Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Mattssonsliden 12, Masthugget/Linné

Nyrenoverad fyra med två inglasade balkonger

Två inglasade balkonger, nyrenoverat kök med stenskiva, nya ytskikt 2021, tre bra sovrum och en separat rymlig tvättstuga. Ett större badrum utrustat med badkar och ett mindre med dusch, här finns gott om utrymme för hela familjen. Köket är helt nytt från 2021 med gott om arbetsytor och framför fönstret får matbordet en trevlig placering. Vardagsrummet är rymligt och härifrån nås en av de två balkongerna, den andra balkongen ligger i anslutning till köket. Lyx med egen tvättstuga utrustad med tvättmaskin, torktumlare och plats för torkning av tvätt. Parkettgolven slipades och ljusbehandlades 2021 och i hall, badrum samt tvättstuga ligger klinkergolv. God förvaring i garderober, klädkammare och förråd. Ett bekvämt boende, ta hissen från Andra Långgatan 46 rakt upp i trapphuset till lägenheten, nära såväl pulsen i Linnéstaden som lugnet i Slottskogen och med goda kommunikationer utanför dörren.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  4 rum och kök

 • Boarea

  113.5 kvm

 • Avgift

  5 674 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  4 rum och kök
 • Boarea

  113.5 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Balkong

  Två inglasade balkonger
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1967-1972
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Kabel TV via Tele 2, bredbandsavtal med iTux. Mer information om TV och bredband finns på föreningens hemsida.
 • Lägenhetsnummer

  46 (Brf) / 1001 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  5 674 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-TV
 • Andel i föreningen

  0.0011530
 • Andelstal avgift

  0.0011530
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja

Driftskostnader

 • El

  5 400 kr/år
 • Försäkring

  2 700 kr/år
 • Totalt

  8 100 kr/år
 • Personer i hushåll

  1

Energi

 • Energideklaration

  2021-04-01
 • Energiprestanda

  108 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Välkommen in i en rymlig hall med plats för avhängning, byrå samt ytterligare förvaring i en praktisk klädkammare. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger ett grått kIinker som sedan övergår i en slipad och ljusbehandlad parkett. I hallen ligger även bostadens gäst-wc.

KÖK
Det trivsamma köket är smakfullt inrett i tidlösa material och färgsättningar. Här finns en generös arbetsyta för den matlagningsintresserade och god förvaring i lådor och överskåp. Inredningen består av vita, handtagslösa luckor som matchas av stenbänkskiva som även går upp på väggen som stänkskydd. Den rostfria och integrerade utrustningen ger ett enhetligt intryck och här inryms en fläkt, induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, två integrerade kombinerade kyl/frys,  inbyggd micro samt integrerad diskmaskin. Väggarna är målade i Jotuns beiga färg ”Space” och golvet är klätt med slipad, ljusbehandlad parkett. Ett fönsterparti samt balkongdörr skänker ljus och här framför ryms ett matbord för 4–6 personer.

BALKONG 1
Från köket nås hemmets första balkong. Den är inglasad och ligger med ett rofyllt läge mot innergården. Golvet är belagt med trätrall som är behagligt att gå på och fönsterbänkar gör det lätt att odla för den som önskar. Här finns också ett förråd, perfekt för förvaring av stolsdynor. Balkongen är rymlig med fönster i vinkel och rymmer såväl möbler som växter.

VARDAGSRUM
Hemmets sällskapsrum har en tilltalande arkitektur med ett generöst fönsterparti inramat av fönsterbänk i sten och utgång till hemmets andra balkong. Ljusa väggar (även här inne färgen Space från Jotun) ger en neutral bas att inreda efter och på golvet ligger en stilfull slipad parkett. Vardagsrummet kan möbleras med en soffgrupp, mediamöbel och hyllor. Ett härligt rum för umgänge med familj och vänner.

BALKONG 2
Från vardagsrummet nås hemmets andra inglasade balkong. Ljust målad panel på väggarna och trall på golvet. Ytan kan möbleras med ett cafébord, några stolar samt växter. Här blickar man ut mot Stenas båtar på Göta älv och under sommaren värmer solen under kvällarna.

