Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *

Budgivning

Bud
Datum
Budgivare
3 500 000 kr
2023-05-22 10:25
Budgivare 1
Säljaren avgör vilka bud under budstart som ska publiceras på internet. Samtliga bud över budstart redovisas. Kontakta mäklaren för att lägga bud.

Räntmästaregatan 26C, Lunden

Funkistrea med gårdsbalkong mot lummig grönska

40-talstrea på vån 2/4 med mysig balkong mot innergård. Generös takhöjd om ca 2,7 m, brädgolv, fönsterbänkar i marmor och tidsenliga klädskåp. Stabil brf med bastu, gästlägenhet, tvättstuga och hobbyrum på bekvämt avstånd i samma uppgång.

På andra våning ligger denna trea med bevarad tidskaraktär och moderna inslag. Genomgående arkitektur med fönster i två väderstreck ger morgonsol i sovrummen och eftermiddags- och kvällssol i kök och vardagsrum. För den som önskar finns det möjlighet att ta ner en vägg mellan kök och vardagsrum och skapa en öppen planlösning. På den mysiga balkongen med sol fram till eftermiddagen, kan ni njuta av lummiga omgivningar. Därtill erbjuds ett kök i fint skick, ett rymligt sällskapsrum, två rofyllda sovrum samt ett stambytt badrum. Ett toppläge i gemytliga Lunden med 60-bussen runt knuten och med närhet till Skatås och Härlanda Tjärn.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  60 kvm

 • Avgift

  4 496 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Gör en intresseanmälan.

Intresse
Integritet *

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  60 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  2 av 4
 • Balkong

  Ja
 • Byggår

  1944
 • Förråd

  Stort källarförråd
 • TV/Bredband

  TV samt bredband med hastighet 1000/1000 Mbit/s via Bahnhof, ingår i avgiften.
 • Lägenhetsnummer

  434 (Brf) / 1202 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  4 496 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, TV, bredband (1000/1000), balkongtillägg
 • Andel i föreningen

  1.2384%
 • Andelstal avgift

  1.26575%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  466 387 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  4 680 kr/år
 • Försäkring

  1 848 kr/år
 • Totalt

  6 528 kr/år
 • Personer i hushåll

  4

Energi

 • Energideklaration

  2023-03-06
 • Energiprestanda

  99 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D
Planritning

Planlösning

Planritning

Alternativ planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ta trapporna upp till andra våningsplanet och stig in i en stilfull trerummare med charmiga 40-tals detaljer som kombineras med en modern interiör på ett smakfullt sätt. Hallen välkomnar er med ett framtaget brädgolv och väggarna är tapetserade. Här finns plats för avhängning och en inbyggd klädkammare till förvaring. 

KÖK
Bostadens kök har vita släta luckor med snygga metallknoppar, arbetsbänken är belagd med en mörkgrå laminatskiva och ovanför sitter ett grått stänkskydd. Här inryms en kolfilterfläkt, induktionshäll, inbyggd ugn, integrerad diskmaskin (ny från 2023) samt en kombinerad kyl/frys med ett praktiskt överskåp som ger plats för en micro och annat dylikt. Praktiskt grått laminatgolv och en härlig grå/blå ton på väggarna. Ett fönster förser köket med ljus och intill fönstret ryms ett matbord för fyra personer.

VARDAGSRUM
Hemmets sällskapsrum har en spatiös yta att möblera på och här ryms både en soffgrupp, mediamöbel samt ett matsalsbord. Här finns även möjlighet att ta ner en vägg för att skapa en öppen disposition mot intilliggande kök för den som önskar, se alternativ planritning. Ett stort fönsterparti med bevarat stenbräde förser vardagsrummet med ljus. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger framtaget brädgolv. 

