Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Kommande försäljning

Räntmästaregatan 26A, Lunden

Gavellägenhet med bevarad charm och solig balkong

Ljus funkistrea i gavel med bekvämt läge 1,5 trappa upp och med stor solig balkong mot den lummiga innergården. Generös takhöjd, tidsenliga fönsterbänkar i sten, charmiga brädgolv och sobra ytskikt. Bredband (1000/1000) ingår!

Fönster i tre väderstreck ger en ljus och luftig känsla och skapar en härlig atmosfär. Hela lägenheten har framtagna brädgolv samt fina ytskikt. Köket har allt man kan önska, och här finns gott om plats för stort matbord. Det finns även möjlighet att ta ner väggen mellan kök och vardagsrum om öppen planlösning önskas. Stamrenoverat badrum med kombimaskin samt bra förvaring i flera garderober. Välmående förening med övernattningsrum, bastu och mysig innergård med lekplats. I gemytliga Lunden bor ni med närhet till mataffärer, restauranger, mysiga caféer och småbutiker. Goda kommunikationer tar er in till city på nolltid och lockar naturen ligger Skatås och Delsjöområdet med vackra promenadstråk och motionsslingor på bekvämt avstånd.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  60 kvm

 • Avgift

  4 952 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1,5 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Gör en intresseanmälan.

Intresse
Integritet *

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  60 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  1,5 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1944
 • Förråd

  Till lägenheten hör ett stort källarförråd
 • TV/Bredband

  TV samt bredband med hastighet 1000/1000 Mbit/s via Bahnhof.
 • Lägenhetsnummer

  416 (Brf) / 1102 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Budstart

  Kontakta mäklaren
 • Avgift

  4 952 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, TV, bredband (1000/1000), balkongtillägg
 • Andel i föreningen

  1.2694%
 • Andelstal avgift

  1.29744%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  460 kr
  Enligt föreningens ekonomiska förvaltare, Nabo

  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  4 200 kr/år
 • Försäkring

  1 500 kr/år
 • Totalt

  5 700 kr/år
 • Personer i hushåll

  3

Energi

 • Energideklaration

  2012-11-27
 • Energiprestanda

  117 kWh/m2 och år
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Den möblerbara hallen har vitmålade väggar och ett bevarat brädgolv som löper vidare genom hela lägenheten, en vacker detalj som skänker hemmet charm och karaktär. Hallen erbjuder god plats för avhängning och förvaring i en klädkammare.

KÖK
Det trivsamma köket har allt man kan tänkas behöva. Vitmålade väggar och köksinredningen består av släta skåpsluckor i trä och ovan bänkskivan sitter vitmålat kakel. Köket erbjuder mycket förvaringsutrymme i över- samt underskåp och är utrustat med rostfria vitvaror. Här ryms fläkt, induktionshäll, ugn, inbyggd mikro, diskmaskin samt kyl/frys.

VARDAGSRUM
I hemmets vardagsrum finns gott om plats för soffgrupp samt matsalsbord om så önskas. Väggarna är ljust målade och de stora fönsterpartierna i gavelläge ger vardagsrummet ordentligt med ljus och rymd. Här finns även möjlighet att ta ner väggen in till köket för att skapa en mer öppen och social planlösning.

SOVRUM 1
Stort rogivande och tyst beläget sovrum som vetter mot den lugna innergården. Väggarna är ljust målade och här finns plats för dubbelsäng och annat möblemang. God förvaring i två inbyggda garderober samt en skjutdörrsgarderob.

SOVRUM 2
Via skjutdörr nås hemmets andra sovrum som även det vetter mot grönskande omgivningar och här finns även utgång till balkongen. De dubbla balkongdörrarna i glas skänker rummet rikligt med ljus. Väggarna är målade i grått och här kan möbleras med enkelsäng, skrivbordshörna och övrigt möblemang, alternativt med dubbelsäng. Här finner ni förvaring i två inbyggda garderober.

BALKONG
Balkongen som är tillbyggd 2015 har ett rofyllt högt läge med utsikt mot vacker grönska. Här kan ni enkelt möblera med bord och stolar och annan dekoration. En mysig plats där ni kan njuta av stilla omgivningar i solen från morgon till eftermiddag.