SOVRUM 1
Hemmets första sovrum skiljs från vardagsrummet genom glasade dubbeldörrar. Detta rum är också perfekt som matsal, kontor eller bibliotek. Här ryms en större säng, nattduksbord samt övrigt möblemang. Väggfärgen från vardagsrummet fortsätter även här inne och är fint kombinerad med parketten på golvet. Ett fönster skänker ljus och bjuder på utsikt över masthuggsterrassens mossbeklädda tak. I anslutning till rummet finns en stor skjutdörrsgarderob som tar hand om klädförvaringen.

SOVRUM 2
Sovrum med en grå/beige ton på väggarna och ljus heltäckningsmatta på golvet.  Ett rum som förslagsvis kan nyttjas som gästrum, barnrum eller hemmakontor. Här kan man möblera med enkelsäng samt skrivbordshörna. Här finns ett fönster för ljusinsläpp med en fönsterbräda i sten som ger plats för blommor och dekoration.

BADRUM
Bostadens fräscha badrum har mörkgrått klinker på golvet och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt badkar. Fötterna värms av behaglig golvvärme.

SOVRUM 3
Bostadens största sovrum har väggar målade i en mörkgrå ton som matchas av en härlig heltäckningsmatta i en ljusare grå färg. Ett fönster för ljusinsläpp och rummet kan man möblera med dubbelsäng, sängbord samt förvaringsmöbel.

TVÄTTSTUGA
Rymlig tvättstuga med delvis målade väggar och delvis kaklade i vitt. Golvet är klätt med grå klinker. Tvättsektion med tvättmaskin och torktumlare från Bosch, arbetsbänk i ljusgrå laminat och tvättställ. Här finns också ett städskåp och utrymme för att hänga tvätten.  

GÄST-WC
Bostadens gäst-wc ligger i anslutning till hallen och har ett grått klinkergolv samt vita helkaklade väggar.  Inredningen består av wc, handfat, spegel, handdukstork samt en dusch med glasvägg och glasdörr.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Masthugget är en av Sveriges största föreningar och bildades i sin nuvarande form 1980. Föreningen är äkta och består av 20 hus med ca 1127 bostadsrätter, ca 21 studentbostäder samt ca 62 lokaler med hyresrätt. De hyr ut butiks- kontors- och lagerlokaler. Lokalverksamheterna är varierade med bl.a. skola, förskolor, teater, vandrarhem, bilverkstad och två idrottshallar.

Föreningen har adresserna Andra Långgatan 44–48, Fjällgatan 11–29, Fyrmästaregången 2–20, Klamparegatan 3–17, Klingners plats, Klostergången 1–15, Mattssonsliden 2–28, Masthuggsliden 1–9, 8–22, Masthuggsterrassen 4–14, 7–9, Rangströmsliden 1–7, Repslagaregatan 4–6, Skepparegången 2–30, Vaktmästaregången 1–13 samt 2–18.

HEMSIDA
https://brfmasthugget.se. En mycket bra och informativ hemsida.

FASTIGHETEN
Göteborg Stigberget 34:11, 34:14–34:21. Fastigheterna uppfördes under åren 1962–1972. Föreningen äger inte marken utan hyr den av Göteborgs kommun via tomträtt. Dessa avtal kommer omförhandlas 2025.

FÖRVALTNING
Föreningen har egen anställd personal som utför ekonomisk, administrativ och teknisk förvaltning samt drift. Städning upphandlas via entreprenad och har under verksamhetsåret utförts av Alliance Plus AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns fest- och samlingslokaler, gästlägenheter, bastu och motionsrum, mattvätt, biltvätt, bilvårdsplats, måleri, snickeri, vävstuga och ett aktivitetsrum med dart samt pingis- och biljardbord. Det finns även cykelförråd och tvättstugor. För information om priser och placering hänvisar vi till föreningens hemsida.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Inga obligatoriska åtaganden för föreningens medlemmar.

DELAT ÄGANDE
Delat ägande tillåts ej, de som bor i lägenheten ska äga den.

