Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Kommande försäljning

Föreningsgatan 1B, Vasastaden

Ljus och välplanerad citypärla med solig balkong

Välplanerat, ljust cityhem med helkaklat badrum och stor, solig balkong. Välskött 1,5:a med stilfulla materialval, separat sovdel, rymligt kök och gott om förvaringsutrymmen.
Kliv in i detta kvadratsmarta och ljusa hem som flödar i ljus tack vare stora fönsterpartier. Bostaden är välplanerad med goda förvaringsmöjligheter i flera garderober samt en rymlig klädkammare. Hemmets kök är smakfullt inrett med klassiska materialval, diskmaskin samt gott om plats för ett matbord. Den mysiga balkongen är en given plats under sommarhalvåret där ni kan njuta av många soltimmar. I anslutning till vardagsrummet finns en tillbyggd sovdel som rymmer en dubbelsäng. Bostaden har dessutom ett fräscht badrum med golvvärme och vardagslyx i form av en tvättmaskin. Ett boende i en välskött förening med stadens utbud av restauranger, caféer och butiker runt knuten. I närheten ligger även Handelshögskolan, mysiga Haga samt Slottsskogens härliga grönområde.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1.5 rum och kök

 • Boarea

  50 kvm

 • Avgift

  3 318 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 8

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Gör en intresseanmälan.

Intresse
Integritet *

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1.5 rum och kök
 • Boarea

  50 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde. Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 1 rum och kök.
 • Våning

  4 av 8
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1975
 • Förråd

  Vindsförråd
 • TV/Bredband

  Gruppavtal med Sappa med ett grundutbud av digital-TV samt bredband 50/500.
 • Lägenhetsnummer

  331 (Brf) / 1201 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Budstart

  Kontakta mäklaren
 • Avgift

  3 318 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, bredband, kabel-TV
 • Andel i föreningen

  0.58527%
 • Andelstal avgift

  0.005827%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Energi

 • Energideklaration

  2019-12-27
 • Energiprestanda

  124 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av hemmets rymliga hall med mörkgrått klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns gott om plats för kläder och tillhörigheter i en skjutdörrsgarderob med praktisk garderobsinredning samt ytterligare förvaring i en rymlig klädkammare. 

KLÄDKAMMARE
Klädkammare inredd med ekparkett och vägghängda hyllor.

VARDAGSRUM
Bostadens rymliga vardagsrum har ett härligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti. Golvet är klätt i klassisk ekparkett och väggarna är målade i vitt. Här ryms en större soffgrupp, mediamöbel samt övrigt möblemang. Ett rum som inbjuder till umgänge med familj och vänner. Från vardagsrummet nås hemmets trivsamma balkong.

BALKONG
Mysig balkong med högt och insynsskyddat läge mot föreningens lummiga trädgård. Balkongen är inredd med trall samt praktiska sittbänkar i trä och här finns även utrymme för växter. Solen värmer skönt under eftermiddag och kväll och blir en härlig extra yta att umgås på under sommaren.

KÖK
Från vardagsrummet når ni hemmets kök som är smakfullt inrett med en stilfull, klassisk vit köksinredning. Mörka bänkskivor matchas av ett vitt kakel. Golvet är klätt med laminat och väggarna är ljust målade. Köket erbjuder gott om förvaring i såväl skåp som lådor och är utrustat med en kombinerad kyl/frys, spishäll, ugn, fläktkåpa, diskmaskin samt städskåp. Framför två fönster med hörnläge får matbordet sin naturliga plats.

SOVDEL
I anslutning till vardagsrummet ligger hemmets tillbyggda sovdel som har gott om plats för en dubbelsäng och övrigt möblemang. Här ligger en vacker ekparkett som harmoniserar med vitmålade väggar. Klädförvaring finner ni i en rymlig skjutdörrsgarderob.

