Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Bockhornsgatan 6B, Gamla Masthugget

Ljus vindslägenhet med generös takhöjd på lugn återvändsgata

Modern, rymlig vindslägenhet med generös takhöjd i charmigt landshövdingehus. Här bor du kvadratsmart med total golvyta om ca 32 kvm varav boarea 23 kvm. Ljust hem med genomgående planlösning, välplanerade ytor och smakfulla materialval.
Bostaden byggdes 2018 och erbjuder ett öppet och trivsamt hem som flödar i ljus från fönster åt två håll. Köket är välutrustat och smakfullt inrett med vit köksinredning och vardagslyx i form av diskmaskin. Allrummet är väl tilltaget med snedtak som ger charmig karaktär och här ligger hemmets mysiga sovalkov med plats för dubbelsäng. Det rymliga helkaklade badrummet är klassiskt inrett och här finns självklart golvvärme för extra komfort.
Ett lugnt boende på en återvändsgata med grönskande gård i ett mysigt kvarter. Slottsskogen ligger ett stenkast från bostaden och i området finns bageri och närbutik. Utanför porten finns goda förbindelser som smidigt tar dig till centrum. En bostad som måste upplevas på plats, välkommen på visning.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  1 rum och kök

 • Boarea

  23 kvm

 • Avgift

  1 387 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4 av 4

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  1 rum och kök
 • Boarea

  23 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  4 av 4
 • Byggår

  1934/2018
  Vindslägenheterna nyproducerades år 2018
 • Förråd

  Källarförråd
 • Lägenhetsnummer

  16 (Brf) / 1301 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  1 387 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Kabel-TV
 • Andel i föreningen

  3.49880%
 • Andelstal avgift

  3.5%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Nej

Energi

 • Energideklaration

  2021-05-05
 • Energiprestanda

  108 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Precis utanför dörren finns en hyllavsats med grå klinker perfekt för skohylla, här sitter också ett takfönster som förser trappan med härligt ljus. Väl inne i bostaden möts ni av generös rymd och en luftig känsla. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger klassisk ekparkett.

KÖK
I anslutning till hallen ligger hemmets stilrena kök som är smakfullt inrett med vit köksinredning och vitt kakel ovan den marmormönstrade lamininatbänkskivan. Köket är utrustat med kyl, frys, spishäll, ugn, fläkt samt integrerad diskmaskin. Det är gott om förvaring i såväl skåp som lådor. Ett fönster skänker ljus och framför det får matbordet sin naturliga plats. Här sitter även infällda spotlights för trivsam belysning.

ALLRUM
Det ljusa allrummet har en härlig rymd och charmigt snedtak. Golvet är klätt med ekparkett som harmoniserar med vitmålade väggar. Den ljusa färgsättningen gör det enkelt att inreda, här ryms soffa, soffbord och mediamöbel. Tre garderober erbjuder förvaring och ett fönster med utsikt över takåsarna förser rummet med ljus. 

SOVALKOV
På kortsidan av allrummet ligger hemmets sovalkov med utrymme för dubbelsäng samt tillhörande sängbord.

BADRUM
Det rymliga badrummet är helkaklat i tidlös stil med vitt kakel på väggarna som matchas av grått klinkergolv. Inredningen består av handfat med vit kommod, spegelskåp, dusch med taksil, wc samt handdukstork. Behaglig golvvärme för extra komfort.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Bockhornsgatan 6 är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerbostadshus med totalt 17 bostadsrätter samt 2 hyresrätter. Föreningen registrerades 2013. Adresser i föreningen är Bockhornsgatan 6A-C.

FASTIGHETEN
Göteborg Stigberget 27:1. Fastigheten bebyggdes 1934. Föreningen förvärvade fastigheten 2016. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning förvaltas av Ale Fastighetsförvaltning AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en tvättstuga, cykelrum samt en mysig gård.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN

Medlemmarna utför snöskottning under vintern och styrelsen uppskattar att medlemmarna är engagerade i sitt boende.

