Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *

Budgivning

Bud
Datum
Budgivare
6 150 000 kr
2022-06-14 09:17
Budgivare 1
Säljaren avgör vilka bud under budstart som ska publiceras på internet. Samtliga bud över budstart redovisas. Kontakta mäklaren för att lägga bud.

Övre Djupedalsgatan 9B, Linnéstaden

Ljuvlig sekelskiftestrea med kakelugn vid Kråkängsparken

Ljus sekelskiftespärla med fungerande kakelugn, generös takhöjd, högresta fönster, stuckaturer och vackra tapeter. Renoverat kök och badrum samt två bra sovrum med lugnt gårdsläge. Två stora vindsförråd erbjuder ypperliga förvaringsmöjligheter. Den genomgående planlösningen fyller hemmet med ljus genom höga fönster varav fyra ligger i rakt söderläge och en rymlig balkong ger extra yta under sommaren. Grillning tillåts på balkongen, perfekt för sommarhalvåret.
Här bor man i en lugn oas mitt i Linnéstaden med tillgång till den privata parken Kråkängsparken. Innergården fylls av vackra planteringar under sommaren och för den som önskar finns en yta för odling av blommor och kryddor. Huset som byggdes 1904 är mycket välskött och vackert med ett stort kulturvärde. Läs mer om husets historia på föreningens hemsida www.brfkrakangen.se
Linnégatans rika utbud av butiker och restauranger ligger runt hörnet och Slottsskogen nås på en kort promenad. Ett boende med närhet till allt man kan önska.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  77 kvm

 • Avgift

  3 887 kr

 • Budstart

  6 150 000 kr

 • Våning

  2

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Gör en intresseanmälan.

Intresse
Integritet *

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  77 kvm
  Baserad på Uppmätning SS 21054:2009.
 • Kommentar area

  Enligt bostadsrättsföreningen är bostaden 75 kvm.
 • Våning

  2
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1904-1906
 • Förråd

  Två stycken vindsförråd
 • TV/Bredband

  Tele 2/Telenor
 • Lägenhetsnummer

  6 (Brf) / 1101 (LMV)

Ekonomi

 • Budstart

  6 150 000 kr
 • Avgift

  3 887 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten samt grundutbud av TV från Tele 2.
  Ingår ej i avgiften: Bredband samt balkongtillägg tillkommer som obligatoriskt tillägg om 204 kr/månad
 • Andel i föreningen

  2.56949%
 • Andelstal avgift

  2.57415%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
När man passerat den fina innergården som är fylld av vackra planteringar under sommaren så når man två trappor upp en välkomnande hall med utrymme för såväl avhängning som hallmöbel eller garderob. Härifrån får man en fin överblick av hemmets disposition då bostadens samtliga rum knyts samman via hallen. Mörkbrunt golv matchas av väggar målade i vitt. Solen lyser upp entrén via de stora fönstren i vardagsrummet.

SOVRUM 1
På varsin sida av hallen ligger hemmets två sovrum som båda har ett lugnt läge mot gården. Rummet till höger har väggar klädda med William Morris tapet ”Willow Bough” och brädgolvet är brunlaserat. Charmiga detaljer med vitputsad murstock, en rundad vägg och en inbyggd bokhylla i en nisch där det tidigare var en dörr till vardagsrummet. Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängbord samt byrå och fåtölj eller skrivbord.

SOVRUM 2
Hemmets andra sovrum nås genom en vacker massiv spegeldörr. Även här kan man möblera med dubbelsäng och tillhörande nattduksbord alternativt använda som kontor eller barnrum/gästrum. Det brunlaserade brädgolvet återfinns här och väggarna är ljust målade. En djup skjutdörrsgarderob klädd i tapeten ”Signita” från Cole and Son tar hand om klädförvaringen. Via en pardörr når du hemmets härliga balkong som vetter mot föreningens innergård.

BALKONG
Generös balkong med vackert smidesräcke. Här finns utrymme för såväl möbler som växter. Från balkongen blickar man ut över den frodiga, välskötta innergården. Solen värmer under tidig morgon samt under kvällen. Föreningen tillåter grillning på balkongen, så här kan man ha goda middagar under sommarhalvåret.

KÖK
Köket ligger i fil mot vardagsrummet, perfekt för stora middagar.  Det är högt i tak och tidsenlig stuckatur pryder väggarna. Inredningen består av speglade luckor och lådor målade i en behaglig grön färg och ovan den svarta bänkskivan sitter orientaliskt mönstrade betongplattor som stänkskydd. Utrustningen består av fullstor kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll, inbyggd varmluftsugn samt micro. En stilig fläkt från Fjäråskupan i snygg design pryder väggen. God förvaring i såväl skåp som lådor. Pendellampor i industriell stil belyser arbetsytorna och inbjuder till härlig matlagning. Två höga fönster med söderläge skänker ljus och vetter mot den lugna återvändsgatan nedanför huset.