BADRUM
Hemmets helkaklade, ljusa badrum totalrenoverades under 2016 med klassiska materialval. Golvet är klätt med grå klinker som matchas av väggar med liggande vita kakelplattor. Utrustningen består av wc, handfat med kommod, vägghängt spegelskåp, dusch med glasvägg samt handdukstork. Fötterna värms av behaglig golvvärme och vardagslyx erbjuds i form av tvättmaskin. I taket sitter infällda spotlights med dimmerfunktion för trivsam belysning.

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Grimberget är en äkta förening bestående av fyra punkthus med totalt 149 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 2003 och har adresserna Föreningsgatan 1 A och B samt 3 A och B.

HEMSIDA
Föreningen har en informativ hemsida, se: www.brfgrimberget.se

FASTIGHETEN
Göteborg Annedal 6:15. Fastigheten bebyggdes 1975. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna AB. Föreningen anlitar HSB som fastighetsförvaltare och för städning av huset samt gården.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Som medlem i föreningen har man tillgång till en gemensam innergård. Det finns också två tvättstugor som är belägna på bottenplan i hus 1A och 3A. Varje tvättstuga är utrustad med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkrum och 1 mangel. Bokning sker via Aptus system i tvättstugan eller via Aptus app. I föreningen finns även en föreningslokal som är utrustad med pingisbord, bastu och dusch. Föreningslokalen är öppen för alla medlemmar kl. 07.00-22.00 om den inte är uppbokad. Utöver detta finns också ett övernattningsrum (hyrs för 250 kr/dygn, barnvagnsrum, cykelställ och ett återvinningsrum.

PARKERING & CYKELUTHYRNING
Föreningen förfogar över 40 garageplatser. En plats kostar cirka 900 kronor i månaden. I dagsläget finns det inga lediga platser och kötiden är ca 5 år.

I närliggande Viktoriagaraget kan man också sätta upp sig på kö. En plats kostar för närvarande mellan 1232-1846kr/mån beroende på typ av plats. Se, https://kjellberg.se/parkering/ för mer info.

För den cykelburne finns möjlighet att hyra cykel genom ”Styr och ställ”, precis utanför fastigheten. För mer info se: http://www.goteborgbikes.se.

Adressen Föreningsgatan 3B är inte berättigad till boendeparkering Se; http://residentialparkingcheck.tkgbg.se

KABEL-TV/BREDBAND
Föreningen har ett gruppavtal med Sappa vilket ger alla lägenheter ett grundutbud av digital-tv kanaler samt bredband via kabelnätet. Avgiften för detta är för närvarande 169 kr och tillkommer som obligatoriskt tillägg till månadsavgiften.
Varje lägenhet har ett modem/router för Internetåtkomst, samt en digitalbox eller TV-modul för åtkomst till digitala TV-kanaler.
Utrustningen tillhör lägenheten/föreningen och skall lämnas kvar vid överlåtelse/försäljning av lägenhet.

Bredband
I föreningens gruppavtal ingår bredband 50/500 via kabel-TV nätet (50Mbit/s uppströms 500Mbit/s nedströms). Läs mer: http://brfgrimberget.se/tv_bredband/

ANDRAHANDSUTHYRNING

Ansökes hos föreningen via hemsidan.

DELAT ÄGANDE

Föreningen godkänner delat ägande mellan förälder/barn.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN

Medlemmarna har inga obligatoriska åtaganden, all städ samt trädgårdsskötsel lejs ut på entreprenad.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1208 kr för 2022. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 483 kr för 2022.