SOVRUM 1
Bostadens första sovrum har en stilla placering med en vacker grönska utanför fönstren och härifrån når ni den ljuvliga balkongen. Väggarna är målade i en harmonisk blå ton och på golvet ligger framtaget brädgolv. Ett vackert ljus via dubbla balkongdörrar i glas lägger sig fint över rummet. Ytan kan inredas med en större säng samt annat möblemang. Här finns en inbyggd garderob samt lösa garderober, så förvaringen är god.

BALKONG
En underbar balkong med lummig utsikt där solens strålar värmer från morgon till strax efter lunch. Här kan ni njuta av lugnet bland gröna omgivningar med en härlig utsikt över föreningens mysiga trädgård. Balkongen har ett stilfullt räcke i svart stål och på golvet ligger en praktisk trätrall. Balkongen kan inredas med en cafémöbel, blommor och dekoration. 

SOVRUM 2
Vägg i vägg ligger hemmets andra sovrum med en luftig yta som ger plats för en exempelvis enkelsäng och skrivbord. Här finns ett fönster, med vacker fönsterbräda i marmor, för ljusinsläpp och även detta rum har en harmonisk atmosfär tack vare det rofyllda läget mot föreningens lummiga gård. Framtaget brädgolv, väggar målade i en ljusgrön ton och här finns två separata garderober till förvaring.

BADRUM
Badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte. Golvet är belagt med ett blått klinker och på väggarna sitter ett vitt kakel med en blå bård. Badrumsinredningen består av en vägghängd wc, handfat, spegelskåp med belysning, handdukstork samt ett badkar med dusch för avkopplande stunder. 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Solgården i Göteborg är en äkta förening bestående av tre flerbostadshus med totalt 88 bostadsrätter, 2 hyresrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 2002 och har adresserna Räntmästaregatan 26-28 samt Snoilskygatan 2.

HEMSIDA
http://www.brfsolgarden.net/

FASTIGHETEN
Göteborg Lunden 39:2. Fastigheten bebyggdes 1944. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Husjuristerna sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För tekniskt underhåll av fastigheten anlitar föreningen Halléns Fastighetsservice.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam gård med uteplatser samt lekplats för barnen. Det finns även pallkragar för den odlingsintresserade. I källaren i uppgång 26C finns även en bastu/relaxavdelning med vilstolar, bord och ombytesmöjligheter, en övernattningslägenhet samt hobbyrum. Gemensam tvättstuga finns i uppgången på Räntmästaregatan 26C, 28B samt Snoilskygatan 2B. Till varje bostad hör ett källarförråd och i föreningen finns även ett styrelserum, cykel- samt barnvagnsförråd.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar. Föreningen anordnar gemensamma städdagar två gånger per år.

PARKERING
Föreningen har 50 parkeringsplatser som går att hyra för cirka 300 kronor i månaden. Några platser har även uttag för motorvärmare och dessa platser kostar cirka 450 kronor i månaden. I föreningen finns även ett antal MC- platser som kostar cirka 200 kronor i månaden. I dagsläget är det kö till parkeringsplatserna men kort eller ingen kö till MC-platserna.

Adressen Räntmästaregatan är berättigad till boendeparkering inom område ”Ö6”.

