Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Kommande försäljning

Lövskogsgatan 3A, Guldheden

Ljust välplanerat hem med solig balkong i ett lugnt område

Ljus, charmig bostad med fräscht kök, helkaklat badrum och gott om förvaringsmöjligheter. Rymligt kök med integrerad kyl/frys och diskmaskin, vackra skåpsluckor och kakel upp till taket. En trivsam balkong med fritt läge och eftermiddagssol, stilrent badrum med tvättmaskin och ett generöst sovrum med såväl stor garderob som klädkammare. Stora fönster fyller hemmet med ljus och vackert lackad ekparkett klär golven i flera rum. Till bostaden hör både ett källar- samt vindsförråd och bredband ingår i avgiften.
Föreningen har ett eget grönområde med bärbuskar och trevlig grillplats samt faciliteter som övernattningsrum, målerilokal och pingisrum. Ett boende i ett lugnt område med närhet till park och naturområden på Guldhedsberget samt Änggårdsbergen och med goda kommunikationer till stadens alla hörn med både buss och spårvagn. I närområdet erbjuds butiker, restauranger, konditori, gym med mera och centrala Göteborg nås på en kort promenad. Här bor man man nära både stad och natur.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  2 rum och kök

 • Boarea

  51.5 kvm

 • Avgift

  3 520 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 3

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Gör en intresseanmälan.

Intresse
Integritet *

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  2 rum och kök
 • Boarea

  51.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2 av 3
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1946
 • Förråd

  Källar- samt vindsförråd
 • TV/Bredband

  Föreningen har avtal med Telenor. Bredband, TV och telefoni ingår i månadsavgiften. Hastighet 250/250 Mbit/s.
 • Lägenhetsnummer

  108 (Brf) / 1302 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Budstart

  Kontakta mäklaren
 • Avgift

  3 520 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV samt bredband
 • Andel i föreningen

  0.55867%
 • Andelstal avgift

  0.55867%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Energi

 • Energideklaration

  2020-10-15
 • Energiprestanda

  123 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planritning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Du möts av en välkomnande hall med väggar klädda i en blårutig tapet som matchas av lackad ekparkett. Plats för avhängning samt byrå och ytterligare förvaring erbjuds i en inbyggd klädkammare.

KÖK

Stilrent kök som är smakfullt inrett med vit köksinredning som matchas av ett vitt kakel ovan den svarta bänkskivan i sten. Det erbjuds god förvaring i såväl skåp som lådor. Utrustningen består av integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, fläktkåpa, inbyggd varmluftsugn samt micro. Ett fönster förser köket med ljus och här ryms ett matbord för fyra personer. På golvet ligger ett vitt nymålat plankgolv.

VARDAGSRUM
Gemytligt vardagsrum där de ljust målade väggarna och den lackade ekparketten gör det lätt att inreda. Ett generöst fönsterparti som vetter mot hemmets balkong fyller rummet med ljus. Här finns utrymme för soffgrupp, mediamöbel samt övrigt möblemang. Ett härligt rum för umgänge med familj och vänner.

BALKONG
Från vardagsrummet nås hemmets härliga balkong med fritt läge och utrymme för såväl möbler som planteringar. Solen värmer skönt under eftermiddagen och blir en uppskattad extra yta under sommaren.

SOVRUM
Rymligt, rofyllt sovrum med två väggar målade i vitt som harmoniserar med två väggar klädda med ljusrandig tapet. Ett stort fönster förser rummet med ljus och god förvaring erbjuds i en stor garderob samt i en generös klädkammare. Utrymme för dubbelsäng med tillhörande sängbord.

BADRUM
Helkaklat fräscht badrum med ljust grå klinker på golvet och liggande vitt kakel på väggarna. Ett fönster utan insyn ger fint ljusinsläpp. Utrustningen består av wc, dusch, handfat med kommod samt spegelskåp. Vardagslyx i form av tvättmaskin och trivsam belysning med infällda spotlights.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Guldlänken är en äkta förening bestående av fyra fastigheter med totalt 173 bostadsrätter samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1945.