ANDRAHANDSUTHYRNING
För att du skall få hyra ut din lägenhet i andra hand krävs styrelsens samtycke. Ansökan om andrahandsuthyrning skall göras skriftligen och lämnas till förvaltningen. I normalfallet behandlas en ansökan inom fyra veckor.

PARKERING
Föreningen har fem parkeringsgarage som är belägna på Andra Långgatan 44–48, Klamparegatan 3, Fjällgatan 17, Repslagaregatan 2 och Kjellmansgatan 28. Parkeringsgaragen är uppvärmda och alla förhyrda ytor är utrustade med passerkortsläsare vid in- och utfart. Garageplats kostar ca 625 kr/mån, MC-plats ca 250 kr/mån. Föreningen har även installerat laddningsenheter för elbilar i Andra Långgatans garage samt Fjällgatans garage. Garageplats med laddning ca 945kr/månad. För prislista gällande platser i föreningens garage se föreningens hemsida.
För mer information om övriga parkeringsmöjligheter se:
http://www.brfmasthugget.se/parkering

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Tele 2, basutbud av kabel-TV ingår i avgiften. Föreningen har ett avtal med iTUX som KO (kommunikationsoperatör) för bredbandsnätet.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1313 kr för 2023. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 525 kr för 2023.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Föreningen har även tecknat bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar.

GJORDA RENOVERINGAR
2022 En lokal på 377 kvm totalrenoverats inför uthyrning till ny hyresgäst, relining av avloppsstammarna fortsatte, i Masthuggets Hus har köket i Stora salen fått nya moderna vitvaror och köket till Lilla salen har renoverats med nya luckor.
2021 En lokal på Skepparegången 24 byggdes om till 6 nya bostadsrätter.
2020–2022 Reling av avloppsstammarna påbörjades, trapphusrenoveringen fortsatte och även ventilationsarbetet.
2019 byttes fläktar och aggregat på Vaktmästaregången 2–6 och 8–12 samt ett nytt elektroniskt bokningssystem för tvättstugor installerades. I ett av garagen installerades laddningsstationer för elbilar och några trapphus renoverades.
2018 skedde byte till elektriska infartsbommar med beröringsfria kortläsare. Fläktar och aggregat byttes på Klostergången 1–5 och 7–13. Även värmeåtervinning installerades på Klostergången 1–5. Trapphusrenovering slutfördes på Klamparegatan 3–9, 11–17, Vaktmästaregången 7-13 och 16.
2017 Genomfördes markarbeten på Skepparegången 10–30. Under året renoverades även trapphus på Klamparegatan och Vaktmästaregången.
2013–2017 Renoverades fasad, fönster samt balkonger. Under perioder byttes även fläktar och aggregat samt passersystemet.
2014 Gården på Klamparegatan genomgick en fullständig ombyggnad och gårdsbjälklaget försågs med nytt tätskikt.
2012 Renoverades samtliga garage, nya cykelhus byggdes och underhåll utfördes på samtliga fönster.
2011–2013 Renoverades hissar.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som bl.a. innefattar:
2023 En översyn av elsystemet för att försöka slå ihop flera elserviser och därigenom få lägre kostnader och större flexibilitet att flytta el mellan byggnaderna., Installation av laddsystem för elbilar planeras i garagen på Kjellmansgatan och Repslagaregatan.
2021–2022 Ventilation, laddningsenheter i garagen på Kjellmansgatan samt Repslagaregatan.
2020–2026 Spolning och relining.
2021–2027 Tvättstugor samt trapphus.
2021–2024 Byte av ställverken i området.
2021–2024 Laddstationer i garagen.
2023–2025 Takomläggning.
2035–2038 Elsystem lägenhetsnät.
För övriga planerade renoveringar se föreningens årsredovisning samt hemsida.

EKONOMI
Enligt finansieringsplanen beräknas de årliga höjningsbehoven avseende årsavgifter till ca 3 % och ersättningar för värme till ca 3 %. Planer av detta slag innehåller en hel del osäkerhetsfaktorer som kan förändra resultatprognoserna och höjningsbehoven. Föreningen har sålt nya bostadsrätter som inbringat pengar i kassan. Läs mer i dokumentet ”Budget 2023”.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2023-10-16) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.