TV/BREDBAND
TV och bredband (1000/1000) via Bahnhof.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1313 kr för 2023. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 525 kr för 2023.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
1972-1973 Byttes stammarna i köken.
2003-2004 Byttes stammarna i badrummen och i samband med det renoverades badrummens ytskikt. Under samma år byggdes gemensam bastu och relaxrum, byttes entrédörrar, en ny tvättstuga kom till och befintliga tvättstugor renoverades.
2005 Byttes samtliga fönster.
2008-2009 Byttes yttertak, tilläggsisolerades vindar och samtliga hus fick ny fasadbeklädnad.2009 Byttes samtliga lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar.
2009-2010 Totalrenoverades samtliga trapphus samt installerades fiber i samtliga lägenheter. Under samma period renoverades elsystemen i fastigheterna då 1-fas byttes till 3-fas och i samband med renoveringen stängdes stadsgasen av. Man såg även över all belysning.
2011 Renoverades entrétrappor och räcken, lades ny beläggning på asfaltsytor samt monterades nya räcken och skyltar på parkeringen. Under samma år rustades innergården upp, omdränerades mark samt anlades nya uteplatser och planteringar.
2011-2012 Gjordes en översyn, modernisering samt energioptimering av värmesystemet. Under samma period genomfördes en injustering av radiatorerna.
2012 Installerades några av parkeringsplatserna med uttag för motorvärmare.
2014-2015 Byggdes balkonger till 79 lägenheter i föreningen.
2017 Byggde föreningen om ett skyddsrum till lägenhet. Under samma år kaklades tvättstugan om på Räntmästaregatan 28.
2018 Upprättades nya stadgar.
2019 En av föreningens tidigare hyresrätter sades upp, så föreningen sålde den och upplät som bostadsrätt.
2020 Fasadtvätt genomfördes. Ledningarna byttes ut på Räntmästaregatan 26 och 28.
2021 OVK genomfördes.
2022 Ytterdörrarna omlackerades.
2023 Ny energideklaration gjordes.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har en underhållsplan som de följer, det finns inga större underhåll inplanerade de närmsta åren. De håller på att installera laddplatser för el- och hybridbil samt planerar att fräscha upp trapphusen lite längre fram. Det pågår även undersökningar vad gäller att sälja ut råvindsytan till de som bor på våning 4, för att kunna bygga upp i etage.

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi och har gjort upprepade avgiftssänkningar. Det har diskuterats ytterligare sänkningar men med räntehöjningar som skett har man istället valt att extraamortera och behålla avgifterna på samma nivå.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2023-03-05) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Lunden

CENTRALT OCH NATURNÄRA
Mysiga Lunden är beläget alldeles öster om Göteborgs stadskärna. Området gränsar till Kålltorp i öster, till Olskroken och Bagaregården i norr, till Bö i söder och till Gårda i väster. Stadsbilden kännetecknas av backiga gator, hemtrevliga landshövdingehus från tidigt 1900-tal, nyare lägenhetskomplex och charmiga villor, en kombination som gör stadsdelen populär för såväl unga som gamla, singlar som barnfamiljer. Här har du nära till många fina naturområden och promenadstråk och i den delen av Lunden som ligger uppe på höjden är utsikten över staden otrolig. Längs med Danska vägen, områdets huvudgata, hittar du restauranger med menyer från världens alla hörn och på sommaren kan du svalka dig med en ljuvlig glass från anrika glassbaren Lejonet och Björnen.

EN SKÖN VARDAG
I Lunden har du nära till alla tänkbara bekvämligheter som förenklar livspusslet. På gångavstånd finns Olskrokstorget med livsmedelsaffärer, diverse småbutiker och torghandel. I stadsdelen finns restauranger, apotek, vårdcentral, blomsterbutiker samt kulturhuset Kåken med bibliotek, café och öppen förskola. För dig som älskar natur och frisk luft ligger det stora rekreationsområdet Delsjön på gångavstånd. Där har du tillgång till badplatser, golfanläggning, promenadstråk, naturreservat och den omtyckta motionscentralen Skatås. Dessutom hittar du fotbollsarenan Överåsvallen och flera lekplatser i området. För regniga dagar, eller för dig som hellre aktiverar dig inomhus, finns ett antal gym på kort avstånd. Familjer med barn i skolåldern har många valmöjligheter och Örgryte/Härlanda har åtskilliga förskolor, både kommunala och fristående.

KOMMUNIKATIONER
Från Lunden tar du dig enkelt till stadens alla tänkbara destinationer, oavsett färdmedel, och på några få minuter är du i Göteborgs centrala delar. Olskrokstorget eller knutpunkten Redbergsplatsen är bara två av många hållplatser i området. Härifrån kan du hoppa på spårvagnar eller bussar åt de flesta håll. För att hitta de kommunikationer som passar dig kan du besöka www.västtrafik.se.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.