Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Götabergsgatan 30, Lorensberg

Ståtlig sekelskiftespärla med solfylld västerbalkong

Sekelskiftesvåning med rum i fil, djupa fönsternischer, stuckatur, lamprosetter, breda dörrposter, generös takhöjd och högresta fönster som smyckar hemmet. Platsbyggt kvalitetskök med genomtänkta detaljer. Solfylld västerbalkong med utsikt mot lummiga Vasaparken. Rymligt vardagsrum som fylls av ljus från två stora fönster med överljus och golvet är klätt med fiskbensparkett. Två stora sovrum som båda erbjuder god förvaring. Smakfullt, helkaklat badrum med golvvärme och en separat tvättstuga. En bostad med luftiga rum och tidlösa materialval belägen i en fastighet anno 1898 som verkligen har det lilla extra.
Här bor man i hjärtat av Lorensberg/Vasastan med direkt närhet till butiker, caféer och restauranger men utan att störas av trafik eller spårvagnar. Vasaparken ligger precis utanför dörren och Trädgårdsföreningen, Avenyn samt Götaplatsen nås på en kort promenad. Välskött förening med alla större renoveringar bakom sig. Välkommen till detta ståtliga hem på en exklusiv adress.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  104 kvm

 • Avgift

  3 645 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  3

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  104 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Enligt bostadsrättsföreningen är bostaden registrerad som 5 rum och kök.
 • Våning

  3
 • Balkong

  Ja
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1898
 • Förråd

  Förråd på innergården
 • TV/Bredband

  Tele 2
 • Lägenhetsnummer

  00006 (Brf) / 1201 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  3 645 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten samt kabel-TV
 • Andel i föreningen

  7.21216%
 • Andelstal avgift

  6.28375%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  318 900 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energi

 • Energideklaration

  2020-06-09
 • Energiprestanda

  138 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  E
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
När ni passerat den vackra porten samt den ståtliga entrén tar hissen eller trapporna er upp till våning tre. Ni välkomnas in i bostaden genom gedigna säkerhetsdörrar och den generösa takhöjden på ca 3,60 meter möter er redan i hallen. Här finns plats för avhängning samt ytterligare förvaring i en inre hall med gott om utrymme för ytterkläder och skor. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett vackert trägolv i original.

VARDAGSRUM

Breda dörrposter inramar öppningen till vardagsrummet där man möts av generös takhöjd samt av ljuset som strålar genom de högresta fönstren. Rummet pryds av sekelskiftesdetaljer som stuckatur, höga fotlister och lamprosett. Vacker fiskbensparkett på golvet, väggar målade i vitt och tidsenliga elementskydd. Den stora ytan ger många möjligheter till möblering, här finns utrymme för soffgrupp, fåtölj, hyllor och matsalsmöbel. Ett rum som inbjuder till umgänge med vänner och familj.

I ena hörnet kan det  finnas möjlighet att installera kakelugn enligt följande information från styrelsen: Ägare som önskar nyinstallera kakelugn måste i sedvanlig ordning söka om detta hos bostadsstyrelsen. För föreningens del gäller att den nye ägaren måste själv kolla rökkanalerna och ev täta dem eller bygga nya och få detta  godkänt av brandskyddsmyndigheterna . Därefter tar föreningen över ansvaret för rökkanalerna. 

KÖK
Hemmets ljusa, fina kvalitetskök kommer från Lyckebokök by 3D design som har platsbyggt köket för bästa finish. Köksinredningen består av vitmålade överfalsade ask-luckor och ovan den exklusiva bänkskivan i bohusgranit sitter ett matchande vitt kakel som stänkskydd. Gott om förvaring i såväl skåp som lådor och infälld belysning i de glasförsedda överskåpen samt i den platsbyggda vinhyllan. Utrustningen består av kyl, frys (Samsung), inbyggd varmluftsugn (Siemens), extra bred induktionshäll (Siemens), fläkt samt integrerad diskmaskin (Siemens). Infällda spotlights i taket samt över arbetsytorna för god belysning. Framför ett stort fönster med överljus får matbordet sin naturliga plats och här blickar man ut över Vasaparkens grönska. Väggar målade i en ljust grå ton och klassisk fiskbensparkett på golvet.