HEMSIDA
https://www.brfuldlanken.se En mycket informativ hemsida.

FASTIGHETEN
Göteborg Guldheden 9:3, 14:4, 16:1 samt 17:1. Föreningens fastigheter bebyggdes 1946 och har adresserna Lövskogsgatan 3–7 & 11, Fricksgatan 2–4, Ängemarken 1–11 samt Vildapelsgatan 3 som byggdes om från en affärslokal till fyra bostadsrätter 2014. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För tekniskt underhåll av fastigheten anlitar föreningen Novo Fastighet och Förvaltning.
FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
På föreningens grönområden finns lekplats, plats för grillning samt utemöbler. Här växer också fruktträd och bärbuskar som medlemmarna får njuta av. I föreningen finns också barnvagnsrum, cykelrum samt fyra tvättstugor. Varje lägenhet är hänvisad till sin speciella tvättstuga. I varje tvättstuga finns 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1–2 torkrum samt mangel. Bokning sker via tvättlås. Andra gemensamma utrymmen är övernattningsrum (tillfälligt avstängt), målerilokal, snickerilokal samt pingisrum. Föreningen har även ett avtal med Fjäderborgen för att spela gratis badminton vissa tider.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen brukar anordna gemensam höst- och vårstädning. Det finns även en odlingsgrupp för den intresserade.

PARKERING
Adressen Lövskogsgatan 3A är berättigad till boendeparkering inom område ”S”.

Föreningen ligger bredvid Göteborgs Universitets Geovetarcentrum. Denna fastighet har ett stort parkeringshus som tillhör Hemfosa Fastigheter AB. Kontakta dem för mer information.

Gästparkering med automater finns mitt emot Ängemarken 9 nedanför Geovetarcentrum, i korsningen Fricksgatan och Lövskogsgatan samt längs gatan vid Guldhedstorget.

KABEL-TV/BREDBAND
Föreningen har avtal med Telenor. Bredband, TV samt telefoni ingår i månadsavgiften. Hastighet 250/250 Mbit/s.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1208 kr för 2022. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 483 kr för 2022. Obligatoriskt medlemskap krävs i HSB. Mer om medlemskapet kan du läsa här: https://www.hsb.se/goteborg/medlem/privatperson/om-medlemskapet/

DELAT ÄGANDE
Vid delat ägande mellan tex förälder/barn ska den som bor i lägenheten äga minst 10%.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Ansöks hos föreningen, dokument finns på föreningens hemsida.

GJORDA RENOVERINGAR
2021 Liggande stammar i bottenplattan renoverades. Alla källare målades om samt fick ny energisnål närvarostyrd ledbelysning.
2020 Ny energideklaration utfördes.
2019–2020 Alla låssystem byttes ut. Elektroniska låssystem med taggar till samtliga entréportar, källarutrymmen samt till återvinningsrummet har installerats. Porttelefon som är kopplade till mobiltelefon alternativt hemtelefon.
2018 Sågs föreningens lokaler över för att skapa bättre ytor för medlemmarnas fritidsverksamhet och umgänge.
2017 Under året fortsatte underhållet av avloppsstammarna i bottenplattan, nu på Ängemarken 7 och 9. Arbetet kommer att fortlöpa under 2018 med avsikt att alla fastigheter kommer ses över. Under året sågs även några av gemensamhetsytorna över och gården fick en ny hårdyta med berså för grillning sommartid. Den gamla stödmuren mellan Ängemarken 7 och 9 revs och ersattes med en ny, och asfaltsytorna reparerades. Framför Ängemarken 1–5 fick även rabatterna ett ansiktslyft.
2016–2017 Genomfördes ett stambyte av avloppsstammar på bottenplan i två av fastigheterna. Under samma period utfördes ett markprojekt där en stödmur längs Lövskogsgatan ersattes mot en ny och dagvattenledningar längs samma sträcka byttes ut. Under perioden byggdes också nya uteplatser och rabatter.
2015–2017 Renoverades trapphusen.
2013–2014 Byggdes en affärslokal om till 4 bostadsrätter som fick adresserna Vildapelsgatan 3 A-D. I samband med byggnationen fick lägenheterna nya rör.
2013 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen, utfördes en spolning/slamsugning av dagvattenbrunnar samt dränerades gräsmattan på baksidan av Fricksgatan 4.
2012 Byttes lås i samtliga utrymmen.
2010 Målades trappuppgångar, byttes värmekulvertar samt genomfördes en injustering av värmen. Under samma år Energideklarerades fastigheten samt byttes radiatorventiler och termostater i samtliga lägenheter.
2009 Renoverades portar samt målades skorstenar.
1984–85 Genomfördes ett stambyte av V/A stammar i kök och badrum. I samband med detta byttes även el-stigare.
1984 Tilläggsisolerades fasader i samband med en ROT-renovering.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Man har byggt ett gym och utrustning håller på att köpas in, gymet öppnar inom kort. Man har också börjat utreda möjligheten till installation av solenergi.

