Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Kommande försäljning

Linnégatan 76, Linné

Toppenläge i Linné med stor uteplats och nyrenoverat kök

Nyrenoverat kök, stor terrass och härligt läge granne med Slottsskogen och Linnéplatsen. Läckert grått kök med svarta beslag, ljus kompositskiva och nya vitvaror. Från köket nås den generösa uteplatsen som ramas in av lummig grönska, en härlig yta under sommaren. Två stora sovrum, det ena med en rymlig klädkammare. Ljus färgsättning i hela hemmet som matchas av ekparkett och gör det lätt att inreda. Helkaklat badrum i klassiska färger med behaglig golvvärme och massagedusch. Bostaden renoverades under 2022 och har nytt kök, nymålade tak och väggar samt genomgående nya golv, lister och innerdörrar.
Välskött förening med grönskande innergård, bastu, solterrass, gästlägenheter och eget gym. I avgiften ingår bredband, digital-tv samt bostadsrättstillägg. Ett toppenläge med närhet till allt och ett rikt utbud av restauranger, shopping, service och allmänna kommunikationer utanför porten.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  75.2 kvm

 • Avgift

  4 610 kr

 • Budstart

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  1 av 8

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Partner

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Är du intresserad?

Gör en intresseanmälan.

Intresse
Integritet *

Fler funktioner

Kontakta mäklaren direkt om du inte hittar vad du söker.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  75.2 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Boarean är ett cirkavärde.
 • Våning

  1 av 8
 • Balkong

  Egen uteplats
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1985
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Tele 2 och Telia (Fiber)
 • Lägenhetsnummer

  196 (Brf) / 1103 (LMV)
 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Ekonomi

 • Budstart

  Kontakta mäklaren
 • Avgift

  4 610 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, digital-TV, bredband samt bostadsrättstillägget i hemförsäkringen.
 • Andel i föreningen

  0.29922%
 • Andelstal avgift

  0.29922%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  493 505 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Driftskostnader

 • El

  4 500 kr/år
 • Försäkring

  2 160 kr/år
 • Totalt

  6 660 kr/år
 • Personer i hushåll

  2

Energi

 • Energideklaration

  2018-05-25
 • Energiprestanda

  102 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D
Planritning

Planlösning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Ni välkomnas in i en hall med ljust målade väggar som matchas av ett golv klätt med ekparkett som löper vidare i hela bostaden. Här finns plats för avhängning samt ytterligare förvaring i en praktisk dubbelgarderob.

SOVRUM 1

I anslutning till hallen ligger hemmets första sovrum med lugnt gårdsläge. Rummet kan möbleras med dubbelsäng, tillhörande sängbord samt byrå.  Ett stort fönster förser rummet med ljus och bjuder på utsikt över uteplatsen och den grönskande innergården.  Väggarna är ljust målade och på golvet ligger ekparkett. En tredelad garderob tar hand om klädförvaringen.  

KÖK
Köket är helt nytt från 2022. Den stilrena köksinredningen från Epoq har släta luckor i en grå ton med svarta beslag och  den svarta färgen återkommer snyggt i den infällda diskhon.  Bänkskiva i ljus komposit som erbjuder generösa ytor för den som lagar maten. Utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin (LG), induktionshäll, inbyggd ugn, micro samt fläkt (Bosch). Kyl/frys och diskmaskin har 10 års garanti.  Framför ett fönster med utsikt mot uteplatsen får matbordet sin naturliga plats.

UTEPLATS
Hemmets rymliga uteplats nås från köket och erbjuder sol under förmiddagen. Behaglig trall på golvet och en liten stenmur som avgränsar mot den lummiga innergården. En ljuvlig extrayta under sommarhalvåret. Här ryms såväl möbler som växter och ett tak över hela ytan ger en ombonad känsla.

VARDAGSRUM
Det trivsamma vardagsrummet har fönster med utsikt mot Linnégatan och här ryms soffgrupp, fåtölj, bokhylla och mediamöbel.  Den vackra ekparketten löper vidare in hit och väggarna är målade i vitt. Ett härligt rum för umgänge med familj och vänner.

SOVRUM 2
Bostadens andra sovrum nås från vardagsrummet och är ett harmoniskt rum med väggar målade i vitt och ekparkett på golvet. De ljusa färgerna gör det lätt att inreda. Här ryms en större säng med tillhörande sängbord och en rymlig klädkammare tar hand om klädförvaringen. Ett fönster skänker ljus och bjuder på utsikt mot Linnégatan.

BADRUM

Hemmets badrum är smakfullt inrett med helkaklade väggar i vitt och matchande klinkergolv i mörkgrått. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegel med belysning samt duschkabin med massagedusch. Fötterna värms av behaglig golvvärme och i taket sitter spotlights som ger trivsam belysning.

