Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *

Bratteråsgatan 40, Eriksberg

Toppmodern nyproduktion med stor balkong i Kronjuvelen

Toppmodern ljus nyproduktion med utsikt, djupa fönsternischer, gott om förvaring, två bra sovrum och stor inglasad balkong på 8 kvm där du blir första ägare. Generöst, ljusfyllt vardagsrum med fönster åt flera håll som ligger i öppen planlösning mot köket och inbjuder till umgänge med familj och vänner.
Stilrena materialval med kök från Ballingslöv, integrerad diskmaskin och helkaklat badrum med tvättmaskin samt torktumlare. I läckra Kronjuvelen som med sina 25 våningar blir Eriksbergs nya landmärke erbjuds en spektakulär gemensam takterrass med panoramautsikt över Göteborg och Göta Älv bort mot Vinga. Här finns också relaxavdelning med bastu och i bottenplan kommer det att ligga en restaurang. Grönskande innergård med grillplats och pergola. Ett bekvämt boende med matbutik, caféer, restauranger, skolor och förskolor i närområdet. Eriksbergskajen inbjuder till härliga promenader längs vattnet och vid Sörhallsberget finns ett trevligt grönområde.
Läs mer på www.jm.se/kronjuvelen

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  78 kvm

 • Avgift

  4 256 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  14

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Gör en intresseanmälan.

Intresse
Integritet *

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  78 kvm
  Baserad på Se info angående area nedan..
 • Kommentar area

  Boarea enligt upplåtelseavtal samt ekonomisk plan.
 • Våning

  14
 • Balkong

  Inglasad balkong
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  2022
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Telia Triple Play
 • Lägenhetsnummer

  2406 (Brf) / 2406 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  4 256 kr/mån
  Ingår i avgiften: Obligatoriskt tillägg om 220 kr tillkommer för Telia Triple Play
  Ingår ej i avgiften: El samt varmvatten debiteras via föreningen efter enskild förbrukning.
 • Andel i föreningen

  0.6709%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas av bostadens rymliga hall där ni möts av en mattlackad ekparkett som är genomgående i hela bostaden. Golvet matchas av väggar målade i vitt. I taket sitter infällda spotlights för god belysning. Här finns plats för avhängning samt ytterligare förvaring i en rymlig skjutdörrsgarderob inredd med Elfa system. 

KÖK

Bostadens välutrustade kök har allt man kan önska, det ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet och är stilfullt inrett. Köksinredningen från Ballingslöv är tidlös vit och det finns gott om förvaring i såväl skåp som lådor. Bänkskivan i grå laminat går även upp en bit på väggen och fyller funktion som stänkskydd. Köket är utrustat med kyl och frys i fullhöjd, induktionshäll, fläktkåpa, varmluftsugn, inbyggd mikro samt integrerad diskmaskin. Alla vitvaror kommer från Siemens samt Bosch. Här ryms ett matbord för hela familjen.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har ett fint hörnläge med fönster åt två håll som skänker rummet mycket ljus och skapar en härlig rymd. Fönsterbänkarna i grå natursten är extra djupa och här finns gott om plats för både soffgrupp och övrigt möblemang. Ett perfekt rum för umgänge med familj och vänner. Härifrån nås också bostadens inglasade balkong.

BALKONG 
Den härliga balkongen är inredd med väggar av trä som ger en varm känsla och här bjuds man på sol hela kvällen. De stora glaspartierna är öppningsbara vilket är skönt soliga sommardagar och här finns såväl belysning som eluttag. Läget är högt och insynsskyddat, ett extrarum att njuta av under stora delar av året.

SOVRUM 1
Detta är hemmets största sovrum, mycket rymligt och har gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Väggarna är målade i en ljusbeige färg och på golvet ligger mattlackad ekparkett. En generös skjutdörrsgarderob tar hand om förvaringen på bästa sätt och ett fönster förser rummet med ljus.

SOVRUM 2
Hemmets mindre sovrum har väggar målade i en rofylld grön ton och ett fönster skänker ljus. En skjutdörrsgarderob löser klädförvaringen och rummet kan möbleras med säng och skrivhörna. Detta rum passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor.

