevärt. Samma år renoverades taket samt balkongerna mot Plantagegatan.
2003 Grundförstärkning utfördes av Wallenstam.
1994 ROT-renovering med bl.a. stambyte.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
2021-2022 Genomförs ett större ROT-projekt med byggnation av fyra vindslägenheter, installation av hiss på Plantagegatan 15 samt renovering av fasad och målning av fönster på Plantagegatan 13 samt 15. Även taket lades om i samband med byggnationen av lägenheterna. Arbetet beräknas slutfört senhösten 2022, därefter återstår arbeten på gården.
De fyra vindslägenheterna är nu sålda och det totala försäljningspriset blev 29 650 000 kronor.

1 rum och kök, 37,8 kvm, slutpris 3 650 000 kr
2 rum och kök, 46,5 kvm, slutpris 4 500 000 kr
3 rum och kök, 101,6 kvm, slutpris 10 500 000 kr
4 rum och kök, 106,5 kvm, slutpris 11 000 000 kr

EKONOMI
Föreningen har i nuläget inga beslutade avgiftsförändringar. (2022-10-07)

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

 

 

 

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.