Ring upp mig

Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig. Du når oss även på 031 - 761 00 11 och kontakt@reveny.se.

Ring upp mig
Berätta kort om varför du vill bli uppringd.
Integritet *
Såld

Linnéplatsen 5, Linnéstaden

Solfyllt läge med utsikt mot Slottsskogen och Linnéplatsen

Perfekt läge med utsikt mot Slottsskogen och Linnéplatsen, solig inglasad balkong i västerläge, stort totalrenoverat badrum 2022 och ljust kök från 2019 med fönster i vinkel. Två välplanerade sovrum där det största har lugnt gårdsläge med fransk balkong. God förvaring erbjuds i hemmets rymliga klädkammare. Under 2022 målades alla väggar, nya golv lades in i kök, hall samt i master bedroom.
Välskött förening med grönskande innergård, bastu, solterrass, gästlägenheter och eget gym. I avgiften ingår bredband, digital-TV samt bostadsrättstillägg.
Ett toppenläge med ett rikt utbud av restauranger, shopping och service samt härliga promenadstråk precis utanför porten.

Översikt

 • Typ

  Bostadsrätt

 • Rum

  3 rum och kök

 • Boarea

  75 kvm

 • Avgift

  4 501 kr

 • Slutpris

  Kontakta mäklaren

 • Våning

  4/8

 • Hiss

  Ja

Kontaktpersoner

Mäklare

Mäklare / Grundare

Andreas Knutson

0766 - 10 88 19

Mäklare

Mäklare / Delägare

Lina Persson

0766 - 47 76 33

Är du intresserad?

Den här bostaden är såld, kontakta mäklaren om du är intresserad av att veta mer eller gå med i kundregistret om du letar efter liknande bostäder i området.

Fakta

 • Typ

  Bostadsrätt
 • Antal rum

  3 rum och kök
 • Boarea

  75 kvm
  Baserad på Bostadsrättsföreningen.
 • Kommentar area

  Enligt bostadsrättsföreningen är boarea 74,7 kvm
 • Våning

  4/8
 • Balkong

  Inglasad balkong
 • Hiss

  Ja
 • Byggår

  1985
 • Förråd

  Källarförråd
 • TV/Bredband

  Tele 2 och Telia (Fiber)
 • Lägenhetsnummer

  263 (Brf) / 1402 (LMV)

Ekonomi

 • Avgift

  4 501 kr/mån
  Ingår i avgiften: Värme, vatten, digital-TV samt bostadsrättstillägg
 • Andel i föreningen

  0.29209%
 • Andelstal avgift

  0.29209%
 • Skattesats

  32.6%
 • Pantsatt

  Ja
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

  481 746 kr
  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens räntebärande skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadens andelstal. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energi

 • Energideklaration

  2018-05-25
 • Energiprestanda

  108 kWh/m2 och år
 • Energiklass

  D
Planritning

Planlösning

Förening

Förening

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Bostadsrättsförening Slottsskogen är en äkta bostadsrättsförening med 315 bostadsrätter samt ett 20-tal lokaler med hyresrätt. Föreningen har adresserna Linnégatan 70-78, Linnéplatsen 3, 5, 6 och 8 (Linnéplatsen 8 omfattar enbart lokalhyresgäst) Olivedalsgatan 4-8 samt Övre Husargatan 29-41.

HEMSIDA
Föreningen har en väldigt informativ hemsida. Besök gärna: https://www.hsb.se/goteborg/brf/slottsskogen

FASTIGHETEN
Göteborg Kommendantsängen 10:16. Fastigheten bebyggdes 1983–1985. Föreningen äger marken. Gården innanför huskropparna ingår, tillsammans med grannfastighetens gårdsytor, i en gemensamhetsanläggning, Gårdssamfälligheten Kommendantängen GA:4. Sophantering sker i huvudsak med hjälp av sopsug, en anläggning som ingår i Sopsugssamfälligheten Kommendantängen GA:12.

FÖRVALTNING
HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelrum, barnvagnsrum, gästlägenheter, föreningslokal, herr- och dambastu med solterrass, familjebastu, motionsrum, hobbyrum, pingisrum och flera tvättstugor. På föreningens lummiga innergård finns grillplats, boulebana, lekplats och utemöbler. En gång per månad tar föreningen dit en container som medlemmarna kan slänga skräp i, och de har dessutom all sopsortering i tre gemensamma återvinningsrum i huset. I föreningen finns även möjlighet att hyra extra förråd (kö till dessa just nu). Läs mer på föreningens hemsida. Borrmaskin/borrhammare finns att låna från föreningen.

