Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Chapmansgatan 2, Majorna

Mysigt hem med lummig utsikt

Välkommen till denna tvåa i fint skick bekvämt belägen på andra våning. Rymligt vardagsrum med fransk balkong och härlig grönska utanför. Köket är i fint skick, med många skåp och lådor samt diskmaskin. Det rofyllda sovrummet har ingen insyn och erbjuder gott om plats för dubbelsäng och ypperlig förvaring i fyra inbyggda garderober. Dessutom ett helkaklat badrum med spotlights i taket. Välmående förening med övernattningslägenhet och gemensam takterrass där utsikten över staden är magisk!

Från bostaden är det bara en kort promenad till Karl Johansgatans rika utbud av restauranger och caféer. Lockar brisen vid vattnet ligger Klippan och Röda sten också på promenadavstånd. Vill du in till city finner du Chapmans Torgs hållplats precis runt hörnet. Här bor man lugnt och avkopplande men med närhet till allt staden har att erbjuda.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  55 kvm

 • Avgift

  2 695 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 8

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  55 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2 av 8
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1965
 • TV/Bredband

  Kabel-TV och bredband via Tele2 eller Telia. Grundutbud av TV-kanaler ingår i avgiften.
 • Lägenhetsnummer

  123 (Brf) / 1102 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 695 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, grundutbud TV
 • Andel i föreningen

  0.99142%
 • Andelstal avgift

  0.99142%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  2 820 kr/år
 • Försäkring

  1 476 kr/år
 • Totalt

  4 296 kr/år
 • Personer i hushåll

  2

Energi

 • Energideklaration

  2010-11-26
 • Energiprestanda

  167 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Med bekvämt läge en trappa upp ligger denna stilfulla tvåa. Generös hall som bjuder på en god överblick av hemmets disposition. På golvet ligger det parkett som fortsätter i kök och sovrum. Väggarna är målade i vitt och här finns plats för avhängning samt två inbyggda garderober.

KÖK
Köket är i fint skick och har vita luckor och lådor. Ovanför bänkskivan i laminat sitter ett grå/svart mosaikkakel som stänkskydd. Utrustningen består av kombinerad kyl/frys, induktionshäll, inbyggd ugn och micro, fläkt samt diskmaskin. Även i köket är väggarna målade i vitt. Här finns ett generöst fönster för ljusinsläpp och intill ryms ett matbord för flera personer.

VARDAGSRUM
Bostadens sällskapsrum har en härlig arkitektur med stort fönster och fransk balkong med lummig utsikt. Nylagt ljusare laminatgolv och här är väggarna målade i en ljusgrå ton. Den luftiga ytan kan möbleras med en soffgrupp, mediamöbel samt matsalsbord om så önskas. 

SOVRUM
Även detta rum pryds av ett fint parkettgolv och väggarna är målade i beige. Rummet har ett stort fönster för ljusinsläpp och här finns fyra inbyggda garderober med överskåp, som tar hand om förvaringen på bästa sätt. Ytan kan möbleras med en dubbelsäng, nattduksbord samt övrigt möblemang.

BADRUM
Det helkaklade badrummet är tidlöst med vit klinkermosaik på golvet och vita helkaklade väggar med små inslag av ljusblått. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegel med hylla under, badrumsskåp med belysning samt dusch med glasvägg. Här finns även spotlight i taket.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Karl Johansgatan 92 i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening bestående av 76 bostadsrätter, 5 hyresrätter samt 5 lokaler med hyresrätt. Föreningen har adresserna Karl Johansgatan 90-92, Chapmansgatan 2-4, Kustgatan 14-16 samt Chapmans Torg 7-9. Föreningen registrerades 2004.

HEMSIDA
http://brfkarljohan.se

FASTIGHETEN
Göteborg Majorna 116:7. Fastigheten bebyggdes 1965. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har tre tvättstugor och varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp, möjligt att boka via app. Det finns även cykelrum, övernattningslägenhet, gemensam takterrass med underbar utsikt och uttag för elgrill samt en gemensam innergård.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Föreningen har inga obligatoriska åttaganden.

