Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Stampgatan 54A, Stampen

Fyra, möjlig femma mitt i city med uthyrningsdel

Möjlig 5:a. Rymlig citybostad med uthyrningsdel, två topprenoverade badrum, generöst vardagsrum, välplanerat kök med stora arbetsytor och gott om förvaring. Tre sovrum med insynsskyddat lugnt gårdsläge och möjlighet att göra ett fjärde om man önskar. Badrummen totalrenoverades under 2022 med smakfull färgsättning och god förvaring. Del av bostaden går att hyra ut då den separeras från övriga lägenheten med en extra ytterdörr. Den innefattar sovrum, badrum samt minikök. Det rymliga vardagsrummet med stort fönsterparti inbjuder till umgänge med familj och vänner och i anslutning ligger köket som är välutrustat och har utrymme för ett större matbord framför fönstret.
Trevlig förening med lummig innergård, grill, lekplats, gym och övernattningsrum med fyra bäddar. Promenadavstånd till allt staden har att erbjuda som butiker, restauranger, caféer och evenemangsstråket. Här bor man lugnt men med stadens puls runt hörnet och med goda kommunikationer utanför dörren.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  4 rum och kök

 • Boarea

  115 kvm

 • Avgift

  4 659 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  2

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  4 rum och kök
 • Boarea

  115 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Enligt bostadsrättsföreningen är bostaden registrerad som 5 rum och kök. Den är belägen en trappa upp på plan 2.
 • Våning

  2
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1980
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Öppen fiber via Telia och kabel-TV från Tele 2
 • Lägenhetsnummer

  104 (Brf) / 1103 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  4 659 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten samt kabel-TV.
 • Andel i föreningen

  0.66042%
 • Andelstal avgift

  0.66042%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Energi

 • Energideklaration

  2018-11-19
 • Energiprestanda

  95 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Den rymliga hallen välkomnar er med ljusa väggar och golv belagt med ekparkett. Direkt till vänster finns en praktisk nisch för avhängning, här ligger en klinkermönstrad matta på golvet och till höger finns utrymme för en större byrå eller garderob.

SOVRUM 1
I anslutning till hallen ligger ett sovrum med fönster mot gården. Väggar målade i en ljusgrå ton och ekparkett på golvet. Här kan man möblera med en större säng med tillhörande sängbord, byrå, bokhylla samt skrivbordshörna.

MASTER BEDROOM
Bostadens största sovrum har ett lugnt gårdsläge och är ett harmoniskt rum med väggar målade i ljusbeige samt en fondvägg i en mullvadsgrå färg. De ljusa färgerna gör det lätt att inreda. Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängbord och en garderobsvägg tar hand om klädförvaringen. Ett generöst fönster bjuder på utsikt över föreningens lummiga gård.

BADRUM 1
Hemmets generösa badrum totalrenoverades under 2022, det är smakfullt inrett med stora klinkerplattor i varma toner som matchas av liggande vita kakelplattor på väggarna. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegel med ledbelysning och badkar med taksil. Det är enkelt att byta badkaret till en dusch om man önskar det. Mycket god förvaring erbjuds i lådor och skåp och eluttag är praktiskt installerat i flera av lådorna. Fötterna värms av behaglig golvvärme.

TVÄTTAVDELNING
Precis utanför badrummet finns en separat inbyggd tvättavdelning som är våtrumscertifierad och inrymmer en tvättpelare bestående av tvättmaskin samt torktumlare. På golvet ligger ett grått klinker.

VARDAGSRUM
Hemmets sällskapsrum är rymligt och fylls med ljus från ett stort fönsterparti som sträcker sig längs hela väggen. Fönsterbrädor i marmor och rofylld utsikt mot grönområde. Ljust målade väggar ger en neutral bas att inreda efter och på golvet ligger en stilfull ekparkett. Vardagsrummet kan möbleras med en soffgrupp, mediamöbel och matsalsbord. Ett rum som inbjuder till umgänge med familj och vänner. Detta rum är möjligt att dela av om man önskar ett fjärde sovrum.