PARKERING
Föreningen förfogar över 5 st parkeringsplatser, de kostar 620 kr/månad. I dagsläget är det två personer i kö till platserna (2022-07-06). Det finns också en garageplats att hyra som kostar 750 kr/månad. Just nu en person i kö för den. För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV och bredband via Tele 2. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

DELAT ÄGANDE
Föreningen tillåter delat ägande mellan tex förälder och barn, den som bor i lägenheten ska äga största delen.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Ansöks hos styrelsen som följer gällande lagstiftning gällande andrahandsuthyrning.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen, cirka 1208 kr för 2022. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 483 kr för 2022.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

RENOVERINGAR
2020 Installerat 3 armaturer ovan entrédörrarna samt 2 stycken ovanför garageportar med rörelsevakt på baksidan av huset.
2019 Relining av avloppsrör.
2018 Filmades stammarna.
2017–2018 Byggdes 5 vindslägenheter.
2017 Renoverades tvättstugan.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att troligtvis byta elstammarna under hösten 2022. Begränsad påverkan på vindslägenheterna.

EKONOMI

Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2022-07-06).

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse (2022-07-06) samt från föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

Lugnt läge på återvändsgata
Perfekt för en lunch i solen
Charmiga kvarter

Område

Gamla Masthugget

TREVLIGT OMRÅDE MED FAMILJÄR CHARM
Det är inte svårt att förstå att Masthugget har blivit ett av Göteborgs mest populära områden. Här har du tillgång till ett avskilt boende alldeles intill underbara Slottsskogen samt Långgatornas och Linnéstadens myller. Området besitter en hög grad charm och de äldre delarna karaktäriseras av landshövdingehus och mysiga smågator. Gamla Masthugget ligger högt uppe på en kulle och flera lägenheter här har vacker utsikt över staden och hamninloppet. Så tidigt som i mitten på 1600-talet blev Masthugget en förstad till Göteborg. Det var även då den lilla förorten fick sitt namn baserat på tillverkningen av skeppsmaster som förekom i området. Långt in på 1900-talat var området en arbetarstadsdel, men nu samsas ungt trendfolk med barnfamiljer här, i några utav Göteborgs mysigaste kvarter.

I NÄRHETEN
Masthuggets läge är ett av stadens bästa för dig som söker både lugn och närhet till citypuls. Det här är en hemtrevlig oas, belägen kant i kant med grönområdet Slottsskogen där du kan strosa runt och insupa naturen, slå dig ner i gräset för en picknick eller besöka lekparkerna och djurgårdarna i närheten. Den vackra utsikten vid Masthuggskyrkan är oslagbar, ta med en bit mat och blicka ut över hamninloppet och solnedgången. Området har en mängd olika små närbutiker (exempelvis en trevlig kvartersbutik för frukt och grönt med ekologiskt sortiment vid hörnet Fjällgatan/ Sjömansgatan), take away-ställen och några större mataffärer.
Bara gå ner för backen så befinner du dig mitt i Linnéstaden med sina många restauranger och kaféer (en favorit är Café Con Leche på Plantagegatan) och klassiska Hagabion. I området kring Långgatorna finns ett oändligt utbud med barer och småbutiker, en härlig saluhall och ett rikt kulturutbud med flera scener för både scenkonst och musik. På andra sidan Masthugget har du Majorna och Stigbergstorget. Här kan du äta Göteborgs utan tvekan bästa sushi hos Hoze, botanisera bland skivorna i Bengans skivbutik eller slå dig ner i solen på kafé kultur och Zenith. För dig som har barn finns en mängd olika alternativ. Stadsdelsförvaltningen Majorna-Linné administrerar många grundskolor och förskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Om du inte vill ta dig till fots, finns buss 60 som går ända upp på toppen av berget. I området hittar du många hållplatser och du har aldrig långt till kommunikationer i kollektivtrafiken. Längs med Linnégatan och Första Långgatan går dessutom flera spårvagnslinjer. Se Västtrafiks hemsida för att hitta de kommunikationer som passar dig bäst.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.