PARKERING
I föreningen finns garage med drygt 100 parkeringsplatser och 9 MC-platser. I dagsläget är det ca 8-10 års kö till samtliga platser. En garageplats kostar ca 1095 kr/mån. Kontakta HSB för att sätta upp dig i kö. 16 av parkeringsplatserna är utrustade med elbilsladdare. Adressen Linnéplatsen 5 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”. Se mer www.goteborg.se/boendeparkering.

KABEL-TV/BREDBAND
I föreningen finns tillgång till tjänster både via Telia och Tele 2.Mer information finns att läsa här: https://www.hsb.se/goteborg/brf/slottsskogen/min-lagenhet/kabel-tv-leverantorer-och-utbud/
Man ser just nu över avtalen och kommer på sikt att övergå till endast en leverantör av digital-TV.
digital-TV samt bredband ingår i månadsavgiften.

EL
Brf Slottsskogen har ett gemensamt avtal med Göteborg Energi med individuell mätning och debitering av varje lägenhets förbrukning – så kallad IMD el – vilket ger lägre kostnader för de enskilda lägenheterna. Förbrukningen debiteras månadsvis och specificeras på den ordinarie månadsavin. Kostnaden syns på månadsavin ca fyra månader efter förbrukningsmånaden. Man kan följa sin elförbrukning på EcoGuards internettjänst 

ANDRAHANDSUTHYRNING
Ansöks hos styrelsen, ansökningsblankett finns på hemsidan.

DELAT ÄGANDE

Delat ägande tex mellan föräldrar och barn godkännes.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av säljaren, cirka 1313 kr för 2023. Upptagande av nya lån betalas av köparen, cirka 525 kr för 2023. Obligatoriskt medlemskap krävs i HSB. Mer om medlemskapet kan du läsa här: https://www.hsb.se/goteborg/medlem/privatperson/om-medlemskapet/

FÖRSÄKRING
Föreningen är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar, i försäkringen ingår bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar.

EXEMPEL GJORDA RENOVERINGAR
2022 Byte av låssystem.
2021 Nya golv i 56 förråd. Ny torktumlare på Linnéplatsen 5-6.
2021 Maskinrummen till de gamla hissarna renoverades och hyrs nu ut som extraförråd.
2020–2021 Samtliga hissar byttes ut.
2020 Förbättringsarbete i föreningens skyddsrum, uppgraderat föreningens övervakningssystem samt installerat 16 landningsplatser för elbilar i garaget.
2018–2021 Omfattande ventilationsarbete som avslutades med ny OVK.
2018 Stammarna spolades, entréer och pingisrum fräschades upp.
2013–2017 Tak, fasader, fönster, balkonger och terrasser har renoverats. Även renovering av dam- herrbastu och återvinningsrum.
2014 Renoveringar av övernattningsrum.
2012 Installation av fibernät.
2012 Förbättringsarbeten på gården.
2009 Byte av fläktmotorer för ventilationen.
2006 Renovering och utbyggnad av gymmet.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Under våren 2023 planerar man att utföra underhållsspolning för statusbesiktning av stående avloppsstammar. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2031. Inga större renoveringar är planerade.

ÖVRIGT
Föreningen har alltid ett möte med nya medlemmar innan de blir godkända och håller sedan en rundvandring i fastigheten för de som flyttat in.

EKONOMI
Föreningen är välskött och man jobbar aktivt med att hitta besparingar och inkomster. Bundet elleveransavtal fram till 2024-05-31. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget. (2023-01-11)

Ovanstående information är baserad på uppgifter från förenings styrelse, föreningens hemsida, årsredovisning och stadgar. Som köpare uppmanas du att kontrollera uppgifter som är av stor betydelse för dig. Mäklaren eller Reveny kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

 

 

 

Föreningens takterrass
Gemensam bastu
Föreningens gym
Gästlägenhet
Samlingslokal
Hobbyrum
Information om kollektivtrafik i hissen

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL
Hissen tar er hela vägen upp till våning 4 där ni välkomnas av en rymlig, ljus och välplanerad hall. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett nylagt träfärgat laminatgolv. Plats för avhängning samt ytterligare förvaring i en generös klädkammare inredd med garderob, klädstång samt hylla.

SOVRUM 1
Från hallen nås hemmets största sovrum med lugnt gårdsläge. Det nylagda golvet löper vidare in hit och väggarna är ljust målade. En helglasad balkongdörr tillhörande en fransk balkong ger ljusinsläpp och fin utsikt över innergården. Här ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord, skrivbord och garderober.

