Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Ostindiefararen 67, Eriksberg

Längst ut på kajen med panoramautsikt över älven!

Ett sådant här tillfälle får man inte ofta! Stor uteplats, helt skyddad från insyn, det enda man ser från alla fönster och uteplatsen är vatten och härlig grönska. Inglasat uterum, utsikt över älven från alla rum samt garanterad garageplats med laddstolpe. Välskött förening med låga avgifter, övernattningsrum och egen kinesisk trädgård. Dessutom badrum med tvättutrustning och egen bastu, gästtoalett, god förvaring i flera garderober och klädkammare samt förråd på samma våningsplan.

Här bor ni granne med nymålade Eriksbergskranen och med direkt närhet till kajpromenaden som sträcker sig längs Göta Älv. Här finns flera mysiga caféer, restauranger och småbutiker. I området finns även flera lekplatser, Färjenäsparken samt träningsanläggningar och mataffärer. Buss och båt tar er smidigt och snabbt till Göteborgs innerstad.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  93 kvm

 • Avgift

  2 336 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1 av 6

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  93 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  1 av 6
 • Balkong

  Inglasat uterum/balkong och stor egen uteplats med utsikt över älven.
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  2008
 • Förråd

  Förråd på samma våningsplan
 • TV/Bredband

  Kabel-TV via Allente och bredband via iTUX (valfri leverantör, exempelvis Tele2 eller Bredband2).
 • Lägenhetsnummer

  12 (Brf) / 1102 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Avgift

  2 336 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten samt grundutbud Tv-kanaler. Det tillkommer en avgift om ca 859 kr/månad avseende föreningens lån på lägenheten (ränta och amortering).
 • Andel i föreningen

  5.6281%
 • Andelstal avgift

  5.628%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Nej

Driftskostnader

 • El

  4 740 kr/år
 • Försäkring

  1 980 kr/år
 • Totalt

  6 720 kr/år
 • Personer i hushåll

  1

Energi

 • Energideklaration

  2020-04-24
 • Energiprestanda

  146 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Välkomna till denna fantastiska lägenhet som är svår att beskriva i ord. Läget blir inte bättre än så här, längst ut på kajen, med utsikt över älven från alla rum, men helt insynsskyddat då detta är sista huset på kajen och det enda som finns omkring dig är vatten och grönska. Generös takhöjd och extra stora fönster för ännu bättre ljusinsläpp.

HALL
I hallen ligger praktisk mörkgrå klinker som sedan övergår i ekparkett, vilket är genomgående för hela lägenheten. Väggarna är vitmålade och i taket sitter infällda spotlights. Här finns plats för avhängning och en skjutdörrsgarderob skapar extra utrymme för ytterkläder och andra tillhörigheter.

VARDAGSRUM
Hemmets väl tilltagna och luftiga vardagsrum har en halvöppen planlösning mot köket. Fönster, helglasad altandörr och stora skjutdörrar i glas skänker rummet härlig ljus och rymd. Här kan ni möblera med större soffgrupp och övrigt möblemang. Från vardagsrummet finns en av flera utgångar till hemmets mysiga uteplats, men även en utgång till det inglasade uterummet som också leder vidare till uteplatsen. Ljust målade väggar och här finns även en mysig etanolkamin.

INGLASAT UTERUM
Stort helglasat uterum med skjutdörrar, här ligger praktisk grå klinker på golvet med underliggande golvvärme. Härifrån kan man även komma vidare ut till uteplatsen. Tre av fyra sidor har öppningsbara skjutdörrar så detta rummet går att använda från tidig vår till sen höst. 

UTEPLATS
Hemmets stora uteplats är belägen mot föreningens mysiga gård, men ligger ändå avskilt och privat. Här kan ni njuta i solen från tidig morgon till eftermiddag. Lockar kvällssolen kan man enkelt promenera några steg ner till föreningens egna kinesiska trädgård där solen lyser på kvällen. Uteplatsen är belagd med trätrall för extra komfort och här kan ni möblera med både loungegrupp samt bord och stolar. 

KÖK
Det stilfulla köket är klassiskt inrett med köksinredning i ek och ovan den gråa bänkskivan i laminat sitter likadant stänkskydd. Köket bjuder på goda arbetsytor och förvaringsutrymmen och är utrustat med kyl och frys i fullhöjd, inbyggd mikro och ugn, häll, fläkt samt integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror i rostfritt utförande. Vid kökets naturliga matplats intill fönstret med vacker fönsterbänk i natursten, ryms ett större bord och flera stolar. I köket finns även en mysig frukostplats i form av ett barbord med stolar. Halvöppen planlösning mot angränsande vardagsrum och vägg i vägg med det inglasade uterummet. I köket ligger samma klinkergolv som i hallen, som sedan vid matplatsen övergår i ekparkett.

SOVRUM 1
Det lite mindre av de två sovrummen rymmer exempelvis en enkelsäng och ett skrivbord. Här finns en skjutdörrsgarderob som tar hand om förvaringen. Härligt ljusinsläpp genom fönstret, som även här har fönsterbänk i natursten. Väggarna är tapetserade i en beige tapet.

SOVRUM 2
Det större sovrummet, ”Master Bedroom”, har gott om plats för dubbelsäng och annat möblemang. Här finns både fönster och en helglasad balkongdörr ut till den härliga uteplatsen. Längs ena väggen står en stor skjutdörrsgarderob som tar hand om förvaringen. Liksom i det andra sovrummet är väggarna tapetserade i en beige tapet.  

