Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Linnéplatsen 3, Linné

Topprenoverat hem med solig balkong högt upp i huset

Topprenoverad, högt läge med utsikt mot Slottskogen och Linnéplatsen, solig inglasad balkong och vackra materialval. Läckert platsbyggt kök med vardagslyx som diskmaskin samt häll med inbyggd fläkt och en stor vinkyl. Generöst, ljusfyllt vardagsrum som inbjuder till umgänge med familj och vänner. Härifrån nås den stora inglasade balkongen som bjuder på såväl härlig utsikt som många soltimmar, ett extrarum under stora delar av året. Genomtänkta förvaringslösningar, belysning som kan dimmas samt styras genom appen Plejd och harmonisk färgsättning i hela hemmet som matchas av ljus fiskbensparkett i ek. Exklusivt helkaklat badrum med golvvärme, bra förvaring och tvättmaskin samt torktumlare. Hela bostaden renoverades under 2021, allt är helt nytt inklusive innerdörrar och ny elcentral.
Välskött förening med bastu, gästlägenheter och eget gym. Ett toppenläge med närhet till allt och ett rikt utbud av restauranger, shopping och service samt granne med Linnéplatsen och Slottskogen.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  88.3 kvm

 • Avgift

  5 026 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  7 av 9

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  88.3 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  7 av 9
 • Balkong

  Inglasad balkong
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1985
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Tele 2 och Telia (Fiber)
 • Lägenhetsnummer

  252 (Brf) / 1701 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  5 026 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, digital-TV, bredband samt bostadsrättstillägget i hemförsäkringen.
 • Andel i föreningen

  0.34247%
 • Andelstal avgift

  0.34247%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  6 840 kr/år
 • Försäkring

  1 836 kr/år
 • Totalt

  8 676 kr/år
 • Personer i hushåll

  2
 • Kommentar

  El debiteras via månadsavgiften. Hemförsäkring beräknad enligt schablon på IF.se

Energi

 • Energideklaration

  2018-05-25
 • Energiprestanda

  102 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hissen tar er hela vägen upp till våning 7 där ni välkomnas av en ljus och välplanerad hall. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger en vacker mattlackad fiskbensparkett i ljus ek från Bjelin som är genomgående i hela bostaden. God förvaring i en platsbyggd garderobsvägg samt utrymme för byrå och avhängning.

VARDAGSRUM
Det stora vardagsrummet fylls med ljus från flera fönster samt från de helglasade balkongdörrarna. Det är ett rymligt, luftigt rum med utrymme för soffgrupp, fåtölj, bokhyllor, mediamöbel samt kontorsplats. Den vackra ekparketten löper vidare in hit, väggarna är målade i en ljust grå ton och fönsterbänkarna är av marmor. Ett härligt rum för umgänge med familj och vänner.

INGLASAD BALKONG
Hemmets rymliga inglasade balkong nås från vardagsrummet och erbjuder sol från förmiddagen och fram till solnedgång. Det höga läget ger en fantastisk utsikt mot såväl Slottsskogen och Linnéplatsen som Linnégatan. Glaspartierna är öppningsbara vilket är perfekt under sommarhalvåret och på golvet ligger en nylagd matta. Ett ljuvligt extrarum under stora delar av året.

SOVRUM
Mellan vardagsrum och kök ligger hemmets mindre sovrum perfekt som barnrum, gästrum eller kontor. Ljust målade väggar och ekparkett på golvet. Ett fönster med utsikt mot Linnéplatsen skänker rummet ljus. Här ryms säng och skrivbord samt förvaring.

KÖK
Ett kök i toppklass som är helt nytt från 2021. Den stilfulla köksinredningen har släta luckor i en greige ton och är platsbyggd samt platsmålad från Stilkök. Arbetsbänken är beklädd med vacker marmorskiva och infällda spotlights ger god belysning. Då köket är platsbyggt har man utnyttjat alla möjligheter till god förvaring, här ryms allt man behöver för sin matlagning. Den kvalitativa utrustningen består av integrerad fullstor kyl samt frys, inbyggd ugn kombinerad med micro samt en Sous vide ugn, induktionshäll med inbyggd fläkt, integrerad tystgående diskmaskin samt en vinkyl. Alla vitvaror från Bosch. Köket är luftigt och rymmer ett större matbord och ljuset flödar in från fönster samt glasade dörrar som öppnas mot en fransk balkong.

MASTER BEDROOM
Bostadens största sovrum har ett lugnt gårdsläge och är ett harmoniskt rum med väggar målade i en beige färg och ekparkett på golvet. De ljusa färgerna gör det lätt att inreda. Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängbord och en platsbyggd garderobsvägg tar hand om klädförvaringen. Ett fönsterparti med hörnläge bjuder på utsikt över föreningens lummiga gård. Det höga läget gör att det är tyst och lugnt så här sover man ostört om natten.