FÖRSÄKRING
Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

GJORDA RENOVERINGAR
2020–2021 Renovering av tvättstugor, soprum samt föreningslokal. Laddstolpar har installerats till alla p-platser i garaget.
2020 Relining av stammarna i samtliga hus.
2019 Ny Energideklaration.
2017–2018 Dränerades fastigheten. Trädgården och innergården upprustades med nya planteringar och grillplats med nya utemöbler samt nya planteringar.
2017 Antogs nya Stadgar. Under samma år genomfördes en justering av värmesystemet, alla radiatorer fick nya ventiler och samtliga lägenheter fick ”Eco-Guard” installerat som styr värmen. Ny energibesparande belysning installerades på samtliga vindar och en bastu byggdes om till övernattningsrum.
2016–2017 Åtgärdades en fuktskada i föreningens föreningslokal, i samband med saneringen totalrenoveras föreningslokalen. Under samma period konverterades två lokaler om till bostadsrätter och en injustering av värmesystemet genomfördes.
2016 Renoverades trapphusen, i samband med renoveringen installerades också säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter.
2014 Spolades och filmades samtliga avloppsstammar och vertikala stammar. Under året byttes även frånluftsfläktar i samtliga lägenheter och en ny värmestyrning för inomhusklimatet installerades. Samma år godkändes även OVK av ventilationen och en ny underhållsplan togs fram.
2013 Byttes rökluckor på taket samt fjärrstyrningssystemet i garaget. Under året såldes även en hyresrätt.
2012 Renoverades hissarna och en OVK-besiktning genomfördes.
2009–2010 Renoverades fasaderna. I samband med renoveringen byttes även samtliga fönster, en översyn av taket utfördes och en renovering av innergården genomfördes.
2011 Sotades ventilationskanaler i samtliga lägenheter.
2008 Renoverades garaget. Under året såldes även två av föreningens lokaler som byggdes om till 6 stycken bostadsrätter.
2007 Gjordes en översyn av värmesystemet och ventiler på samtliga radiatorer byttes.

PÅGÅENDE/KOMMANDE RENOVERINGAR
2022 OVK-besiktning
2023 Relining av bottenplattan.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i nuläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

Område

Vasastaden

STÅTLIG STADSDEL MED GULDKANT
Mellan mysiga Haga och paradgatan Avenyn reser sig Vasastaden som är ett av Göteborgs mest eleganta områden. Stadsdelen byggdes till största delen upp mellan 1870 och 1920 och de breda gatorna och stora byggnaderna med ljusa stenfasader för tankarna till stilfulla områden i Paris och Wien. Genom de vackra kvarteren sträcker sig det pampiga huvudstråket Vasagatan med en allé som grönskar om sommaren och ett stort utbud av caféer, butiker, kvarterskrogar och trendiga barer. Trots närhet till shopping, restauranger och härlig stadspuls är Vasastaden lugnt och harmoniskt och i närheten finns flera ett flertal avstressande grönområden och parker.

STADENS HJÄRTA
I centrala Vasastaden har du tillgång till hela Göteborg. Bara några minuter bort finns allt du behöver för en vardag med det lilla extra. En kort promenad tar dig till stadens kärna med alla tänkbara bekvämligheter som butiker, krogar, kultur och underhållning. Stadsdelen gränsar till hemtrevliga Haga och levande Linnéstaden, med sitt stora utbud av härliga mötesplatser. I närområdet finns ett antal större matbutiker och på något av de många caféer kan du snabbt och enkelt köpa med dig en latte på väg till jobbet. I området finns trivsamma Vasaparken och längs med kanalen ligger Kungsparken. Här samlas soldyrkare och kontorsarbetare för picknick och lunchpauser under sommarhalvåret. Dessutom finns Grönområdena Näckrosdammen, Hagaparken och Slottsskogen runt hörnet för härliga promenader och utomhusaktiviteter. För konst- och kulturintresserade ligger Röhsska Muséet på Vasagatan och i stadsdelen finns dessutom Göteborgs Universitet, Handelshögskolan och Universitetsbiblioteket. Vasastaden lockar både yngre och äldre som söker ett behagligt liv med skön extravagans. Med bra förskolor, grundskola och gymnasium passar stadsdelen utmärkt även för barnfamiljen.

TILL FOTS ÖVERALLT
Boende i Vasastaden har gångavstånd till de flesta destinationer i city. Till Avenyn tar du dig till fots på bara någon minut. Väljer du att färdas med spårvagn eller buss finns många alternativ som tar dig till stadens alla delar, oavsett om du vill ut mot havet eller in mot centrum. Vasaplatsen, Vasa Viktoriagatan, Hagakyrkan, Valand är närmaste hållplatserna. Se Västtrafiks hemsida för mer information om vilka förbindelser som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.