KLÄDKAMMARE
Rymligt klädkammare med parkettgolv och vägghängda hyllor och hängare, här finns även städskåp och en garderob. Ett perfekt utrymme för kläder och tillhörigheter.

BADRUM
Längst in i hallen ligger hemmets fräscha badrum med grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel, handdukstork samt dusch. Här finns även en tvättplats utrustad med tvättmaskin och torktumlare samt en praktisk arbetsbänk med överskåp. Längst in i badrummet har nuvarande säljare byggt en liten bastu med glasdörrar för att släppa in ljuset genom fönstret. Här finns också skön golvvärme och i taket sitter infällda spotlights. 

GÄSTOALETT
Grått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel med belysning samt ett vägghängt skåp för ypperlig förvaring.

 

INFORMATION OM TILLÄGGET TILL MÅNADSAVGIFTEN:
Det finns ett lån som hör till lägenheten hos Swedbank om ca 802 000 kr. Lånet är taget tillsammans med lägenhet nr 11 och är det sista lånet som finns avgivet i årsredovisningen (totalt för båda lägenheterna 1 502 131 kr). Det är ett annuitetslån med serieamortering. Det finns möjlighet att lösa in lånet i förtid alternativt lägga om lånet. Se bifogade dokument under ”Fakta” och ”Dokument” för ytterligare information om hur lånet är upplagt idag. Lånet tecknades 2008 och avser lägenhetens ”upplåtelseavgift”. I dagsläget är tilläggsavgiften för lånet ca 859 kr/månad (ränta och amortering), men detta kommer att förändras med tiden.

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Ostindiefararen Götheborg är en äkta bostadsrättsförening bestående av 16 bostadsrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 2006.

HEMSIDA
https://brfostindiefararen.bostadsratterna.se

FASTIGHETEN
Sannegården 60:1. Fastigheten bebyggdes 2007-2008. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
GUAB sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en otroligt välskött innergård med olika sittgrupper, de har även en egen trädgård, ett arv efter den kinesiska trädgården som anlades i samband med att Ostindiefararen Götheborg byggdes här. Cykelparkering under tak finns i trädgården och övernattningslägenhet kan hyras i grannföreningen Brf Terra Novas lokal.

OBLIGATORISKA ÅTAGANDEN
Föreningen har inga obligatoriska åtaganden.

PARKERING
Föreningen förfogar över 32 garage- och parkeringsplatser. En garageplats tillhör lägenheten och kostar 1000 kr/månad. Laddstolpe för elbil finns och är kopplat till lägenhetens elkonsumtion. Det finns möjlighet att hyra ytterligare parkeringsplats i mån av plats.

KABEL-TV/BREDBAND
Kabel-TV via Allente och bredband via iTUX (valfri leverantör, exempelvis Tele2 eller Bredband2).

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften betalas av köparen, cirka 1208 kr för 2022. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 483 kr för 2022.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

GJORDA RENOVERINGAR
2021 Brand- och rökdetektorer installerades i garaget samt övervakningskamera i garage, trädgård och entré. Nya trädgårdsmöbler köptes och ny garageport installerades.
2020 Ny underhållsplan upprättades som sträcker sig från 2019-2048. Målning av staket, murar och entrédörrar gjordes, energideklaration utfördes och fläktbyte genomfördes.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Nytt passagesystem kommer att installeras i höst, utöver det har föreningen inga större underhållsarbeten inplanerade.

EKONOMI
Mycket stabil och välskött föreningen med låg belåning och låga månadsavgifter. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningen (2022-09-08) samt från föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Område

Eriksberg

MODERN OCH VATTENNÄRA STADSDEL
Området är från början ett industri- och varvsområde som de senare åren har kommit att bli ett populärt bostadsområde med många stilrena nybyggnationer, blandat med äldre landshövdingehus längre upp i övre delarna av Eriksberg. Innan bostadshusen uppfördes hölls flera stora konserter under slutet på 1900-talet och scenerna i området har bland annat gästats av Michael Jackson och Madonna. Nu är stadsdelen ett av Göteborgs mest moderna och attraktiva bostadsområden. Fortfarande finns minnen kvar från varvstiden, bland annat den välkända bockkvarnen som är ett av stadens landmärken. Det vattennära läget, de fina kajerna, utvecklingsplanerna för Älvstranden och närheten till innerstaden gör att områdets popularitet bara växer.

I NÄRHETEN
En stor tillgång i området är torrdockans kajer och bryggor med restauranger, uteserveringar och kaféer. Strandremsan kompletteras perfekt med den gröna och härliga Färjenäsparken med sina lekplatser, utegym och stora grönytor. Utöver parken finns flera mindre grönområden, en fin kontrast till de moderna husen och vattnet. I Eriksberg finns ett flertal matbutiker, småbutiker, bank, systembolag, vårdcentral och andra bekvämligheter som behövs för en enkel och behaglig vardag. För dig som har barn i skolåldern finns skolor i alla stadier i området.

KOMMUNIKATIONER
Vid Eriksbergs Färjeläge går båtar över kanalen till andra sidan älven. Du kan också ta båten vid Lindholmen till Rosenlund. För dig som hellre väljer buss finns flera hållplatser i området. Se www.vasttrafik.se för att hitta de kommunikationer som passar just dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.