KÖK
Stilrent kök med platsbyggda skåp inrett i tidlösa material och färgsättningar. Köksinredningen är vit och den massiva bänkskivan i valnöt matchas av ett liggande vitt kakel. Ovan spis och diskho sitter en svart granitskiva som stänkskydd. Det finns gott om arbetsyta för den matlagningsintresserade och ypperlig förvaring i såväl skåp som lådor samt i ett skafferi och ett städskåp. Utrustningen består av fullstor kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll, fläkt, inbyggd varmluftsugn samt mikrovågsugn. Framför fönstret får matplatsen sin naturliga plats och här ryms ett större matbord. Vita väggar bryts av med en mönstrad tapet och på golvet ligger grå klinker. Ovanför spishällen är det kaklat hela vägen upp till taket så önskar man ta bort överskåp och montera en annan typ av fläkt där går det utmärkt.

MÖJLIG UTHYRNINGSDEL
En extra ytterdörr separerar uthyrningsdelen från övriga bostaden. Denna del kan hyras ut, användas som separat kontor för företaget eller kanske generationsboende, här finns alla möjligheter.

HALL

Generös hall med plats för avhängning samt ytterligare förvaring i en garderob. Väggarna är målade i ljusgrått och på golvet ligger mörkgrå klinker som övergår i ekparkett. Vackra stuckaturer ger hallen en fin inramning.

SOVRUM/KONTOR
Rymligt rum med stort fönster som skänker ljus och bjuder på rofylld utsikt över innergården. Här ryms en större säng, skrivbord, fåtölj och byrå. En stor skjutdörrsgarderob tar hand om förvaringen. Ekparkett på golvet, tre väggar målade i en ljus ton och en fondvägg med mullvadsfärgad tapet.

BADRUM 2
Badrummet totalrenoverades 2022 och har ett vackert klinkergolv i nyanser av grått och beige med kuvertfall som matchas av helkaklade väggar i vitt. Utrustningen består av dusch med taksil, handfat med vit kommod, wc, spegel samt handdukshängare. Fötterna värms av behaglig golvvärme och infällda spotligts ger trivsam belysning.

KOKVRÅ
I anslutning till hallen ligger en kokvrå med trinettkök. Här finns kyl med frysfack, spisplattor, fläkt, diskho samt ett överskåp för förvaring av husgeråd. På golvet ligger ett grått klinker och ovan diskbänken sitter grå kakelplattor som stänkskydd.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Stampgatan är en äkta bostadsrättsförening bestående av två flerfamiljshus med totalt 213 bostadsrätter samt tre lokaler med hyresrätt. Föreningen har adresserna Stampgatan 54A-54G, 56A-56E, 58A-58C samt 60A-60B. Föreningen bildades i samband med byggnationen.

HEMSIDA
http://www.stampgatan.se/

FASTIGHETEN
Göteborg Stampen 13:29. Fastigheten byggdes 1980. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Förenings ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns flera tvättstugor, cykelparkering och en motionslokal. Föreningen har även ett övernattningsrum samt en möteslokal som delas med Brf Friggagatan. För mer info om övernattningslägenhet samt möteslokal se: http://friggagatan.se/category/lokaler/

PARKERING
Föreningen har ett bildäck under gården med 145 parkeringsplatser. En plats med skydd kostar cirka 505 kr i månaden, en plats på öppen yta kostar cirka 480 kronor i månaden. I dagsläget är det ca 1 års kö till samtliga platser. För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Alla föreningens lägenheter är anslutna till Öppen Fiber via Telia. Föreningen har inget gruppavtal med någon leverantör varje medlem väljer själv vilken leverantör man vill använda. Kabel-TV levereras via Tele 2. Grundutbudet ingår i månadsavgiften men du måste själv införskaffa digital box.

DELAT ÄGANDE

Föreningen godkänner delat ägande, den som bor i bostaden måste äga minst 50%.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1208 kr för 2022. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 483kr för 2022. Obligatoriskt medlemskap krävs i HSB. Mer om medlemskapet kan du läsa här: https://www.hsb.se/goteborg/medlem/privatperson/om-medlemskapet/

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Moderna Försäkringar.