KÖK
Köket fylls av ljus från två fönster i vinkel med vackra fönsterbrädor i marmor. Vitmålade väggar och nylagt laminatgolv. Köksinredningen från Ballingslöv är från 2019 och består av vita handtagslösa luckor och massiv bänkskiva i ek. Ovan arbetsytorna sitter stora vita kakelplattor som stänkskydd och överskåpen har infälld belysning. Utrustningen består av kyl med fryslådor (Bosch), diskmaskin, ugn (Siemens), induktionshäll (Siemens) samt fläkt. Framför fönstren ryms ett matbord för 4–6 personer och här blickar man ut över den trivsamma innergården.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet får behaglig eftermiddagssol från ett stort fönster samt genom de helglasade balkongdörrarna. Från fönstret har man en strålande utsikt mot Slottsskogen och Linnéplatsen. Ljust målade väggar och trestavs ekparkett på golvet. Här ryms soffa, soffbord och mediamöbel.

INGLASAD BALKONG
Bostadens inglasade balkong nås från vardagsrummet och erbjuder sol från lunch och fram till solnedgång. Här sitter man på första parkett med en fantastisk utsikt över Linnéplatsen och bort mot Slottsskogen. Glaspartierna är öppningsbara vilket är perfekt under sommaren, ett ljuvligt extrarum under stora delar av året.

SOVRUM 2
Bostadens andra sovrum har fönster i västerläge med utsikt mot Linnéplatsen. Här ryms en större säng, förvaring samt skrivbord. Perfekt som barnrum, gästrum eller kontor. På golvet ligger trestavs ekparkett och väggarna är målade i vitt.

BADRUM
Hemmets generösa badrum som ligger i anslutning till hallen totalrenoverades 2022. Mattvita stora kakelplattor på väggarna matchas av mörkgrå matta kakelplattor. Badrummet är utrustat med WC, handfat, spegel, dusch med tak – och handdusch samt vikbar duschvägg. Här finns också en tvättmaskin som ej är installerad ännu men allt är förberett för att koppla in den. Det finns två alternativa platser att placera tvättmaskinen, kontakta mäklaren för mer information.

HISS

Rymlig hiss utan trappsteg som smidigt tar dig upp till bostaden eller ner till förråd och tvättstuga i källaren.
Spegeln i hissen är även en digital tavla som visar nästa avgång med kollektivtrafiken från Linnéplatsen.

 

 

Område

Linnéstaden

CHARM OCH STIL
Linnéstaden är en växande del av Göteborg som ökar mer och mer i popularitet. Här möter pampiga och vackra stenbyggnader från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. I närheten finner du både naturområden och innerstadens puls.

Linnéstaden är uppbyggt kring vackra och livfulla Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. Gatan är Göteborgarnas andra Aveny och ett av stadens mest populära restaurangstråk. Dagtid har du ett flertal lunchställen och kaféer att välja mellan och kvällstid kan du strosa runt tills du hittar en kvarterskrog eller restaurang som faller dig i smaken. Här finns menyer med mat och dryck för alla smaker. I anslutning till området ligger charmiga Haga med småbutiker och mysiga fik samt hippa Långgatorna med barer, ölhak, skivbutiker och trendiga restauranger.
    
BEKVÄMLIGHETER I OMRÅDET
I Linnéstaden finns ett flertal större mataffärer i olika prisklasser. Här hittar du även charmiga små butiker som är specialiserade på bland annat ekologiska råvaror, engelska matvaror, kryddor, kaffe och thé.  

Längs med Linnégatan och i området kring Haga och Långgatorna finns en mängd mysiga butiker, mötesplatser och matställen att slå sig ner på eller köpa hem take away från. Second hand-älskaren har många alternativ att välja mellan och både på Linnégatan och Haga Nygata finns många små charmiga butiker av olika slag. Om du vill ut på en shoppingrunda finns stadens stora utbud alldeles runt hörnet.

Längst upp på Linnégatan ligger Slottsskogen, Göteborgarnas gemensamma trädgård. Här finns stora grönområden, restauranger, lekparker, djurpark, Göteborgs Naturhistoriska museum och Botaniska trädgården. På sommaren är det här platsen att umgås på över en picknick, motionsrunda eller lekar i solnedgången. I Slottsskogen hålls årligen den välkända festivalen Way Out West och i augusti varje år flygs världsartister in för att underhålla i augustinatten.

KOMMUNIKATIONER
Från Linnéstaden kan du ta dig in till centrala staden, mysiga Majorna, över till Lindholmen på Hisingen eller ut till havet på kort tid. Järntorget och Linnéplatsen är två knutpunkter för kollektivtrafiken i området och härifrån går både bussar och spårvagnar till stadens alla hörn. Besök www.vasttrafik.se för mer information om vilka kommunikationer som passar dig.

Dokument

Viktig information vid köp av bostadsrätt

 • Klicka in här för att läsa mer om vad som gäller när du köper en bostadsrätt.
Vi använder cookies

Läs mer om våra cookies.