EKONOMI
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget däremot kommer man gå över till IMD-el i föreningen från juli 2022. Individuella mätare i alla lägenheter och detta kommer att administreras via HSB och kostnaden läggs på månadsavgiften. Detta ger en totalt lägre kostnad för medlemmarna då de inte längre behöver betala både en nät samt en elavgift.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

Område

Norra Guldheden

EN OAS HÖGT ÖVER STADEN
Norra Guldheden ligger fantastiskt vackert med ett högt läge på ovanför Göteborg och flera av lägenheterna här har en utsökt utsikt över staden. Kvarteren restes under 1940-talet inför en utställning som byggde på senaste tidens forskningsrön om bostäder. Utställningen, som döptes till Bo Bättre, hade temat yteffektiva och prisvärda hem. Här bor du både centralt och avskilt, i en liten grön tillflyktsort alldeles intill stadskärna. Byggnaderna i Norra Guldheden är restes i ett område med mycket kuperad terräng och de partier som inte kunde bebyggas behöll man som parkliknande naturområden mellan husen. De gröna oaserna skapar en härlig och lummig känsla under sommarhalvåret. Ung, gammal, familj, par eller singel. Här bor du trivsamt och lugnt med nära till all du behöver oavsett vem du. 

NÄRA TILL STADSPULS OCH NATUR
Norra Guldheden ligger på kort avstånd till innerstadens liv och rörelse. Till Vasastadens och Linnéstadens nöjesliv och stadspuls tar du dig på bara någon minuts promenad. Boende i Guldheden har aldrig långt till affärer, service och härliga naturområden. Med gångavstånd till både Chalmers, Göteborgs Universitet och stadens kärna finns allt du behöver runt hörnet. I området hittar du Änggårdsbergen i väster, ett grönområde som sedan 1975 är klassat som naturreservat. Här finns skog, sjöar, vandringsstigar och vacker utsikt över Göteborgs västra delar. Nära Änggårdsbergen ligger Göteborgs vackra Botaniska Trädgård som en av Europas största i sitt slag. I området finns också ett vattentorn med servering där du kan njuta av en lugn fika med otrolig utsikt. I mitten av Södra Guldheden ligger Doktor Fries Torg. Där hittat bekvämligheter som bland annat hittar apotek, bibliotek, gym, restauranger, matbutik och fiskbil. I närheten hittar du också Guldhedstorget och Landala Torg med lika stort utbud. Södra Guldheden hör till Centrums Stadsdelsförvaltning som har ett stort antal grundskolor och förskolor. 

KOMMUNIKATIONER
Härifrån tar du dig enkelt till stadens alla delar. Om du inte vill promenera har du Wavrinskys plats i närheten. Det är en knutpunkt i området för flera spårvagns- och busslinjer. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst. 

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.