MASTER BEDROOM
Midnattsblå väggar ger en ombonad känsla i detta rymliga master bedroom med lugnt gårdsläge. Rummet är vackert inramat av stuckatur, lamprosett, platsbyggd bokhylla samt en djup nisch klädd med mönstrad tapet från Christian Lacroix. I nischen ryms två fåtöljer och ett bord, en plats att reflektera över dagen.  Ett fönster med djup stenbänk fyller rummet med ljus och här blickar man ut över föreningens innergård. Rummet rymmer med lätthet en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt fåtöljer, skrivbord och byrå. Tre garderober samt ett platsbyggt överskåp längs ena väggen erbjuder god förvaring.  

SOVRUM
Hemmets andra sovrum har samma härliga takhöjd som vardagsrummet och ett fönster med djup fönsternisch i sten som bjuder på fri utsikt mot Vasaparken. Stilfull fiskbensparkett på golvet och nymålade vita väggar som gör det enkelt att inreda. Här ryms en dubbelsäng med sängbord samt skrivbord och bokhyllor. Längs ena väggen sitter inbyggda garderober som tar hand om klädförvaringen. Ett rum som också passar bra som kontor, gästrum eller kanske matsal. Härifrån nås hemmets solfyllda balkong.

BALKONG
Genom glasade dörrar från sovrummet nås bostadens balkong med solfyllt västerläge och utsikt mot Vasaparken. Den har utrymme för såväl möbler som växter och solen värmer skönt från förmiddag och fram till solnedgång.  

BADRUM
Rymligt helkaklat badrum med generös takhöjd och smakfull färgsättning. Golvet har klinker i schackmönster som matchas av liggande kakelplattor i vitt. Utrustningen består av handfat med vit kommod, spegelskåp med belysning, väggskåp, dusch med taksil samt wc. De svart/vita färgerna på golvet återfinns i en nisch med mosaik och stor spegel. Fötterna värms av behaglig golvvärme och i taket sitter infällda spotlights för trivsam belysning. Badrummet totalrenoverades av föreningen 2012 i samband med stambyte.

TVÄTTSTUGA
I anslutning till hallen ligger bostadens tvättstuga. Helkaklade väggar i vitt och golvet är klätt med ljusgrå klinker. Utrustningen består av tvättmaskin samt torktumlare. Här finns också utrymme för en mindre hylla för förvaring.

 

 

 

 

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Taernan är en äkta bostadsrättsförening bestående av ett flerfamiljshus med totalt 13 bostadsrätter samt en lokal med hyresrätt. Föreningen har adressen Götabergsgatan 30. Föreningen registrerades år 2002.

HEMSIDA
http://www.taernan.se

FASTIGHETEN
Lorensberg 59:7. Fastigheten byggdes 1898, värderåret är 1930. Föreningen äger marken.

FÖRVALTNING
Förenings ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har ingen gemensam tvättstuga. Cykelställ samt återvinningsrum är beläget på innergården.

PARKERING
Föreningen har inga parkeringsplatser men med boendekort finns goda parkeringsmöjligheter längs Götabergsgatan. För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
Alla föreningens lägenheter är anslutna till Öppen Fiber via Telia. Föreningen har inget gruppavtal med någon leverantör varje medlem väljer själv vilken leverantör man vill använda. Kabel-TV levereras via Tele 2. Grundutbudet ingår i månadsavgiften men du måste själv införskaffa digitalbox.

DELAT ÄGANDE

Föreningen godkänner inte delat ägande, den som äger bostaden ska också bo där.

ANDRAHANDSUTHYRNING

Föreningen är negativa till uthyrning i andrahand.