Föreningsinformation

Föreningsinformation

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Bostadsrättsförening Slottsskogen är en äkta bostadsrättsförening med 315 bostadsrätter samt ett 20-tal lokaler med hyresrätt. Föreningen har adresserna Linnégatan 70-78, Linnéplatsen 3, 5, 6 och 8 (Linnéplatsen 8 omfattar enbart lokalhyresgäst) Olivedalsgatan 4-8 samt Övre Husargatan 29-41.

HEMSIDA
Föreningen har en väldigt informativ hemsida. Besök gärna: https://www.hsb.se/goteborg/brf/slottsskogen

FASTIGHETEN
Göteborg Kommendantsängen 10:16. Fastigheten bebyggdes 1983–1985. Föreningen äger marken. Gården innanför huskropparna ingår, tillsammans med grannfastighetens gårdsytor, i en gemensamhetsanläggning, Gårdssamfälligheten Kommendantängen GA:4. Sophantering sker i huvudsak med hjälp av sopsug, en anläggning som ingår i Sopsugssamfälligheten Kommendantängen GA:12.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelrum, barnvagnsrum, gästlägenheter, föreningslokal, herr- och dambastu med solterrass, familjebastu, motionsrum, hobbyrum, pingisrum och flera tvättstugor. På föreningens lummiga innergård finns grillplats, boulebana, lekplats och utemöbler. En gång per månad tar föreningen dit en container som medlemmarna kan slänga skräp i, och de har dessutom all sopsortering i tre gemensamma återvinningsrum i huset. I föreningen finns även möjlighet att hyra extra förråd (kö till dessa just nu). Läs mer på föreningens hemsida. Borrmaskin/borrhammare finns att låna från föreningen.

PARKERING
I föreningen finns garage med drygt 100 parkeringsplatser och 9 MC-platser. I dagsläget är det ca 8-10 års kö till samtliga platser. En garageplats kostar ca 1095 kr/mån. Kontakta HSB för att sätta upp dig i kö.
Adressen Linnéplatsen 3 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”. Se mer www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
I föreningen finns tillgång till tjänster både via Telia och Tele 2.Mer information finns att läsa här: https://www.hsb.se/goteborg/brf/slottsskogen/min-lagenhet/kabel-tv-leverantorer-och-utbud/
Man ser just nu över avtalen och kommer på sikt att övergå till endast en leverantör av digital-TV.

EL
Brf Slottsskogen har ett gemensamt avtal med Göteborg Energi med individuell mätning och debitering av varje lägenhets förbrukning – så kallad IMD el – vilket ger lägre kostnader för de enskilda lägenheterna. Förbrukningen debiteras månadsvis och specificeras på den ordinarie månadsavin. Kostnaden syns på månadsavin ca fyra månader efter förbrukningsmånaden. Man kan följa sin elförbrukning på EcoGuards internettjänst 

ANDRAHANDSUTHYRNING
Ansöks hos styrelsen, ansökningsblankett finns på hemsidan.

DELAT ÄGANDE

Delat ägande tex mellan föräldrar och barn godkännes.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1313 kr för 2023. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 525 kr för 2023. Obligatoriskt medlemskap krävs i HSB. Mer om medlemskapet kan du läsa här: https://www.hsb.se/goteborg/medlem/privatperson/om-medlemskapet/

FÖRSÄKRING
Föreningen är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar, i försäkringen ingår bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar.

EXEMPEL GJORDA RENOVERINGAR
2022 Byte av låssystem.
2021 Nya golv i 56 förråd. Ny torktumlare på Linnéplatsen 5-6.
2021 Maskinrummen till de gamla hissarna renoverades och hyrs nu ut som extraförråd.
2020–2021 Samtliga hissar byttes ut.
2020 Förbättringsarbete i föreningens skyddsrum, uppgraderat föreningens övervakningssystem samt installerat 16 landningsplatser för elbilar i garaget.
2018–2021 Omfattande ventilationsarbete som avslutades med ny OVK.
2018 Stammarna spolades, entréer och pingisrum fräschades upp.
2013–2017 Tak, fasader, fönster, balkonger och terrasser har renoverats. Även renovering av dam- herrbastu och återvinningsrum.
2014 Renoveringar av övernattningsrum.
2012 Installation av fibernät.
2012 Förbättringsarbeten på gården.
2009 Byte av fläktmotorer för ventilationen.
2006 Renovering och utbyggnad av gymmet.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2031. Inga större renoveringar är planerade.

ÖVRIGT
Föreningen har alltid ett möte med nya medlemmar innan de blir godkända och håller sedan en rundvandring i fastigheten för de som flyttat in.

EKONOMI
Föreningen är välskött och man jobbar aktivt med att hitta besparingar och inkomster. Bundet elleveransavtal fram till 2024-05-31. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ovanstående information är baserad på uppgifter från förenings styrelse (2023-01-02), föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

 

 

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.