BADRUM 
I anslutning till hallen ligger det stora badrummet med ljusgrått klinkergolv som matchas av mattvita helkaklade väggar med stora kakelplattor. Utrustningen består av toalett, handfat med kommod, spegelskåp, takdusch med glasdörrar samt en handdukstork. Badrummet är även utrustat med en praktisk tvättplats med fasta överskåp samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Härlig golvvärme värmer fötterna och i taket sitter infällda dimbara spotlights för trivsam belysning.

ÖVRIGT
Mer information kring projektet finner ni på JM’s hemsida: www.jm.se/kronjuvelen

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
BRF Kronjuvelen är en äkta bostadsrättsförening bestående av totalt 176 bostadsrätter samt en lokal. Föreningen har adresserna Bratteråsgatan 36–40. Huset består av 25 våningar med källare och garage.

FASTIGHETEN
Sannegården 7:16 Göteborgs Kommun. Fastigheten bebyggdes år 2022. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
JM@home

HEMSIDA
https://kronjuvelen.smartbrf.se/

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam takterrass, relaxavdelning med bastu (med havsutsikt), gemensamhetslokal, övernattningslägenhet och styrelserum. I anslutning till terrassen finns en gång som löper utmed husets ytterväggar, härifrån ges en 360 graders vy över Göteborg. Cykelrum samt barnvagnsrum och en trevlig innergård med pergola, grillplats, bänkar samt en lekplats.

PARKERING
100 parkeringsplatser i gemensamhetsanläggning samt 6 MC platser. Dessa planeras stå klara när det är dags för inflyttning.
Garageplats kostar 1400 kr/månad, garageplats med el-laddning kostar 1900 kr/månad och MC plats 600 kr/månad. Man ansöker om plats på föreningens hemsida.

TV/BREDBAND
TV, bredband samt IP-telefoni via Telia Triple Play. Detta betalas genom ett obligatoriskt tillägg på 220 kr per månad som läggs på månadsavgiften.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Ansöks via styrelsen.

DELAT ÄGANDE

Föreningen godkänner delat ägande mellan exempelvis förälder/barn.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1208 kr för 2022. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 483 kr för 2022.

FÖRSÄKRING
Fastigheten kommer vara fullvärdesförsäkrad vid ibruktagande.

GJORDA OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Eftersom husen färdigställs under 2022 har inga renoveringar genomförts.

EKONOM
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen, Nya Kvadrat, den ekonomiska planen samt JM´s hemsida. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Gemensam takterrass med vidsträckt utsikt

Intern info

Intern info

14:e september visningsdag för just denna lägenhet. Även våning 25 med bastu, samlingslokal m.m.  

 

 

Område

Eriksberg

MODERN OCH VATTENNÄRA STADSDEL
Området är från början ett industri- och varvsområde som de senare åren har kommit att bli ett populärt bostadsområde med många stilrena nybyggnationer, blandat med äldre landshövdingehus längre upp i övre delarna av Eriksberg. Innan bostadshusen uppfördes hölls flera stora konserter under slutet på 1900-talet och scenerna i området har bland annat gästats av Michael Jackson och Madonna. Nu är stadsdelen ett av Göteborgs mest moderna och attraktiva bostadsområden. Fortfarande finns minnen kvar från varvstiden, bland annat den välkända bockkvarnen som är ett av stadens landmärken. Det vattennära läget, de fina kajerna, utvecklingsplanerna för Älvstranden och närheten till innerstaden gör att områdets popularitet bara växer.

I NÄRHETEN
En stor tillgång i området är torrdockans kajer och bryggor med restauranger, uteserveringar och kaféer. Strandremsan kompletteras perfekt med den gröna och härliga Färjenäsparken med sina lekplatser, utegym och stora grönytor. Utöver parken finns flera mindre grönområden, en fin kontrast till de moderna husen och vattnet. I Eriksberg finns ett flertal matbutiker, småbutiker, bank, systembolag, vårdcentral och andra bekvämligheter som behövs för en enkel och behaglig vardag. För dig som har barn i skolåldern finns skolor i alla stadier i området.

KOMMUNIKATIONER
Vid Eriksbergs Färjeläge går båtar över kanalen till andra sidan älven. Du kan också ta båten vid Lindholmen till Rosenlund. För dig som hellre väljer buss finns flera hållplatser i området. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.