KLÄDKAMMARE
I sovrummet finns en generös klädkammare inredd med Elfasystem och belysning.

BADRUM
Hemmets generösa badrum som ligger i anslutning till master bedroom är smakfullt inrett med helkaklade väggar och matchande klinkergolv från Höganäs Ceppostone Mink. Toppskivorna är av vit krossad marmor. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegel med ledbelysning, dusch med taksil, samt tvättmaskin och torktumlare (Miele). Gott om förvaring erbjuds i lådor och skåp. (Kvik). Fötterna värms av behaglig golvvärme och i taket sitter spotlights som ger trivsam belysning.

 

Föreningsinformation

Föreningsinformation

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Bostadsrättsförening Slottsskogen är en äkta bostadsrättsförening med 315 bostadsrätter samt ett 20-tal lokaler med hyresrätt. Föreningen har adresserna Linnégatan 70-78, Linnéplatsen 3, 5, 6 och 8 (Linnéplatsen 8 omfattar enbart lokalhyresgäst) Olivedalsgatan 4-8 samt Övre Husargatan 29-41.

HEMSIDA
Föreningen har en väldigt informativ hemsida. Besök gärna: https://www.hsb.se/goteborg/brf/slottsskogen

FASTIGHETEN
Göteborg Kommendantsängen 10:16. Fastigheten bebyggdes 1983–1985. Föreningen äger marken. Gården innanför huskropparna ingår, tillsammans med grannfastighetens gårdsytor, i en gemensamhetsanläggning, Gårdssamfälligheten Kommendantängen GA:4. Sophantering sker i huvudsak med hjälp av sopsug, en anläggning som ingår i Sopsugssamfälligheten Kommendantängen GA:12.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelrum, barnvagnsrum, gästlägenheter, föreningslokal, herr- och dambastu med solterrass, familjebastu, motionsrum, hobbyrum, pingisrum och flera tvättstugor. På föreningens lummiga innergård finns grillplats, boulebana, lekplats och utemöbler. En gång per månad tar föreningen dit en container som medlemmarna kan slänga skräp i, och de har dessutom all sopsortering i tre gemensamma återvinningsrum i huset. I föreningen finns även möjlighet att hyra extra förråd (kö till dessa just nu). Läs mer på föreningens hemsida. Borrmaskin/borrhammare finns att låna från föreningen.

PARKERING
I föreningen finns garage med drygt 100 parkeringsplatser och 9 MC-platser. I dagsläget är det ca 5 års kö till samtliga platser. En garageplats kostar ca 735 kr/mån (2020). Kontakta HSB för att sätta upp dig i kö. I dag är kötiden ca 8 år.

Adressen Linnéplatsen 3 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”. Se mer www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
I föreningen finns tillgång till tjänster både via Telia och Tele 2.Mer information finns att läsa här: https://www.hsb.se/goteborg/brf/slottsskogen/min-lagenhet/kabel-tv-leverantorer-och-utbud/

ANDRAHANDSUTHYRNING
Ansöks hos styrelsen, ansökningsblankett finns på hemsidan.

DELAT ÄGANDE

Delat ägande tex mellan föräldrar och barn godkännes.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1208 kr för 2022. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 483 kr för 2022. Obligatoriskt medlemskap krävs i HSB. Mer om medlemskapet kan du läsa här: https://www.hsb.se/goteborg/medlem/privatperson/om-medlemskapet/

FÖRSÄKRING
Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa i försäkringen ingår bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar.

EXEMPEL GJORDA RENOVERINGAR
2022 Byte av låssystem.
2021 Nya golv i 56 förråd.
2021 Maskinrummen till de gamla hissarna renoverades och hyrs nu ut som extraförråd.
2020–2021 Samtliga hissar byttes ut.
2020 Förbättringsarbete i föreningens skyddsrum, uppgraderat föreningens övervakningssystem samt installerat 16 landningsplatser för elbilar i garaget.
2018–2021 Omfattande ventilationsarbete som avslutades med ny OVK.
2018 Stammarna spolades, entréer och pingisrum fräschades upp.
2013–2017 Tak, fasader, fönster, balkonger och terrasser har renoverats. Även renovering av dam- herrbastu och återvinningsrum.
2014 Renoveringar av övernattningsrum.
2012 Installation av fibernät.
2012 Förbättringsarbeten på gården.
2009 Byte av fläktmotorer för ventilationen.
2006 Renovering och utbyggnad av gymmet.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2031. Inga större renoveringar är planerade.

ÖVRIGT
Föreningen har alltid ett möte med nya medlemmar innan de blir godkända och håller sedan en rundvandring i fastigheten för de som flyttat in.

EKONOMI
Föreningen är välskött med stabil ekonomi. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (2022-07-12).

Ovanstående information är baserad på uppgifter föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.