BADRUM
Stamrenoverat badrum med ljusblått klinkergolv och helkaklade väggar i blått och vitt. Badrummet är utrustat med vägghängd toalett, spegel med belysning, handfat med kommod, kombinerad tvättmaskin/torktumlare (installerad 2021), väggskåp, handdukstork samt kombinerad hand- och takdusch med vikbara glasväggar. I taket sitter infällda spotlights.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Solgården i Göteborg är en äkta förening bestående av tre flerbostadshus med totalt 88 bostadsrätter, 2 hyresrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 2002 och har adresserna Räntmästaregatan 26-28 samt Snoilskygatan 2.

HEMSIDA
http://www.brfsolgarden.net/

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 39:2. Fastigheten bebyggdes 1944. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Husjuristerna sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För tekniskt underhåll av fastigheten anlitar föreningen Halléns Fastighetsservice.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam gård med uteplatser samt lekplats för barnen. Det finns även pallkragar för den odlingsintresserade. I källaren i uppgång 26C finns även en bastu/relaxavdelning med vilstolar, bord och ombytesmöjligheter, en övernattningslägenhet samt hobbyrum. Gemensam tvättstuga finns i uppgången på Räntmästaregatan 26C, 28B samt Snoilskygatan 2B. Till varje bostad hör ett källarförråd och i föreningen finns även ett styrelserum, cykel- samt barnvagnsförråd.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar gemensamma städdagar två gånger per år.

PARKERING
Föreningen har 50 parkeringsplatser som går att hyra för cirka 300 kronor i månaden. Några platser har även uttag för motorvärmare och dessa platser kostar cirka 450 kronor i månaden. I föreningen finns även en MC-plat som kostar cirka 200 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till parkeringsplatserna. De håller även på att förbereda för 10 stycken laddstolpar.

Adressen Räntmästaregatan är berättigad till boendeparkering inom område ”Ö6”.

TV/BREDBAND
TV och bredband (1000/1000) via Bahnhof.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1433 kr för 2024. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 573 kr för 2024.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1972-1973 Byttes stammarna i köken.
2003-2004 Byttes stammarna i badrummen och i samband med det renoverades badrummens ytskikt. Under samma år byggdes gemensam bastu och relaxrum, byttes entrédörrar, en ny tvättstuga kom till och befintliga tvättstugor renoverades.
2005 Byttes samtliga fönster.
2008-2009 Byttes yttertak, tilläggsisolerades vindar och samtliga hus fick ny fasadbeklädnad.2009 Byttes samtliga lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar.
2009-2010 Totalrenoverades samtliga trapphus samt installerades fiber i samtliga lägenheter. Under samma period renoverades elsystemen i fastigheterna då 1-fas byttes till 3-fas och i samband med renoveringen stängdes stadsgasen av. Man såg även över all belysning.
2011 Renoverades entrétrappor och räcken, lades ny beläggning på asfaltsytor samt monterades nya räcken och skyltar på parkeringen. Under samma år rustades innergården upp, omdränerades mark samt anlades nya uteplatser och planteringar.
2011-2012 Gjordes en översyn, modernisering samt energioptimering av värmesystemet. Under samma period genomfördes en injustering av radiatorerna.
2012 Installerades några av parkeringsplatserna med uttag för motorvärmare.
2014-2015 Byggdes balkonger till 79 lägenheter i föreningen.
2017 Byggde föreningen om ett skyddsrum till lägenhet. Under samma år kaklades tvättstugan om på Räntmästaregatan 28.
2018 Upprättades nya stadgar.
2019 En av föreningens tidigare hyresrätter sades upp, så föreningen sålde den och upplät som bostadsrätt.
2020 Fasadtvätt genomfördes. Ledningarna byttes ut på Räntmästaregatan 26 och 28.
2021 OVK genomfördes.
2022 Ytterdörrarna omlackerades.
2023 Ny energideklaration gjordes.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en underhållsplan som de följer, det finns inga större underhåll inplanerade de närmsta åren. De håller på att installera laddplatser för el- och hybridbil samt planerar att fräscha upp trapphusen lite längre fram.

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi och har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2024-05-14) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Föreningens gemensamma övernattningsrum

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.