RENOVERINGAR
2020 Renovering av 12 soprum, byte av passersystem i entréer samt i garaget. Byte av brandvarnare i lägenheter, byte av lysarmaturer på gården till LED lampor.
2019 Underhållsspoling av avloppsledningar och stammar i samtliga lägenheter, upprusning av lekplats, byte av hisslinor i uppgång 58B.
2017 Renoverades trapphus.
2018 Renovering av källargångar samt garageslussar. Trapphusen i gårdshuset renoverades, spolning av stamledningar för dag- och spillvatten, målning av möbler på lekplatsen och byte till LED lampor på gården.
2016 Renoverades tvättstugorna.
2014–2015 Renoverades garaget samt reparerades takterrassen på Stampgatan 54A. Under samma period byttes balkongdörrar samt fönster mot Stampgatan.
2014 Renoverades tvättstugan i uppgång 56B samt motionsrummet. Samma år spolades avloppsledningarna i garaget och under husen, isolerades grunden under balkongplattan på Stampgatan 60B samt utfördes en optimering av belysningen i garaget och källargångar. Under året har även den inre garageporten bytts ut och balkongdörrarna i gårdshusen bytts ut.
2013 Byggdes tre lokaler om till åtta lägenheter.
2012–2013 Rustades gården upp.
2012 En lokal byggdes om till tre lägenheter. Samma år besiktigades VVS och våtutrymmen i samtliga lägenheter.
2010 Renoverades en av lokalerna. Samma år genomfördes en utredning om gårdsbjälklaget och underliggande parkeringsdäck.
2009 Spolades avloppsledningarna i hela fastigheten. Samma år genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2007 Målades plåttaken.

KOMMANDE SAMT PÅGÅENDE RENOVERINGAR
De kommande fem åren planeras fasadtvätt mot gatan, taköversyn, byte av torktumlare, byte av hisslinor när behovet uppstår, rensning av luftkanaler, OVK, översyn av balkonger samt byte av takfläktar.

EKONOMI
Inga planerade justeringar av avgiften i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse samt föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Solfylld innergård

Område

Stampen

URBAN PULS MITT I STADEN
Stampen är ett av Göteborgs mest centrala områden som ligger alldeles öster om stadens centralstation. Stadsdelen är inringad av vatten med Vallgraven i väster, Fattighusån i söder, Mölndalsån i öster och Göta älv i norr. Odinsgatan och Friggagatan är områdets huvudstråk och här trängs kvartersbebyggelse med kontor och bostäder. Här bor du granne med hela centrum och allt som staden har att erbjuda. Kultur, shopping, nattliv, restauranger och underhållning. Områdes historia sträcker sig ända bak till 1600-talet. Här fanns små landerier, industrier samt flera sociala inrättningar som fattighus och tukthus för kvinnor. Stampen fick sitt namn från en oljestamp som anlades här vid början av 1700-talet. Den senast tiden har stadsdelen fräschats upp och blivit populär och urban. Alléer har planterats, gator har lagts om och nya bostadshus har rests.

I OMRÅDET
I området finns några små grönområden och naturområden vid kanalerna och i närheten ligger den vackra och omtyckta 1800-talsparken Trädgårdsföreningen. Alldeles intill stadsdelen finns nya Ullevi och om du fortsätter på Skånegatan kommer du snart till Scandinavium, Världskulturmuseet, Universum och Liseberg. En av Göteborgs största biografer, Bergakungen, finns också i närheten. I kvarteret finns flera matbutiker, restauranger, bowlinghall, gym och kaféer, så du har aldrig långt till bekvämligheter som förenklar för dig i din vardag. Dessutom ligger både centrum och Olskroken i närheten, med ännu fler matbutiker och faciliteter. Området hör till Centrums Stadsdelsförvaltning och för dig som har barn i skolåldern finns ett stort antal grundskolor och förskolor här.

KOMMUNIKATIONER
I Stampen bor du så nära Göteborgs citypuls som du bara kan, med centralstationen och goda kommunikationer på nära avstånd. Några minuter till fots tar dig till stadens mest centrala delar. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.