GEMENSAMMA ÅTAGANDEN

Föreningen uppskattar om alla medlemmar aktivt deltar i föreningens arbete.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT

Överlåtelseavgiften betalas av säljaren, cirka 1313 kr för 2023. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 525 kr för 2023.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

RENOVERINGAR
2021 Förbättrad varmvattenförsörjning till alla lägenheter samt besiktning av balkonger.
2020 Åtgärdat sprickbildning i 6 lägenheter som uppstått vid grundförstärkning, tätning av ventilationskanal.
2019 Besiktning av sprickor efter pålning, spolning samt slamsugning dagvattenbrunnar på gården, nya lås port och dörr till lokalen och gården.
2018 Godkänd OVK, ny ytterdörr mot gatan för lokalen, nya stuprör, åtgärdat vattenskada badrum på våning 3.
2017 Fönsterbyte i hiss, ny OVK.
2016 Byte av hissvajrar, stambyte Broströms.
2015 Grundpålning/förstärkning i hela fastigheten, pumpbyte i pannrummet, ny el/armatur i källaren, renovering av källaren, nya förråd, OVK mätning.
2014 Renovering samt målning av samtliga fönster, ommålning fasad mot gården, byte till säkerhetsdörrar.
2013 Renovering av hiss.
2011–2012 Elstambyte samt rörstambyte.
2007 Nyinstallation av hiss, omputsning av fasad, renovering av balkonger samt omläggning av tak.

KOMMANDE SAMT PÅGÅENDE RENOVERINGAR
Under våren 2023 ska fönsterbrädorna repareras och fönster målas, entrén och trapphus ska målas om och fräschas upp. Passagen vid postlådorna ska renoveras och växter ska köpas till innergården.
2024 ska balkongerna mot gatan repareras och målas i förebyggande syfte och därefter även balkongerna mot gården. Ny underhållsplan för de närmsta 50 åren tas fram senare i år, man fokuserar då främst på fastighetens behov fram till 2030.

EKONOMI
Det finns inga beslutade ändringar av avgiften. (2023-03-09)

Ovanstående information är baserad på uppgifter från föreningens styrelse samt föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Vacker entré

Område

Lorensberg

STÅTLIGA KVARTER I STADENS HJÄRTA
Lorensberg är en pampig stadsdel med ståtliga stenhus i centrala Göteborg. Området avgränsas av vallgraven i norr och sträcker sig hela vägen via södra vägen upp till korsvägen, vidare upp till Calandersplatsen, ner till Vasaparken och tillbaka till vallgraven igen. Som en pulsåder genom de vackra kvarteren hittar du stadens välkända paradgata Kungsportsavenyn med sitt nöjesliv och sitt stora utbud av underhållning, klubbar, restauranger och barer. 

Det var på 1870-talet som Kungsportsavenyn började byggas och runt förra sekelskiftet ritades en plan över gatans avslut och kvarterens utbyggnad söderut. Götaplatsen och bostadsområdena i området byggdes mellan 1913 och 1925. Då var Lorensberg hemvist för stadens allra förmögnaste invånare. Under den långa byggperioden hände mycket inom arkitekturen och här finns därför en charmig blandning av bland annat jugend och nationalromantik.

NÄRA TILL KULTUR OCH UNDERHÅLLNING
I Lorensberg hittar du många attraktioner som gör att Göteborg förtjänar sin titel som Sveriges evenemangsstad, såsom Liseberg, Scandinavium, Svenska Mässan, Universum, Världskulturmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. För dig som älskar en lugn stund i vacker natur finns härliga Trädgårdsföreningen, Vasaparken, Näckrosdammen och många grönområden runt kanalen där stadsdelen gränsar till vallgraven. Här kan du strosa runt bland vackra blommor och träd. Slå dig ner med en kaffe och njut i det gröna gräset under sommarens månader. 

I Lorensberg finns många mataffärer, stora som små. Shoppingsugna har Kungsportsavenyn och centrums stora kvantiteter av butiker alldeles runt hörnet. För dig som älskar restaurangbesök är den här delen av staden en guldgruva med ett enormt utbud av menyer och koncept. Har du barn i skolåldern finns ett stort antal förskolor och grundskolor i området.

KOMMUNIKATIONER
Härifrån kan du promenera till stadens alla centrala delar. Väljer du kollektivtrafiken finns goda förbindelser på många platser. Korsvägen och Valand utgör knutpunkterna i området och vid bland annat Götaplatsen, Berzeliigatan, Liseberg och Heden finns också hållplatser. För mer information om vilka linjer som passar dig, se Västtrafiks hemsida.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.