PARKERING
Föreningen förfogar över 47 garageplatser, plats kan hyras till en kostnad om ca 600 kr/månad. De har även MC-platser för 300 kr/månad samt mopedplatser för 100 kr/månad. I dagsläget är det 3-4 personer kö till parkeringsplatserna. (2022-09-14) Just nu håller föreningen på att installera laddstolpar för el-bilar i garaget. För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Tele2 eller Telia. Grundutbud av TV-kanaler ingår i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1208 kr för 2022. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 483 kr för 2022.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1993-1995 Byttes V/A-stammar i kök och badrum och i samband med det renoverades även kök och badrum. Under samma period byttes även fönster och ombyggnation av kontorsvåningar genomfördes.
2007 Genomfördes en OVK.
2008 Maskinpark byttes delvis i tvättstugorna.
2009-2010 Fönsterkarmar målades, energideklaration utfördes, trappuppgångar målades, låssystem byttes och säkerhetsdörrar installerades.
2013 Modernisering av fläktsystemet, reparationer i källare, avloppsrör i källaren på Karl Johansgatan 92 byttes.
2014 OVK genomfördes.
2015 Förbättringsarbeten med ventilationen.
2016 Fasadrenovering på Chapmansgatan 2 samt fönsterbyte på Kustgatan 14A.
2017 OVK genomfördes.
2019 En före detta hyreslägenhet renoverades, såldes och uppläts som bostadsrätt. Ny utrustning till tvättstugan på Kustgatan, en kontorslokal renoverades och hyrdes ut.
2020 Utrustning för ny styrteknik och datorisering av värmesystemet har gjorts. Nytt nyckelsystem installerades.
2021 Balkongerna på Karl Johansgatan 92 renoverades och delar av fasaden. Tre portabla länspumpar har införskaffats för att hantera eventuella framtida översvämningar orsakade av kraftiga regn.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
I dagsläget pågår utbyggnad av laddstationer för el-bilar i garaget. Föreningen har utfört ventilationsarbeten som börjar bli klara nu, när allt är klart ska ny energideklaration utföras samt en radonmätning. Detta kommer att utföras under vintern. Taket på Kustgatan 14 ska läggas om, det finns pengar avsatta för detta. Föreningens takterrass har renoverats och nu pågår arbete med att måla räcken samt köpa in nya möbler. I övrigt har de inga större underhållsarbeten inplanerade.

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi och extraamorterade 5 miljoner kronor under 2021. Med denna taktik planerar de motverka framtida avgiftshöjningar när räntorna stiger. Föreningen har stora intäkter genom uthyrda lokaler till Hemköp, Restaurang Pitcher’s, Stadsmissionen samt HSB.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2022-09-14) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Majorna

FAMILJÄR CHARM
Med sin sköna lunk och mysig atmosfär lockar Majorna såväl yngre människor som barnfamiljer och äldre. Den här stadsdelen är trendig och populär för de som söker en egen liten stad i staden, en lugnare sådan. Lugn men ändå livfull och nyskapande.

Majorna är ett av Göteborgs äldsta kvarter där bland annat sjömän och varvsarbetare bosatte sig så tidigt som på 1600-talet. På 1800-talet var stadsdelen utbredd och här fanns bland annat små verkstäder, skolor och fattighus. Området har sedan dess och sent in på 1900-talet främst varit bebott utav arbetarklassen. Nu trängs här gedigna landshövdingehus med lummiga gårdar och caféer. Känslan i området är familjär och boende i området vittnar om en fin gemenskap.

NÄRA TILL HAV OCH NATUR
I Majorna blir du aldrig uttråkad, i alla fall inte om du gillar att leva avslappnat och njutfullt. Här bjuds det på små mysiga butiker, kvarterskrogar, gallerier och restauranger av alla möjliga slag. I området finns många platser för barnen att roa sig på, till exempel Söderlingska Trädgården med sin populära lekplats. Även Slottsskogen ligger alldeles i närheten med sina grönytor, djurparker och motionsslingor. Lite längre ner mot vattnet har du Röda Sten och Sockerbruket som ibland anordna fester och utställningar. Längs med vattnet ser du ut över hamninloppet och över till Hisingen. Det här är ett populärt och vackert promenadstråk under sommarmånaderna. Ta en glass och slå dig ner för att kolla på båtarna och människorna som passerar.

Majorna har flera stora matbutiker i olika prisklasser och några mindre butiker som är specialiserade på vissa utvalda råvaror. Området tillhör Stadsdelsförvaltningen Majorna/Linné som förvaltar en ett flertal skolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
En mängd olika spårvagns- och busslinjer kan ta dig till och från Majorna. Ut till havet eller in till city, härifrån åker du enkelt till stadens alla hörn. Stigbergstorget, Chapmans Torg och Majvallen är bara några av hållplatserna i området. För mer information om vilka linjer och hållplatser som passar dig kan du besöka Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.