VARDAGSRUM

Vackert, rymligt vardagsrum med högt i tak och höga fönster i söderläge som fyller rummet med ljus. Ena hörnet pryds av en ståtlig fungerande kakelugn. William Morris ljuvliga tapet ”Honeysuckle” ger en ombonad känsla och rummet smyckas av tidstypiska detaljer som stuckatur, takrosett och djupa fönsternischer.  Utrymme att möblera med soffgrupp, fåtöljer och bokhylla. Ett härligt rum för umgänge med familj och vänner.

BADRUM
Badrummet renoverades under 2016 och har en medelhavskänsla med genomtänkta detaljer. Vitt kakel matchas av en trämönstrad fondvägg och på golvet ligger trämönstrad klinker. Utrustningen består av dusch med vikbar glasdörr som erbjuder såväl taksil som handdusch i mässing, kommod med ovanpåliggande handfat och här återfinns mässingen i blandaren, spegel, handdukstork samt WC. Fötterna värms av behaglig golvvärme och i taket sitter infällda spotlights för trivsam belysning.

 

 

Förening

Förening

 

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Kråkängen är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerbostadshus med totalt 44 bostadsrätter samt 8 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1983.

FASTIGHETEN
Olivedal 3:26. Fastigheten uppfördes 1904–1906. Värdeåret är 1960. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

FÖRSÄKRING
Föreningen har fullvärdesförsäkring via Bostadsrätternas medlemsförsäkring.

HEMSIDA
www.brfkrakangen.se Hemsidan är mycket informativ.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har två tvättstugor, gästlägenhet/festlokal, bastu med dusch/WC samt snickarrum. Gästlägenheten/festlokalen är inredd med kök, TV, sängar, bastu, dusch samt toalett. Här finns stolar och bord för ca 25 personer. Kostar 200 kr/dygn att hyra. Bokas via föreningens hemsida.

Föreningen har också tillgång till en stor grönskande park ”Kråkängen” (www.krakangen.se) med fina planteringar, grillplatser, sittgrupper, sandlåda samt gunga. En oas mitt i stan.
Utanför huvudentrén har föreningen små odlingslotter där du har möjlighet att odla kryddor och blommor.
Cykelrum finns i källaren 9C-D och barnvagnsrum intill soprummet vid 9A.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Medlemmarna delar på trappstädningen, utrusning för detta finns i de två tvättstugorna. Gemensamma städdagar höst samt vår.

PARKERING
Boendeparkering M4 gäller i området, för information kring boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.
På Nordhemsskolan kan man också teckna parkeringskort, dagkort vardagar 7-17 (1200 kr/mån) eller nattkort vardagar 17-08 samt helger (700 kr/mån). Lediga platser finns. Det finns också dygnskort (1600 kr/mån) till dessa platser är det kö.

KABELTV/BREDBAND
Grundutbud från Tele 2 ingår i avgiften. Föreningen har ett ramavtal för bredband via Telenor. Betalas via ett obligatoriskt tillägg på avgiften.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Styrelsen kan under vissa förutsättningar godkänna andrahandsuthyrning under en begränsad tidsperiod. Ansökan ska lämnas till styrelsen i god tid innan uthyrningen är planerad att påbörjas. Man bör ha bott minst ett år i föreningen innan ansökan.

DELAT ÄGANDE
Delat ägande godkännes.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1208kr för 2022. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 483kr för 2022.

GJORDA RENOVERINGAR
2020 Nya balkonger (7st), byte av fönster, målning av tak samt uppsättning av säkerhetsutrustning på taket.
2019 Sotning utförd av samtliga kakelugnar.
2018–2019 Renovering samt ommålning av trapphus 9D.
2017 Byte av termostater, radiatorventiler samt VS pump. Porten renoverades, OVK utfördes.
2016 Tryckstyrda ventilationsfläktar på taken, målning av ytterdörrar, byte av fönster mot gården samt gavlar.
2015 Sockelbeslagning på befintliga balkonger, prognosstyrd värmereglering.
2013 Dränering av mark mot gatan 11 A/B
2012 Avloppsstammar renoverades.
2008–2009 Installation av nya radiatorer och fönsterbänkar 11 A/B
2005–2006 Nya Balkonger (26 st)
1999 Omputsning av fasaden.
1985 Omläggning av tak.
1976 Rörstamsbyte samt Elstamsbyte.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Alla fönster i föreningen är nu bytta, framöver planeras uppfräschning av uppgångarna. Det så kallade ”sutterängprojektet” är pågående, lokaler i markplan byggs om till 5st ettor och 1st tvåa, några ligger ute till försäljning redan nu men alla beräknas vara färdigställda under december 2022. Man följer en underhållsplan som sträcker sig mellan år 2014 och 2043.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget. Försäljningen av de sex lägenheterna som just nu byggs beräknas ge goda intäkter till föreningen.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse, hemsida samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Från gården nås härliga Kråkängsparken
En grönskande oas mitt i Linné som man som boende i föreningen har tillgång till

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.